Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24651) Csapi007 válasza Tüzi (#24642) üzenetére


Csapi007
veterán

Hy
Vezetéknélküli verziója volt nekem, mindig összeakadt a telefonnal, GPS-el, valamivel... De egyébként az óra jó, sok funkcióval, olcsóért. Szóval ha a vezetékest tervezed az ajánlható.

"Csak úgy mondom"

(#24652) csabi94 válasza Runner_fxr (#24643) üzenetére


csabi94
őstag

Tudom, ez nálam csak hobbi, úgyhogy annyira komoly eredményeket nem akarok elérni. 1 éve még azt mondtam, hogy ha országos bajnok leszek, az elég, de most már látom, hogy azért vannak ebben az országban olyanok, akiknek a szintjét soha nem fogom megütni... :K

(#24653) Rottweiler89


Rottweiler89
aktív tag

Ezekhez mit szóltok?

XC32
Hajtómű
Átdobó
Lánc

Üdv: Rottweiler89

(#24654) Runner_fxr válasza Because (#24648) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Fékkar dőlésszögét úgy állítsd be, hogy amikor ülsz a bicajon és fogod a kormányt, akkor a karod és a kézfejed egy vonalban legyen. Ne legyen feljebb vagy lejjebb mint a karod vonala. Nyerget meg úgy, hogy tekerésnél legalsó pozícióban enyhén behajlított legyen a térded. A nyereg távolsága meg akkor jó, ha tekerés közben amikor vízszintes a pedál, akkor a térdkalácsod és a pedáltengely egy vonalban van, tehát se előrébb se hátrébb nincs a térdkalácsod, hanem pont a pedáltengelynél.

Nem tudom eddigi életed során mennyit sportoltál, illetve hány kiló vagy, de azt tudom, hogy ha sokáig nem mozogsz rendszeresen akkor hajlamosak az ízületek elpunnyadni, illetve mivel az izmok is gyengék, az ízületre nagyobb terhelés hárul. Ha sportolsz rendszeresen, akkor rengeteget javul az állapot. Amikor a lábtörésem volt a sí miatt, rengeteget kihagytam az edzésből, évekig nem guggoltam, nagyon rossz volt mindkét térdem, azt hittem ezeknek annyi, szétkoptak. Aztán a sport orvos felvilágosított, hogy nincs elkopva, csak legyengültek az izmok, edzek vele nyugodtan, most például ismét súlyzózok, guggolás megy a legjobban, 100 kiló körül. Én meg 80 kiló vagyok.
Könyököm is megsérült egy box edzésen, meg egyszer kerékpárral is elestem és nyújtott állapotban ráestem, észre se vettem, hogy két helyen el volt törve, meg részleges szalagszakadás is volt benne, ez csak később derült ki, mert amikor a sérülés történt nem voltam orvosnál, mivel hamar rendbe jött, azt hittem csak megrándult. Aztán mivel edzés közben folyamatos panaszok voltak rá, elmentem orvoshoz aki az mri után állapította meg a régi sérüléseket, utólagosan nyilván még nehezebb volt, hogy ez rendbe jöjjön, mert sérülés után műtét, illetve gyógytorna lett volna akkor ha rögtön orvoshoz megyek, de utólag erre már nem volt mód. Nem tökéletes pozícióban forrt össze, meg nagyfokú hegesedés van benne, azt mondjuk nem tudom mi, csak mondta a doki. Akárhányszor próbáltam vele edzeni, mindig abba kellett hagynom mert kattogott, meg szúrt egy csomó gyakorlatnál. Az egyik karom bő 2 centivel vékonyabb lett mint a másik, mivel állandóan kíméltem. Aztán ajánlották a hialuron sav injekciós kezeléseket, második kezelés után jött rendbe, a kezelések között volt 1,5 év szünet. Először otthoni edzéssel, nagyon kíméletesen kezdtem, kis kézi súlyzó, fekvőtámaszok, de először csak a női, amikor térded lent van, mint egy nyugdíjas. :) Most kezd visszatérni belé az élet, minél jobban edzem, annál jobb, vastagszik is szépen. Már bírja a rendes edzéseket, rendes súlyokat, nem is kattog, csak nagyon ritkán egy egy mozdulatnál néha emlékeztet, hogy azért itt volt valami, de összességében sokkal jobb. Ezt az esszét csak azért írtam ide, hogy ilyen baromság eszedbe se jusson, hogy 30 évesen szétkopott valami, ha kopott is, még tudsz rajta javítani ennyi idősen, ha edzel rá akkor jó lesz, ha nem akkor csak egyre rosszabb, ez bármelyik ízületre érvényes.

(#24655) Runner_fxr válasza csabi94 (#24652) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Az élsport egy kurv@ nagy átverés, legalább is ebben a formában, ahogy manapság működik. Ez a legtöbb sportra érvényes, csak hobbiból van értelme csinálni, amikor még az egészségről szól. A dopping már az egyre alacsonyabb szinteken is megjelenik, aki lépést akar tartani az nyomja, aki nem az meg eltűnik.

Régebben én is sajnáltam, hogy nem vettem komolyabban a kajakozást, az nekem anno nagyon jól ment. De utólag már nem bánom, hogy nem az lett az életem, lehet már nem is élnék, ki tudja. Ha világ élvonalába akartam volna tartozni, vagy Olimpiára akartam volna kikerülni, már mi mindet be kellett volna nyomni, a fene se tudja, hogy az megérte volna hosszútávon, nem biztos.

[ Szerkesztve ]

(#24656) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Sziasztok!

Van egy SKS Airworxx műhelypumpám (kb. 2008-2009-ben vettem). Több éve kínlódok vele, mert a pumpafej nem szorul rá a montim autós szelepére. Így pedig elég rehabosan lehet vele felnyomni a gumit. Olyan, mintha fel lenne keményedve a pumpafejben a tömítő gumi. Ami szomorú, hogy talán 1...1,5 évvel a vásárlást követően már ilyen állapotba került.

Szerencsére nem kell napi szinten használnom, így 3-4 hónaponta kell csak kínlódnom vele, de azért egy 10k-s pumpától nem ezt várja az ember :(

Valakinek ilyen pumpával van hasonló tapasztalata? Lehet ezt orvosolni?

Esetleg valami gumi kezelő/puhító anyaggal bekenni/befújni érhet valamit?

read-only mode on the forum

(#24657) Rottweiler89


Rottweiler89
aktív tag

Ezek közül érdemes vennem egyet?

Üdv: Rottweiler89

(#24658) fpeter07 válasza csabi94 (#24652) üzenetére


fpeter07
veterán

Tegnap láttam a várba felmenni egy montist nyélen. Majdnem hátraestem séta közben. Ha valakinek ez hobbi...

(#24659) evo87 válasza lsebestyen (#24617) üzenetére


evo87
őstag

Sigma BC 8.12-t ajánlom a Decathlonban. Talán félreárazták vagy nem tudom miért, de Budaörsön 3990-ért osztották, vettem egyet, s azóta is annyiért van kinn. Ha mást nem is, ezt megéri a D-ban venni.

iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8

(#24660) smiti


smiti
addikt

Sziasztok! Nagyon kezdő bringásként kérném a tanácsotokat.
Napi ~ 40 km-es munkába járáshoz kellene valami belépő szintű trekking kerékpár. Elsősorban olyan 80k- alatti összegig de esetleg max. 100k-ig bezárólag. A legjobb most az olcsóbb változat lenne de a kicsit drágább változatot is megfontolom ha van előnye - értelme. Most egy közel 20 éves 26"- os montival tekerek havi 700 km.-t. Ettől gondolom az olcsóbb is jobb lesz fényévekkel.175 centi magas átlagos testalkatú vagyok. ( mostmár ).

(#24661) Osiris


Osiris
őstag

Magyarországon kapható valahol Charge Scoop bicikli nyereg? A Csepel ugyan árul elvétve Charge cuccokat, de válogatni nem lehet, az van ami éppen van. A webshopban meg kb 20eFt lenne mindennel együtt.

(#24662) NeoExDeath


NeoExDeath
aktív tag

Sziasztok!

Megvettem az új cross trekking bringámat, jelenleg bejáratós, eddig nagy megelégedettséggel. 700C-s kerekek vannak rajta, és gyárilag 700x40-es külső abroncs van rajta. Nagyon jó hogy lehet vele terepen menni, én viszont szeretnék mellé egy városi használatú külső gumit. A másik bicómon (épített országúti/városi) szintén 700C-s kerekek vannak, baromi vékony virsli gumikkal (sajnos most nincs előttem hogy mi a méret), valamit a kettő között keresek, kifejezetten városi slick borítással. Tudnátok valamit ajánlani?

(#24663) hoffman_ válasza Osiris (#24661) üzenetére


hoffman_
nagyúr

herce hurca esetleg.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#24664) Toomy válasza Runner_fxr (#24655) üzenetére


Toomy
senior tag

:K
Ez sajnos így van.
Én arra szántam az idei évemet, hogy a magyar amatőr kupasorozatba elmegyek idén az összes versenyre és év végén összetettben megpróbálom megcsípni a 3. helyet.
Be kell látnom, hogy ez kivitelezhetetlen, mert az első 2-3 ember cuccol és ezt mindenki tudja is róluk. :W
Amatőr szinten mi a jó büdös francért kell doppingolni ezt sosem fogom megérteni. Mert ha még itt is milliók forognának kockán, de nem... :U

(#24665) Osiris válasza hoffman_ (#24663) üzenetére


Osiris
őstag

Húú, hát itt van egy pár jó cucc (bár scoop ülés most nincs), mindjárt építek egy új bringát magamnak.. :Y
Neem, most nem szabad. :))
Mindenesetre köszönöm a linket! :R Eddig valahogy elkerülte a figyelmem.

(#24666) hoffman_ válasza Osiris (#24665) üzenetére


hoffman_
nagyúr

nem szeretem őket annyira, mert picit sznobbosok, és nem túl olcsók. cserébe a fixes témában eléggé benne vannak, és azért értenek a tekerőkhöz.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#24667) lsebestyen válasza smiti (#24660) üzenetére


lsebestyen
addikt

Ha a használt gépektől nem riadsz vissza akkor ajánlom figyelmedbe a bikemag aprót, vatera, jófogás, bár az utóbbi kettőnél azért a színvonal is csökken...Használtan 80-90ért már tök jó trekking gépeket el lehet csípni, ellenben újonnan épp h vlmi alu vázast, gyenge szettel.

(#24668) gergo5991


gergo5991
őstag

30 fok = halál van, 2 nap alatt 6 óra alvás, kibírhatatlan..

(#24669) lsebestyen válasza smiti (#24660) üzenetére


lsebestyen
addikt

Ezt találtam most gyorsan a méretedbe, szerintem nem rossz 75-re próbáld lealkudni. De majd a többiek megerősítenek benne, trekkingekkel annyira nem vagyok tisztában. :B

(#24670) Rottweiler89


Rottweiler89
aktív tag

Skacok,tudtok segíteni? Mert adnám le a rendelést,hogy minél hamarabb itt legyenek a cuccok... :K :)
:R

Üdv: Rottweiler89

(#24671) gergo5991


gergo5991
őstag

Valaki megtudná monani a 26 és 27,5 29 es kerekek mire specializálódtak? esetleg melyik jobb könnyebb terepre, de hoszabb uti távokra?
nézegettem bicikliket bótból is, ezeket találtam a megfelelő keret között:
200 euróval lejebb vitték az árát, de lehet csak parasztvakítás,slx váltó jónak néz ki rajta.
2. verzió:
ctm-ekről sose voltak/voltam jó véleménnyel, de egész jónak tűnik.
Fő felhasználása a biciklinek inkább túrázás, itt ott egy kissebb nagyobb néha durvább terep.
Várom a véleményeteket, melyik lenne a jobb választás ár/minőség felszereltséggel kapcsolatosan.

OFF: én már nem bírom bicikli nélkül

(#24672) Jorus válasza gergo5991 (#24671) üzenetére


Jorus
nagyúr

26" klasszik MTB, 27.5" új MTB kategória, 28" (29") bármi lehet outitól krosszon át MTB-ig, szal ezzel nem leszel előrébb.

Szentem neked egy sima krosszgép fog kelleni, nem CC bringa, mert azzal nem nagyon fogsz tudni túrázni.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#24673) szőröscica


szőröscica
addikt

Bár délelőtti emailjükben azt mondták, hogy a mai napon elviszi a futár a csomagot tőlük, a csomagkövetésnél ennek semmi nyoma. Ugyanúgy, ahogy a futárcég kontakt adatainak sem, amit állítólag megadnak.... Vicc ez kérem :DDD

Örülhetek, ha hétvégén tudok tekerni egyet végre.

(#24674) kovsol


kovsol
titán

Pár napja szó volt az ivó tasakos hátizsákokról. Ma bementem a székesfehérvári tescoba és volt kb 10db a említett teskós táskából. Elég jónak tűnt így vettem is egyet 3690Ft-ért.

May the Force be with you!

(#24675) Rottweiler89 válasza Genji (#24616) üzenetére


Rottweiler89
aktív tag

Nekem ilyen van fent. Szerintem jó külső.

Már sok hülyeséget kérdeztem,azért nem válaszoltok? :DD

[ Szerkesztve ]

Üdv: Rottweiler89

(#24676) gergo5991 válasza Rottweiler89 (#24675) üzenetére


gergo5991
őstag

Tuti most is bringáznak, tekernek egy jót, délután fele egézségesebb a napon lenni mint délben :)
Én is válaszokra várok, csak kitartás :)

(#24677) bigdady


bigdady
nagyúr

Beszabehu :Y [link]

(#24678) Rottweiler89 válasza gergo5991 (#24676) üzenetére


Rottweiler89
aktív tag

Jól teszik! Én is megyek majd később,csak megvárom,amíg nem lesz már olyan meleg odakint. :Y

Üdv: Rottweiler89

(#24679) Rottweiler89 válasza bigdady (#24677) üzenetére


Rottweiler89
aktív tag

Jó hogy nem már tolni kell,nem?

[ Szerkesztve ]

Üdv: Rottweiler89

(#24680) reelc válasza evo87 (#24659) üzenetére


reelc
veterán

Köszi. Nekem ajánlotta.
Ma voltam munka után a Decathlonban gondoltam szétnézek ott is, náluk is annyi! Ráadásul ez a típus nincs a webshopjuk oldalán.
A Hervisben hamarabb voltam, ott 5299Ft lett volna, ha van készleten. Utána bepróbáltam a Decathlont, és sikerült olcsóbban, mint reméltem.

Ilyen szemüveget nézegettem, szimpatikus lenne... ez a fényre elsötétülős dolog hogy működik? Pl. este lehet vele menni, lehet látni benne? Sok a bogár, és jó lenne akkor is valami. Most normál napszemüvegem van, az ugye este használhatatlan.
Vagy jobban járok egy ilyennel a sötétben?

[ Szerkesztve ]

(#24681) lsebestyen válasza reelc (#24680) üzenetére


lsebestyen
addikt

Másodikkal jobban jársz, bár őszintén szólva tök sötétben (perzse lámpám van) ezzel sem lehet látni semmit, legalább én nem látok vele.

(#24682) reelc válasza lsebestyen (#24681) üzenetére


reelc
veterán

Köszi.
Tényleg csak a bogarak miatt kellene, hogy ne repüljön semmi a szemembe. Végülis egy darab átlátszó műanyag.
Nappal elvagyok a hagyományos napszemüveggel.

(#24683) zoli03 válasza Rottweiler89 (#24675) üzenetére


zoli03
őstag

Mit akarsz tudni? Felmész Testbike-ra, megkeresed amit venni akarsz, aztán elolvasod a véleményeket.

(#24684) Rottweiler89 válasza zoli03 (#24683) üzenetére


Rottweiler89
aktív tag

Pl. azt,hogy összepasszolnak-e... Meg hogy szükséges-e vennem másik a-head-et. Most FSA van,olyat is akarok venni.

Üdv: Rottweiler89

(#24685) zoli03 válasza Rottweiler89 (#24684) üzenetére


zoli03
őstag

Ha le tudod szedni a régi teleszkópról a csapágy alsó gyűrűjét, akkor felesleges új kormánycsapágyat venni. Ami alkatrészeket linkeltél, kompatibilisek egymással, de ezt a láncot nem ismerem, én inkább egy Shimano CN-HG40-et vennék. A monoblokk tengelyhossza fontos, ezzel a hajtóművel lehet más lesz a láncvonal.

Amúgy hogyhogy most már levegős teleszkópot akarsz? Eléggé feljebb vitted a keretet.

[ Szerkesztve ]

(#24686) Rottweiler89


Rottweiler89
aktív tag

Gondolom az sem mindegy,milyen rendszerű a hajtókar...

A fizutól függött,mennyit költhetek rá...

[ Szerkesztve ]

Üdv: Rottweiler89

(#24687) zoli03 válasza Rottweiler89 (#24686) üzenetére


zoli03
őstag

Amit linkeltél, az négyszög tengelyes. Gondoltam, hogy a mostani is négyszög tengelyes.

(#24688) Rottweiler89 válasza zoli03 (#24687) üzenetére


Rottweiler89
aktív tag

Ezt még mindjárt kiderítem... Csak odáig jutottam el,hogy leszedtem a sapkát róla... :) Nagyon meg kell hogy bontsam,hogy kiderüljön?

[ Szerkesztve ]

Üdv: Rottweiler89

(#24689) Toomy válasza HollyBoni (#24640) üzenetére


Toomy
senior tag

Én egyedül megyek már 100km -en 38,3 -at és nem raktam bele a teljes energiámat, mert nem volt nálam csak egy müzli szelet. Többnyire earob és anaerob zónában voltam.

[ Szerkesztve ]

(#24690) Gyufaaa válasza reelc (#24680) üzenetére


Gyufaaa
veterán

A másodikból van nekem is itthon. Kényelmes, de torzít.

(#24691) szőröscica


szőröscica
addikt

Vettem ma egy sisakot a Decathlonban.
[link] Ilyet, csak forintért adták. :DDD

(#24692) Balazska15


Balazska15
senior tag

Őket Nektek találtam!! :K :D

"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD

(#24693) reelc válasza Gyufaaa (#24690) üzenetére


reelc
veterán

Köszi. Azt hiszem megér annyit. Megveszem.

(#24694) fpeter07 válasza gergo5991 (#24671) üzenetére


fpeter07
veterán

Én montival túrázom, nyáron felrakok majd rá egy slick gumit. Az a gond a 26"-os kerekekkel, hogy nem lehet "velük" tekerés közben "pihenni". Egy 28"-as kerék rugalmasabb, mint egy 26"-os, rossz utakra jobban ajánlott.
A köztes kerékméret meg irreálisan drága, új volt miatt használtan sem lehet hozzájutni (mondjuk nem figyelem a piacot). Én a kényelemre voksolnék, terepen sokkal nagyobb jelentősége van a masszív keréknek, mint túrán. Cserébe viszont figyelni kell, hogy milyen úton jössz le az erdőből.

(#24695) Rottweiler89 válasza Balazska15 (#24692) üzenetére


Rottweiler89
aktív tag

Hűűűűűűű,nem semmi! :)

Üdv: Rottweiler89

(#24696) zoli03 válasza Rottweiler89 (#24688) üzenetére


zoli03
őstag

Valószínűleg látszik a tengelyen a váz meg a hajtókar között, hogy négyszög tengelyes-e.

(#24697) reelc válasza zoli03 (#24696) üzenetére


reelc
veterán

Hirtelen azt hittem az előző, linkes hsz-ére válaszoltál. Én teljesen mást láttam a képen. :D

[ Szerkesztve ]

(#24698) Solad válasza reelc (#24682) üzenetére


Solad
őstag

Válassz cserélhető lencsést, sötétben jó szolgálatot tehet egy sárga vagy piros lencse.

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#24699) razzorr válasza kovsol (#24674) üzenetére


razzorr
őstag

Mennyire tűnik masszívnak a tasi? Venni akarok én is, holnap megyek megnézni. Gondolom kivehető az ivótasak. Táskaként is jól lehet használni vajon?

(#24700) reelc válasza Solad (#24698) üzenetére


reelc
veterán

Köszi, néztem, annyiba lenne ott, mint amit linkeltem, a fényre sötétedő.
Alapból nem szeretem a csereberélős dolgokat. A sűrű cserélgetés gondolom nem használna neki. Egy idő után kilazulna, stb.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.