Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
őstag
Erre valaki? [link]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Doki-HUN1978
senior tag
Ismertek valakit aki szervez túrát a Tour de France-ra?
Ilyesmire gondolok, bár itt eléggé hiányosak az infók."A szórakozottság a zsenik erénye"
-
t1
addikt
válasz r.levente75 #63751 üzenetére
Köszi
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Eagle16 #63727 üzenetére
Az a görgős vágó tökélétésen levágja kérdés megéri-e megvenni.Fűrészlap olcsóbb.Ne nyomd nagyon,úgy egyenesre sikerülhet Bármelyikkel vágod utána kívül,belül ki kell reszelni a sorját.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
trialboj
őstag
Múlt hétvégén, találtam egy nagyon érdekes erdős szakaszt, 2 nap alatt teljesítettem 45/45km volt a teljes út. 5-10km aszfalt vezetett oda, végig simán tartottam a 30+t. A terep elég nehéz volt, sokszor tolni is kellett, de visszafele is ment a 30+ aszfalton.
Hét közepén szervizben volt a bringa, tehát pihentem, és azóta is csak 2x voltam teljesen átlagos tekerésen, kivétel 1-2 szakasz ahol másokkal találkoztam, és muszáj volt kicsit megnyomni.
A kérdés az lenne, hogy mennyi idő kell a lábnak míg regenerálódik? Azóta alig bírom tartani a 30-at normál körülmények között. Igaz elég szeles az idő, de nem csak szembe fúj. Valahogy nem érzem azt a kirobbanó erőt amit múlt hétvégén.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
veterán
-
gonger
senior tag
Sziasztok,
Országúti bringám szobai tárolásához szeretnék egyszerű megoldást. Felújítás után a falnak nem támaszthatom, így az alábbi megoldások közül választanék, mit javasoltok:
EZT?
vagy inkább (L:http://)ILYET?(/L)?[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
válasz Runner_fxr #63691 üzenetére
Nem akartam (nem is tudtam róla) de belecsöppentem tegnap. Sokféle ember volt, sokféle bringán.
-
Fred23
nagyúr
válasz gonger #63761 üzenetére
Én is éppen azon vagyok, hogy megoldjam valahogy a bringám tárolását, de amiket linkeltél, szerintem csak akkor jöhetnek szóba, ha van elég hely. Falra felfúrni egy tartót szerintem jobb megoldás, de persze Te tudod...
Szerk.: valami ilyesmire gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Helló!
Megvettem azt a 28-as (trekking?!) NISHIKI bicajt. Felfújtam a kerekeit, és teszt, működik minden rajta.
Amiket észrevettem:- Első féket húzva, mozgatva a biciklit, minimális kotyogás észlelhető. Szinte az összes biciklimen jelen volt, ez mi? Ki van kopva valami? Csere?
- Kerekekre ráférne egy centrírozás (Fékeket meghúzva, kb 1mm-es "játékkal" próbáltam, elforog jól, néha ér csak hozzá a betét). Viszont fékezéskor iszonyatos súrlódó hangja van. Lehet rosszak/megkeményedtek a fékbetétek/pofák? Milyet érdemes venni? Alu felni. Tökéletes féket szeretnék, hogy az ember majdnem fejreálljon ha kell. 78kg vagyok, de nem tudok állóra fékezni hátsó kereket jelenleg. Régen voltak ilyen fékmerevítők a fékhez, azok érnek valamit, vagy parasztvakítás? (Ilyen patkó alakú, a villlára kellett tenni, a fékkarok alá)
- Hajtásnál vastagon zsíros minden( racsni, váltó, lánc). Érdemes átmosatni magasnyomásúval, és újra bezsírozni/fújni valamivel? Mivel?
- Kormányt cserélném idővel, nekem kényelmetlen. Mit ajánlotok?[ Szerkesztve ]
havri
-
gonger
senior tag
-
ivana
Ármester
válasz havri1 #63765 üzenetére
1. Kormány csapágy laza, meg kell húzni, ha "indexel" cserélni
2. Centírozást bízd szervízre, ha nem vagy benne gyakorlott. Lehet rosszak már a pofák azt érdemes cserélni
3. Magasnyomású ne menjen bringa közelébe. Petróleum, brigécol stb. De baja nem lesz tőle ha zsíros
4. Ehhez küld képet hajtás oldalról, hogy lássuk a jelenlegi beállítást. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Fred23 #63764 üzenetére
Nem tudom elképzelni,hogy ne koszold össze a falat előbb utóbb.Arról nem is beszélve,hogy hozzáérsz a lánchoz,lehull egy darab fekete zsírmorzsa a hajtásról amit majd elkensz a burkolaton,szőnyegen,stb.Ezek a fali tartók csak elméletben és képen szépek és tiszták. Garázsban,tárolóban jók,de egy tiszta lakásban a rendesen karbantartott,olajozott kerékpár nekem életszérűtlen.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jackbacsi87
senior tag
válasz Hasaggymeg #63768 üzenetére
Nálam 2 bringa van a falon, 1 falitartón lóg az ágy felett, 1 pedig a gázcsövön szekrény felett.
Rendszeresen takarítom, szóval sírmorzsa sehol. A fal egy picit lett a keréktől mocskos de radír majd leviszi. Amúgy egy kis falvédőt felfúr, vagy mielőtt feltenné oda rak pl egy kis darab szivacsot és kész. -
Fred23
nagyúr
Igen, tuti van esély koszolásra, viszont távol áll tőlem a tisztaságmánia, a szőnyegtől meg már megszabadultam, maradt a parketta. Nincsenek drága bútoraim; ha nem 50k-s ágyam lenne, hanem 500, engem is jobban érdekelne persze a tisztaság, az tény. De mert alapból nem olyan vagyok valami takarítós, és bírom a kis kupit, nekem szerintem egy jó választás. Zsírmorzsát egyébként már láttam is a parkettán, de nem nagyon zavart. Szóval nekem a helytakarékosság számít főként; simán csak az, hogy tudjak közlekedni egy szobában, ahol van már 2 kerékpár.
gonger: fogalmam nincs, mennyire karcol, vagy mennyire stabil. Talán valaki majd meg tudja mondani.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ez akkor eletkepes, ha mondjuk egy teljes savban fedo osb lapot felakasztasz a bringa moge, igy azon tamaszkodik meg a kerek, etc. Nem rossz otlet, csak akkor meg mar furan nez ki az egesz
Everybody lies.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #63760 üzenetére
Azzal tudni kell bánni,hisz még az 1mm korong is 3-4mm anyagot "elfogyaszt" a vágásnál és a keletkezett sorja sem mindennapi.
Másik...még kint a lépcsőházban is maréknyi kosz,sár,odaszáradt csigadarabok stb. hull le a bringák alá.Az osb viszont jó ötlet,tényleg feldobná a lakás dizányát.Tiszta fengsúly...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Hasaggymeg #63773 üzenetére
Vagyis ha tobbet hagy meg es reszelget, celhoz erhet
Nem is gondoltam komolyan, de ha becsavarja ujsagpapirba es ralep valami szilard feluleten, szerintem tudja rendesen fureszelni. Ha nem siet, meg szep is lehet
Everybody lies.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
veterán
válasz Hasaggymeg #63775 üzenetére
Tudom, hasznaltam mar parszor
flexetsarokcsiszolot, ezert is gondoltam elsore, hogy kezenfekvo lenne azzal megoldani, de jobban belegondolva nem olyan jo otlet ezt tanacsolni csak ugy[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
parkr
őstag
Lidl-ben megint lesznek kerékpáros dolgok 05.02-től
szokásos ruházat, táskák, szerszám, minipumpa, lámpa, még bluetooth-os cadence/speed sensor is lesz (bár hasonló árban talán van normálisabb is) -
lsebestyen
addikt
válasz #16729600 #63784 üzenetére
Elveszti a jelet, majd ha már megtalálta, akkor a két (utolsó és a jelenlegi) pont közötti egyenessel köti össze. Milyen telefon? Ha droid, akkor én anno a GPS státusz appot használtam. Elindítottam a GPS státuszt, majd ha talált jelet az Endot/Stravát, így a háttérben futott a GPS-es app. Mobilneted van? Azt érdemes bekapcsolni, úgy jobb a vétel.
-
törölt tag
válasz lsebestyen #63785 üzenetére
A teló egy Xiaomi Mi 4c. Mobilnet végig bekapcsolva, műholda(ka)t talál egyből, autós navi teljesen jó és pontos rajta azon a környéken is , ahol az Endomondo megnyekken.
-
dokee78
félisten
válasz lsebestyen #63785 üzenetére
+1,de automatikusan idnul a háttérben a GPS Status,amint egy GPS-t használó alkalmazás futni kezd.
szunya1 Strava-t használd.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dokee78 #63787 üzenetére
2014-től az Endomondoban vannak az előzményeim és szoktam nézegetni a webes felületen, hogy hol és mennyit tekertem az előző időszakokban és nem szeretnék lemondani a bringás ' történelmemről
(#63788) Solad Köszi.Már megnéztem, teljes körű az app.nak a jogosultsága.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Agydinamóhoz "szánt" lámpát meg tudok hajtani a hagyományos dinamómmal, ha 6V 3W-ot tud?
Erről lenne szó:
Lumotec -
sharkypeti
aktív tag
Sziasztok!
A párom 28-as, első teleszkópos női kerékpárjához szeretnék venni egy minőségi első kosarat. Itthoni webshop prioritást élvez, de nem zárkózok el a külföldi webshopoktól se. Tudnátok ajánlani valamit? Ezekkel a kosarakkal kapcsolatban semmilyen tapasztalatom nincs.
Esetleg erről nincs valakinek tapasztalata?OnePlus 12
-
-=RelakS=-
veterán
link annak, aki gyűlöli a lidl szórólap megjelenítő rendszerét
Aszongya, Bluetooth smart sebesség- és lépésfrekvencia-érzékelő
Lépés, mi? XD
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
jeri
tag
válasz -=RelakS=- #63792 üzenetére
pedalos lépés lesz az a lépés ala 2 magnes
-
szjoci
őstag
válasz sharkypeti #63791 üzenetére
Szia!
Pont ugyanilyet raktam az asszony trekkingjére pár évvel ezelőtt. Jópofa hogy egy mozdulattal leakasztható és akár a boltban is használható kosárnak. A tartókája is okosan ki van találva: a lenyúló résszel ki tudod támasztani a stucnihoz vagy fejcsőhöz, így nem fittyen előre a kosár. Eddig semmi probléma nem volt vele, mondjuk nagyon sosem volt megpakolva. Egyetlen hátránya a kormánynak róható fel, mivel ilyen tanyabájk jellegű, a bowdenek picit előrefelé indulnak meg és amikor rá van rakva a kosár, akkor vagy mögé kell berakni, vagy mellé. Mindkét esetben annyira megtörik a bowdenház, hogy elmászik a váltás. Egyenes kormánnyal szerintem nincs ilyen probléma, sőt, ha nincs túl hosszúra hagyva a bowdenház elöl, szerintem akkor sem okoz gondot.
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
van valakinek első kézből tapasztalata a race face narrow wide tányérjaival?
-
Eagle16
addikt
válasz Hasaggymeg #63758 üzenetére
Most találtam olcsóbban is csővágót, szállítással 3200.
Viszont találtam országúti fékkarokat is, V-fékhez. Szóval gondolkodom
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
rétisün
veterán
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Eagle16 #63796 üzenetére
Kérj meg valami csőszerelőt,de még a nagyobb barkácsáruházakban is levághatod/levágják neked.Ott szokott láncon lógni a csővágó a csőrészlegen.
-
Eagle16
addikt
válasz rétisün #63797 üzenetére
Jah, nekem is az. Annyi a probléma, hogy magyar oldalon nem árulják, 10 euro a házhoz szállítás...szóval 10k lenne, mire ideér.
De ezzel maradnának a fékjeim, elférne a sárvédő. Csak egy kormány kéne, rá a bandázs, meg a Shimano váltók. Meg kell még ezt álmodni. A kormány rövidítés + kormányvég kombó olcsóbb lenne, meg egyszerűbb, szóval nagy a dilemma.
Hasaggymeg: van itt szemben velünk kis barkácsbolt, az nem probléma. Csak nem egyből vágnám le, ha levágom, inkább fokozatosan, mert visszaragasztani már nem fogom tudni Ha meg többször vágatok, akkor lehet ott lesz valahol az ára, ahol egy csővágónak, nem tudom. Meg szeretem magam megoldani az ilyen szerelési dolgokat.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest