Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mariann294
őstag
Sziasztok!
Ahány oldal annyi vélemény, ezért itt kérdezném hogy ebben a szituációban ha én kerékpárral jövök, mondjuk bal kéz felől, akkor csak azzal szemben van elsőbbségem aki balról jön (stop tábla), vagy azzal szemben is aki a fő útról jön velem párhuzamosan ill szemből? Szóval itt most nekem elsőbbségem van, vagy jobb kéz szabály van érvényben? Ha a panel házak felől jövök akkor az autósoknak akik a főútvonalról jönnek jobb kézre esek, tehát akkor mindenképp elsőbbségem van ha jól gondolom. Akik meg jobb oldal felől jönnek azokkal szemben mindeképp.
És itt? Ha a Duna felé haladok ezen a bringagyalogon, akkor csak a balról érkezők kötelesek nekem elsőbbséget adni? Mert ha a Fő útvonal felé megyek akkor gondolom mindenkivel szemben elsőbbséget élvezek.
Én eddig úgy tudtam hogy minden esetben nekem van elsőbbségem, mivel az autók felém kanyarodnak, de kezdek kételketni. Valaki világosítson fel!
Vagy hol tudnék ennek utánannézni?
[ Szerkesztve ]
-
Mariann294
őstag
válasz Tuomas #105403 üzenetére
Az egyértelmű ha nekem van elsőbbségadás kötelezőm.
(#105409) RaiZka: Nem vagyok hülye, én is tudom jól hogy csak annak van elsőbbsége akinek megadják! Mindig lelassítok, és keresem a szemkontaktust, vagy az egyértelmű jelzést hogy el fog engedni. Mindenre számítani kell. Nekem olyanom is volt már, a 2. képen lévő helyen, hogy Dunkeszi irányába mentem, (Nap utca felé) szemből jött egy autós aki elengedett, a mögötte lévő meg dudált rá, és beelőzte. Még jó hogy figyeltem, simán elütött volna ha azonnal átmegyek miután az első elenged.
Mindenkinek: Köszönöm srácok a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Mariann294
őstag
Üdv ismét!
Vannak itt lányok is? Tőlük kérdezném hogy van-e tapasztalatuk ezzel a két nyereggel kapcsolatban:
Selle Royal Ellipse Moderate Premium női nyereg
Selle Royal Wave Moderate Premium Woman nyereg
Mennyit számít az elasztómer rugó? Előny vagy inkább hátrány? Kényelmesebb, jobban elnyeli a rezgéseket?
Nem tudom eldönteni jól döntöttem-e, nem találok semmi információt a neten. A wave-t választottam de elbizonytalanodtam, nincs raktáron, van időm variálni.
Volt már pár nyergem, igazából egyik se vált be teljesen. Legutóbb lidl-s nyergem volt, (kep) ez egész jó volt, de hangos lett mert lekopott az a rész amin ülök.
[ Szerkesztve ]
-
Mariann294
őstag
válasz Hasaggymeg #108350 üzenetére
Nem mondanám magam kocabringásnak. Átlagosan heti 3-5x tekerek, 30-40 km-t.
Nőkben itt sajnos nem bővelkedünk.
Sajnálattal hallom. Számomra fölfoghatatlan hogy miért nincsenek itt lányok...nem egy férfias sport ez. Vagy igen?
Hát eléggé le van süllyesztve ez is, de lehet hogy jobb lenne az amelyik teljesen ki van vágva. Igazából erre az elasztómer rugóra lennék nagyon kiváncsi hogy érdemes-e olyat választani. Vagy esetleg olyat aminek a pálcája nem sima acélból van, és sokkal jobban elnyelni a rezgéseket? Van-e észrevehető különbség?
-
Mariann294
őstag
válasz Hasaggymeg #108383 üzenetére
Szerintem se az, de nem tudom miért nincs itt legalább 1 lány...
Minél kényelmesebb egy nyereg annál jobb nem? Bár ahogy olvasgatom, nem ajánlott ez a fajta az én stílusomhoz. Nem tudom hogy amiket kinéztem mennyire puha, vagy kemény. Igazából azért nézegettem ezeket, mert nagyon zötykölődök a nyeregben, jó lenne egy kis csillapítás. Bitang nehéz 19 kilós cross trekkingel cirkálok. Egyenes háttal megőrülnék Ráfeküdni se szeretek, hát olyan félúton lehetek a kettő között. Kb úgy ülök mint ahogy a középső ábrán látszik.
Tegnap még láttam valami képet az összefoglalóban hogy ki milyen szögben teker és mi az ajánlott de most egyszerűen nem találom sehol. Közben meg lett, nem töltötte be a képet. Bár nem igazán tudom értelmezni...Mondjuk ha 12 cm az ülőgumóim távolsága akkor 18 centi széles nyereg kell pl?
[ Szerkesztve ]
-
Mariann294
őstag
válasz Hasaggymeg #108401 üzenetére
Na mindegy, ennyire nem akarok belebonyolódni. Különben is se kartonom, se krétám...a kartont pont az előző héten dobálgattam ki...hónapokig ott álltak, erre aztán mikor egyszer szükségem lenne rá az életben már nincs meg Tipikus.
Hát...köszönöm a tanácsot, de próbáltam ilyesmi vékonyabb nyergeket, de nem váltak be, állandóan kidörzsölődött a belső combom, igen csúnyán.
Hát ezek nem valami bíztató szavak...
Kisebb úthibákra, rázkódásra gondoltam. Valahogy sejtettem, de reméltem hogy tesz ellene kicsit.
(#108399) Bati0501:
[(#108399) Bati0501]: Ennyit nem akarok nyeregre költeni, gondolom 20-30 között lehet egy ilyen vagy több. Meg hát különben is ez már igazán zsákba macska lenne, de azért köszönöm.
(#108402) 6030D: Igen persze, betéteset.
Eddig is el voltam bizonytalanodva de most aztán végképp
-
Mariann294
őstag
Használtok tükröt?
Én most váltottam Zefal Dooback-ről Zefal Espion Z56-ra, mert a doobacknek meg vannak a hátrányai. De a Z56 gyakorlatilag használhatatlan, olyan szinten vibrál, rázkódik. A dooback-el ilyen gond nem volt. Lehet tenni valamit ez ellen? Én nem értem hogy ezt a tükröt mások hogy tudják használni. Nekik nem rázkódik?! Ha nem akkor miért nem? Sima úton is rázkódik, úgy ahogy látom benne a dolgokat, de nagyon zavaró, zötykölődős úton meg használhatatlan. Viszont nem szívesen válok meg tőle mert nekem jobban tetszik mint a dooback.
-
Mariann294
őstag
válasz ShiTmano #109027 üzenetére
Hát annyi hogy 10 cm-el szélesebb lesz a bicaj, a másik meg hogyha esik az ember, akkor kevés az esély rá hogy megússza a tükör. Bár nekem azért pár esést kibírt. A tükör része meg nagyon könnyen karcolódik, kényes. Más hátránya nincs, amúgy remek tükör lenne mert nagyon széles a látószöge, nem torzít, egyből tudod mi milyen távolságra van, én a hátrányai ellenére ajánlom, lehet vissza váltok rá. Lehet kapni újabb változatot a Dooback II-t erről viszont nincs tapasztalatom.
(#109023) Hasaggymeg: Szerintem aki forgalomban teker annak elengedhetetlen. Nekem se volt sokáig, de sok bringás videót néztem ahol szerintem elkerülhető lett volna a baleset ha az emberke látja hogy mi történik mögötte, ezért vettem tükröt. Sokkal jobb mint állandóan hátra nézegetni, és jóval biztonságosabb is. Amikor eltört az egyik doobackem és nélküle kellett mennem állandóan a tükör helyét néztem, nagyon rossz volt nélküle mert baromira megszoktam, és amig be nem szereztem egy másikat hagytam is a fenébe a bringázást, pedig nagyon fanatikus vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Mariann294
őstag
Adott egy kereszteződés, kerékpáros átvezetővel. Kerékpár út, mellette párhuzamosan "fő" út. Másik oldalán merőlegesen mellék utca. A mellék utcára kanyarodok rá. Nekem kerékpárút vége tábla van, (de kerékpáros átvezető van, és a túloldalon ismét kerékpárút) a mellékutcából jövőnek pedig .
Nekem van elsőbbségem itt is ugye? És azzal szemben is, aki a főútról kanyarodik a mellék utcába, igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Mariann294
őstag
válasz Def26 #109644 üzenetére
Ha van valamiből férfi és női nyereg, akkor a férfi nyereg keskenyebb, a női nyereg szélesebb, tehát az adott nemi anatómiához igazodik. Ha magamból indulok ki, nekem mindig szörnyen kényelmetlen volt a férfi nyereg, szóval szerintem mindenképp cseréld ki, nem lesz kényelmes.
-
Mariann294
őstag
válasz Hasaggymeg #109725 üzenetére
Most rákerestem. A férfi változat 1 cm-el keskenyebb, és 1 centivel hosszabb. Amit nem igazán értek, mert jóval nagyobb különbség szokott lenni a férfi-női nyereg között. Szóval passz, ha kényelmes neki akkor tartsa meg, ha meg nem, akkor vigye vissza. Amúgy meg honnan tudod hogy nekem mekkora?
-
Mariann294
őstag
válasz Hasaggymeg #109731 üzenetére
Akkor félreértettem, mert én a fenékre gondoltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest