Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
válasz stefi81 #190248 üzenetére
Nos, én csak hobbiból kerékpározok, most, hogy home office van és bent ülök, havonta megyek kb. 100 km-t, ebből 90% aszfalt, 10% terep. Mindez városon belül.
Most egy 15 éves Hauser Winner bicóm van, ezt szertném lecserélni.
Nem költenék 2-3százezret biciklire, tényleg ha a mostanitól csak egy hajszállal jobb, akkor szerintem az nekem már jó.
Most néztem egy [ilyet] , ehhez mit szóltok?Koliken BigBoy 29er kerékpár 21" fekete-kék
És fontos, hogy szép kártyával is lehet fizetni.[ Szerkesztve ]
-
johnyblaze
aktív tag
sziasztok
184 cm magas vagyok.mekkora kerékpárt ajánlanátok vásárlásra?
találtam egy táblázatot ami a következőt írja de egyszerűen nem értem hogy ez hogy van.
2. Kerékpár méretének meghatározása az Ön testmagasságából:
Mountain bike vázméret meghatározása
Magasság Javasolt vázméret
cm hüvelyk (inch) méret
148 - 158 13" - 14" XS
158 - 168 15" - 16" S
168 - 178 17" - 18" M
178 - 185 19" - 20" L
185 - 193 21" - 22" XL
193 - 198 23" - 24" XXLtehát az én magasságomhoz 22"-es mtb kellene? az kicsit érdekes... amikor a 24"-es még gyerek méret.
"don't fulfill her desire, just up away and retire"
-
STC Speed
őstag
válasz johnyblaze #190305 üzenetére
Jobb üzletben kipróbálni, vagy az adott kerékpárgyártó ajánlását megnézni online.Általánosságban jó adatok amit írtál.
19-20", ez vázméret, nem a keréknek a mérete ha arra gondolsz. -
sz_abika
addikt
Skacok, az igpsport appot meg lehet valamivel kerülni telefonon? 1 hete auto sync, network error stb hibákat dob, a tököm aki kézzel akár egyesével syncelni. Gs50e meg 2 év alatt nem kapott semmi firmware finomitast, gyalázat egy banda, pedig a termék jó lenne
PSN: xszabikax
-
johnyblaze
aktív tag
válasz STC Speed #190306 üzenetére
köszi a korrekciót
online felületen eladásnál inkább akkor a kerékméretet adják meg,ha jól gondolom? esetleg egy 26"-os jó lehet?
az a baj üzletek most nincsenek nyitva,illetve lehet még nem is lesznek egy darabig.plusz olyan nagyon sokat nem is akarok rászánni.mert csak pár hónapra kellene(kb 3) .ha még aztmondom hogy évekig nyúznám akkor persze veszek valami jót.
használtan nézegetek a lehető legjobb ár / érték arányban. ilyen 20 ezer körül.tudom ennyiért sok jót nem lehet elvárni."don't fulfill her desire, just up away and retire"
-
Ringman
nagyúr
válasz modflow #190304 üzenetére
100 km-t, ebből 90% aszfalt, 10% terep. Mindez városon belül
-> nem kell teleszkóp.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
STC Speed
őstag
válasz johnyblaze #190308 üzenetére
20 körül egy régi bringát fogsz kapni,de belejönni jó az valóban.
Ajánlom az összefoglalót fent a fórum tetején. 20" körüli vázméretet ajánl neked vagy "L" méretet. 26" kerékkel fogsz kapni MTB-t valószínű. Jelenleg az új bringák 27,5"-29" kerekkel jönnek. -
xy.zsolt
őstag
srácok, tudtok egy jó youtube oktató videót" arról, hogyan kell mászni montival? Egy haveromnak kéne mert csak most kapott kedvet, hogy vett egy jobb canyon gépet.
sz_abika Amíg igpsport-om volt csak usb-n át töltöttem strava-ra. miért gond ez neked ha a kütyüt úgyis töltened kell tekerések után és az csak usb-n megy
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Ringman
nagyúr
válasz modflow #190310 üzenetére
szerintem erre bőven elég egy szélesebb kerék viszonylag puhára fújva (de embere válogatja), ha ez sem lenne elég, akkor meg egy rugós nyereg
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
NeAndrew
csendes tag
Sziasztok,
Tanacsot szeretnek kerni, majdnem egy evre visszamenoleg visszaolvastam a forumot.
Rockrider ST 530-at nezegettem, atneztem az alkatreszek nagy reszet es azt lattam ar/ertek egesz jo. (Nyilvan a telo pl meglepetes mert nem tudom milyen tipus)
https://www.decathlon.hu/mtb-kerekpar-st-530-275-id_8582845.html
3 kerdesem lenne:
- Jol latom hogy ar/ertek egesz jo a bico?
- Mennyire lehet ezzel az 1x9-el tekerni aszfalton? Egy 30-35 os tempot lehet vele nyomatni vagy ott mar nagyon porognie kell a labaknak? (legnagyobb attetel 32x11)
- Mennyire sportos ez a geo? (Mostanaban egy single speed bringan toltam gondolom orszaguti geo, de 100km-es tekereseknel megfajdult mar neha a derekam, persze lehet csak azert mert ritkan veszem elo)Koszi
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz modflow #190310 üzenetére
Egy belépőszintű teleszkóp önmagában ennek a bringának a kétharmada (na jó, nagyon kompromisszumosan talán a fele) árban. Ami alatta van, az kb csak nehezéknek jó, rugózni úgysem fog normálisan, cserébe sárnehéz, amitől az egész biciklit jóval nehezebb hajtani.
A 100k-s új biciklit úgy képzeld el, mint a 100k-s új laptopot. Működik, meg papíron tud mindent, de örömed nemigen lesz benne... A használható darabok valahol a duplájánál kezdődnek, ha szerencséd van, és találsz egy jó használtat, akkor talán a másfélszeresével megúszod. Ennél kevesebbért biciklit venni sajnos kb pénzkidobás, ha tényleg kikapcsolódásként, meg hobbisportra kell.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz nyikszi #190286 üzenetére
Annyi pénzért csakadeka... vagy használt.
Zoliwrc... Jó képek,szép időjárás.
heloman... ... én anno lánggal melegítettem puhára, persze távolról, óvatosan, a festék kímélésével...majd kipiszkálatam, valami olasz csapágy volt
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
modflow
veterán
válasz parandroid #190324 üzenetére
Akkor nézelődök tovább, bár ahogy jön a nyár, úgy gondolom egyre drágább lesz...
Amit max. bicóra kitudok adni, az 150k.
Jó lenne valami akciót kifogni.
Akkor tudsz ajánlani egy max. 200k-s darabot, amin van első teleszkóp és tárcsafékes?
Mert akkor ráállok annak a figyelésére, hogy mikor lesz akciós. :) -
andrisbandi
őstag
válasz zolnagy #190327 üzenetére
Sokáig nem lehet akcióra számítani. Lehet évekig.
Épp az ellenkezője van. Komoly áremelések voltak, készletek alig, rendelni sem mindent lehet...Sokan azt csinálják (a boltosok javaslatára), h berendelnek egy paripát, és egyszer majd ha megjön, és mégsem jó/kell, akkor lemodják. A boltnak nem probléma, el tudják adni.
Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #190325 üzenetére
Asszonyos tekerés volt Törökmezőre? Láttam straván, hogy ott tekeregtél
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #190329 üzenetére
Honnan tudod Zasszonyos, megnézted a moving time/elapsed time arányt? Még nem neveztem át a sztráván, de majd most.(Zasszonyos, keresztgyerekes, sógoros, gyaloglós volt melyen próbáltam saját kis pecsenyémet is sütögetni mászva az erdőben az ösvényeken ide-oda egy-egy kicsit. )
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
sz_abika
addikt
-
Teasüti
nagyúr
válasz modflow #190326 üzenetére
Én inkább használtat vennék a helyedben. Ide bedobod a hirdetést és megszakértik neked a többiek képekről. Ebben van itt gyakorlat bőven.
Használtan 150-200K meg azért már nem olyan rossz kezdésnek, ha sport eszközt keresel.
Amikor én vettem az első komolyabb XC gépemet, akkor ennyi pénzért már igen jó felszereltséget tudtam kifogni (full XT szett) jó állapotban.
Ha nem sport eszköz kell, csak úgy tekerészni meg kirándulgatni kell csupán, akkor nem szóltam. Bár azért abban is több élvezet van, ha könnyű és precíz alkatrészek dolgoznak alattad.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
MTB gumijait mennyire szoktatok felnyomni? Hivatalosan 2,2 és 4 bar koze irja.
-
cettlee
őstag
hali
a schwalbe big apple-el (28*2.15) most 29" keréken van, jo lesz 27,5re is?secret: aszfalton 3,5bar , terepen 2,5 baron használom
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -secret- #190334 üzenetére
Felhasználástól függ, belső nélkül súlyodtól függően akár 1 alá is lemehetsz, de ha aszfalton is sokat mész, vagy sziklás helyen vadul ereszkedsz belsős rendszerrel, oda akár 2 bar is kevés lehet.
Én 83 kilómhoz vegyes felhasználásra belsős rendszerben (7-15 km-re vagyok a tereptől amit aszfalton kell megtennem) 1,8-2,2 között használom. Azt vettem észre, hogy bár terepen kényelmesebb a 2 alatti, és jobban is tapad, hajlamosabb defektet kapni és vigyáznom kell nehogy felüssem. Tehát nekem az úgymond ideális kompromisszum mely a terepig megteendő aszfalton sem vészes, terepen is még eléggé tapad és nehezebben is lyukasztható, felüthető az a 2,0 hátul és 1,8-1,9 elől. Ugyanakkor persze ha nehezebb, vagy éppen könnyebb lennék 10-20 kilókkal akkor ez értelemszerűen változna.cettlee...azt erősen kétlem. ...az egy másik méret.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz Hasaggymeg #190337 üzenetére
Most ugye elkezdtünk tekerni. 50-50% aszfalt terep viszont aszfalton laposnak érzem az elsőt 1,9-en.
Tegnap szép időnk volt de ez a mai...
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz Teasüti #190333 üzenetére
Én írtam, hogy csak full hobbi témára kellene, ezért nem értem, hogy miért kell 2-3százezres bicót venni.
Azért is mondtam, hogy ha a mostani 15 éves Hauser Winner-emtől már jobb egy Koliken BigBoy 29er kerékpár 21", akkor az nekem jó és megfelel.
Csak erre nem tudott senki válaszolni. -
MODERÁTOR
válasz modflow #190339 üzenetére
Nem szeretne neked itt senki olyat ajánlani ami nem jó - vagy esetleg problémád lehet vele, gyakrabban kéne szervizbe járnod, esetleg hetente állítani valamit. A kerékpározás egy drága sport, főleg most, hogy nincs sehol alkatrész és alsó hangon is 20 - 30% drágább minden.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
parandroid
félisten
válasz -secret- #190338 üzenetére
“aszfalton laposnak érzem az elsőt 1,9-en.”
Mert az is. Én vagyok a topik hülyéje, ha mtb-ról van szó, de én dupla ennyin használom. Aszfalton így is lassú, meg brümmög, mint egy traktor, földutakon, kavicson viszont egészen kellemes. Terepen meg nem megyek, ott persze megint más lenne a helyzet. Hirtelen kanyarnál meg még mindig pánikba tudok esni, hogy magam alá fordítom a kormányt, ezzel a stucni nélkül a rúdra hegesztett hülye hosszú kormánnyal... De gyakorlok azért!
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ZolkoW
őstag
válasz sz_abika #190331 üzenetére
alapvetően szerintem marad a reménykedés, a szerverekre mondjuk nincs ráhatásunk, ha BT szinkron hiba van, meg lehet próbálni cache törlést, újratelepítést (nemrég a Bryton appban elszúrtak valamit, és ez volt a gyári ajánlás... ), újracsatlakoztatást, korábbi verziót feltenni.. Mióta a legnagyobb nevek is képtelenek összehozni egy hibátlan szoftvert, azóta jobban előtérbe került ez a dolog, hogy kinek a termékét vesszük, szerintem... a hardvert már jól megoldják a kisebb gyártók is (ezzel nem azt mondom, hogy kevesebb pénzért ugyanazt kapod hardverben, de már nincs az, hogy csak a drága a tuti)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Elnézést ha esetleg ez ide off topic, de nem igazán találtam egyelőre jobb helyet a kérdésemnek. Még múlt hét szerdán (márc 31) elmentem bringázni, kb 22 km-t tekertem, montival ilyen erdős, föld utas terepen, voltak emelkedők is, de ez nekem egy szokásos útvonalam. Ezt megelezően, szombati napom voltam ugyanezen a távon, az után lett is izomlázam rendesen, de szerdáig úgy éreztem teljesen kipihentem. Nos tehát szerdán elmentem és mire haza értem, éreztem, hogy a jobb vádlim eléggé húzódik, kellemetlen, először azt hittem, hogy a szezon eleji szokásos izomláz még. De estére már éreztem, hogy a jobb vádlim konkrétan fáj, ha állni vagy menni kell akkor azonnal érzetem egy ilyen tompa de erős fájdalmat, be is dagadt, vele együtt a bokám és a lábszáram is és tapintásra elég kemény, nem olyan laza és ruganyos mint elengedett állapotban a bal vádlim. Az első 2-3 napban fekvő pozícióban azonnal elmúlt a fájdalom, de azóta már fekve is szokott fájni. Kenegegetem, masszírozom óvatosan, jegelem fel szoktam polcolni és nem megyek sehova, a lehető legtöbbet pihentetem, de nem akar javulni. Nem tudom járt e már itt valaki hasonló módon itt, de most kezdjek el aggódni, hogy ez esetleg nem is izomhúzódás hanem trombózis lenne? Szerintetek ideje volna kihívni az orvosi ügyeletet? Ezt én kúrtam el, mert nem melegítettem be, azt hittem bírni fogom, de hát úgy tűnik, mégsem.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
polonic
félisten
Kesztyűből mit ajánlotok, aminek jól párnázott a tenyere és szellőzik is?
-
xy.zsolt
őstag
válasz nubreed #190343 üzenetére
2-3 hét pihentetés lesz az ha túlterhelésből fakad. Te neked kell tudnod milyen állapotban kezdtél és mennyire kellett volna fokozatosan terhelni. Én a futással jártam így.....35 év kihagyás után 5km laza tempó is túlterhelte a térdem....pedig tekerek 250km-et hetente évek óta .....és így is Kenni kell diclofenac krémmel (kb50mg/ml tartalmu) és pihentetés. Majd fokozatosan kezdeni a terhelést...ami egyéni.
És igen, ha napi 4szeri kenés mellett, 4-5 nap múlva sem érzed, hogy picit is javult akkor menj dokihoz!
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -secret- #190338 üzenetére
Persze ott az egyéni preferencia is mint talán legfontosabb tényező, hiszen a "nekem ez a jó"-val nem igazán lehet vitatkozni. Ha úgy érzed kevés az 1,9 aszfalton, de a 2, vagy annál több sem rossz terepen akkor uccu neki fújd amennyire jónak érzed. Érdekes nálam is mert míg pl. a hátsó-első között 1-2 tizedet szoktak hagyni különbségnek és többet is elviselek mivel mászásnál köves, gyökeres talajon jól jön a puha első gumi mely átgurul mindenen és nem dobálja elejét, lefele meg nem vadulok annyira, hogy mondjuk felüssem, vagy leforduljon. Hátul viszont szeretem ha keményebb mert jobban gurul és félek, mert könnyebben is felütöm. Kinek a pap, kinek a...
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #190341 üzenetére
hát nekem traktornyomban és a békés megyei utakon a gravelen a ~2,5 bar (700x40-es gumival) is soknak tűnik
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest