Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Hasaggymeg #68052 üzenetére
Ha itt is elkezdik, hogy meg kene neznem egy versenyt, sirva fakadok.
Nem, tovabbra is dohanyzom, igy a T1000 tervek egyelore nem elnekEverybody lies.
-
Lavie
tag
válasz Hasaggymeg #68047 üzenetére
Ami azt illeti, új (2016). De csak az első váltó Alivio, a hajtómű Acera. Nekem bőven megfelel szerintem, bár még csak 200km körül tekertem vele.:-)
-
6030D
Ármester
Nem válaszként, de hozzászólnék a témához, szerintem rájön majd, melyik kinek szól. (Hosszú lesz, bocsi)
Kedves Kerékpár vásárlók! Ha valakinek fontos, hogy a pénzéért a legjobb ár/érték arányú, és a számára megfelelő kerékpárt válassza, akkor olvasgasson a fórumon (és másikon is) vissza mondjuk 1000 hsz-t. Ez lehet, hogy eltart esetleg 2-3 hétig, de pontos képet kap róla, hogy mire van szüksége, melyik fórumtárs használja olyan célra a kerékpárt, amire neki is kell, kire hallgasson, kire ne. Akinek nincs erre ideje, esetleg nem érdekli ennyire, Ő menjen be az első boltba vagy webshopba, és vegye meg azt az új biciklit ami tetszik neki. 60-100e Ft-ért újonnan vásárolt kerékpár nem fog szétesni alattad, és ha megállsz pihenni, szívesebben fogsz ránézni az új dizájnnal csillogó vázra, mint egy 8 éves kopott Scott feliratos gépre. Kikapcsolódásra, hétvégi tekerésekre nem kell több.
Alkatrészek... Acera fos... nyilván, mint ahogy egy új Mondeo is fos egy S Merciből nézve. Csak a 8 éves S Mercit karban kellett folyamatosan tartani ahhoz, hogy olyan legyen mint az új Mondeo. Használtan lutri... ha nem értesz hozzá, még inkább.
Amikor kijön egy új széria, mindig azt írják, hogy a felsőbb kategóriák technikáját kapja az alsóbb kategória. Akkor egy új Alivio legyen már jobb, mint egy 10 éves Deore.
2002-ben vásárolt bicómon Alivio váltó van. A ami napig működik, csak görgőket cseréltem benne. Be lehet állítani arra a 7 fokozatra, amit a sor tud, és bárhol (értsd: Börzsöny) elmegyek vele, amit a bicikli tud. Lefelé nyilván csapkodja a láncot, ez van. Ellenben van hozzá egy 7 sebis lánc, és egy gyári négyszög hajtás. Még nem kopott el, pedig kapott már bőven. Láncot most cseréltem rajta harmadszor (2000 Ft/db), racsnis sort másodszor (3800 Ft/db). Jelenleg már csak aszfalton rohangál...
Mert lett egy új 3x10-es bringa. 1 éves lesz, 3000 km van a láncban, de szerintem nem fogja kibírni a 4000 km-t. Új lánc 8-10e Ft (X10). Remélem a sor (Sram 15-20e Ft?) azért kibír 3 láncot, majd kiderül.
Asszonynak 36e Ft-os, talán 2011-ben vett Decathlonos kerékpárjának semmi baja, aszfalton, hétvégi túrákra vígan elmegy vele. Néha a dúzerutakon is. Most kell majd láncot cserélni rajta (2000 Ft), másra eddig nem költöttünk (marokváltó lett cserélve karosra).Szerintem rekreációs, hobby bringázáshoz (emberek 60 %-a) új kerékpárt kell venni, mert nem fogja senki sem otthon szerelni, és szervizbe többet fog fizetni egy jobb, de használt kerékpár alkatrész cseréjéért. Főleg, hogy azok karbantartás-igényesebbek.
Ja, még a fékekről: a hétvégi versenyen a hidrós 396-os Shimano fékem szépen elkezdett megfőni, puhulni... tudom, hogy ilyen, 85 kg+ alu bringát azért nem könnyű megállítani, tervben is van a csere. Utána beszéltem egy sráccal, aki 95 kg (full izom)+karbon bringával megfőzte az XT féket. Akkor ő vegyen XTR-t?
Hasaggymeg:: szerintem át kellene majd nézni a topikleírást, vannak benne érdekes, elavult dolgok... MTB 26" a jellemző, néha 29"... Shimano tárcsaféket nem ajánlják...
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
veterán
válasz -=RelakS=- #68055 üzenetére
money 404
Elobb kell egy normalis munkahely, aztan majd meglatom.
Amikor hallgatom, hogy az edzos lanyok arrol beszelnek, hogy ki mit szed, mikor szalkasit..
Csak ulok es nezek, hogy wtf r u talking about?Egyszeruen annyira rossz sik terepen menni, a hegyhez kepest, hogy felelmetes.
Szembeszel, szutyok falvak [borsodban..], mindenfele eletunt arcok, szemetkupacok random, száll a trágya szaga, meg egyéb csodálatos dolgok. Tényleg nem montisnak való vidék
Hegyre fel a szembeszel nem baj, akkor olyan helyen megyek, ahol a 10km/h sebességbe nem igazan zavar bele. Forgalom is alig van, a levego is jobb, az ut meg mindegy.Everybody lies.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Valkűr
addikt
Nem értek veled egyet, pontosabban nem mindenben. De elfogadom a véleményed, de te legalább annyira megakarod magyarázni, h a szar az jó, mint az aki azt mondja, h X rossz nem érdemes pénzt adni érte. Nem vagyunk egyformák.
Jómagam közel 30 éve tekerek és rengeteg bringám volt különböző alkatrészekkel. Akinek egy Acera ugyan az a szint mint egy XT, vagy a 15-18 kilós bringa ugyan az a szint mint egy fele olyan súlyú az meg is érdemli a sorsát. És legyen itt szó hobbi kerékpározásról, sportolásról nem beszélve.
Az hogy a Shimano tárcsafékek nem ajánlottak megint csak badarság, mivel sokan a mai napig külföldi csapatok közül is SLX és XT tárcsafékkel használják még a versenyeken is a gépeiket. Ez nem jelenti azt hogy az SLX, XT egy csoda, de ár érték arányban szerintem az egyik legjobbak közé sorolhatók, akár a Deore. Egyébként ez is mint minden más hobbi elindult a szimpátia és márkahűség irányába, és sok esetben olyat is lehúznak amit még csak nem is használtak, vagy forditva. Ilyen ez
És bizony még egy amatőr hobbi kerékpárosnak is meggyűlik a baja egy régebbi Acerával terepen mikor váltogatni kell és akkor a tartósságról még nem is beszélünk. A Shimano Alivio is talán a 2014-től kezdett egy elindulni mikor azt mondható, h érdemben használhatóak a cuccai sportolásra is. De ez csak az én véleményem, tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
nagyúr
-
6030D
Ármester
válasz Valkűr #68060 üzenetére
Én nem azt mondtam (vagyis nem azt akartam), hogy a szar az jó, csak azt, hogy a legtöbb embernek mindegy.
Szerintem egy hétvégente 20-30 km-t aszfalton tekerő embernek az Acera ugyan az a szint, mint az XT. Mitől menne tönkre, ha se port, se vizet nem lát? Sőt, a legtöbben nem is váltanak megfelelő fokozatba.
A 30-40-es pedálfordulattal tekerő, ziháló embernek is mindegy, hogy 13 vagy 18 kg a bringa (a fele súly az nem ez a kategória, ne keverjük ide, szerintem).A Shimano tárcsa az összefoglalóban van, én meg vagyok vele elégedve, sőt, a következő is az lesz. A példát szintén csak arra írtam, hogy felhasználás függő, hogy kinek mi kell. A legtöbb embernek a 396 is bőven megfelel.
Alivio 2014-től jó... igen én is ezt olvastam, de ettől függetlenül itt még most is mindenki csak Deore meg XT-t ajánlgat, hangsúlyozom (!), hétvégi kerékpározáshoz.
-
Valkűr
addikt
Nyilván figyelni kell, illetve nem árt figyelni az évszámokat. Nem mindegy melyik XT melyik Acera, vagy Alivio amiről beszélünk. Nyilván 20 év távlatában nem szabad őket összehasonlitani. De az sem véletlen hogy a 772-es XT váltó a mai napig ha kapni akkor tartja az árát, sőt sok esetben drágább mint az újabb szériások. Nyilván nem mindegy, h egy Alivio M410 mellé vagy egy Alivio 2015-2016-os mellé akarom tenni viszonyitásul. Ráadásul az utóbbi kettő már nem is annyira olcsó a 11-13 ezres árával.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Valkűr #68063 üzenetére
Meg egyre inkább úgy látszik, nem mindegy, hogy meg akarod-e a régi rendszereid jó részét tartani.
Ha hajtóművet kellene cserélnem, akkor egyre inkább úgy látszik, hogy vagy Deore helyett valami Alivio/Acera lesz, vagy állhatok át 9 sebességesről 10-es rendszerre.
Ráadásul a 9 sebességes-es Oktalink is kopik kifelé erősen, Deore szinten mindenképp.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Cathfaern
nagyúr
Ne már, ez erős túlzás. MTB oldalt nem vágom, de én beletettem egy trekkingbe 10k km-t amin alivio szett van, egy outiba kb. ugyanennyit amin tiagra szett volt (csak már eladtam mert költözés miatt kihasználatlan lett), mindegyik teljesen jól bírta (pedig nem 60kilós tour de france súlyom van), trekking azóta is használatban (lassan 5 éves bicikli amúgy), elmúlt 1 évben napi 12km-t fixen letekerek vele (munkábajárás, szóval kap esőt is, meg munkahelyen fedett, de nem zárt tárolóban kapja az időjárást napi 9 órában), egyáltalán nem érzem hogy bármi gond lenne vele, és hosszabb túrára is nyugodt szívvel elindulnék.
Nyilván ettől még lehet, hogy a te igényeidnek nem felelnek meg, de hogy használhatatlanok az erősen túlzás.[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem ezt úgy ahogy van be kéne tenni a topic összefoglalóba, drasztikusan lecsökkentené az olyan hsz-ek és threadek számát, amikor is jön valaki hogy ő 50k-ért akar új biciklit, majd valaki leírja neki hogy ezért nem kap semmit vegyen 500ezerért, erre jön a harmadik, aki szerint ez túlzás vegyen használtat 250k-ért, majd jön a negyedik, aki leírja hogy ha ennyire nem ért a biciklikhez, akkor ne vegyen használtat, mert nem fogja tudni eldönteni jó-e valamit. De az eredeti kérdekező azért körülnéz, belinkel 4-5 használtat, ami vagy jól le lesz fikázva (mert tényleg rossz a bicikli, csak az illető ezt nem látta meg), vagy be lesz írva hogy nem néz ki rosszul, de meg kell nézni élőben és vigyen valaki hozzáértőt. Aki persze nincs, mert akkor alapból se itt kérdezne, szóval a végén bemegy a Decathlonba és megveszi azt 50k-s biciklit. Szóval az egészet meg lehetett volna spórolni
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Pttypang #68057 üzenetére
"Egyszeruen annyira rossz sik terepen menni, a hegyhez kepest, hogy felelmetes."
Ne is mond, én még csak nem is terepen megyek, hanem aszfalton, de amikor Szombathelyről (mindenhol domb + Ausztria 20 perc + Kőszegi hegység 10 perc) költöztem Győrbe (pont a másik felére a városnak, mint a Pannonhalmi dombság, szóval csak kiérni a városból abba az irányba 40-60 perc forgalomtól függően), kétszer vagy háromszor elmentem tekerni, de aztán inkább eladtam az outit mert borzalmasan unalmas volt már csak 40 perceket is menni, nem hogy 1,5-2,5 órákat mint előtte... (annak meg nincs értelme hogy állok 1,5 órát városban lámpánál, meg tekerek fél órát használható körülmények között) -
-=RelakS=-
veterán
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
belaazallat
addikt
válasz Cathfaern #68069 üzenetére
És mit szóljanak szegény alföldi bringások?
Minden tájnak meg van a szépsége, kihívása. Egyéntől függ ki, mit tart unalmasnak.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
6030D
Ármester
válasz -=RelakS=- #68070 üzenetére
Káposztalevest meg a kulacsba!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz belaazallat #68072 üzenetére
Szerintem azért nem véletlen, hogy a topiclakók többsége is olyan környéken él ahol legalább minimális dombok vannak Illetve ha nagyon sík vidék, akkor is inkább terep.
-
veterán
válasz -=RelakS=- #68058 üzenetére
En is arrol beszeltem, hogy a dohanyzas nem is lenne gond, de a penz attol meg nincs meg hozza, hogy ilyeneken vegyek reszt.
Everybody lies.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Cathfaern #68074 üzenetére
Engem nem zavarna, ha a környék sík lenne, csakhogy két alternatíva közül választhatok gyakorlatilag:
1: Olyan emelkedők hazafelé, hogy betojok rajta
2: Síknak tűnő terep, én meg nem értem, miért nem megy a szekér. Aztán mikor megnézem a GPS jelet, akkor kiderül, hogy annyira enyhe emelkedő, hogy a tekerést már befolyásolja, de síknak tűnik. Ezt csak alattomos vagy aljas emelkedőnek becézemItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-
Valkűr
addikt
Használ valaki MTB bringán Carbon kormányt , stucnit? Mennyire megbizhatóak?
-
veterán
válasz Hasaggymeg #68077 üzenetére
Egyszeruen, tul egeszseges lennek enelkul. Ha mar mas karos szenvedelyem nincs, akkor ezt meghagyom, ellenben nem iszok, nem drogozok, hozzatesz a "jajdenehezazelet" kephez.
A sunyi emelkedok kozott remelem ekes helyet foglal el a miskolcon a villamos vonalan diosgyor fele valo enyhe emelkedo, ami megis valahogy 25 kornyekere limitalja a kellemes sebesseget, ellenkezo iranyba meg 35 kornyeke De teljesen siknak tunik es egesz hosszu
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #68080 üzenetére
Te csak hallgass az emelkedőhiányoddal,ott aztán van elég! (Bevallom irigylem is azt a Bükki Nemzeti Parkot tőled cefetül! )
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
belaazallat
addikt
-
dokee78
félisten
Hol tudok információhoz jutni,hogy a közelemben mikor és hol lesz valami féle bicilis találkozó,közös tekerés felvonulás stb?
Valami naptár,facbook csoport?Bár most volt nemrég,de műtét miatt nem tudtam menni.
Valakinek van ismerős,akit hasonlóan köldöksérvvel műtöttek?
Igaz azt mondta az orvos 6 hétig nem igazán kellene biciklizni,de szerintem már lightos tekerést el kellene kezdenem így a 3. hét vége felé. -
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #68082 üzenetére
Na mert neked nincs itt a Naszály 20 km-re, ahol az M2-től a bányáig tudsz menni 330 m szintet 6-7 km-en.
Vagy a Börzsöny, ami mondjuk még 15 km.dokee78: feleségemet műtötték köldöksérvvel, talán 3 évesen, ő nem biciklizett utána.
Ilyen felvonulásosdiról nem tudok nyilatkozni, de oda csak a ... járnak. (mindenki helyettesítse be, amit akar).
Ellenben, ha társasággal tekernél, akkor keress rá teljesítménytúrákra, az van országszerte több, és oda tényleg az megy, aki sportolni akar, nem kalapban, RayBan-ben krúzolni.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dokee78 #68084 üzenetére
Ha a doki nem ajánlja akkor vigyázz magadra.Gondolom,hogy a rázkódás,esetleg esés miatti megerőltetéstől félt,mert amúgy a bringázás nem éppen egy hasizom fejlesztő tevékenység.
(#68085) 6030D ... Van azért itt is a budai hegyektől a Pilisen és Visegrádi dombokon keresztül a Börzsönyig,de voltam a Mátrába tavaly és idén is és nagyon tetszett,nagyobb,vadabb.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Cathfaern
nagyúr
válasz belaazallat #68083 üzenetére
De bicikliztél is aktívan az Alföldön? Amíg csak dombos környéken tekertem én is mindig azt mondtam, hogy de jó lenne síkban, lehetne menni egyenletes tempóval, de amikor odakerültem, akkor jöttem rá, hogy annyira nem szórakoztató.
Persze nyilván ízlések és pofonok, szóval nem állítom, hogy csak dombos vidéken jól tekerni, de nekem nem jött be a sík -
belaazallat
addikt
válasz Cathfaern #68087 üzenetére
92 és 2002 között aktívan. Rendőrségi jegyzőkönyv is bizonyítja!
Szerk:
Volt hogy Gyomaendrődről eltekertem Békéscsabára. 16kg acélvázas montival, 26x2.0 gumival.Szerk2:
Én is ezt írtam személyenként eltérő, hogy mit tart unalmasnak.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
dokee78
félisten
válasz Hasaggymeg #68086 üzenetére
Igaz azt javasolta,de azt mondta ha nem muszáj inkább ne.
Viszont most találtam pár cikket és vieóklinikás videót ahol azt mondják 2 hét után már szabad sőt végzendő is.
Ugye ez a 3. hetem és lehet nyomni kellene ilyen kisebb távot.
Na persze eddig sem DH stílusban mentem. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Cathfaern #68087 üzenetére
Én is rettentően unom a síkon azt a monoton tekerést.Több technikát,erőd beosztását stb. igényel a szintek leküzdése és az ereszkedés.Nyáron meg kifejezetten gyötrelmes az árnyék hiánya és a hőség! A hasonlónál szebb hely kerékpározni nekem nem is létezik.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #68090 üzenetére
20km, de a leggyorsabbbak is valami 52 perc alatt csinálták meg, és még 2 óra után is csorogtak be bringások a célba.
-
TayRol
nagyúr
válasz -=RelakS=- #68091 üzenetére
ez nagyon király.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz TayRol #68092 üzenetére
Holnapután lesz ismét, a helyszínen is lehet jelentkezni.
Mikor először hallottam róla, gondolkoztam, hogy jelentkezem, de még az 5km-es szakasztól is heves szentségelésben törtem ki
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz -=RelakS=- #68093 üzenetére
nekem messze sem lenne, mert Pécelen lakom.
-
Runner_fxr
Ármester
Szerintem nem csak azt kell nézni, hogy hányszor megy az ember tekerni, én pl 2 hetente megyek kb hétvégente terepre, de akkor kap rendesen. Egy alap gép nem bírná az tuti. Illetve szerintem az sem lényeg, hogy kihasználod e a gép képességeit teljesen vagy nem. Egy komoly bringa képességeit csak egy profi versenyző tudja kihasználni, bármely kategóriában, mindenki más hagy benne bőven tartalékokat.
Ettől még sokkal nagyobb élmény a jobb gép. Hiába nem esik szét alattad mondjuk a 60 ezres dekás monti, ha felülsz egy XT szettes XC/Trail/AM Fullyra, más dimenzióba kerülsz. Sokkal biztonságosabban fogod magad érezni terepen, a sebességed is nagyobb lesz, minden sokkal jobb és ezt bárki megérzi. Minden szempontból nyersz vele, akkor is ha full kezdő vagy, akkor is ha tapasztalt. Ebből a szempontból teljesen mindegy. Kezdőnek csak azért nincs értelme túl drága gépet ajánlani, mert ha megunja, rájön, hogy ez őt annyira nem érdekli akkor ott van egy valag pénz a bringába. Ha ez nem érdekli, és megteheti, csak profitál, mert sokkal jobban fogja élvezni a bicajozást az erdőben, teljesen mindegy mennyire kezdő. van egy szint ami felé nem érdemes menni, de egy XT bőven meghálálja bárkinek, ha belefér. Az mondjuk igaz, hogy aki csak aszfaltozik, rövidebb távokat annak tényleg nem kell, de oda monti sem kell.A shimano fékek ma kb a legjobb ár/értékűek, csak ki kell tudni választani a bicajodhoz és felhasználási területhez megfelelő modellt, tárcsát, betétet. XT féket persze, hogy meg lehet főzni egy kis tárcsával ha súlyosabb vagy és csapatod is. Kell előre legalább 180-as tárcsa. Ice tech betétek, Ice tech tárcsával, fémes betéttel, nem lesz ott túlmelegedés.
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz -=RelakS=- #68096 üzenetére
Lehet, bár én a Maglód felé eső részen, a dombon lakom fent, és leginkább arra szoktam tekeregni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #68091 üzenetére
Meg is keresem előbb utóbb,de csak mikor már nincs ott senki...az így már nem lenne élvezet.Legalábbis nekem nem.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #68099 üzenetére
A sor végére kell állni, az eleje hadd menjen, aztán kényelmesen végig tekered
Mondanám, hogy jövőre így fogom csinálni, de szerintem annál lustább leszek :SItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer drón - Beyond unlocked
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest