Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
A Kellys Viper 20 2013 -ról [link] van valakinek tapasztalata? A testbike.hu -n egy hozzászólást találtam, ez alapján elég jó bringának tűnik de egy véleménye nem vélemény. Pici aszfaltozásra kéne (amíg eljutok az aszfalton az erdőbe/terepre) és lightos erdei/földutas, hegyes dombos kalandozáshoz. Remélem ehhez ez a bringa megfelelő lenne?
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
Vissza olvastam a hozzászólásokat az utolsó pár oldalon és abból azt vettem észre, hogy 100k környékén nem nagyon ajánlotok megvételre új MTB-t. Valaki tudományos szempontból megtudná mondani, hogy ez miért van így, miért nem ajánlottak ezek? Én kb 5-6 éve vettem egy Magellan (talán Crater, azt hiszem) bringát, akkor kb 85 ezer volt, a mai napig meg van ez a bringa és használom is, igazából semmi bajom nincs vele, amire nekem kell arra tökéletes, egy kis erdős-dombos kirándulgatásra tényleg nagyon jó, ezen évek alatt annyi baja volt összesen, hogy volt egy hátsó defektje, belsőt cserélni kellett, de amúgy semmi más. Tehát ha egy 5 évvel ezelőtti kb 85 ezres bringa jó, akkor mi a gond az új kb. 100k-sokkal? Én most egy Kellys Viper 20 2013-at néztem ki, azért kéne új bringa mert új helyre költöztem. Ha egyszer be van jól állítva a váltó és minden akkor mi az, ami mégsem teszi ajánlottá szerintetek ezt a kategórioát. ennél többet meg nagyon nem szívesen költenék bringára, azaz igazság, de a válasz mindenképp érdekel.
-
nubreed
veterán
válasz Teasüti #1094 üzenetére
Igen értem, és köszönöm szépen neked is is dqdb-nek is a válaszokat!
Most bogarat ültettél a fülembe vagy hogy szokták mondani, kedvet kaptam ahhoz, hogy megnézzem a használt bringákat. Merre felé érdemes keresni a neten? Vannak kifejezetten használt bringák adás vételével foglalkozó oldalak fórumok gondolom. Vatera meg ebay engem most nem érdekel.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz Teasüti #1109 üzenetére
Huh, köszönöm, jó volt olvasni, nagyon korrekt válasz, nem gondoltam, hogy ilyen részletes dolgokat fogok kapni. Nagyon hasznos volt, mert így még jobban tudni fogom, hogy mire kell odafigyelni.
-
nubreed
veterán
Ha szemből nézed, akkor meg az látszik, hogy Cav kezdte az egészet azzal, hogy bele fejelt Sagan bordáiba. Nem tudta megtartani az egyensúlyát és már esett is el, még az előtt, hogy Sagan könyökölt volna.
-
nubreed
veterán
-
nubreed
veterán
Sehol nem találom a videot ahol Froome állítólag lekönyökölte Arut a mai szakaszon. Valaki esetleg tudná linkelni?
Amúgy durva volt a mai szakasz. Szegény Porte, igaz, hogy nem a BMC -nek és ezenbelül neki drukkolok, de nagyon sajnálom, ilyet brutális bukást senkinek nem kéne elszenvednie. Remélem nincs semmi komoly gerinc sérülése.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
Van egy video, egyelőre ezt találtam, de ez elég rossz minőségű: [link]
A vége tényleg izgalmas volt, és Frooméktól sportszerű volt, hogy bevárták Urant mikor gondjai akadtak a váltóval, tehát Froome vissza adta amit kapott a hegyen fairplayben mikor neki volt defektje. Kizárt, hogy Aru nem látta, ez kamu amit mondott erről, ott volt pontosan a szeme előtt a látó tere kellős közepében. Froome pedig mehetett volna, ahelyett, hogy bevárja Urant, félő volt, hogy Bardet átveszi így a sárga trikót, de aztán nem így lett mégsem.
Contador idén harmat gyenge eddig a Touron és úgy tűnik Quintana is. Viszont ez az Aru gyerek szerintem még sok kellemetlen meglepetést okozhat a Skynak, főleg, hogy sajnos kiesett Froome első számú segítője is, G, érte is nagyon nagy kár...
(#92245) atok666:Ha az a sisak nincs, lehet, hogy Martin már nincs az élők sorában, de minimum Tour feladás neki is, és sok hetes korházi kezelés nézett volna ki...
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy nem drága (tehát ne a 40.000 Ft -os mezőnyben nézzük, hanem max 15 ezerig) olyan bringás mini computert ami méri a pedálfordulatszámot? Nem kell, hogy vezetéknélküli legyen.
-
nubreed
veterán
válasz ZolkoW #111024 üzenetére
Én közben ezt találtam:Cateye Strada Cadence
Az ára itthon 15 körül van, Ebay-ről meg van olcsóbban is. Mivel a mostani alap computerem is Cateye, ami csak sebességet mér és távolgásot és semmi baja, remélhetőleg ez is jó lesz. Még nézelődök, de ha nem találok mást akkor lehet ez lesz. Itt van egy rövid videó róla:[link]
-
nubreed
veterán
19" vázmérettel rendelkező bringát ti megvennétek kb 190 cm magas embernek?
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Kb 190 centis embernek, laza montizásra (semmiképpen sem versenyszerűre, csak hobbi szintre, hegy/erdős út 80%, beton/aszfalt, amíg eljut a hegyi útig, kb 20%) 21" váz mérettel Cube Aim Race, Neuzer Dust Comp, Cube Aim SL, Rock Machine Heatwave 60/70 xc közül melyik az ajánlottabb? Vagy ebben az árkategóriában szinte teljesen mindegy? Vagy úgy is kérdezhetném, hogy a kb 140 - 200 ezer Ft-os sávban a leírt feltételekkel mik lennének ajánlott gépek? Tőlem tök más márka is lehet.
-
nubreed
veterán
válasz Hasaggymeg #112795 üzenetére
-
nubreed
veterán
Srácok, ugye jól érzékelem, hogy a valóság az, hogy az egyes kerékpáros üzletek webshopjain, vagy csak simán webshopokon hatalmasnak tűnik a választék, de amikor oda kerül a sor, hogy na akkor kinéztél néhány bringát ami érdekelne, kiderül, hogy a valóságban a webshop kínálatának a töredéke sem érhető el? Ez miért van így? rohadtul frusztráló! Akkor minek tesznek ki több ezer bringát, ha a valóságban tényleg csak egy töredéke az, amit valóban szállítani is tudnak??? Konkrétan 4 típust néztem ki és egyik sem elérhető a valóságban! Legutoljára 11 éve vettem bringát, azt hittem, hogy ezen idő alatt fejlődött valamit ez a piac, de (magyar) valóság az, hogy legfeljebb visszafelé fejlődött. 11 Éve nagyobb volt az elérhető választék és boltok is rugalmasabbak voltak. Lehet, hogy valakinek más a tapasztalata, de nekem ez! Kész röhej, hogy egy ilyen egyszerűnek tünő dolgot mint a bringavásárlás nem lehet maximum 1 héten belül rövidre zárni.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz Runner_fxr #113584 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, így már azért sokkal jobban érthető, hogy mi van mindennek a hátterében.
Akkor azt hiszem, örülni kell annak, ha az ember így a nyár közepén talál magának egy bringát ami kisebb kompromisszumokkal benne van abban az ársávban és felszereltségben, amit elképzelt magának. Én is megveszem azt ami végülis a végleges döntés.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
Nem kerül sokkal többe a folyadékos belső, aszem 300 Ft- tal fizettem többet anno egy ilyenért mikor nekem is volt defektem. Azt ne kérdzed milyen márka volt, mindig ugyanabba aszervizbe járok, megbízok benne, eddig mindig nagyon jól dolgozott, nem is kérdeztem milyet rakott bele, én csak fizettem.
Én nem vettem észre semmilyen negatív hatást a menettulajdonságban.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
Láma kérdés következik: Van egy ősrégi Cateye Velo 5 bringa computerem. Ez ugye nagyon alap darab, olcsó.
Amikor vettem még nem is voltak forgalomban 29" kerekű gépek, az új bringám meg 29-es. Be tudom állítani úgy a Velo 5-t hogy kompatibilis legyen a 29" kerék mérettel szerintetek?We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
Tudnátok ajánlani mtb-re egy olcsó, max 6000 Ft-ig szivacsos prosztata kímélő kényelmes nyerget? Nem kell, hogy verseny nyereg legyen, lehet szélesebb is.
-
nubreed
veterán
A testbike -on azt olvasom nem is egy hozzászólótól, hogy a Magyarországra importált Schwalbe Smart Sam gyengébb minőségű mint amit Nyugateurópban lehet kapni és ezért esélyesebb a defekt vele. Ez tényleg így van? Nekem ma jön meg az új bringám, Schwalbe smart sam 29x2,25 -ös gumikkal van szerelve de ez ugye gyárilag így jön, esélyes az, hogy a hazánkba importált gyárilag kész bringákra gyengébb minőségű gumit raknak vagy ennyire azért nem kell parázni? Amúgy a bringa egy Cube Aim SL 21/29.
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
8 ezer alatt van olyan vezetékes bringás computer aminek van olyan funkciója, ami jelzi az átlag sebességtől való eltérést egy kis nyillal? Ez a funkció fontos számomra.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz Mezga Aladár #114071 üzenetére
Ez szimpatikus, lehet ez lesz.
(#114069) 6030D:A bikediscount mennyire megbízható webshop? Valahol azt olvastam, hogy a VDO -knak gyenge a mágnese. Ez mennyire igaz?
Köszi mindenkinek a válaszokat!
-
nubreed
veterán
válasz Redneck #114607 üzenetére
Már nem akarok annyit visszaolvasni, ez milyen tipusú bringa amúgy?
Azért is kérdezem, ha jól emlékszem, kb majdnem egy időben vettünk új bringát, csak nyilván más helyen. De lehet, hogy nem te voltál az, hanem egy másik fórum társsal keverlek. akkor elnézést. De mintha kb. hasonló időben dobtuk volna be az új bringa iránti kérdéseinket itt a fórumon.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz Redneck #114634 üzenetére
Még jó, hogy nem a Bergusontól vettem, pedig nálun is érdeklődtem. De mikor egy nyomorult emailr 2-3 nap átfutási idővel válaszolnak, aztán meg már egyáltalán nem válaszolnak, akkor inkább dobtam őket. Ha nekik nem fontos, hogy pénzt keressenek, nekem sem az, máshol is lehet bringát venni. Ezekszerint te onnan. Én Cube Aim SL 29 -et vettem, egy pesti oldali kerékpár szakboltból, és nekem egyelőre minden szép és jó. Kopp-kopp.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz tacto #114661 üzenetére
Este megnézem az összefoglalót. Mitől "reform"? Az idei tourt amúgy nem követem olyan szoros figyelemmel mint az elmúlt tíz évben. Mindenki változik. Nekem a tavaly bevezetett vonalvezetés betette kicsit a kaput. Nem tetszik, hogy nem hegyi befutó volt sokszor, hanem felmentek a hegyre és utána még 40-50 km-t tekertek lefelé. Megértem én, hogy a sprintereket is fel kellett hozni, de a Tour szerintem a hegyektől az ami. Persze kinek mi a véleménye, ez csak szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz tacto #114669 üzenetére
A rajtról lemaradtam, csak valahogy negyed 10 körül kezdtem el nézni az összefoglalót. De a végén megjegyezte Lanti, hogy béna volt és semmi értelme nem volt így a rajtnak. Ami viszont érdekesebb, a futam végi Froome interjú, a nyilatkozatából kiderült, hogy feladta az idei Tourt, és G.T -nek szurkol ő is. Most már csak az a dolga neki is, hogy védje a sárga trikóst. Kíváncsi leszek azért az utolsó pár napra, hogy mennyire tudja hozni a segítő szerepét, így, hogy most már hivatalosan sem ő az első számú ember a Skynál. Ha G.T. végig megy hátrány nélkül és nem bukik és az időfutamon sem kap annyi időt, akkor elfogja vinni ezt a Tourt.
Kíváncsi volnék nagyon, hogy most mi zajlik le a Sky csapatvezetők fejében, hogy pl jövőre akkor ki lesz az első számú ember. A friss sárga trikós G.T. vagy a többszörös Tour győztes, és Vueltát és Girot is megnyerő Froome.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz pc360 #114772 üzenetére
Nekem ebben a témában ez a kedvenc videóm. [TEDxCopenhagen - Mikael Colville-Andersen - Why We Shouldn't Bike with a Helmet] És igazad van, semmi szükség átlag usernek bukó. Ez csak elriasztja az embert attól, hogy bringára pattanjon.
-
nubreed
veterán
válasz pc360 #114774 üzenetére
Több mint tíz éve montizok, igaz csak hobby szinten, sosem versenyeztem, de azért szeretek terepen a lehető leggyorsabban tekerni. Sosem volt még a fejemen bukó, tudom ez most egyeseknél ki fogja verni a biztosítékot. Bordatörésem már volt, pont egy szerencsétlen esés miatt, de a fejemnek még sosem lett baja. Nyáron 40 fokban, azaz igazság, hogy nincs azaz isten, hogy bukót vegyek fel. Nem érdekel ha ez veszélyes.
-
nubreed
veterán
válasz Mezga Aladár #114776 üzenetére
Jézusom, ez elég horror. Milyen bringa ez, új, mostanában vetted?
-
nubreed
veterán
válasz Mezga Aladár #114784 üzenetére
Ja, vagy úgy. Hát remélem hamar lesz megoldás! Annál nincs rosszabb, mikor nincs bringa, mert besz*rik a technika.
-
nubreed
veterán
Szerintem senki nem kampányol ELLENE. Ez egy fórum, ami jobb esetben azért van, hogy leírja a véleményét mindenki egy adott dologról. Vannak pro és kontra érvek, ennyi. Mindenki felnőtt ember, el tudja dönteni, hogy megéri e neki venni és használni egy sisakot vagy sem. Ha ezt nem tudja edönteni egymaga, akkor ott bajok vannak, de az meg már más lapra tartozik. Én ezennel befejeztem ezt a témát, mert látom sokak tyúkszemére ráléptem.
Más, nincs itt valaki Isaszeg-Gödöllő környékéről? Vagy nem tudjátok van valami erdei/terep út, amin Isaszegről át lehet menni Gödöllőre? Tehát az országutat nem volna jó most.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz Hasaggymeg #114955 üzenetére
Ugyan ez igaz Nibalira is szerintem, sőt ő még durvább. Az a mozgás amit művel tekerés közben... ezer közül is ki lehet szúrni, semmivel nem lehet összetéveszteni. Ettől még ő is nyert egy tourt, és sajnáltam, hogy idén ilyen szerencsétlenül járt. De miért kell ilyennek történni ahhoz, hogy betiltsák a füstöt...
(#114956) parkr: attól, hogy koxolt, még lehet adni a véleményére, nem hülye gyerek ő. Bár ebben pont nem értek vele egyet, már mint, hogy Froome -ot leírta. Mindenkinek lehet rossz évada, ettől még nem kell leírni, mégiscsak megnyerte mind a 3 három hetes, a tourt 4x. Az meg, hogy ki koxol, ki nem... kb mindenki, ezt el kell fogadni. Ahogy Sipi is mondta, kenyéren és vizen nem lehet felmenni a hegyre 3 héten keresztül limit időn belül. Szerintem ez még semmit nem von le az érdemeikből, ezek a srácok nagyon keményen megdolgoztak azért, hogy ott legyenek, a fizikailag legjobban igénybe vett sportolók a világon.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Komoly kérdésem van, aszem én is megszívtam...
Szóval, szerintetek mennyire valószínű az, hogy egy vadonatúj bringánál 8-as van a kerékben? Ugye egy néhány hetes Cube Aim SL 29 -ről van szó, 2,25 -ös Schwalbe Smart Sam abroncsokkal. Mikor először gyanus volt ez nekem, felhivtam a boltot ahol vettem és azt mondták, hogy ne aggódjak ez nem 8-as, csak a Schwalbe ballonos gumikra jellemző ez a fajta "kitérés" és sajnos nem igazán lehet vele mit kezdeni. Rendben, elfogadtam. Az első keréknél ez talán még igaz is, de a hátsónak nagyon durva a "kilengése". És ma bringázás közben mikor lenéztem a hátsó kerékhez, akkor tünt fel ez nagyon erősen. Leszálltam, több percig nézegettem, próbálgattam, oda tettem az ujjam a lefelé menő váz részhez belülre és centiről centire végig pörgettem a kereket szép lassan. Tök egyértelmű volt, hogy magának a felninek is van egy játéka, van olyan része ahol sokkal közelebb volt az ujjamhoz/vázhoz. Ilyenkor mi van? Ez egyértelműen 8-as, nem? Vigyem vissza azonnal egy garanciális javításra? Rohadt nagy macera lenne ez nekem, nincs most kocsim amibe beférne ez a bringa, a helyi bringa szervizesem meg most be van zárva és csak hetek múlva nyit ki.
(#114986) jjeahh: nagyon szép táj, öröm lehet arra tekerni!
[ Szerkesztve ]
-
-
nubreed
veterán
Ez ajánlott küllőkulcs? [link]
Decathlonos, Btwin, most ezt tudnám a leggyorsabban beszerezni (a készlet infó szerint, van majdnem mindegyik bp-i áruházukban), nincs időm kivárni azt, hogy webshopokból rendelgessek mondjuk Shimano, DTSwiss vagy IceToolzt.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Ha 8-as van a kerékben, és így bringázok, rosszabodhat az állapot? Ma már nem tudom megcsinálni küllőkulcs hiányában, csak holnap tudok venni, viszont olyan szép idő van, hogy nem akarok itthon ülni délután, tekerni akarok! Szerintetek egy jó kis 8-assal neki merjek indulni?
-
nubreed
veterán
válasz lsebestyen #115060 üzenetére
Igazából nem tudom pontosan mióta van benne ez a 8-as. A bringa még egy hónapos sincs. De tegnap vettem úgy igazán észre ezt, mikor lenéztem a hátsó kerékre menetközben és akkor szúrtam ki. Nyilván nem túl jó ezzel menni, de azért annyira nagyon durva szitálást egyelőre nem érzékeltem, de az is lehet, hogy én vagyok érzékelten. De zavar nagyon és bármennyire is szép az idő, nem merek ezzel nekiindulni.
(#115059) zoli03:Hát az biztos, hogy a felni is kitér, nem csak a gumi, ez a videóból valóban nem látszik.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz Runner_fxr #115065 üzenetére
Remélem meg tudom csinálni magam is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Gyorsan kell döntenie a Trump-kormánynak, hogy a Google eladja-e az Androidot
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Android játékok topikja
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- DRÓN ALKALMI ÁRON! Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI FPV Drone ÚJ szett SOHA nem használt 0h repülési idő
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
- Mavic air 2
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - ÚJ drón, garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest