Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
A bikefun márkájú cuccok minőségre milyenek? Illetve van ajánlott fejvédő 15k körüli árkategóriában?
mobal,
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Zuglói Fülüp kerákpár szervízről csak jó a vélemény ugye?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
Városba milyen gumi ajánlott?
-
MODERÁTOR
Csak sima tekerés, főleg nappal!
Jelenleg Schwalbe Black Jack van fenn, ami nem éppen városi használatra van kitalálva legjobb tudomásom szerint.
Az ár mind1, kb. 10k / db ár is beleférne még. Continental vagy a Schwalbe a jobb minőség jelneleg?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Két napja állítgatom a váltókat de mindig valahol beleér a lánc. Kezdek tőle kicsit kiborulni. Még adok pár napot magamnak, illetve lecserélem a 10 éves bowdeneket és utána feladom elviszem szervizbe.
A hajtó karnál szoktak egyenként cserélni tányérokat vagy azt is egybe kéne mint a hátsó fogaskerék sort a lánccal?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #175973 üzenetére
A két szélső értéken valahol mindig éppen, hogy hozzáér a lánc a kanálhoz. Ha fent beállítom akkor alul nem jó, ha alul is beállítom akkor pedig laza a bowden és nem pakolja fel.
De most lehet jó, még állítottam a délelőtt rajta. Az első hajtómű régi, már nem kapható Deore LX. A költség hatékony megoldás esetemben az lenne ha ki tudnám cseréltetni a tányérokat - egyelőre ezt gondolom.
Az egész úgy 10 éves és kopott. Az egyik szervizben azt mondták elég a középsőt kicserélni mert a másik kettő jó, a másikban pedig, hogy a középső jó és a többi nagyon kopott illetve az egészet egyben illik cserélni.
Most mi az igazság? Lassan tényleg nem tudom melyik szervizbe járjak...
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #176030 üzenetére
Kicsit később készítem és küldöm!
Még egy keveset foglalkoztam a váltókkal. Most már csak akkor ér hozzá ha keresztben van a lánc, hátul is és elöl is a legnagyobb tányér.
Ami ugye használat közben majd nem okoz problémát. Ez így még mindig nem normális, úgy értem, hogy ha váltót állítunk akkor minden állásban nem érhet hozzá a lánc az első váltó kanalaihoz?
-
MODERÁTOR
válasz FireKeeper #176058 üzenetére
Három, a keresztbe váltást kerülöm
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #176030 üzenetére
Csináltam párat, remélem az általános állapot látszik.Megjegyezném, hogy 2007-es a bicaj.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Új tünet, ha a középső tányéron van a lánc elöl és tekerem akkor recseg. Azt lehet azért mert kopott?
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #176116 üzenetére
Az új lánccal ropog igen. A régire nem nagyon emlékszem mert nem használatm vele sokat de szerintem azzal nem volt ilyen probléma.
Új hajtó kar bajos, mert ez még a 3x8-as Alivio.
Akkor lesz egy utam a Fülöp-höz és kérek cserét - bár mondták, illetve bowden cseréket mert az is hasonló állapotú és korú.
mobal,
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #176130 üzenetére
És pontosan hol tudok utána járni a kompatibilitásnak?
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #176151 üzenetére
Láttam, köszi. Ami most fenn van, FC-M580/581 az nem kilences véletlenül?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #176185 üzenetére
Már csak úgy érdeklődésből is de a hajtókar illetve váltó / hátsó váltó kombinációnál mire kell figyelni, hogy jó legyen minden? Az nekem a linkelt cikkből nem derült ki de lehet csak nem értem az összképet.
-
MODERÁTOR
Nah, voltam ma fülöpnél megint, kérdeztem a chainring cserét. Ha jól értettem olyan 16k körül lenne + szerelési díj (nagy + közepes, kicsiről nem volt szó).
Mi előnyöm származhat még egy új hajtókarból?
-
MODERÁTOR
válasz ivana #176253 üzenetére
Deore LX, 2005. Régi. Örülök ha lesz hozzá fogaskerék. Még mindig hajlom az új felé, de megvárom milyen árat mondanak rá. Ha már kettőt kicseréltetek akkor a harmadik is legyen új, tekintve hogy 10+ éves.
Az oké, hogy nem kell hozzá szerszám de egyelőre még új vagyok a témában illetve szerszámom sincs sok - imbusz és csavarhúzó nyilván de állvány és célszerszám semmi. Majd jövőre szeretnék jobban elmélyedni a mechanikai dolgokban, idén már csak élvezni.
-
MODERÁTOR
Elkezdtem berendelni az új középcsapágyat illetve a hajtókart. Honnan tudom, hogy hány alátét kell, illetve nyomaték kulcs nélkül mennyire rossz ötlet kicserélni a bb-t?
-
MODERÁTOR
válasz anderledani #176426 üzenetére
Jól néz ki. Az ilyen hurka gumik nem csúszkálnak?
-
MODERÁTOR
SIGMA Pure GPS-ről van valakinek tapasztalata?
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #176524 üzenetére
Az a hordozható reflektor elöl miféle?
-
MODERÁTOR
Középcsapágy és a hajtókar úton. Nyomtaék kulcsot is szerváltam végül. Zsír kérdés: milyet? Van a közelben egy OMW és MOL is illetve Unix. 600 forintos Obis van de akár jöhet jobb is.
-
MODERÁTOR
válasz bringasisti #176844 üzenetére
Középcsapágy és hajtókar.
-
MODERÁTOR
válasz bringasisti #176858 üzenetére
Pedálra ugye kenek, hogy ne rohadjon be. Menetre is egy keveset - gondolom hasonló okokból, illetve a hajtás tengelyére.
Szerk.: Itt amúgy azt írja, hogy majdnem minden menetet kenjek meg.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ha már ilyen jó csúszós a kommunikáció segítsetek. Hol tudnék venni a MOL-os krémből kis kiszerelést? Ahol kérdeztem / néztem nincsen vagy csak patronos fél kilós.
-
MODERÁTOR
SKS féle gyors rögzítős feldobható sárvédő mennyire szar? Konkrétan már a lánc védő sem tetszik elől de a farmer tuti imádni fogja ha azzal járok dolgozni.
A szokásos kérdés a részemről is, ha jól van beállítva a tárcsafék illetve új a fékpofa akkor miért kezdett el nyikorogni 20km után?
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #177170 üzenetére
Megjött az új hajtókarom, remélem sikeresen felszerelem a hétvégén. Majd lövök én is képet, előtte és utána.
Jó ez az új hobbi, valahogy élvezem a régi örökölt bicaj pofozgatását.
-
MODERÁTOR
válasz polonic #177174 üzenetére
Remélem az ilyenkor szokásos sérüléseket elkerülte teljes mértékben. Jobbulást. Mondjuk ha a villa görbült akkor kapott azért rendesen, vagy csak remélem maga alá gyűrte a kereket és semmi komolyabb.
-
MODERÁTOR
Voltam ma Dekában és a nem olcsó Rockrider bringákon btwin váltót láttam. Jók azok vagy papír nehezék. Illetve ár/érték melyik a legjobb márka jelenleg? MTB / Gravel.
-
MODERÁTOR
Mivel tudom jól kitakarítani a vázat - ott ahova a középcsapágy megy? Nem jut eszembe a neve. Van itthon: Cillit Bang, WD40 és fék tisztítót spray. Elég csak kitrötölni + zsírozni?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #177280 üzenetére
3 különböző szervizes is mondta, hogy szar. Most kinek van igaza?
Mind1 mostmár csere. A középső tányér recsegett nagyon...
-
MODERÁTOR
Új hajtokar a helyén, végre nem recseg ropog. Elég az az olaj amki kap a láncról vagy kell valami extra kenés neki?
-
MODERÁTOR
Most egy lockout kérdésem lenne. Szóval van nekem egy ilyen karom ami nem tudom jól működik-e. Az első probléma ha teljesen előre tolom akkor beakad a kormányba (egyáltalán balos?), illetve a teló bowdene visszahúzza kitolás után. Teljesen kiengedett állapotban tudom rögzíeni. Jó egy így vagy valami nem kerek? Esetleg ha cserés, régi SR XC Pro villához bármelyik szimpla bowdenes jó lehet?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ez mennyire jó? Vagy inkább a lidlis?
Én ha gyereket látok akkor azonnal kb. lelassítok 5 alá. Nem kockáztatok inkább, nem megbízható sok szülő és kisgyerek - illetve jobb nem kockáztatni még ha az esetek 90%-ban tudom mi lesz előre és azt is tudom ki merre fog lépni.
Kutya szintén... bár engem jobban irritál amikor elmegyek futni és nem fogja meg a gazdája.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Árban kb. ugyanannyi de az érdekelne, hogy tapasztalataitok alapján a sima csavarós vagy a press fit középcsapágy a jobb - ajánlottabb?
Illetve váz függő-e?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ma 16. kerületből a 14.-be menet 2x sikerült kontrára fékeznem magam. Még jó, hogy reggel állítottam a tárcsán. Eszméletlen mit tudnak az autósok művelni.
Tegnap futás közben azért kaptam ki egy autóstól mert a bicikli átkelőn mentem át és közölte velem ez nem gyalogos átkelő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest