Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WireGuard VPN a mindennapokra
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter07
veterán
Tapasztalataim azt mutatják nem kis feladat eladni egy bringát manapság. Mondjuk a kerékpár, mint sport népszerűsége a béka feneke alatt van. Talán tavasszal megmozdul az állóvíz (a békával együtt).

-
fpeter07
veterán
válasz
6030D
üzenetére
Veled minden oké? Hosszún volt egy rövid gyökeres lejtő, ami tényleg veszélyes volt. Könnyen át lehetett esni a kormányon, ha valaki nem figyel oda eléggé. Lejtőn mindig távolságot kell tartani.
A hétköznapjaim munka mellett edzéssel telnek. Másra nem is jut igazán időm. Konditerem-bringa felváltva. Ennek a teljesítése felért egy győzelemmel.

Újabban erősítő edzéseket végeztem inkább. Ez kicsit a kitartás rovására megy, de gyorsabb lesz tőle az ember. Nincs pénzem edzőre, örülök ha havi egy nagyobb utazásra és kajára futja.Lehet fel kéne raknom osztrák, vagy német hirdetőportálra. Majd gondolkozom rajta a napokban. Vagy megtartom magamnak, mint leendő világjáró bringa.
Egy ilyen bringával bármeddig el lehet menni, és sok cuccot is lehet vele szállítani. -
fpeter07
veterán
Mindenki jól szórakozott a Mátrán? 7 óra tömény szenvedés volt. Még lefelé is fárasztó volt menni a rengeteg kő miatt. Az egyik 1,5 cm hosszan felhasította a hátsó külsőm. Nagy szerencse volt, hogy be tudtam érni.
Az egyik ellenőrzőpontra 6 perccel zárás előtt értünk oda ketten. Eléggé szigorúak a limitek. Ha valakinek technikai gondja van, akkor csipkedni kell magát.Nem lenne nehéz a bringa, megtartanám. Az viszont meglepő, hogy alig érdeklődnek iránta. Újonnan ennyi pénzért belépő bringát kap az ember.
-
fpeter07
veterán
Termeszetesen.
Egy honapja kimondottan erre a versenyre keszulok. -
fpeter07
veterán
Kijön mátrázni a hétvégén? Évek óta álmom részt venni az egyik TOP-on.

Aláírásomban rejtett hirdetmény található. Akit érdekelne, tudok még infót adni róla.
-
fpeter07
veterán
válasz
cozmo
üzenetére
Az ilyen rövid pályák nem tetszenek annyira, mert nagy a nyüzsi. 10 órásnál is zavaró volt, mert nem vagyok olyan gyors, mint a csapatban versenyzők. Amolyan edzésnek akarom az ennél is hosszabb versenyeket. Ha megvan a kitartás ezekhez, akkor az XCU-nál is esélyes lehetnék.
A hosszú outis tekerések lesznek érdekesek idén. Mióta meg van a versenybringa, azóta nem igazán fájdult meg a hátam montin. Idén teljesítménytúrákra akarok eljutni. Tavaly voltam egy 200-as rövidtávon. Kíváncsi vagyok menne-e a 300, és 600-as táv is.
Milyen személyes véleményed van a versenyről? Jól esett?

-
fpeter07
veterán
Tudtok olyan montis teljesítménytúráról/versenyről (a Top Maraton sorozatot leszámítva), aminek a hossza 100 km feletti?
-
fpeter07
veterán
Most megy a 24h-s rekordkísérlet.
"Christoph did 171 laps in one hour with an average speed of 42,75 km/h and 260W!" A srác írta, hogy két óra tekerés után fájt a dereka. Khm. De később nem lett rosszabb. Hihetetlen milyen mentális erő kell ehhez. -
fpeter07
veterán
24 órás rekord kísérlet 14-én. A fickó 6 órás edzésének adatai. Szerintem az is elképesztő, hogy ezt a gémberedett pozíciót végig tudja tartani.
[link] -
fpeter07
veterán
Srácok, mindig viseljetek sisakot! Mindegy, hogy terepen, vagy városban közlekedtek. Több súlyos baleset is történt az elmúlt időszakban a városomban. Az egyik áldozat ismerősünk volt. Nyílt koponyatörés, több hét kóma és a sajnos...
-
fpeter07
veterán
válasz
planbmokus
üzenetére
Ha jól látom, akkor Sopronban is csinálnak mérést. Össze kellene kötnöm egy Fertő körrel.
-
fpeter07
veterán
Hol lehet teljesítménydiagnosztikát végeztetni? Tudtok ajánlani egy helyet, ahol ezt megcsinálják. Létezik ilyen a dunántúlon is, vagy mindenképp pestre kell felmenni?
-
fpeter07
veterán
Oh, és én még azt hittem nagy dolog kerékpárral világot járni... [link]
-
fpeter07
veterán
válasz
Pttypang
üzenetére
Teleszkóp nélkül én nem montiznék. Nagyon sokat segít , hogy a földön maradjon a kerék. Porban, sárban, mindenhol életmentő lehet.
Újabban kezdek azon a véleményen lenni, hogy már rugóstag nélkül sem ülnék montira. A nyereg nem veri fenékbe az embert minden döccenőnél. Plusz gyökereknek sem csúszik meg a kerék, egészen elképesztő. -
fpeter07
veterán
Huhú a Tour de Hongrie bekerült az extrém versenyek kategóriájába. Le kellett fújni, mert szó szerint elvitte a víz és a szél a versenyzőket.

-
fpeter07
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Két szemüveg kiesett a hátsó zsebemből, egyre ráléptem, egyet majdnem elhagytam... szerk: Ja igen, az egyik szemüvegemet meg le akarom cserélni, mert valami kavics, vagy bogár nekiment és nem lehet rajta tökéletesen kilátni.
-
fpeter07
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Anyám, jól lefogytál a végére.

(#91461) Hasaggymeg: Látom egyrugóra jár az agyunk.
(#91482) K Norbi: Munkavédelmis boltban. 1,5-3k forint. (színtelen, ill. sötétített) A szemüveg fogyóeszköz sajnos, nem érdemes drágábbat venni.
-
fpeter07
veterán
válasz
trialboj
üzenetére
Jobbulást neki! Sajnos mindennek meg van a maga kockázata. A terepkerékpár különösen veszélyes sport. Minden egyes ugratót célszerű külön-külön begyakorolni. Én jóval szívesebben ugrok letöréseket, mert ugrásnál a levegőben az ember könnyen elveszítheti az egyensúlyát és csúnyán érkezhet földre. Nem feltétlen biztonságosabb szerintem enduro bringával sem dh-zni. Egy rosszul sikerült ugrás után nem biztos, hogy fel kel az ember.
Más: RAAM: 8 nap, 5000 km, 25-ös átlag. [link]

-
fpeter07
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Na ná, hisz az ember a legjobbat akarja. Személy szerint egyből vettem volna egy UST kerékszettet magamnak, csak a pénztárcám nem állt szóba velem.
-
fpeter07
veterán
válasz
trialboj
üzenetére
Én visszatértem 3x9-re. Ha elkopott a hajtás valószínűleg 2x9-es lesz. Néha a faxom ki volt vele, hajlamos volt leesni a lánc a kistányérról. Túrázáshoz jobb a 3 első lánctányér, XCO-ra felesleges a 42-es. Ott durva emelkedők vannak, és inkább rájuk pihen az ember, mint sem lejtőn is sprintel lefelé.
-
fpeter07
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Találtam egy hasonló videót.
[link] -
fpeter07
veterán
válasz
geotigris9
üzenetére
Leogang, Ausztria. Kisebb rendezvényre nem valószínű, hogy elmentem volna.

-
fpeter07
veterán
Izgi volt a mai ride. Meggyógyult annyira kezem, hogy tudom fogni normálisan a kormányt, tehát irány montizni. Hegyről lefele kicsit elragadtattam magamat, és majdnem beleszálltam egy sorompóba. (autók miatt van kitéve) 15%-os lejtőn 40-el satuzni nem veszélytelen művelet.
Meg az az érzés is leírhatatlan, amikor látod, hogy fizikai képtelenség időben megállni... A montizás szépségei. -
fpeter07
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Mindegy is, úgy se tudtuk volna kiváltani , mivel nincs a tartón világítás, se rendszámtábla hely.
(#90330) flash-: Nem, aszfalton. 16-17 kg-os 1,25"-os külsős bringával szoktam repeszteni. Az eddigi bringáim geoja nem tette lehetővé a gyors haladást. A kiskerék is hátrány, de főleg a geometria rossz.
-
fpeter07
veterán
válasz
geotigris9
üzenetére
[link] De lehet menni vele, ha valaki akar.
-
fpeter07
veterán
-
fpeter07
veterán
-
fpeter07
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Volt alkalmam tesztelni meredek és kemény lejtőkön. 2" virsligumi egyértelműen kevés egy montira. Nem lehet dönteni kanyarokban, és a gyökerek, sziklák, gödrök majdnem kiütik a kezemből a kormányt. Kedden teleszkóp finomhangolást fogok csinálni, mert szerintem túl keményre van állítva. Nem érzem az összhangot az első és hátsó teleszkóp között.
A legjobb nyilván egy UST felni lenne, amivel alacsony guminyomást tudnék használni. Valószínűleg választanom kell majd, hogy új felni, vagy "új" edzőbringa. Utóbbi hasznosabb lenne. Előbbivel viszont ismét lehetne egy fullos setupom, amit nem érdemes hova fejleszteni.
(#90250) deny330: Papír alapján 95 mm a hátsó rugóút, de nem igazán értem hogyan mozog annyit, mikor a becsúszója kb. 60 mm.
-
fpeter07
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Durva emelkedőn összetelós bringa kell. Olyan gyökeres emelkedőn könnyedén felmentem, hogy el sem hittem.
Nem kellett azon gondolkodni, hogy melyik gyökérre hogy menjek rá, csak pedálozni. -
fpeter07
veterán
válasz
geotigris9
üzenetére
Volt alkalmam meghallgatni egy világ körüli útról egy (illetve kettőt, de az most nem lényeg) beszámolót. A srác a tél kellős közepén indult el Ausztriából.

-
fpeter07
veterán
Ezért kell szeretni a matematikát és a fizikát 0,6 km 160 m 26% 20+°C. Mennyi az esélye, hogy ezen valaki felteker?

-
fpeter07
veterán
válasz
jilian
üzenetére
Nagy rizikó ezt bevállalni. Ha szar időben van megrendezve a verseny, akkor nagyon nagyon nehéz. Az elején megázol és tekersz 8-10 órán keresztül? Vizes ruhában 40 feletti sebesség lejtőn nem túl kellemes. Gyorsan változik az időjárás. Órák se kellenek és összeállhat egy zivatarfelhő. Üzemanyagköltséggel, szállással együtt 60k-100k forint. Nem magyaroknak találták ki.
-
fpeter07
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Mentem volna, csak az a fránya 300 km választott el az indulástól.
A másik jó túra Vp-ben a gázlók túra. Az is csak terv... -
fpeter07
veterán
-
fpeter07
veterán
Lenyomtam egy HC kategóriás emelkedőt.
Adatok: 9,4 km | 1016 m | 11 % | 1:39:31 | 5,7 km/h. A kedvencem a 700 m hosszú 20%-os rész volt. Addig el kellene majd jutni, hogy 4x-5x meg tudjam mászni egy tekerés alatt. -
fpeter07
veterán
Nesze nektek Ebike. [link]
-
fpeter07
veterán
-
fpeter07
veterán
Marcali XCU: Éreztem, hogy a gép ment volna még, de az izomzatom nem bírta. A felkészülés nem volt tökéletes, de az is kész csoda volt, hogy tudtam indulni a versenyen. Km óra szerint 136 km-t tettem meg. Tekintettel arra, hogy a leghosszabb utam a bringával 2 órás volt, és 30 km, ez nagyszerű teljesítmény.
Első versenyem volt új bringával. Fejlesztések kellenek: meg kell vágni az ergonomikus markolatot, mert nem érem el normálisan a váltókat, lehet vágni kell a kormányból, kell egy jó nyereg, tubeless kerékszett (alacsony nyomás, széles gumi), nyeregcső kérdéses.
Áprilisban nem tudtam edzeni. Remélem az összetettben sikerül majd összehozni valamit, mert ez a verseny tömény fájdalom volt. -
fpeter07
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
"Hasonló, mint a drog."
Beletalált, flow-érzés. Én nem tudnék nélküle élni. Kevés a valódi boldogsághoz, de sokat ad hozzá.
-
fpeter07
veterán
válasz
trialboj
üzenetére
Attól függ, milyen körülmények között teker az ember. XCO versenyen csak a pálya van, a bringa, meg néha egy-egy hang a szurkolóktól. XCO-nál a lejtők is keményen, azért hoztam példának. Meredek pályákon meg eleve nehéz lejönni, nincs agykapacitás még zenét is hallgatni.
-
fpeter07
veterán
válasz
Pttypang
üzenetére
Egy montis 50-nél esett, és több mint egy évig csavarozva volt a bokája. Egyik régebbi ismerősöm meg combbal nekiment egy fának és eltörött neki a csontja. Ő talán utána abba is hagyta.
(#87586) Crytec210: Nehéz megmondani. Most többet tolerálnak a bringák és a versenyzők is más stílusban versenyeznek.
-
fpeter07
veterán
A hazai pályán nem volt gond, mert ott csak rövid emelkedők voltak. Gyöngyösfalun viszont nagyon sok erőmet kivette az hosszú sunyi kanyargós meredek. Gyakorlatilag a pálya második felében arra kellett mindig rápihennem.
Elmentem volna a harmadik fordulóra is. De angolból volt nyelvvizsga. Mondhatom rohadt izgalmas volt angol feladatokat csinálni versenyzés helyett. Elsőre összejött, és jobb lett a szóbelim, mint a német.
A célom az összetett dobogó, de nagyon szeretnék egy ilyen versenyt megnyerni.
-
fpeter07
veterán
-
fpeter07
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Nem sokat ment a gép. Nem tudom ki nem használt anno egy ilyen csúcs bringát, de majd én bepótolom.
Ja, az a szelep azonosítja be a felülről jövő ütéseket. Sprintnél rugalmas, de nincs még beállítva rendesen a tag. Nem tudom mennyire megbízható, de egyenetlen talajon zseniális. Nem pattog az ember a nyeregben, meg a hátsó kerék is többet van a földön. Próbáltam már 29er fullyt, de az csak másfél óráig volt nálam. Ez jobban tetszik. Megszokott 26er üléspozíció, és nagyobb kényelem. Alacsonyan és hátul van a súlypontja. Lefelé nagyon stabil, nullkezezésnél a kormány szokatlanul instabil, és imbolyog. Nem bunny hopra termett gép, egykerekezni viszont egyszerűbb vele.(#87560) Crytec210: Nem, de nincs egyenes nyeregcsövem.
(#87561) zack: Passz, balra lett anno felszerelve. Tavasszal letérdeltem egy esésnél jobb térddel a kart. Most nem fogom.
Ezzel a vázzal nyertek néhány versenyt. Remélem én is fogok.

-
fpeter07
veterán
válasz
trialboj
üzenetére
Hát nekem az első maraton nagyon kemény volt. 21 km, 2 órán túli idővel, vörös fejjel. Fújtattam, mint egy ló. Abban a néhány órában annyi levegőt szívtam magamba, mint előtte napokon át.

Az enduro nézőbarátabb szagág, szerintem jól jártál el. Először érdemes megnézni kívülről egy versenyt. Utána eldöntheted, hogy indulsz-e legközelebb. Bár enduro pályára gondolom nehezebb részeket is beraknak, ezért egy jó adag ügyesség nem árt hozzá. Plusz magabiztosság sem árt, mert ha ugrani kell, akkor előtte és a levegőben nem gondolhatod meg magadat, mivel esés lesz a vége. Ha bejön a versenyzés világa, akkor elmehetsz a csillagos határig is, mindig lesz hova fejlődni.
A versenydrukk egyeseknél segít, másoknál árt. Azért nem baj, ha izgul egy kicsit az ember verseny előtt, az segíti a koncentrációt. -
fpeter07
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hát teszt körön hátsókerék defektet kaptam. Szóval rögtön az első belsős tekerésemkor eldefekteltem. Hiányozni fog 1 év használat után a tubeless. Ha lesz pénzem, még időn összejöhet egy új kerékszett, és akkor újra fullos lenne a bringa. De szert tettem egy kuriózumra. Nem hittem volna, hogy a közeljövőben Speci bringám lesz. Csináltam néhány fantasztikus képet. A fényképező lemerült... Legalább korhű képeket készít a telefonom.

-
fpeter07
veterán
A vihar bejelentkezett a dh versenybe. Nagyon izgi! [link]
-
fpeter07
veterán
válasz
andrisbandi
üzenetére
Ja, csak azt nem minden bringával könnyű bunnyzni. Mindenesetre nem árt ha van egy hajlított kormány, és egy rövid kormányszár. Úgy könnyű felkapni az elejét.
-
fpeter07
veterán
Amikor megláttam a jeges utat, már láttam hogy kicsúszok.(#87395) Because: Grat! Vadul néz ki a váz. (erősen szögletes) Ne bánd, hogy nem adtak hozzá... Bringázni egyszerűbb, mint csajozni. Gondolsz egyet, fogod a bringát és kimész. Nem kell napokig/hetekig tervezni egy találkozót.

-
fpeter07
veterán
Farolni lehet bringával, az inkább csak akkor veszélyes, amikor nem tudatosan akarod csúsztatni a hátsó kereket, hanem magától teszi azt.
Az első kerék megcsúszását jó reflexekkel és szerencsével ki lehet védeni.
Beugrott egy jelenet télről. Enyhén lejtős földes út, 20-as tempó, kanyar után hirtelen jégpáncél az út teljes felületén. Azt hiszem sejthető a végkimenetel. -
fpeter07
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Olyan utakon mentem az elmúlt időben Zalában, hogy nem hittem el. Minden tiszteletem az országútisoké. Az 5. órában már nem sok kedvem volt nyeregben maradni. Szeretem a fájdalmat (bár nem bírom nagyon jól), de nem nagy élmény úgy a tekerés.
-
fpeter07
veterán
Hát sajnos már nem fogom tudni lecserélni a villogót, mert ellopták a bringával együtt.
Egy ausztriai kerékpártárolóra nem teszem többet a nyakamat... meg a bringámat sem többet.A jó hír, hogy a napokban meg lesz új. Régi össztelós, igazi versenyparipa. Amit lehet majd újra fejlesztgetni... Ami jobban zavar, hogy egy hét alatt kellene megszokni a bringát versenyre, ami nem lesz egyszerű. Szeretnék az összetettben jól menni, és ez a 3 hét monti nélkül nem igazán könnyítette meg a felkészülést.
-
fpeter07
veterán
Az új vidim, majdnem egy hónapja volt ez a túra. [link] Hosszúra vágtam, talán jobban átjön az Alpok hangulata.
-
fpeter07
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tavaly félmaraton lefutása után elmentem egy országúti tesztkörre. (mert csak) 20-25-el gond nélkül lehet menni. A 25-ös sebességet a 17 kg-os bringámmal futás nélkül is kemény tartani. Edzésnek jó, de nem nagy élvezet. Topicban néhányan olyan tempót mennek, hogy megérne egy elbeszélgetést: Szereted, vagy mi hajt ennyire?

-
-
fpeter07
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ha jó látom Sunrims ds 2 xc felni van rajta. 171 cm vagyok, a váz 19"-es. De pofás bringa, meg kell hagyni.
-
fpeter07
veterán
válasz
geotigris9
üzenetére
Használtan 200k-ért nem is fog elterjedni.

-
fpeter07
veterán
válasz
ShiTmano
üzenetére
Azt nehéz megmondani. 2 bar alatt lehet használni. Felfele olyan helyeken is fel lehet menni, ahol nagyobb baron már elfogyna a tapadás, és kipörögne a kerék. Lefelé sokkal stabilabb. (ezt a helyi dh pályán teszteltem) Egyenetlen úton meg nem rázza szét az ember testét.
Cserébe vastag, nehéz gumit kell használni hozzá. Itt nem papírvékony a külső oldalfala.
-
fpeter07
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Teszten jövő héten kiderül.
Csak kerékszettet kellene rajta cserélni, mert nem lehet tubelessként használni. Ahogy néztem a bringán több minden is már cserélve lett. LX-fékek és első váltó, Xt hátsó váltó, hajtókar, Reba teló.
Hátulütője, hogy 19"-os a váz, kicsit nagy. Viszont nagyon slopingos a felsőcső.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple asztali gépek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kuponkunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vonzó táj.