- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 19:33 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Hasznal valaki GPS alapu km órat? Az lenne a kérdés, ha a gyarto nem irja, akkor honnan lehet megtudni, hogy a rengeteg roviditesbol hogy melyik funkcio mi akar lenni? Van benne ki tudja mennyi, de leiras nulla. De eddig egyik órámhoz se nagyon volt semmi, ami ezekre kitérne. Van valahol erre egy gyujtemény vagy bármi ahol ezek összevannak szedve es leirva mi mit szolgál? Az óra egy Wahoo Elemnt Bolt, de millio dolog van benne amiröl lövésem sincs mi, es a gyárto sem tér ki rá.
iPhone 17 Pro Max, iTab Air 5, Apple Watch Ultra -
Valkűr
addikt
Az FX35 egy baklövése az Osramnak, és itt nem fényére hanem az elemes ellátására gondolok. Nálam egy ora alatt ugy leszivta az elemet, h sötétben jöttem haza. A mérete simán lehetővé tette volna az akkumulátor használatát. Mondjuk ez akár az FX70-re is igaz lehet a hatalmas lámpatest végett. Én most egy Fenix BC21-et használok, nagyon elégedett vagyok vele.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Igy fest a bringán:
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, h van valahol leirás magyarul, h a bringás órákon mi ez a rengeteg rövidités és funkcio? Vettem egy órát és sok dologrol fingom nincs mi lehet. Sajnos még mindig ott tartunk, h veszek valamit hazai kereskedőnél, és nincs magyar leirás.
Valkűr
addikt
Valóban jó lenne, de nem 8000 forintért
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Ok megnézem úgy is.
Köszi mindenkinek a segítséget! 👍
Valkűr
addikt
Közben kiderült mi volt a baj. Igy lentebb is kellett vennem, mert túl kemény volt. Most levettem 100 psi. Most megyek kipróbálni. A problema az volt, h a csillapító oldalon van az a lila kis csavar ami teljesen át volt tekerve az ellenkező irányba igy nem engedte vissza normalisan a villat. Át lett tekerve most alig birtam benyomni, ezért kellett 100 psi nyomasra levinni. Ugy jartam vele mint a lock karral. Az sem lockolt ha a levegős oldalon nem volt nyomás. Szokni kell ezt a rendszert 😆 Eddig rugós villam volt 2.2 kilojaval, ez a reba meg 1.5 kiló ami nagyon érződik. Természetesen más a rugózás is, finomabb, érzékenyebb mint egy rugos villa.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Egy láma kérdésem lenne de mivel még nem volt levegős villam igy nem vagom a dolgot. Vásároltam egy Rock Shox rebát. Fékezesnel még 110 psi nyomasnal is majdnem vegig becsuszik a villa. Ez normális vagy baja lehet? Teljesen uj tömítései vannak. Nem nehezebben kellene ennek járnia? Ennyire könnyen becsuszik a szár? A helyere vissza áll csak nekem ez nagyon fura...
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Hozzáértőktől kérdezném, h az normális -e hogy a levegős villából ha leereszt a levegő akkor a Lock Out sem működik rendesen? Gondoltam le lockolom, de a lock is besűllyedt fékezéskor, vagy ha felálltam a pedálon a súlyom a kormányra nehezedett. Akkor engedett vissza, ha leszálltam a bringáról nem volt rajta súly.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Ma 10:20-kor egy Szeged-Vásárhely és valamikor vissza Szeged bringatúra valaki? Igazodunk a sebességhez, nem hagyunk ott senkit! Hozz hideg kaját vagy csokit, de ott is tudunk enni. Kell víz, tartalék gumi sem árt, sosem lehet tudni
Láthatósági mellényt is kell, de jó bármilyen fényvisszaverő csíkkal ellátott öltözet vagy kantár is mert van egy szakasz ahol ki kell menni a főútra ami majd becsatlakozik a bringasávba. Sisak nem kötelező, csak 40 felett és itt nem a korodra gondolok 
Olajbányásztéren a nevezett időpontban a térerő hambisnál van a tali...
Valkűr
addikt
Szemöldökcsipesszel elkapod a végét és kihúzod! De ebbe amugy is csövestől kell dugni nem csak a vezetéket.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Ha gumist vettél azt kb 10 mp levenni, ha nem akarod, h ellopják miért nem veszed le? Nem is értem!
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Maradnék én is a Lidis cuccoknál. Ma megnéztem őket és árukhoz képest teljesen korrekt cuccok vannak. Szemüveget és zoknikat vettem. A szemüveg teljesen korrekt, könnyű kényelmes, 3 lencse van hozzá. A zoknik átlagos, de jó minőségűek a talpuk vastagabb anyag. Néztem a sisakokat is, de én már berendeltem magamnak egy Rudy Zumaxot, amúgy nem olyan rosszak a sisakok sem, csak tényleg szétbarmolják őket ha nem időben megy az ember. A nagy pumpa is teljesen korrekt otthonra.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Ez tök egyszerű probléma. Rendszerint akkor jelentkezik, mikor a kerekekre súly nehezedik és megrogy a felni. Ez lehet a felni gyengesége, a küllök gyengesége, vagy lazasága végett is. Nyilván egy kerék terhelés alatt másként viselkedik mint terhelés nélkül.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Megnyugodtam, h nem csak en hasznalok munkavedelmi szemüveget bringázni. Eddig nem is akartam irni, nehogy beégjek 😁 Nekem is egy Lux Optical van tiszta lencsével, állítható a szár hossza és szöge. Könnyű és hosszú tavon is igen kényelmes.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Halihó! Tudtok itthon kapható átütő tengely átalakítót, külföldi oldalakon látok de hazai oldalon én nem találtam. Tehát olyan adapter kell amit ráteszek a gyors záras agyra és bele tudom tenni az átütős villába. Kérdésemre, ha kérhetem ne kérdéssel reagáljatok, h miért akarok ilyet!
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Sziasztok Szegediek, és környékbeliek!
Ha van kedvetek, gyertek ma 18-kor az UP-ra. Ez a CriticalMass által szervezett UP (utolsó péntek) amit minden hónap utolsó péntekén szoktunk megtartani. Ez egy közös tekerés amikor elmegyünk együtt bringázni egyet. A max távolság általában 20-30 km szokott lenni, volt már több is, de indulás előtt megszoktuk beszélni, h merre menjünk. A találkozó a Széchenyi tér végén az újságos bódé mellett du. 18:00-kor van.
Láthatósági mellény és világitás legyen nálatok, hátha szükség lesz rá! Itt nincs felvezetés, ez teljesen független tekerés, tehát a kresz szabályai szerint zajlik minden!
Valkűr
addikt
Használ valaki MTB bringán Carbon kormányt , stucnit? Mennyire megbizhatóak?
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Nyilván figyelni kell, illetve nem árt figyelni az évszámokat. Nem mindegy melyik XT melyik Acera, vagy Alivio amiről beszélünk. Nyilván 20 év távlatában nem szabad őket összehasonlitani. De az sem véletlen hogy a 772-es XT váltó a mai napig ha kapni akkor tartja az árát, sőt sok esetben drágább mint az újabb szériások. Nyilván nem mindegy, h egy Alivio M410 mellé vagy egy Alivio 2015-2016-os mellé akarom tenni viszonyitásul. Ráadásul az utóbbi kettő már nem is annyira olcsó a 11-13 ezres árával.
Valkűr
addikt
Nem értek veled egyet, pontosabban nem mindenben. De elfogadom a véleményed, de te legalább annyira megakarod magyarázni, h a szar az jó, mint az aki azt mondja, h X rossz nem érdemes pénzt adni érte. Nem vagyunk egyformák.
Jómagam közel 30 éve tekerek és rengeteg bringám volt különböző alkatrészekkel. Akinek egy Acera ugyan az a szint mint egy XT, vagy a 15-18 kilós bringa ugyan az a szint mint egy fele olyan súlyú az meg is érdemli a sorsát. És legyen itt szó hobbi kerékpározásról, sportolásról nem beszélve.
Az hogy a Shimano tárcsafékek nem ajánlottak megint csak badarság, mivel sokan a mai napig külföldi csapatok közül is SLX és XT tárcsafékkel használják még a versenyeken is a gépeiket. Ez nem jelenti azt hogy az SLX, XT egy csoda, de ár érték arányban szerintem az egyik legjobbak közé sorolhatók, akár a Deore. Egyébként ez is mint minden más hobbi elindult a szimpátia és márkahűség irányába, és sok esetben olyat is lehúznak amit még csak nem is használtak, vagy forditva. Ilyen ez

És bizony még egy amatőr hobbi kerékpárosnak is meggyűlik a baja egy régebbi Acerával terepen mikor váltogatni kell és akkor a tartósságról még nem is beszélünk. A Shimano Alivio is talán a 2014-től kezdett egy elindulni mikor azt mondható, h érdemben használhatóak a cuccai sportolásra is. De ez csak az én véleményem, tapasztalatom.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Érdekes mert a sárgánál kimondottan tettszik az egész geo...Sok függ az egész összhatástól
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Nekem nem full telós, csak elől, amit városban rendszerint lockolni szoktam. Az attetelem 48-11 ami most lett lecserelve 44-re az új vázhoz és valtohoz igazitva. 25-30 -as atlag ment 50 km-en. Hozzateszem nem vagyok már 20 éves. Valamikor versenyszerüen kerekparoztam Orszagutival. Olyan 25-30 éve bringázom. Szóval nem szoktam a levegőbe beszélni. A levegőm már hamarabb elfogy, nem úgy mint 20 éve. Szoval simán eltudom képzelni hogy egy fiatalabb, edzésben lévő srác beleteker Montiba 50-et rovid távon egy sprint erejéig. Nekem is a sprint volt az erősségem.
Jelenleg ezzel tolom, nem a legjobb kép a garazsban fotóztam.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
A kerékpár, mint minden közlekedési eszköz, a sebességről is szól, nézzük meg mennyivel lehet menni két keréken, saját erőből vagy a gravitáció segítségével.
30km/h - egy átlagos edzetlen ember csúcssebessége síkon, profiknál ez zsírégető alapozó edzés
40km/h - egy amatőr mezőny erős tempója, a profiknak laza pihenés a mezőnyben
50km/h - egy erős amatőr csúcssebessége ekörül van, egy profi ennyivel tud szökni rövidebb távon, illetve egy sík időfutamot ennyivel lehet megnyerni
60km/h - az ezerméteres állórajtos időfutam átlagsebessége
75km/h - a sprinterek sebessége egy sík szakasz végén, vagy pályán 200 méteren
100km/h - egy gyors lejtő a Tour de France-on
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Nekem a max 45-48 volt, de végem is volt hamar. Bár nekem terepgumik vannak fent. Nem tudom elképzelni h átlag ember ettől sokkal többet kihoz egy Mtb-vel...
Valkűr
addikt
Valami ilyesmire gondolok, de csak ezt egymagát nem szeretnék külföldről rendelni. Mondjuk ez épp négyes.
Valkűr
addikt
Tudtok valahol olyan eladó bowdenvezetőt ami hármas? Nekem a váz cső aljába van csavaros, de nem is értem miért csak két sines, mikor minden esetben 3 bowden megy hátra.
Valkűr
addikt
En is vettem valami olajszűrő leszedőt olcsón.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Nem rizikóznék, esetleg kölcsön erejéig ki kell próbálni egyet. Függ a Gumi formájától, ballonosságától is. De minek neked vastagabb külső?
Valkűr
addikt
A Karbonokba szerintem javarészt max a 2.2 fér be...Nekem pld a 2.2 oldalbütykös picit hozzá is ér. Vennem kellett hátra kisebb gumikat...
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Köszi erre gondoltam en is de a 68mm es hez mutatja a hezagolot mindkét oldalon, azert nem akartam bántani.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, h van a Shimano hallowtech II rendszereknel ez a hajtokar csavar. Na most az van, h vettem az új vazhoz egy E-Type rendszerű váltót amit a hajtokarhoz is rögzíteni kell. Feltettem a váltót ahogy kepeken is latni a hezagolo gyűrű mellé kívülre. Felraktam vissza s bal pedált, es ez a csavar igy nem éri el a menetét és nem tudom becsavarni. Mi lehet a megoldás, mert gondolom azért kell ez is oda, noha most enelkul van fent de hosszú tavon nem egészséges.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Sziasztok...Tudtok idehaza valahol olyan kulacsot tartóval ami nem a hagyományos hengeres alakú , hanem Aeros formája van? Én az egész neten 2 darabot találtam, mind a kettő horror áron volt
Valkűr
addikt
Nem tudom te hol látsz idehaza dögivel 9 sebességes mondjuk XT, XTR váltókat. Már 9 sebes első váltót is alig találtam ami Etype rendszerű. 1 helyen volt az egész országban elfekvő készleten. Más agyonhasznált terméke meg alapbol nálam kizárva.
Valkűr
addikt
Mondjuk azért mert a régiek nem is olyan szépek és a technologiában is fejlettebbek az ujak, valamint olcsóbbak. A Sram pedig eleve nem kompatibilis a Shimanoval.
Valkűr
addikt
NA akkor még egyszer a kérdés. Van egy régebbi LX váltokarom 9 sebességes rendszerhez, 9-es fogsorral. Ehhez akartam egy újabb hátsó váltót amik már 10 sebességesek. A huzás arány az a váltokarban rejlik nem magában a hátsó váltóban, vagy rosszul tudom? A hátsó váltó nem más mint egy rugóval ellátott szerkezet ami oda vált ahova a kar húzza, elvileg. Vagy ezt is rosszul gondolom?
Valkűr
addikt
Nincs ilyen tényező, mivel mind felsoroltad ami alkalmassá tesz egy kormányt DH-ra.
Minek tenne bárki utcai bringára DH-ra gyártott nehéz széles kormányt, mikor van olcsóbban könnyebb, keskenyebb, olcsóbb ami megfelel az általános használat során? Azért az ár rendszerint tükrözi az anyag és a felhasználási területet általában egy alu kormány esetében.Ezt nem tenném DH-ra. : [link]
De ezt már inkább: [link]
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Nincs ekkora űr azért a DH és nem DH közt. Nyilvan DH-ra erősebb kormany kell és szélesebb az átlagtól hogy meg tudd fogni ha kell. Azért nem írják mert nincs kőbe vésett szabály. Attol mert nem irja még bőven alkalmas lehet egy kormany DH-ra is.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Sziasztok. Probalt mar valaki 10-es hatso váltót használni 9 sebesseges valtokarral? Viszi rendesen vagy tenyleg igaz az hogy a 9 sebesseges rendszerhez nem jok a 10 sebességes váltók? Ezt olyan nehezen tudom elkepzelni, h mitől nem jó ha nem jó.
Valkűr
addikt
Sziasztok. E-Type rendszerű 9 sebesseges Shimano első váltót keresek. Nem tudja valaki, h beszerezhető e még valahol?
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Szegediek, jön valaki a ligetbe? Ki és mikor? Összefuthatnánk, elég jó időnk is lett!
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Én visszavittem volna, mert egy hét alatt nincs az a bovden ami tönkremegy...Ott valami más, esetleg gyári hiba lehetett amit gariban javitható. Andrisékat nem úgy ismerem mint aki xart ad..Mondjuk én javarész prólógba járok, ha olyan szerviz kell amihez nincs szerszámom.
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Persze, de az egy 120 ezres teló. Ár értéket figyelembe véve pld 20 dekával könnyebb mint a Raidonom amit ujan 35 ezer körül meglehetett venni. De mint emlitettem felhasználási területtől függ ki mit vesz és mit érdemes. Sokan észre sem veszik a plusz minusz 2-3 kiló különbséget a bringán. Dekamániások az más kérdés
Valkűr
addikt
Ahhoz képest, h az egy olcsó darab szerintem a 2.4 kila nem a világ vége. A Rock Shox Recon Silver Air 26 MTB teleszkóp is 2070 kg és egy 70 ezres darabról beszélünk. Durván 30-40 deka a difi

A Raidonom 2 kila asszem pontosan 2100. Én elégedett vagyok vele, bár nyilván függ a felhasználási területtől.
iPhone 17 Pro Max, iTab Air 5, Apple Watch Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen egeret válasszak?