Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bati0501
őstag
Esetleg nem tudjátok, hogy honnan lehetne ilyen kis piros lámpát rendelni?
Ebay-en kicsit szétnéztem, de eddig nem találtam ilyet, csak vmennyire hasonlót. Azért tetszene ez, mert ez nem olyan nagy bumszli -olyan most is van.Viszont mily szerencse, here alakúlámpát már lehet kapni
-
Redneck
nagyúr
Egy 29-es MTB kipróbálásával még megpróbálkozom a napokban, egyelőre csak 27,5-ös kerékpárokkal szemezek. 174cm és 70kg vagyok, az ajánlott vázméret M-es 18". Próbáltam csak ilyen típusokra fókuszálni.
Nem bánnám ha 150 alatt tudnék maradni. Tudom hogy a Decathlonban 130-ért megkapom ezt a szintet, de a Rockrider 540 jellegtelen, a kormánya és a markolata nem tetszik, valamint a gumija is gyengébbnek tűnt. Ezért jelenleg ezeket néztem ki:
Kross R1 2017
Kross R2 2016
Romet Rambler 3Ezt még beraktam a 120mm-es rugóút miatt:
Devron RiddleIlletve ezt, nem tudom mitől női:
Kona LanaiA legszimpatikusabb váz forma a Romet Rambleré, a gond csak az hogy 19"-os, a Konáé hasonló de az meg női. A véleményetekre lennék kíváncsi. Sajnos a leírások és a számozások nagy része elég kaotikus, így nekem nagyjából egyformának tűnnek minőségre. Nem tudom hogy egyik-másik fék vagy váltó mennyivel jobb vagy rosszabb a másiknál, vázaknál a Kona kivételével egyik márkát sem ismerem.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
gabro0
őstag
Valakinek van tapasztalata PRO Turnix nyereggel? [link]
A háromféle hajlékonysági besorolás közül ezt a közepesen hajlékonyaknak ajánlják. Ez nem tudom gond lehet-e, mert nagyon hajlékony vagyok (vagyis a teljesen sima nyereg az ajánlott úgy olvastam)
[ Szerkesztve ]
-
Bati0501
őstag
válasz Hasaggymeg #108352 üzenetére
Még segg forma is belelátható.
Milyen sokoldalú kis szerkezet ez... -
AtisFace
csendes tag
válasz gabro0 #108354 üzenetére
Én ilyet használok a CX-en. Mondjuk én a merevebb oldalról közelítem a közepes hajlékonyság témát(dolgozok még rajta), de szeretem. Egyetlen egy dolog miatt szeretném lecserélni, hogy bár eddig bírta a kiképzést és nem látszik rajta, de az új Selle Italia X-LR biztos tartósabb lenne hosszú távon CX-re (Sár, le-fel vétel vállról, felugrások, esések ). Nem szeretném tönkre tenni a Turnixot.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Hol keressem a problémát, illetve mely alkatrésznek lehet a hibája az, ha a képen pirossal jelölt helyre kell tenni egy-egy 1.5mm-es alátétet, különben a tárcsa éle beleér a fékpofákat eltartó rugó középső részébe? Avid BB7 MTN, mint a képen.
Eredeti, 160-as tárcsájával produkálja a hibát. Ha berakom a két alátétet, akkor hibátlan.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
rushty
őstag
válasz IMIIKE1998 #108340 üzenetére
változó mikor jön elő a kín. Próbáltam puhitani volt mikor jó volt úgy, de később az volt rosszabb. Rövid tavokban jó lenne az alap nyereg, de mégis van amikor jobban szenvedősebb megülni a bicón.
Mondjuk ha a gátrészt kellemetlenül nyomja az nem tetszik. Jo eséllyel lüktetés is lesz utana.
Rekumbens a hátam miatt is jó lenne, az is meg szokott fajdulni. Alapból rossz a tartasom, torzsizomzat sincs kb.
Az országúti lehet jobban bevalna, mint a cross-trekking pozicio,ulesrendszer.[ Szerkesztve ]
Revolut meghívó pü-ben
-
ShiTmano
aktív tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Redneck #108353 üzenetére
Kona Lanai XL es méretben női?! ...legfeljebb alami amazonnak Lesbos szigetéről.
sanzi...adapter?
ShiTmano...jó házigazdaként eljátszottam a segítőkész gavallért,miközben valójában máshol járt az eszem.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
HEAHEA
aktív tag
válasz Bati0501 #108351 üzenetére
A videó alapján nem volt egyértelmű milyen lámpáról van szó, de aki keres az talál. Guee Cob X. Vannak még az Lezyne, Moon, gyártókknak hasonló lámpái. Ha tetszik az ebayes lógó szív alakú (here) lámpa vedd meg és vegyél hozzá előre egy álló szív alakút, nevezetesen egy KNOG Blinder 1 Heart villogót.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Redneck #108353 üzenetére
Nekem pont a Romet váza tűnik kissé régimódinak . Amúgy meg másznál terepen velük? Mert akkor a 24-32T áttétel lehet kevés lesz, ezért pl. a Devron kiesik... ha sokat terepeznél, akkor nem árt, ha tűrhető teló van rajta, ebben a Btwin a legerősebb az XCR-el, a Romet meg a Devron XCM-je szódával elmegy, az XCT-t viszont én már nem venném meg, legalábbis terepre nem... A kormányt meg a markolatot amúgy fillérekért cserélheted, szvsz ezen ne múljon.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
sanzi89
addikt
válasz Hasaggymeg #108363 üzenetére
Én is gondoltam rá, de ez a gyári adaptere, ránézésre semmi baja. Gondoltam még, hogy esetleg a vázon van elcseszve az adapter helye - nem lepődnék meg amilyen eszement megoldások vannak rajta.
Mindegy, valószínűleg így lesz használva, mert ezzel úgy tűnik orvosolódik a hiba.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #108366 üzenetére
Találtam egy ilyen linket: Cube méret táblázat. Itt a '16-os Cube archívum: Cube 2016. Ahogy látom a weboldalon, csak 53-as méret van. Hívd fel a boltot, kérdezz rá megvan-e a bringa, jó lehet-e a méret neked, stb. , de ezt írják is, hogy érdeklődj, ha valami kérdésed van, szívesen segítenek. Hajrá!
-
Bati0501
őstag
válasz HEAHEA #108364 üzenetére
Köszi szépen, pont most is lámpát kerestem.
De mennyibe kerül már?
Ilyennel gondolom nem lehet látni, csak látszani...így meg egy "csöppet" drága, nekem mindenképpen.
Inkább vmi ilyesmire gondoltam, ilyesmi áron.Ezen a szívecskén lámpám még gondolkozom. Inkább hátra tenném ( ), de a kutyacsontos sem rossz....
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Hasaggymeg #108363 üzenetére
...és 6030D
De, hogy on is legyek. Dropper postokat nézegettem. Valamikor szeretnék egyet magamévá tenni. Nincsenek nagy igényeim. 30,9-es átmérő, minimum 420mm hossz, legyen olcsó és tartós. Reverbről azt hallottam szervizigényes meg elég drága is. Valami tipp?
Tapasztalatom nincs, szóval nem tudom még mit kell nézni rajta. 100, 125 vagy 150 drop számít?
Ilyesmiket látni az Ebayen jóval olcsóbban. Ez pl. milyen?
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
gabro0
őstag
válasz AtisFace #108359 üzenetére
Egyelőre nincs edzettségem és a bicajon alsó fogásban pár kilométernél többet nem tudok menni, mert a derekam szól, ideje fogást váltani. Szóval sokra megyek a hajlékonyságommal, de rajta vagyok én is.
Azért nézem nagyon a Turnixot, mert bike24-en (mint a Ritchey bandázs, [ami tökéletesen bevált] ) elég jó áron megy most. Ha valami miatt mégsem válna be, tovább tudom passzolni (remélhetőleg). A szélesség még kérdés. Most egy 125mm szélességű nyergem van, de borzasztó kényelmetlen, mert az ülőcsont belső felén ülök tulajdonképpen, nem rajta. A Turnix 142mm-esben van, lehet ez már túl széles lesz.
Egyébként melyik verzióját használod, a középen kivágottat vagy a simát? E téren sincs tapasztalatom sajnos.
-
trialboj
őstag
Nincs valaki aki mostanság váltott tányérról, kettőre?
Nem nagyon találok olyan csomagot ami teljes szettet ajánl, mint az 1 tányéros rendszerekhez. De olyat sem leltem ami legalább a 2 első tányért egyben árulná.
Ha a váltókaron az írja hogy 3x 2x, de maga a váltó alapból 3x es, az gond lehet? (SHIMANO SLX FD-M671) Nem lehet csak a limit csavarokkal belőni?
Kell valamit matekozni hogy mekkora áttétel az optimális stb? Én túrázni használnám, szóval nincsenek nagy elvárásaim.
Ha lesz kis időm holnap bemegyek az egyik helyi boltba, de előtte érdekelne hogy pl a német oldalakon mennyibe kerül 2 első tányér.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
sanzi89
addikt
Jogos a kérdés, megnéztem és rendben van fent az adapter. Menet van elég, az előírt 10NM-re is meghúztam, én is úgy gondolom, hogy nem lesz vele gond, csak érdekelt, hogy mi lehet elcseszve, mert valami elvan.
-
Mariann294
őstag
válasz Hasaggymeg #108350 üzenetére
Nem mondanám magam kocabringásnak. Átlagosan heti 3-5x tekerek, 30-40 km-t.
Nőkben itt sajnos nem bővelkedünk.
Sajnálattal hallom. Számomra fölfoghatatlan hogy miért nincsenek itt lányok...nem egy férfias sport ez. Vagy igen?
Hát eléggé le van süllyesztve ez is, de lehet hogy jobb lenne az amelyik teljesen ki van vágva. Igazából erre az elasztómer rugóra lennék nagyon kiváncsi hogy érdemes-e olyat választani. Vagy esetleg olyat aminek a pálcája nem sima acélból van, és sokkal jobban elnyelni a rezgéseket? Van-e észrevehető különbség?
-
Bati0501
őstag
válasz rushty #108361 üzenetére
Eddig (~8 év) cross bicajon mentem, most van egy-két hete országúti bicajom, és sajnos messze nem tudtam még vele annyit menni, mint szerettem volna, de egy dolgot már biztosan mondhatok: ha fáj a hátad, nem elég erős a törzsizomzatod, akkor az outi nem neked való. : /
Baromira másképp ülök rajta, mint a crosson, nekem is volt már egyszer pár pillanatra, hogy azt hittem leszakad a derekam...
Ugyanakkor úgy érzem, hogy túl előre kell dőlnöm, úgyhogy még szerintem fog kellene változtatni, gondolom a stucnin. Pedig amikor megvettem, az eladó lecserélte a gyárit vmivel rövidebbre, így most 115-ös van rajta, de mégse így se...Más:
Nézegetem az órákat és úgy látom ismét a Sigma lesz a befutó, de azon belül 2, esetleg 3 esélyes van.
Igazából meglepődtem, hogy milyen áron miket nem tud néhány óra, a sok-sok éve vett 1609-em van, amit tud, ezek meg nem...
Szóval ezek tűnnek megfelelőnek: BC 16.16 STS, 16.16 CAD, 14.16 - ebből a CAD verziót indokolatlanul magas árúnak gondolom, és végül az esetleges 3.,a Pure GPS.Ahogy kivettem a leírásokból, a 16.16 és 14.16 között az a legnagyobb különbség, hogy utóbbi tudja mutatni az éppen aktuális útmeredekséget.
Ez elsőre jól hangzik, csak 2 dolog jutott eszembe: 1, vajon mennyire mutathatja pontosan a meredekséget 2, annak, hogy mutatja a %-ot, van-e vmilyen gyakorlati haszna, vagy csak elsőre tűnik "jópofa" dolognak...Ez a Pure GPS meg vmilyen nagyon belépő szint a GPS-es órák világába. Igazából nincs szükségem GPS-re, csak meglepődtem, hogy ilyen áron is van Sigma-ból ilyen.
Ugyanakkor ezek a felsorolt órák is már olyan ársávban mozognak, amennyiért van Bryton Rider 10 vagy akár kifogva 310 is.... /csak előbbi Bryton nekem nem igazán szimpi, olyan nagyon budget-nak tűnik nekem, utóbbi már biztos nagyon jó, csak hát GPS-es, az meg nekem felesleges..../
-
nightzone
aktív tag
Tudnátok ajánlani itthon boltot ahol beszerezhető ilyen típusú vagy ehhez hasonló fali akasztó?:
Mivel nagyon kicsi a helyem és a mozgásterem ott ahová tenni szeretném a bringát (egy fal és egy szekrény közé, mm-re kiszámolva), fontos hogy a kampó helyzete állítható legyen tehát ne fix és esetleg a kampó a lap másik oldalára is átszerelhető legyen (de ez utóbbi annyira nem fontos).
A válaszokat előre is köszönöm!
-
RaiZka
tag
válasz Bati0501 #108370 üzenetére
2 db-ot használok a "vmi" ebayes linkedről. Igaz csak kiegészítőnek, ha csont sötétben megyek.. Villogó üzemmódban kb 4 órát bír, minőségre azért ne várj tőle túl sokat.
Az alap hátsó lámpám pedig ez lenne, amit pont itt a forumban ajanlottak. Nagyon szeretem!Ha már mindenki linkelget képket, hát én is beállok a sorba. Őt nyúzom Igaz a lámpákkal kicsit elcsúnyítottam..
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz trialboj #108374 üzenetére
Én nekiindultam úgy fél éve,de lemondtam róla,mert sokba került.Bár a pöcögtető jó lett volna a kettesre is,első váltóm nem,azt meg kukázni nem akartam.Tehát ha cserélsz akkor első váltó csere is kell,legalábbis az én SLX FD-M671 váltóm nem tudott 40-esnél kisebb fogszámot elől.Továbbá számíts arra,hogy matekozni is kell,pl itt. ,mert nem biztos jók lesznek az áttétek neked,vagy alul,vagy felül elfogyhatsz sebességben.
(#108378) Mariann294...nem hinném ez férfi sport,szerintem csak nem merészkednek ide lányok. Akárhogy számolom évente több ezret is tekerhetsz,így viszont számomra érthetetlen az a nagy,széles és párnázott nyereg választása ...hacsak nem valami városi kerékpárod van,amin egyenes háttal tekersz.Továbbra is az összefoglalót ajánlom,kíváncsi vagyok az szerint mi a neked való.(Milyen ülőcsonttávolságod van,és mennyire előrehajolva tekersz)
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ivana
Ármester
válasz Mariann294 #108378 üzenetére
Sima rugós városba jó, az elasztomer a sima rugó egyfajta helyettesítője érdekes tulajdonságokkal, a 90-es években telókban is használták. Szerintem ha sportcélra kell akkor valami gyengén párnázottat érdemes, jó pálcákkal. Sport célú nyereg családokból szokott lenni kifejezetten női verzió is. A nem acél pálca általában érezhető, jó dolog.
-
trialboj
őstag
válasz Hasaggymeg #108383 üzenetére
De a két tányéron és első váltón kívül más is kötelező vétel? PL új hajtókar? vagy azzal nem kell trükközni, hogy jó legyen a láncvonal?
Ha nem kell középcsapágyat és hajtókart cserélnem, akkor belevágnék, de mivel szinte új minden, én sem szívesen bontom le a jóféle slx cuccokat.
ezt a 40 nél kisebb fogszámot nem értem (ugyan az a váltóm van ), neked a legkisebb tányér nem huszon valahány elöl? Ha azt kezeli akkor a 2x rendszert miért ne tudná?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz trialboj #108387 üzenetére
Vegyünk konkrét példát.Az én esetemet véve,mondjuk van 40/30/22 és abból csinálnék pl. 38/24-et.Először is mivel vázra szerelt az első váltóm,40 a minimum fogszám amit elől használhatok,kisebb (pl.38) már túl messze van a terelőtől (ott~2-3 mm kellene legyen a legkülső tányér fogai és terelő között),ahhoz,hogy a tányéron maradjon a lánc,tovább már nem engedhetem lefele a konzolon.A középsőt 30-ast persze kezeli,mert a nagy így korlátként működik,arra nem engedi leesni a láncot.Másodszor nem tudom arra a hármas hajtóműre hogyan szerelhetnék más méretű tányérokat,méghozzá kettőt a 3 helyett ahhoz,hogy amint írod,a hajtókart ne kelljen cserélni.Szerintem sehogy.
Ami a csapágyat illeti,a hármas és kettes hajtőmű láncvonala között mivel csak 2mm a difi (egyik 50,másik 48mm) azt szerintem ki lehet hézagolni,így az járható út.[ Szerkesztve ]
-
cozmo
őstag
válasz Runner_fxr #108316 üzenetére
És biztos szívesen postázza előre utalás után. Fuj fuj előítéletek.
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
RaiZka
tag
válasz Hasaggymeg #108386 üzenetére
mr off topic gazda
-
Redneck
nagyúr
jjeahh:
Az lehet de laikusként nekem az a forma tetszik. Terepezés módjával lenne, de ár/érték arányban a legjobbat szeretném. Köszönöm a telók elnevezésével kapcsolatos infókat!
Tehát a Rockrider 540 egy nagyon korrekt ajánlat 130-ért?Hasaggymeg:
Nem tudom, ezért kérdeztem.ShiTmano:
Ezt még nem. Csak 1-2 boltot néztem, leginkább az összefoglalóból, illetve a menet közben linkeltek közül.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz Hasaggymeg #108386 üzenetére
Még a végén az is kiderül, hogy ez eredetileg nem is Bianchi volt,hanem "Sanyiii..., Sanyikááám..., legalább a bőrit (le)nyúzhatnám..."
ON kérdés: Van valakinek tapasztalata itt a nyeregcsőre helyezhető "bike saddle pack"-ről? Melyik amelyik jobb és nem "hintázik" hátolról? Gondolkodom ilyenen is, hátizsák helyett.illusztráció.
-
szkink
aktív tag
Hátha valaki kedvet kap és még nem tud róla VELENCE 10x
-
Mariann294
őstag
válasz Hasaggymeg #108383 üzenetére
Szerintem se az, de nem tudom miért nincs itt legalább 1 lány...
Minél kényelmesebb egy nyereg annál jobb nem? Bár ahogy olvasgatom, nem ajánlott ez a fajta az én stílusomhoz. Nem tudom hogy amiket kinéztem mennyire puha, vagy kemény. Igazából azért nézegettem ezeket, mert nagyon zötykölődök a nyeregben, jó lenne egy kis csillapítás. Bitang nehéz 19 kilós cross trekkingel cirkálok. Egyenes háttal megőrülnék Ráfeküdni se szeretek, hát olyan félúton lehetek a kettő között. Kb úgy ülök mint ahogy a középső ábrán látszik.
Tegnap még láttam valami képet az összefoglalóban hogy ki milyen szögben teker és mi az ajánlott de most egyszerűen nem találom sehol. Közben meg lett, nem töltötte be a képet. Bár nem igazán tudom értelmezni...Mondjuk ha 12 cm az ülőgumóim távolsága akkor 18 centi széles nyereg kell pl?
[ Szerkesztve ]
-
Bati0501
őstag
válasz Mariann294 #108398 üzenetére
Tudom, hogy újonnan baromi drága ez a nyereg, de nekem ilyen van az outin, így vettem, és baromira kényelmes.
Formájából adódóan valószínűleg aki még nem ült ilyenen másképp gondolja, de ha ráülsz /cangás gatyában meg végképp/ akkor baromira kényelmes.
Cross bicajomon gyári ülés van, hasonló formájú, csak persze nem ilyen "lyukas", na már egy csomószor elgondolkodtam, hogy lecserélem, mert nem jó. Úgyhogy tudom milyen a kényelmetlen ülés, ezért tudom ezt a dynamicot ajánlani, vagy legalább esetleg megfontolni az ilyen formájú ülések megnézését is. -
flash-
veterán
üdv
stravázáshoz(főleg kerékpár, néha futás) melyik gps-es okosórát ajánlanátok?
jól mutassa a pluzust, stravára tolja át, stb.. ezek a legfontosabbak.10-20 ezer forintig tudok erre költeni..(kínai is jöhet!!)
umax uband vagy egyáb?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest