- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 19:33 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Köszi, írok, melyik van?
Közben láttam hogy Ryet 3D nem biztos hogy eélg specifikus, a Speci koppintás az Aircode típusnevet viseli. Pici félelmem van, hogy a hosszú tekeréshez ideálistúl kicsit vékonyabb a párn... rácsszekezete - és most Tofino is ilyen.ELITAone: Itt a 3143LT-L10 típusról van szó amit használtok?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
ZavaBalazs
őstag
-
fulton
addikt
-
Khelben
nagyúr
Én is gondolkodom, hogy kipróbálok egy 1x12-t, de még nem szántam rá magam. Pedig jó lenne, ha csak egy biciklit kellene fenntartani, ami mindent tud. Most 1x10 van, az biztos, hogy kevés lenne aszfalton. Még terepen is van, hogy felváltok aztán vissza, mert a kisebbik kevés, a nagyobb meg sok már.
-
vallas
őstag
-
fulton
addikt
Mivel elől 2 sebesség van, így elég az egyik kar a váltáshoz. A másikat meg beállíthatod egy csomó mindenre Garminon.
És ezt hogy gondoltad?
nem tudod nélkülözni egyik kart sem, mivel 1 karon 2 gomb van. Ha azt szeretnéd hogy külön tudj le fel váltani elől és hátul is, akkor kell mind a két kar kezelője. -
zsola32
őstag
-
mauimagic
senior tag
Nincs itt semmi átverés. Nagy tételben nyilvan csak €350 az anyag, €1000-et kifizetnek a Hoangnak munkabérben, így az €1500-ba kerülő vázon a gyártó szinte már bukik...vagy valamit rosszul számoltam?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként szerintem rohadt drága ilyenekkel mókolni, ez a €700-as váz érhet €50-et, nagy jóindulattal.
A meg hogy elsőre gyártasz valami használhatót, kizárt. -
dom1n0
őstag
-
lsebestyen
addikt
-
balintbaba
tag
".... ha megfogadná végre az itteni tanácsokat, nem csak a veddmegveddmeg féléket, mert akkor jobban tudna spórolni."
Az ehhez hasonló Tintől jövő hozzászólások után itt amúgy lincshangulat szokott uralkodni.
mauimagic: hát én nemtom, szerintem is rövid az a lánc. Asszem még MPower szabta ilyen rövidre a láncát, de ott még megértem, mert az AXS-nél nagyon szar a láncfeszesség a mechanikushoz képest.
-
Speedy007
addikt
Én nem vettem fel. Sőt inkább kézségesen próbáltam válaszolni én abba a kategóriába tartozok ha valami le van írva fekete-fehéren akkor én úgy is csinálom meg. És ebből szokott a bajom lenni mint írtam korábban a kérdésedre válaszolva mikor egy dologra többféle és fajta megoldás van ugyanazzal a végeredménnyel. Én meg teljesen tanácstalan vagyok mert ilyenkor nem vagyok rugalmas
Korábban is említettétek hogy a Joe's Chain Wax-t hagyjam el de akkor úgy voltam vele hogy míg a 120ml-s kiszerelés elnem fogy ki tatok mellette most az utólsókat rúgja. Így akár válthatok a Squirtra. Pláne hogy nekem szimpatikus az E-bike-hoz való kiszerelés mert én nem mindig szokványosan használom a kerékpáromat így jót tehet a láncnak mikor utánfutóval megyek bárhova a gyerekekkel nyáron. -
chubby2o6
senior tag
-
Speedy007
addikt
Balfaszoskodásom? Lássuk csak egyedül ami abból jött egy jobbos fékkar csere mert vonzom a be rohadt vagy túl húzott csavarokat a hidraulikus fékkarba a légtelenítő csavar bele volt tépva gyárilag. Hidraulikus fék ranglétra végig járása alsó és közép kategóriában nem nevezhető szerintem a balfasz kategóriába mivel sokan vannak rajtam kívül is akik nem igazán vannak megelégedve a fékjükkel ilyen olyan oknál fogva. Ha a hajtás szett oldalát nézzük és azt hogy a szervíz végezte anno a cserét kerék újra fűzéssel ipari csapágyasra akkor a vételárát még egyszer rá locsolhattam. Bár én egy 2023-s Kelly's Pheebe CRX 10-ből csináltattam akkor egy 2025/2026-s modellt de még az se igazán hasonlít az enyémre mert az 2x10 enyém meg 1x10-s. Tehát a gyártót megelőztem bőven.2 év alatt "elfogyott" egy teleszkóp (rugós villa) mivel a becsúszó szár nem látható része menthetetlenül korrodált a felülete bárhogy is pucolom króm tisztítóval. Bár így is lehetne használni de nincsen sok kedvem minden esős időszak után szét borítani és újra zsírozni és pucolni. De ennek a "halála" speciel nem az én számlámra írható mivel időben el vittem a szervízbe sőt javasoltam is ott szimerig cserét a becsúszó szárnál. Ezen kívül más nem rémlik egy szett Continental Ride Tour E-25 elfogyott mivel a futó felületen a bütykök mentén is repedezett a gumi már. Ja igen egészen múlt hétig volt egy 6.000ft-s kiadásom még ezt lehet írni a balfasz kategóriába de inkább a tudatlanságom miatt lehetet hogy légtelenítés helyett le szívtam az olajat a fékből no meg mínusz új lánc de még ez se igazán mínusz mert a párom kerékpárján tudtam használni egy toldással. Abból is azért volt probléma mert itt is az van mint a hidraulikus fék légtelenítő procedúra esetén hogy ahány hivatalos vagy önjelölt szerelő van (senkit sem akarok megbántani félre ne értsétek) annyi féle és fajta képpen lehet a láncot le mérni én meg az egyik ilyen jellegű itiner mentén el indultam gyárilag 116 szemes láncot vettem ami a javaslat alapján elégnek kellet volna lenni szabás nélkül végül kiderült hogy 120-ra lenne szükségem. De mint mondtam ennél nem buktam mert amit a 128 szemes lancból maradt abból két szemet meg a korábban használt patentszemet bele toldottam a 116-s láncba pont elég lett a párom kerékpárjába így ott spórolni tudtam és tökéletesen működik mai napig neki
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ja, még kis pénzt is kereshetnék! 🤔
...amúgy elég "piszkos" meló, ha nem dedikált műhelyben végzed ahol nem számít az esetlegesen lecseppenő olaj. Ennél (nekem) csak a teló kisszerviz xarabb, ott még nehezebb ellenőrizni a teraszra kicsurgó olajat. 
#348456 6030D...+1, minél jobban kezdesz érteni valamihez annál (több paraméter alapján) nehezebb lesz eldöntened az azzal kapcsolatos beszerzéseket, továbbá emberfüggő is, feleségem pl. képes egy fej káposztát is 10 percig vásárolni, forgatni, nézegetni, válogatni a fejeket, majd utána még visszamegy és kicseréli a nagy nehezen kiválasztottat is.
-
Tin
veterán
Nem tudom, de várom az előzőhöz hasonlóan értelmes magyarázatod erre is

#348251 Dark Archon: nyilván simán kibír többet is a váz, éppen megerősítésképp írtam a kommentedre, hogy a gyártók valóban az átlagra lőnek, és a szélsőségekkel nem foglalkoznak.
-
mauimagic
senior tag
-
Tin
veterán
Magasságot nem választhatsz, súlyt igen...
Abba belegondoltál, hogy a kettő összefügg? Egy 2 méteres ember 100 kilóval a teljesen normális súlytartományban van, és a Cube gyárt is számára megfelelő méretű bringát.
Nézd meg a Cube idei táblázatát: Systemgewicht_Classic_2026_EN.pdf
Gyakorlatilag 100 kg-ban limitálja a bringás súlyát, és 140 kg a teljes megengedett tömeg, amiből 25 kg mehet a hátsó csomagtartóra (plusz ugye a bringa súlyát 15 kg-nak veszi), és ez vázmérettől független!
-
dom1n0
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
mauimagic
senior tag
-
MC Pite
veterán
-
mauimagic
senior tag
-
mauimagic
senior tag
-
dom1n0
őstag
-
dom1n0
őstag
-
fulton
addikt
-
6030D
addikt
-
Zoliwrc
aktív tag
-
parandroid
félisten
Mert már az előző bicajhoz is vetettek velem egy másikat.
p
-
6030D
addikt
-
ZavaBalazs
őstag
-
fulton
addikt
-
dom1n0
őstag
-
Toobee
veterán
-
fulton
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Néha felmegy azért arra is
...ugyanakkor az durva, hogy bár a láncvonal a 10-es (!!!) keréknél van, vagyis messze nem a sor közepén, ami számomra kissé érthetetlen, hátrafelé hajtva sem lehet ledobatni a láncot az 51-esről. 
#342878Csokicsibesz...nem tudom UDH-s-e a vázam (szerintem nem), de nem is annyira téma, hisz már van egy új váltófülem is tartalékban, ott a fiókban néhány éve.

Ami a villanyváltót illeti a legjobban talán az egytányérosításhoz hasonlítanám, vagyis amíg nem próbáltad (és jól is működik a 2, esetleg 3 tányér neked, mert nekem azért volt néhány bosszantó láncszopásos történetem (chainsuck
)) nem is hiányzik, de ha egyszer váltasz már nem mennél vissza többet. Amint mentél egyet vilanyossal megragad egyszerűsége, gyors, atompontos működése és vége a kábeles dalnak...legalábbis nálam így történt.
Meglehet ez személyes hülyeségem, de ma már ha muszáj volna is inkább lemondanék a karbon vázról (egy jó aluért), vagy akár a tejes belsőről is mint az egy tányérról vagy villanyváltóról. 🤔...na jó, az utóbbit (tyúkbelest) még átgondolnám, lehet már foltozni sem tudok ennyi idő után!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
attiss66
senior tag
-
Dark Archon
addikt
Én továbbra is benne vagyok. Kell választani, ki lesz a menedzser, ki előlegezi meg a zsetont mindenkinek, amit aztán behajt... vagy előre is lehet, és akkor neki sincs kockázat. Utána meg neki kell meghívnia a felhasználókat.
Nulladiknak javasolnék egy FB vagy Discord csoport összehozást.
-
(ex)Cat
senior tag
-
(ex)Cat
senior tag
-
mauimagic
senior tag
-
Alexios
veterán
Ki mondta hogy sajnálja, miről beszélsz? Nem kell senkinek elájulni semmitől, itt inkább úgy tűnik te vársz valami megerősítést hogy ügyesebb vagy mint ők mert egész életedben figyeltél magadra.
Még 1x, ha valaki nem csinálja a felsoroltakat, nincs akaratereje hajnalban a szigetre futni menni, dögöljön meg, nem jár neki az egészség? -
mauimagic
senior tag
A cikk (amit Szerinted felesleges elolvasni) is ezt pedzegeti, az egész kampány egy (nem túl) burkolt reklám az új gyógyszereknek, mikor erre a gyártónál rákérdeztek, szokásos semmitmondó BS volt a válasz.
Úgy néz ki ráfordult a gyógyszeripar az elhízásra, amiről nem tehet senki, mindenki áldozat.
Ugyan azokban az országokban, ahol többen mozognak, normálisan kajálnak, ott jóval kevesebb az áldozat, de ez nyilván a véletlen műve![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Alexios
veterán
Tényleg? Sosem? Szóval az a több millió ember akinek már használt egytől egyig mind visszahízott? Tudom nehéz itt elfogadni, mert ez egy sport topik, de van akinek pont ez hozza meg a kedvet az életmódváltáshoz, ettől lesz kedve sportolni, stb. Érdemes utánanézni annak hogy hogy működik amúgy, mert szó sincs arról hogy beadod magadnak aztán ugyanúgy zabálsz utána, akár úgy is mondhatnám hogy rákényszerít az életmódváltásra.
-
Tin
veterán
Ez nem csodaszer, hanem egy gyógyszer. Nevezhetem módszernek is. A hosszú távú sikert pedig nyilván az életmódváltás hozza meg. A gyógyszet sokakat visz el oda, ahova önerőből nem jutnának el, aztán rajtuk múlik, hogy megtartják-e azt a súlyt. Ha csak 10-ből 1, már az is rengeteg megmentett ember.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
deva
tag
-
zsamiatt
őstag
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Látom, asszony még nincs változó korban...
Az ebben a feneség, hogy a népesség 50%-a nő, szóval ők ezen mind át fognak esni. A felborult hőháztartással, a földbe állt keringéssel, a semmiből felszedett kilókkal változatlan életmód, sőt napi edzés mellett, miközben a teljesítmény gyakorlatilag nullázódik... Párom több lefutott maraton után, nagyjából folyamatos diéta, és edzés mellett, full aktív napi tevékenységekkel (15-20e lépés alsó hangon) van most ott, hogy belehal egy lekocogott 5k-ba, és ha megeszik egy darab nyers brokkolit, akkor hízik egy kilót. Egész életét aktívan, egészségesen élte, folyamatosan mozgott, sportolt, egészségesen táplálkozott, olyan 50-55kg között volt 40+ évig, most meg az utóbbi 1-2 évben vért izzad, hogy ezt nyomokban fenn tudja tartani. A hormonok a legnyomorultabb rohadékok, és iszonyatosan geci dolgokra képesek. Annak örülj, hogy ha férfiként be is szívsz valami ilyesmit a korral, az jó eséllyel a tizede nem lesz annak, amin egy átlagos nőnek keresztül kell mennie.p
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
-
6030D
addikt
Azért szombaton elhangzott a "Tegnap úgy voltam vele, hogy ez lesz az utolsó, a sok idióta miatt."
1700 ember azért tud felrakni érdekes kérdéseket. Fb-on a kedvencem a késik a vonat, nem várhatná meg a mezőny? 
10kor van a rajt. 7:45kor a rajtterületen: Merre van a regisztráció? Ott lesz, de még nincs senki, mert alszanak.
-
6030D
addikt
-
dom1n0
őstag
-
Friczy
senior tag
-
Ringman
félisten
attól még nem lesz szélesebb a cipő talpa.
(továbbra sem tudtam szerezni a shimano szandál és a lake mxz120 bakancson kívül olyan spd-s cipőt, ami jó lenne a lábamra, könnyű mtb-s cipő nincs belőle, az mx169 az nagyon robusztus)
Strong Feet Athletics Leviathan talán nem is elérhető európában -
lsebestyen
addikt
-
mauimagic
senior tag
-
lsebestyen
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
6030D
addikt
-
mauimagic
senior tag
-
gbors
nagyúr
-
fulton
addikt
-
stickermajom
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Vegyesek a tapasztalatok, van aki egyáltalán, más nagyon meg van elégedve, legtöbben meg éppen csak, hogy elfogadhatónak tartják...biztos van itt gond elég az egészségüggyel, ahogy szinte mindenhol a világon, de hát a magyar egészségügy pont olyan mint minden más itt, MÁV, tömegközlekedés, nyugdíjellátás, oktatás stb. mert mitől is lenne számottevően más?! Talán közbiztonságunk ami jobb mint a
romló
nyugaton, de a többi az leginkább ráfordítás kérdése, így nyilvánvaló hol állunk ezekkel a nagyvilágban. Szerintem... -
stickermajom
addikt
-
6030D
addikt
-
dom1n0
őstag
-
mauimagic
senior tag
-
6030D
addikt
-
MC Pite
veterán
-
mauimagic
senior tag
-
dom1n0
őstag
-
ReFleXx
addikt
-
fulton
addikt
Igen, egyáltalán nem baj hogy nem tudsz olyan zsineg azonos teljesítményen tekerni mint görgőn. Az hogy most egyik pillanatban 20 wattal kevesebbet sikerül tekerni, másikban ennyivel többet...de azért lehet azt tartani egy szűk(cél) zónában, lap-ot indítva meg simán lehet tartani az átlagot csak bírjad, ha van olyan egyenes szakasz, vagy egy emelkedőn. végig folyamatos erőkifejtés (tekerés) aztán ott lesz az átlag amiből lehet számolni.
dom1n0: de am ez is "stratégiás" mert ha belekezdesz ami a csövön kifér, lefősz mint a káfélátte
elsavasodsz" aztán lesz egy magas pulzusod is,...szóval én inkább amondó vagyok, érzésre be kell lőni amivel úgy érzed érdemes próbálkoznod, és első pár percben finoman közelíteni arra az átlagra, aztán beállni rá, és a végén ami a csövön kifér. (ha még bírod
) -
zsocy
őstag
-
mauimagic
senior tag
-
stickermajom
addikt
-
dom1n0
őstag
-
dom1n0
őstag
-
6030D
addikt
-
dom1n0
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Androidos tablet topic
- Trollok komolyan
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- PlayStation 5
- LEGO klub
- iPad topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- Bontatlan Apple Pencil MU8F2ZM/A 2. generáció / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI RX 6750 XT Gaming X Trio videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azt is kérdezhetném, ugyan mi a lóf.sz közöd van hozzá, hogy mennyit költött rá?

...ugyanakkor az durva, hogy bár a láncvonal a 10-es (!!!) keréknél van, vagyis messze nem a sor közepén, ami számomra kissé érthetetlen, hátrafelé hajtva sem lehet ledobatni a láncot az 51-esről.
Azért szombaton elhangzott a "Tegnap úgy voltam vele, hogy ez lesz az utolsó, a sok idióta miatt." 
Mondjuk ő a "csajozást" az erre szakosodott hölgyek látogatásával helyettesítette 
Hasaggymeg