- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szerintem nem tudod hany eves vagyok, de ha te mondod biztos ugy van, hisz tudjuk regen minden jobb vooot
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem biztos hogy ennek koze van ahhoz hogy varoslako, nem hiszem hogy szep latvany lehet egy verben furdo lemeszarolt vaddisznocsalad. Az asztalra meg nem ugy kerul a hus hogy nagyapa levagja videken aztan a szomszedokkal egyutt feldolgozzak, hanem telepeken vagjak oket, amitol szerintem meg egy felnott embernek is felfordulna a gyomra. Egy disznovagassal meg en is el lennek, mert sokban volt reszem gyerekkoromban, de egy ilyen vagohidra mar nem biztos beneznek.
-
Major Lion
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ez nem polarizalt lencsevel is mind megoldhato, probalj ki egy rudy-t, oakley-t, ezeket a tulajdonsagokat minden jobb sport szemuveg hozza.
-
Major Lion
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Lehet azert mondta hogy nincs szukseg polarizaciora mert a jobb sprotszemuvegeken van olyan reteg ami ezt a funkciot latja el, en nem erzem szukseget polarizalt lencsenek aszfalton, hacsak nem esett, es utana bringazol, vagy a tengerparton tolod.
Montizni meg vegkepp nem kell.. -
Major Lion
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Kis mozgasa van, de nem ertem hogy erne bele a combod mikor ez mogotted van?!
Mellesleg ez nem downhillezni van, hanem bringa turara, en sokat megyek vele terepen is, semmi gond vele.
En meg a csomagtartonak nem latom semmi ertelmet, kiveve egy varosi bevasarlo vagy munkaba jaros bringan
-
Major Lion
senior tag
Hasonlo "szerszamost" keresek, tudtok ilyenrol?
[link] -
Major Lion
senior tag
válasz
f4lcon
üzenetére
Ha mar ide kerult ez a kep, szerintetek gravel bringan mennyire van rendben a toe overlap, vagyis mikor a labad bele utkozhet az elso kerekbe kanyarodaskor, ugye ez inkabb lassabb kanyaroknal fordul elo. Tudom hogy orszagutikon ez rendben van, de szerintem gravel bringan ez nem olyan fasza.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Es azon kivul hogy neked jelez hogy auto van mogotted, csinal meg mast is, pl felerositi a lampat, vagy mas utemben kezd villogni? Fenix orakhoz tud csatlakozni?
-
Major Lion
senior tag
Dillemma: 1x11 vagy 2x9
Gravel bringa cseren gondolkodom es a jelenlegi az 2x9-es (elol 30/46, hatul 11-34 9seb) az uj meg 1x11 lenne, SRAM Apex 1 tehat 42 es 11-42. Jol latom hogy sokat nem vesztek, csak a legkonnyeben egy fokozatot tulajdonkeppen? -
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Csak minden alkalommal mikor odamesz hogy beszallj es belulrol is milyen pocsek, marmint a multipla
Mellesleg nekem a bringa a szobamban van, szoval nem birnam ha olyan bringat kene bamulnom ami nem tetszik. En megertem. -
Major Lion
senior tag
válasz
MurderCsiga
üzenetére
Nem nagyobb hulyeseg mint a bringazas, csak esszel kell csinalni, es nem lesz gond.
-
Major Lion
senior tag
válasz
sherlock82
üzenetére
Az én megfigyelésem: országutis országutisnak köszönön meg gravel-esnek mert azt hiszi outis. mtb-s mtb-snek köszön, másnak nem, csajok mindegy mivel vannak, nem köszönnek

Volt egy hónap mikor nem volt sisakom, akkor senki se köszönt, azt hitték hétvégi sofőr.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Atti777
üzenetére
Sofőrként nem elsődlegesen a sisak színét fogod észrevenni az előtted haladónak.Ha kellőképpen ki van világítva a bringa akkor mindegy milyen sisak van rajta. Legyen elől hátul erős lámpája éjjel nappal, fényvisszaverők a lábon meg ahol lehet, szerintem nincs gond a fekete sisakkal.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én nem MTB-zek, csak gravel, de még nem esett atomjaira, elég egyszerű szerkezet

-
-
Major Lion
senior tag
Páran írtátok hogy még csengőt se raktok fel, én hasznosnak találom, van úgy hogy kell... ha esetleg esztétikai okai vannak akkor ajánlom a Knog Oi-t, gyakorlatilag észre se venni hogy a kormányon van.
[link] -
Major Lion
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Hát nem tudom hogy mekkora esést bír egy olyan kijelző amit nem véd semmi. A Garmin Fenix kijelzője pl süllyesztve is van picit, már rengetegszer odavertem oszlophoz, fához, korláthoz és semmi baja. Ha a telefonjaikból indulok ki akkor minden elejtéskor a sarkok pattannak le mert ott se védi azt semmi.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hiszen amúgy jól megy nekik a koppintás elég sok mindenben

-
Major Lion
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
komoot
-
Major Lion
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
A tipikus bámészkodó aki nem tudja hol van.
Védhető lett volna ha nem megy ilyen közel az autohoz... -
Major Lion
senior tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nagyobb stabilitást add változó terepen, csak úgy mint a montikon a széles kormány, nagyobb kontroll.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
öö, és te ezt mind összerakod nekem, vagy én mint vásárló ehhez hogy jutok hozzá?
Ja tudom, besétálok egy boltba és kérek egy gravel-t 
-
Major Lion
senior tag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Lábmelegítő sokkal praktikusabb, én már 15 alatt felhúzom, szükségem van a térdemre öregkoromban

-
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez a része nem fontos most számomra, szakembereknek kellene kerékpárutat építettni es nem nyugdijasoknak meg üdülő embereknek. A hollandoknal nagy libsiség van mégis tökösek voltak es vegig vittek olyan fejleszteseket amikkel az autosokat akkoriban magukra haragitottak de ma már ők se mennének vissza azokba az állapotokba. Az élhető varosok voltak a cél es nem a politikai haszonszerzés.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Engem nem az zavar hogy van benne 600m szint hanem az hogy egy falu mondja meg merre menjen a bringa út, mert ők labdázni akarnak az utcán
-
Major Lion
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
A legszomorubb az egészben hogy csak egy két országba kellene elmenni tanácsért, ahol már tökélyre fejlesztették a bringaút épitést hogy mégis hogyan kellene ilyen utakat építeni stb... de nyomát nem látom ezeknek az országban. Értelmetlen pénz elbaszás ami megy, minden önkormányzat megye a feje után
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hm, lengyeleknél rengeteg bringaút megy keresztül ilyen olyan természet védelmi területeken, EuroVelo is és az eurovelo utak jó része falvakon megy keresztül, mert olyan sok van belőlük hogy nem tudod elkerülni

-
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
És jók a színek is, de azt hiszem az idei lila Nuroad Pro volt a legvagányabb eddig,

-
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tök jó, de én már annak is örülnék ha az idei modelleket meg lehetne venni valahol
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Meg van az előnye a rögzítésének szerintem, eleve nagyon könnyűek ezek a lámpák, és aprók, szóval nem gond lekapni őket ha ott hagyod a bringát valahol egy darabig, és elférnek a zsebedben.
-
Major Lion
senior tag
válasz
szabolcs.sz
üzenetére
Így van, nekem is az az érzésem hogy ha látszani akarsz akkor inkább a Bontrager lámpák, míg ha látni akarsz akkor a Sigma

-
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
szerintem ennek a lámpának a felhasználása más mint az ion/flare lámpáké, amit te linkeltél az arra van hogy megvilágítsa az utat előtted, a Bontrager lámpák meg azért hogy fényes nappal lásson az autós már 1km-ről.
-
Major Lion
senior tag
válasz
szabolcs.sz
üzenetére
Szerintem a flash mód jó napközben, abban kibír egy egész napot simán.
-
Major Lion
senior tag
válasz
szabolcs.sz
üzenetére
Nekem ilyen van, nagyon jó és tényleg látni akár 1km-ről is fényes nappal, a flare-t szintén.
-
Major Lion
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Azt hiszem pontosabb azt mondani, hogy mindig is ingyenes volt, de mindig volt fizetős része.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én már lebeszéltem magam erről

Akkor érné meg ha edzésre is használnám a bringát és fontos lenne hogy mindent lássak az orrom előtt, de én csak egy hétvégi túra bringás vagyok, nekem elég az a navi meg adat mennyiség ami a telefon+óra kombón megjelenik. Az akksi idő az azért csábító, de már van hordozható telepem a telóhoz, szóval még ez se igazán. -
Major Lion
senior tag
válasz
tobias88888
üzenetére
Ez egy nagyon régi modell, szóval semmi gond az "olcsósággal"

-
Major Lion
senior tag
válasz
D1Rect
üzenetére
Nem rég feltettem én is ezt a kérdést, és ami nekem eladhatóvá teszi az az üzemidő és azt mondják nem melegszik fel annyira köszönhetően a spec kijelzőnek.
Amúgy amik még elhangzottak, hogy stabilabban tudod rögzíteni, ha eltörik akkor "csak" 50-90 ezred bánja és nem a drága telefonod, már ha drágább mint az eszköz, voltak még érvek, de nekem csak a fent említett kettő volt megfontolandó.
-
Major Lion
senior tag
Jelenleg WTB Riddler 700x37 van a gravel bringámon és már elkopott szerintem arra a szintre amikor csere kell, mit ajánlanátok vagy maradhat? Nem sok review-t találtam erről a tipusrol van ahol legjobbnak hozták ki van ahol 3.5/5.
Egyébként olyan 3000km körül van most benne, és szerintem 60% aszfalt. -
Major Lion
senior tag
válasz
maximilian4
üzenetére
nincs az sehol írva hogy ő ült rajta végig

-
Major Lion
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Mi a baj a Romet-tel? Melyik alkatrész gagyi ebben a konfigban, vagy más gond van velük?
530ezret én is sokallom érte, de amúgy ez 400körül megy máshol, annyiért meg szerintem rohadt jó a felszereltsége. Pl a Cannondale topstone 2 az már 630ezer hasonlo felszereltséggel -
Major Lion
senior tag
Ha már a belsők a téma, WTB Riddler Comp, 700 x 37c van a gravel bringámon, milyen belsőt ajánlanátok hozzá?
-
Major Lion
senior tag
válasz
velizare
üzenetére
SP Connect, hasonló mint az előttem ajánlott QuadLock, mindkettő megoldás nagyon stabil és több féle felfogatás létezik, akár kormánycsőbe is rögzítheted a tartó részt, de tényleg húzosabb az áruk mint a társaiknak, 50-60euro.
Egy negativum az a tok amibe a telefont kell raknod. Én nem használok tokot, szóval mikor bringázni megyek akkor belepattintom, viszont ha már van egy kedvenc tokod akkor lehet macera lesz mindig cserélni. -
Major Lion
senior tag
válasz
szimpláncsak
üzenetére
100 körüli maxom már nekem is volt, egyik túra után nem állítottam le a túra rögzítését, aztán vonatra szálltam
-
Major Lion
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ha nem érdekel a többet a téma inkább görgess tovább, de ezt inkább ne folytasd.
Egyébként nem volt szó sem telefonról, sem szoftverről, csak tartóról. Mivel többször is elhangzott hogy jobban bírja a rázkódást a bringás komputer, és hogy nem fordul le a kormányról, persze hogy érdekel hogy miért van ez. -
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szép darab

-
Major Lion
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Nem tudom milyen telefontartót használtál eddig, de az enyém biztos hogy nem fog lefordulni, nem látom a képek alapján hogy pl a garmin edge miért állna stabilabban, mi a különbség a telefon és a gps eszköz rögzítése között?
Mondjuk én nem MTB-zek, gravel, szóval könnyebb terep, de azért kap rázkódást.
Az óra az mondjuk tudja olvasni a pántot is, de nem vettem még, nekem elég a csuklós mérés. -
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére

Ha nem lenne már egy Garmin órám, akkor a pulzus mérés valamint az akksi idő az egy ilyen felé billenthetné a mérleget, de az óra az kibír egy napot is, és igazából csak arra kell hogy rögzítse az utat, ha ismeretlen helyre megyek akkor meg felrakom a kormányra a telefont a navigáláshoz.
De a többi hsz-el együtt már nagyjából látom mik az érvek mellette.MTB-vel vagy outival?
-
Major Lion
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Miért nem melegszik túl, mi akadályozza meg? Néztem már a telefonomat hogy melegszik e de nem tapasztaltam, egy tokban van az rögzíti a kormányra, de semmi extra szellőzés.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Telefon is ott van végig előttem, ha akarom vízálló, 5-6 órát simán kibír, hosszabb túrákra meg viszek hordozható akksit, bírja a rázkódást/napsütést, ha bukok ez fog a legkevésbé érdekelni, de a tokja azért szerintem majd megvédi, vagy a biztosító fizeti, a Garmin Edge Explorer 90ezer forint. Nem győztél még meg.

-
Major Lion
senior tag
válasz
Astery
üzenetére
Simán elképzelhető, persze ez nem azt jelenti hogy ha épp arra sétál egy alkalmi tolvaj akkor neki is menni fog.
Egyébként a Kryptonite bizonyos láncaihoz, U lakatjaihoz jár biztosítás is pár dollárért, ha levágják pl vagy feltörik akkor kifizetik a bringád, a pontos összeg határokra nem emlékszem de ilyen 1500 euroig tuti jó vagy
-
Major Lion
senior tag
válasz
flash-
üzenetére
Szerintem ha már a két bringát összezárod egy U lakattal az is elég lehet, azért két bringát felkapni és levinni a vonatról nem hiszem hogy lehetséges, persze attól függ milyen kocsin, a duplaajtóson ott le lehet velük szállni de azért macera...
Ha nem látsz rá a bringára akkor mindenképp még egy kisebb U lakat amivel rögzíted a két összezárt bringát valamihez.Milyen szomorú hogy ilyenre szükség van vonaton...
-
Major Lion
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
A gond akkor van ha nincs olyan szinben a kinézett bringa mint amit szeretsz, amire elég nagy esély van mikor a gyárto egy színben dobja ki a modelleket, aztán várhatsz egy évig a következő színre

-
Major Lion
senior tag
Volt szó itt korábban váz festésről, kb milyen árban csinálnak ilyet, mondjuk egy outit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Áll néma csend, repülő szárnya kint
- Napelem
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Potensic Atom 2 - standard kit. Bontatlan + 128GB Potensic microSD (A1 V30 U3).
- DJI Goggles 2 FPV drón szemüveg
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- Minimalista Nemesacél gyűrűk, ásványokkal és opálokkal. Nők és Férfiak számára egyaránt!
- DJI FPV Racer drón
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- Sony Xperia XZ2 4/64GB ezüst/ 12 hónap jótállással
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Montizni meg vegkepp nem kell..