Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48801) rob210


rob210
nagyúr

Egy kérdés.
Ha szeretnék a kormányon helyet spórolni azt néztem, hogy a fékváltókarra tudnék a legtöbbet nyerni.
A kérdés csak az, hogy egy belépő szintű 4.000.- körüli shimano mennyire felel meg az én nem sportolói céljaimnak?

Renault power

(#48802) Solad válasza JackFeryll (#48800) üzenetére


Solad
őstag

Kényelem, minőség, megfelelő UV-védelem.

Innentől kezdve pedig egyéni preferancia. Én szeretem a cserélhető lencsét, korlátozott látási viszonyok közt jól jön hogy nem kell másik szemüveg. A polarizáció kinek bejön, kinek nem. Fotokróm meg akkor se kellene ha nekem fizetnének érte.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#48803) goldnarmz válasza JackFeryll (#48800) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Ez (is) felhasználástól függ.
A legfeleslegesebb a polarizáció. Pl. amíg polár lencsében tekertem, a Polar órám kijelzőjét csak bizonyos szögből láttam, ami elég zavaró volt. Bevallom, első alkalommal azt hittem, meghalt a kijelző, aztán rájöttem, hogy a polár réteg miatt nem látok semmit rajta.
Cserélhető lencsénél nyilván nem csak a sötét/áttetsző lehetőség áll fent -mint a fotokromatikusnál-, hanem színeket is tudsz variálni a te ízlésednek megfelelően. Arról nem is beszélve, hogy a fotokróm lencsék aligha lesznek teljesen clear árnyalatúak. Szintén igaz, hogy nem fognak soha úgy besötétedni, mint egy sötét fiksz lencse.
Fotokróm lencsék - ha jól tudom - csak drágább modelleknél léteznek. Tehát Lidl és tsai kilőve. Ott viszont van bőven cserélhető lencsés modell olcsón.
Hogy őszinte legyek, próbáltam mindkét verziót, de pár hónapja csak fotokromikus szemüt hordok. Nekem ez vált be. :K

(#48804) zoli03 válasza rob210 (#48801) üzenetére


zoli03
őstag

Miért nem veszel szélesebb kormányt?

(#48805) vendingo


vendingo
veterán

Mennyire szerencsés fekete sisakot venni? Nyáron nem melegszik be nagyon?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#48806) Byk01


Byk01
senior tag

Tisztelt Úri Közönség!

Van némi problémám, és segítséget kérek a döntéshez. Kb. másfél hónapja megrendeltem egy Neuzer Courier Dt kerékpárt 60-as méretben. Ez ideig még nem kaptam meg, és a legutóbbi információkban egy újabb másfél hónap is elhangzott, mint lehetséges érkezési dátum. Ez kissé elgondolkodtatott, és elkezdtem használt gépek környékén nézelődni, és EZT találtam, ami mind méretében, mind árában, mind esztétikáját tekintve megfelelne. A kérdés már csak a műszaki tartalom (azaz ér-e ennyit a kerékpár), illetve az, hogy az 45 ± 10 ezer Ft-os sávban érdemes-e egyáltalán alternatívát keresnem.

A felhasználási terület heti 2x-3x egy-másfél órányi tekerés aszfalton, Bp déli-délkeleti részén (szóval semmi hegy, semmi terep).

Előre is köszönöm a segítséget.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#48807) szjoci válasza rob210 (#48801) üzenetére


szjoci
őstag

Engem a hajlított kormányon az idegesített hogy a lámpa és a km óra ferdén áll rajta. Egy ilyen kiegészítővel oldottam meg. Szép (szerintem) és elfér rajta kényelmesen a lámpa és az óra. Már ha ezek miatt nem férsz el rendesen a kormányon.

(#48805) vendingo: nekem is fekete van (ilyen), nincs semmi problémám vele ;)

[ Szerkesztve ]

(#48808) lsebestyen válasza Byk01 (#48806) üzenetére


lsebestyen
addikt

Szerintem vállalható, jobb mint a neuzer. Én lealkudnám 40-re. Amúgy mekkora vagy, hogy 62-es váz kell? Én 190cm és a 60 éppen hogy jó nekem, de már tudom, hogy az 58cm-es ideálisabb lett volna.

(#48809) Byk01 válasza lsebestyen (#48808) üzenetére


Byk01
senior tag

195 centi vagyok. A boltban a fickó egyből azt mondta, nekem 62-es kell. Ráültem egy 58-asra, de a csuklóm belső fele érintette a kormányt, szóval olyan 7-8 centivel volt rövidebb, mint ami kényelmes lett volna (jó, más beállítással még lehetett volna nyerni egy keveset, de egyértelműen kicsi volt)

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#48810) szacsee


szacsee
nagyúr

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy kerékpár vásárlásakor kell-e figyelnem a hajtókar csapágy fajtájára (octalink, monoblokk, integrált tengelyes).
A középcsapágy kialakítása a vázon milyen átjárhatóságot biztosít ezek között?
Pl monoblokkos hajtókarral rendelkező vázba be lehet-e építeni octalink rendszerűt, vagy esetleg integrált tengelyes megoldást?
Ezt csak azért kérdem, mert ha átjárhatóság van köztük, akkor lehet jó vázzal rendelkező bringát vennék és később tudok "upgradelni", ha viszont nem lehetséges, akkor mindenképp egy jó felszereltségű bringát választanék.

Jelenleg egy Shimano alivio (emlékeim szerint) hajtókar van a bringámban (salamander 04) és láncot kell cserélnem majd a közeljövőben. A hajtókarra Shimano IG Chain Only felirat van, de IG láncot nem nagyon látok a webáruházak kínálatában. Milyen láncot tegyek a bringára?

Van akinek nem volt jó a Lidl-ben kapható cumó.
Ma vittem vissza öcsémnek szánt XL-es mezt. Simán visszaadták a pénzt. Igaz a kabát softshell zacsijában vittem vissza de nem ugráltak miatta. Cserélik, vagy visszaadják a pénzt. Blokkot viszont vinni kell!
Szemüveget nézegettem, de 4 db volt már csak bontott csomagolással. Egyikből a vászontáska hiányzott, másikból a pánt, harmadik és negyedikből a lencsék... ennyit erről. Marad a jól bevált Uvex fix lencsés munkavédelmi szemüveg. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#48811) rob210 válasza zoli03 (#48804) üzenetére


rob210
nagyúr

Mert pont azon akarok spórolni a folyosó ahol tárolva van így is keskeny.
Egy fékváltóval le tudnék csapni 2-2 centit a kormányból ami nagyon sokat emelne a komforton.

Renault power

(#48812) Because válasza rob210 (#48811) üzenetére


Because
őstag

egyenes 25,4-es kormány kell, azon majdhogy a stucniig be tudsz mindent tolni

[ Szerkesztve ]

(#48813) lsebestyen válasza Byk01 (#48809) üzenetére


lsebestyen
addikt

Ahha, akkor tényleg kell a 62-es. :)

(#48814) Kephamos válasza vendingo (#48805) üzenetére


Kephamos
addikt

Szerintem nincs jelentősége. 20-40 mm jól hőszigetelő anyag van a héj és a fejed között. Annyi a gond, hogy rosszabbul látszik a fekete, mint valami élénkebb színű.

----
Az ún. fitness és XC gépek vázgeometriában mennyire különböznek? Továbbra is gondolkok rajta, hogy teljesen aszfaltosítom a 2007-es Kellys Salamanderemet. Nem akarok én már erdei úton csapatni. A gyári RST Gila viszont nem nagyon mozog, de cserébe nehéz, mint a sár. :) Érdemes belekezdenem egy átalakításba vagy jobban járok ha eladom és veszek helyette egy fitness bicajt. Rendes outin is gondolkozok, de tartok a fekvéstől. Mennyire bírja a kátyúkat egy fitness bicaj?

(#48816) rob210 válasza Because (#48812) üzenetére


rob210
nagyúr

Ez a terv 44cm es csak akkor is spórolok ha a fékváltót teszem rá mert akkor felfér még egy kormányszarv is ami nagyon jól jönne hosszabb utakon.

Renault power

(#48817) belaazallat válasza Kephamos (#48814) üzenetére


belaazallat
addikt

Üdv!

Nem érdemes, túl sok macera az átalakítás, más a vázgeometria, súly. Én egy treckinget cseréltem fitneszre, 4kg-mal könnyebb, merev villa emelkedőn jól jön. Outin sem kell feltétlen feküdni, rengeteg felső fogás lehetőség van a kormányon.
A kátyúk?
Az függ a közlekedési stílustól, mennyire kerülöd őket, lelassítasz-e, kiállsz-e a nyeregből, bunny hop, ha nem belerongyolsz 70-nel, akkor bírni fogja.
Én 120kg-mal közlekedek outi kereken, 25 széles gumikon, elviselik a terhelést. 1800Km-t mentem idén vele.

"Érdemes belekezdenem egy átalakításba vagy jobban járok ha eladom és veszek helyette egy fitness bicajt. Rendes outin is gondolkozok, de tartok a fekvéstől. Mennyire bírja a kátyúkat egy fitness bicaj?"

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#48818) Napfénysüti válasza belaazallat (#48817) üzenetére

Na meg manapság divat a granfondós vázgeometria outiknál ahol elég magas a homlokcső és kényelmesebb az egész üléspozíció.

Més que un club!

(#48819) Tothgera30


Tothgera30
Ármester

Jamis Dragon Pro... nagyon adja... ;)

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#48820) Acef válasza Byk01 (#48806) üzenetére


Acef
addikt

Amennyiben újat akarsz, akkor vedd meg a sima COURIER-t.
~25e Ft al olcsóbb, később cserélhetsz váltót.

(Városban amúgy sem biztos, hogy kihasználnád a DT 52-es lánckerekét)

(#48821) Because válasza Acef (#48820) üzenetére


Because
őstag

olyan otromba azokkal a vastag csöveivel ez a courier vagy csak én látom így :F

[ Szerkesztve ]

(#48822) Byk01 válasza Acef (#48820) üzenetére


Byk01
senior tag

A gond a vázzal van (mivel nincs 60-as), az meg ugyanaz mindkettőnél. Szóval, hacsak nincs valahol raktáron, akkor ugyanúgy nem kapok. Ja, és amikor megrendeltem, még 15 ezerrel olcsóbb volt, szóval csak egy 10-est nyernék maximum árban.
Egyébként eléggé a város szélén lakom, és innen csak kifelé megyek (a városhatárig összesen 3 lámpás kereszteződés van), szóval ne a belvárosi közlekedésben gondolkodj :)

(#48821) Because Élőben jobban néz ki, mint képen.

[ Szerkesztve ]

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#48823) Acef válasza Because (#48821) üzenetére


Acef
addikt

Kinek mi ...
AL-7005 váz. Gondolom ezért a vastagság, ami egyébként ovál.

Nekem pl. a kolléga által linkelt vékony vázasok nem tetszenek.

Byk01
Így más, akkor mégis a DT.

Nekem 60-as DT van, városban nem az igazi, kint viszont nagyon jó

[ Szerkesztve ]

(#48824) fpeter07 válasza JackFeryll (#48800) üzenetére


fpeter07
veterán

Attól függ hol mész vele. Terepen én mostanában csak sima védőszemüveget használok. A napszemüvegben nem látom jól az utat. Szerintem az a legfontosabb, hogy ne nyomja az orrodat/füledet, és védje le a szemed rendesen. Tavaly vettem egy lidl-féle szemüveget, nem tűnt rossznak, de befúj alatta a szél tkp. használhatatlan. Fotokróm és polarizált szemcsit csak boltban próbáltam még. :D Azok egészen más áron mennek.

(#48825) Solad válasza fpeter07 (#48824) üzenetére


Solad
őstag

Ha nem tud rendesen szellőzni a szemüveg alatt, akkor biza hamar csípni fogja a szemed az izzadság :)

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#48826) szjoci


szjoci
őstag

Na csak megvettem a lidl-s mini lábpumpát, de felhívták a figyelmem hogy csak próbagarancia van rá... Kipróbáltam, jól működik.
Ma megvolt az első spd-s esésem: az a tipikus kioldom a jobb lábam és balra dőlök effektus. Mindez Egerben a Lidl előtt a négysávos melletti járdán. Volt közönség :DDD

[ Szerkesztve ]

(#48827) Client válasza szjoci (#48826) üzenetére


Client
tag

Próbagarancia? Azt meg hogy gondolják?
Én is vettem egyébként; működik, de leizzadtam, mire 2-ről 4 barra felfújtam vele az egyik kerekemet. :)

Ex - WaterLo

(#48828) fpeter07


fpeter07
veterán

(#48829) 313313


313313
addikt

Tavaly év végén kitaláltuk páran, hogy meg kellene kerülni a Balatont 24 óra alatt kétszer. Múlt hét végén össze is állt a csapat 8 fiú és egy lány társaságában. Első kört szombat hajnal 4.15-kor kezdtük Délipart->Északipart irányba, 9 óra 6 perces idő alatt, 209,4km-t tekertünk 23-as átlaggal. Délután 16.00-ra értünk vissza Balatonakarattyára a szálláshelyre, némi pihenő jóga és evés után 17.20-kor nekiindultunk a második körnek, de már csak a 8 fiú. Az irány Északipart->Délipart volt, a mezőny kissé szétesett mindenki a saját tempójába tekert Balatonfüredig, ott kialakult 3 boly. Mivel haladósabbra fogtuk a dolgot, este már inkább a főutat választottuk. Én és másik két srác ért be utoljára vasárnap hajnal 5.00-ra. Második kör 9 óra 37 perces menetidővel 201km lett, ez így 21-es átlag.
Nagy élmény volt, 1 ember kivételével mindenkinek ez volt élete első 400km-es túrája.

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

(#48830) belaazallat válasza Napfénysüti (#48818) üzenetére


belaazallat
addikt

Már akinek bejön az olyan geometria, kinézet! én nagyon maradi vagyok ilyen téren.

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#48831) Napfénysüti válasza belaazallat (#48830) üzenetére

Nekem se tetszenek de hála égnek a Focusomnak eléggé sportos a geometriája. Viszont akimkényesebb és nem bír nagyon hajlongani annak ezt a fajtát nem is ajánlanám kezdésként.
Egyébként szerintem is tök ronda a magas homlokcső. :K

Més que un club!

(#48832) condy


condy
senior tag

Üdv Mindenkinek!
Kerékpár vásárlás előtt állok. Már megkérdeztem egy-két barátot, ismerőst, de most láttam, hogy itt vagytok.
Egyszóval eddig két márkár ajánlottak: Az egyik a Mongoose, a másik a Trek.
Azt tudom, hogy a márka nem minden: fék, váz, stb. a lényeg, de valahol el kellene indulnom. Ezen márkák vonalán induljak, vagy van egy jobb harmadik, negyedik, ezredik??? (Persze nem szeretnék sok százezret költeni, csak része lennék végre a kerekezők társadalmának is, de nem valami nagyon dárga, viszont nagyon rossz műszerrel.)
Kérlek adjatok tanácsot!
Köszönöm előre is.

"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."

(#48833) dimola


dimola
újonc

szia!

milyen kerekpart vegyek temaban kerdeznek!

roviden: max. 80-100e, cross/trekking,

konnyen lehessen tekerni, jo minosegu legyen

ez az ar a plafon, orulnek ha olcsobban is kijonne, tul nagy igenyeim nincsenek.

bovebben:

amatőr vagyok, 1 napja kezdtem el nezegetni a bicokat, de hamarosan megvennem az elso normalisat. sarvedo es hasonlo felszereles nem kell, azt nem tudom mennyire szamit hogy 14 vagy 16kg de tenyleg az lenne a fontos hogy aszfalton konnyen lehessen tekerni, jol guruljon, de nem lesz vele sok hosszutav, max. 20km-ek egy huzamban...

csak uj johet szoba, igaz mar sokat atneztem, de igy laikuskent nem lattam meg melyik marka vagy tipus ami nekem kellene.

nagyon koszonom a segitseget!!

(#48834) szjoci válasza condy (#48832) üzenetére


szjoci
őstag

Először a rá szánt összeget kellene tisztázni, valamint hogy milyen stílusú kerékpárra gondolsz (felhasználási terület). Ha mtb és új kellene, 100-120 alatt a decathlonos rockridert szokták ajánlani, ha több a cash akkor itt a fórumban csak Cube létezik :U
Hallgass meg mást is ;)

(#48835) condy válasza szjoci (#48834) üzenetére


condy
senior tag

Köszi! Azért megnézem azt a Cube dolgot.

[/Akkor megnézem azt is!OFF]

[ Szerkesztve ]

"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."

(#48836) Solad válasza szjoci (#48834) üzenetére


Solad
őstag

Csak a Cube? Nincs olyan hét hogy Runner ne ajánlana valakinek egy Bergamontot :D

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#48837) Sterilzona válasza szjoci (#48834) üzenetére


Sterilzona
senior tag

Szerinted ha egy decathonos rockridert veszek 60 ezerért, bírni fogja a súlyom ? ~ 1130-140 kg.
Sanszos hogy nem. Mit cseréljek rajta és mire ?

[ Szerkesztve ]

(#48838) krx21 válasza condy (#48832) üzenetére


krx21
nagyúr

A márka csak a váz... Az összes többi alkatrész különböző márkájú és gyártású . Szerintem ne márka neveket keress, hanem típust, mint kerékpár. Aztán a típuson belül meg kell nézni melyik márka mit ajánl. Tetszik e a geometria, milyen ár/felszeretségben érhető el... Nem könnyű, de idővel letisztúl a kép... Érdemes beragadt tavalyi bringát is nézni, mert sokkal olcsóbb és a legtöbb esetben még jobb is lehet, csak más a festés...

(#48839) condy válasza szjoci (#48834) üzenetére


condy
senior tag

Ez mondjuk még bele is férne a keretbe: [link]
De ez már elfogadhatónak számít?

"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."

(#48840) Tothgera30 válasza condy (#48839) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Igen, ez már vállalható kategória.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#48841) condy válasza Tothgera30 (#48840) üzenetére


condy
senior tag

Remek! Akkor ez kipipálva! :D

"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."

(#48842) t1


t1
addikt

Sziasztok!

Vasárnap elmennék egy hosszabb túrára ( nekem hosszú ;] ) amit kinéztem egy kisebb balatoni kör lenne, Alsóörs - Tihany ( át komppal a túloldalra ) majd onnan vissza Alsóörsig. A kérdésem az lenne, hogy a túlsó oldalon van végig bringás út Balatonkeneséig vagy a főútra is rá kell kanyarodni?

(#48843) 313313 válasza t1 (#48842) üzenetére


313313
addikt

Siófok után, Balatonvilágos előtt szétbombázták a "kerékpárutat". Volt ott egy jobbfajta kaptató a vasútállomás környékén, ott túrnak faragnak, némi helyismeret/gps elkélhet majd

[ Szerkesztve ]

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

(#48844) t1 válasza 313313 (#48843) üzenetére


t1
addikt

Telefonon van IGO helyismeret semmi, 1x voltam életemben kocsival arra fele :D

(#48845) 313313 válasza t1 (#48844) üzenetére


313313
addikt

Közbe raktam be linket, a szaggatottal jelt résznél van a bibi

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

(#48846) trialboj válasza 313313 (#48829) üzenetére


trialboj
őstag

Azért már 200 km sem hangzik egyszerűnek, de a dupla körért mindenképp elismerés jár. Gondolom országúti bringával történt az akció.

Én arra lennék kíváncsi hogy egy Cross-country típusú bringával mennyivel nehezebb hosszabb távot megtenni (aszfalton). Nem hiszem hogy valaha is váltanék másra, mert szeretek a járatlanabb utakon is tekerni rövidíthetni, csak kíváncsi vagyok, hogy aszfaltos úton az országúti mekkora előnyt jelent. Később fáradsz, jobban be tudod osztani az erődet, több pozícióban tudsz tekerni?

Ma észrevettem hogy mikor már nagyon fáradtam, nem hagytam abba a tekerést, hanem próbáltam a lábfejem pozícióját változtatgatni a pedálon(csak a lábfej végével tekertem, vagy mindékt lábfejemet megdöntöttem előre 45 fokot, és kb a sarkammal terheltem), hogy másféle izmokat is mozgasson, és ezzel el is voltam egész addig míg pihent a fő izom vagy véget ért a meredekebb szakasz és tudtam folytatni rendes pozícióban tekerve.
Ez egy használható technika vagy érdemesebb a pedálon középen tartani a lábfejet, és végig úgy tekerni?

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#48847) tacto


tacto
aktív tag

Ma egy ilyennel tekertek mellettem (csak a regebbi valtozatait ismertem): JTS, ugyhogy kedvet kaptam egy ilyenre ha tenyleg ujbol belerazodok: ROVE

[ Szerkesztve ]

(#48848) D.Orion válasza trialboj (#48846) üzenetére


D.Orion
veterán

"Később fáradsz, jobban be tudod osztani az erődet, több pozícióban tudsz tekerni?"

Meg is válaszoltad lényegében. Nagyobb sebességet tudsz elérni kevesebb energiabefektetéssel. Az erődet is jobban be tudod ezáltal osztani. Kivéve ha egy hegyi szakaszon kifogysz az outi nyújtotta fokozatokból. :B

(#48849) zoli03


zoli03
őstag

Joytech kazettás hátsó agyról mi a véleményetek?

(#48850) 313313 válasza trialboj (#48846) üzenetére


313313
addikt

Volt 2db 26-os monti(egyiken egy tripla országúti hajtókar van 52-es szeletelővel:D ), egy 27-es, én egy kb 20-25 éves 2*7-es acélvázat országútival voltam, többi alu vagy karbon vázas országúti volt.
Amilyen állapotban van a bringaút a Balaton környékén inkább trekking vagy cyklo cross gép az ideális.
Mindenki kerékpáros cipőben volt, azzal fix a lábtartás. Csuklóink ki-ki készültek, volt akinek az első kör vége után zsibbadt... (útminőség...)
Voltam idén egy túrán, ahol 214km volt a cél 12 óra szintidő alatt, ott elindultak többen cyklo cross gépekkel, csak bütykös gumikat cserélték slickekre.
Az országúti/cyklo cross vázgeometria annyiból lehet előnyösebb, hogy kevesebb erő befektetésével tudsz jobb átlagot produkálni.
Láb fájás/fáradás ellen inkább a mezítlábas séta segít. Ha nem megfelelő a lábtartásod a pedálon, abba a térded és a lábad más része is belefájdulhat.

HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.