Hazai megjelenése óta használom (előrendelésben ajándék Sony vezeték nélküli fejhallgatóval 153-ért vettem). Előtte egy Samsung Note 20 5G volt (meghalt a kijelzője), azelőtt pedig egy Sony Xperia XA2 Ultra, szóval van mivel összehasonlítanom. Csak halkan jegyzem meg, hogy a 3+ éves Note akkuja már nem nagyon bírta egy napnál tovább, míg a 6+ éves XA2 még lazán elment 2-2,5 napot (5-6 hétig használtam ámenetileg újra, szóval tartós és jól bánik az energiával a Sony).
A sebessége a mindennapokban tökéletesen elég (nem játszom és nem szerkesztek rajta több órás videókat), az akkumulátor brutális (8-9 órás képernyőidőkkel nekem 3,5-4 napot lazán hoz úgy, hogy akkor esik be 20% alá), aktív GPS mellett sem merül számottevően (túrázást, edzést jól bírja esőben és porban is).
Könnyű, keskeny, kellemes fogni. A billentyűzetnél mondjuk szokni kellett pár napot, de már nem nagyon nyúlok mellé. A kijelző szép, én még 40 fokos szikrázó napsütésben is el tudtam rajta olvasni amit akartam (47 vagyok). A 60 Hz semmilyen problémát nem okoz. Nekem. Ez ugye szubjektív.
Hozzáteszem a telefon akkor lenne ideális méretű, ha ugyanilyen szélesség és vastagság mellett olyan 1,5-2 centivel alacsonyabb lenne, de el tudom fogadni a mostani kompromisszumot is.
A műanyag külsővel nincs baj (amikor a Note-ot vettem direkt örültem, hogy nem üveg a hátlap, elég az egyik oldalára figyelni a telefonoknak), mindenesetre vettem hozzá gyári tokot, azzal kicsit még kényelmesebb a fogása, cserébe jó drága (15 körül van).
A kamera rendben van. Nem csúcs, de nem is gagyi. Bár manapság már kevés olyan középkategóriás telefon van, ahol ez átlagos igényekkel problémát okozhat. Külön jó pont nálam, hogy a telefon nem úgy néz ki hátulról, mint egy pók a sok szemével. Igazából nekem elég lenne csak a főkamera is.
A külön exponáló gomb régen jó volt (víz alatti felvételnél nem lehet tapicskolni a kijelzőt, a hangerős gombok nekem nem állnak kézre), de ki lehet bírni nélküle, ahogy az értesítő LED nélkül is, bár szintén hasznos extra volt korábban.
Összességében én elégedett vagyok, amíg megy, használni fogom (az előző Sony helyett is csak azért vettem a Note-ot, mert egy ideig nagyon hasznos volt a munkámban a beépitett toll és a jegyzetelési lehetőség).
Nyilván nem opció mindenkinek (ez azért az eladási mutatókon jól látszik) mondjuk egy Samsung A55 ellenében (azon én is morfondíroztam egy ideig, de aztán a kisebb telefont választottam), ugyanakkor ha valaki hozzám hasonlóan biztonsági/elvi/kéretlen reklámgyűlöleti okokból bottal sem piszkálna kínai márkát, az elgondolkozhat ezen is.
[ Szerkesztve ]
A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.