Hirdetés
- Oneplus 13 vagy IQOO 13 vagy Oppo Find X8 PRO
- Notepad++
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- ALZA vagy eMAG?
- Hiányzik a gamer érzés
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rígel
őstag
válasz jjeahh #197254 üzenetére
Üdv a topiclakóknak,
azoktól kérdeznék, akik a bringák műszaki részével képben vannak.
Vettem egy Giant Talon 3-at. Közel 200k volt az ára -tudom, belépőszint, de én csak hobbi bringás vagyok nem kell(ene) több-
Nem tudom hogy én várok-e sokat, vagy tényleg az van manapság hogy 200-ért gagyit kapsz, de a hajtási érzet nekem kocabringásként is nagyon gagyi. A főtengely és a hajtókarok felől terheléskor időnként kattogást, néha reccsenést is hallok. A 20 éves Magellan Hydrám ennyi idősen is minőségibb hajtási érzetet ad.
Tudom, szinte legalapabb felszereltség , de akkor is ez normális? Az eladó szerint ez az árkategória ilyen, és ha gondolom visszaveszi. Tényleg ilyen? Érdemes mást választani? Az a baj hogy szinte semmiit nem lehet kapni, szívem szerint Cube aim prot vettem volna, de esélytelen az idén. -
rígel
őstag
válasz nmate91 #197257 üzenetére
Szia, visszavittem, elmondtam, azt mondták ez ilyen, ne várjak többet, legalapabb alkatrészek, 1000 eur alatt mind ilyen szerintük. Visszaveszik ha kérem, vagy Kellys spider 50-re tudnám cserélni, ami kb ugyanez a szint. Csak az a kérdés, hogy tényleg ezt kapom ezen az árszinten? Mert akkor nem nagyon van választás. A Kellys összszerelési minőségben milyen a Gianthoz képest?
-
rígel
őstag
válasz Because #197261 üzenetére
Ilyesmire gondolok, mert a váltó se volt normálisan beállítva, és az első tengely felől is olyan nyüszítés jött 2 km próbaút után, mintha flexelnének. Ezeket orvosolták, de a hajtással nem is akartak foglalkozni, mondván ez "természetes" ennyi pénzért.
Nem akarok hozzányúlni, míg nem döntöm el mi lesz a sorsa. -
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #197269 üzenetére
Erről a gépről van szó:
[Giant Talon 3]de látom már belinkelték a konkrét típusokat.
Az a baj, hogy a hajlandóságot se látom hogy foglalkozzanak vele, erőltetni meg nem akarom, mert abból már csak kókányolás lenne. Felajánlották a vissszavételt, úgy tűnik ez egyszerűbb nekik.
Illetve hogy visszaküldik bevizsgálásra a gyártónak. Amit nem szeretnék, mert akkor ki tudja meddig bringa nélkül lennék, kétes eredménnyel.[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz nmate91 #197284 üzenetére
Nem állandó recsegés, csak néha, meg néha valami kattogó hang. Zavaró egy vadonat új bringánál, Még akkor is ha 100 ezerbe került volna. Lehet sokan nem is foglalkoznának vele, de engem zavar. Különösen annak fényében hogy a 20 éves Magellan Hydrám a mai napig nem produkál ilyet, pedig sose volt szétszedve
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
[itt] vettem. Hozzáértőknek tűnnek, a forgalmuk is elég nagy, maga az üzlet se egy sufni.
Nem hiszem hogy visszavett bringa, látszik minden részén hogy zsír új, nem volt használva egy métert sem. Ezt erősíti, hogy a porvédő is csak 2-3 km után kezdett visítani, beállítva sem volt tisztességesen. Ezeket orvosolták is. Csak az a baj, hogy ezek után picit megingott a bizalmam. De beszélek velük, csak még magam se döntöttem el mi legyen. Upgradeltessem, vagy pénz vissza. Az upgrade-től azért félek, mert ha már az alap beállításokkal gond volt, akkor mit várjak.
Pénzvisszafizetéssel meg nem vagyok előrébb, mert ennyiért jelenleg semmi hasonló nincs. Kellys nem szimpatikus, Cube égen-földön nincs (arra szívesen cserélném) a többi ami lenne még kb ennyiért, azokat nem ismerem. -
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #197298 üzenetére
Hű, ez részletes, de sajnos idő hiányában nem megy, ma el kell döntenem hogy megy vagy marad, napközben meg nem vagyok otthon. Szétszedni semmiképp nem akarom, menni is csak óvatosan mentem vele, az esetleges visszavétel miatt, mert mondták hogy ne csapassak vele, csak óvatosan, ha vissza akarom vetetni.
Terhelgetni próbáltam, szerintem a hajtókarok, középtengely körül lesz a gond, de talán a hátsó váltó felől is hallok hangot.
Igen valóban sok idő ezeket kinyomozgatni, és igazából megvallva az gáz, ha egy új (viszonylag neves) gépnél nekem kell hibafeltárnom -
rígel
őstag
válasz bringasisti #197306 üzenetére
190 a hazai ára, ha az enyémről beszélünk
-
rígel
őstag
válasz bringasisti #197309 üzenetére
Lehet, sőt...
csak tudod az a bajom, hogy mikor vásárlás után fél órával visszavittem és elmondtam a nyűgöm, még csak meg se nézték. Annyira sem hogy legalább annyit mondjanak hogy ők nem tapasztalnak hibát. Vagy hogy áthúzzák a csavarokat. Egyszerűen letudták azzal hogy ez ilyen. Ha nem tetszik visszaküldik bevizsgálásra. Vagy nagylelkűen visszavásárolják. Mert első a vevő elégedettsége. Jól hangzik, csak nem ezt érzem.
Én meg nem fogok hozzányúlni garanciavesztés terhe mellett. Szóval ezért is filózok hogy mi legyen.[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz Major Lion #197327 üzenetére
Igazad van, csak konfrontálódni sincs kedvem, lehet mellényúltam a bolttal.
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, nagyon hasznosak voltak.
-
rígel
őstag
válasz FőDudu #197391 üzenetére
Köszi, már folyamatban, én is így gondolom. Már csak a bolt tulaján múlik...
M-es méret amúgy neked is az lenne a jó, a gyereké gondolom S-es.
Amúgy a váz tetszetős, nekem pont jó is lenne, de irritál hogy új korában már ilyen. Még ha 1000 km után lenne.... de vadonat új korában... -
rígel
őstag
Sziasztok!
Mára beszéltünk meg találkát a forgalmazóval. Visszavittem a Giant talon 3-at, mivel nem volt semi értelmes helyette, megegyeztünk hogy pénz vissza. Korrektek voltak (bár szerintem újra eladják valakinek teljes áron, aki nem ilyen igényes), de hát patika állpotban vittem vissza, kb 15 km-t teettem bele, még a kis port is lefújtam kompresszorral, ami részállt.
Majd valamikor visszajön a pénz.
Útban hazafelé benéztem az egyik boltba, akik forgalmaznak Cube-ot, és csodák csodájára meg láttam egy szem aim race pro-t 299 ezerért, tehát gyakorlatilag annyi mint a talon 3. Szerintetek jó vétel lenne? Érdekes hogy a honlapjukat is néztem, és leveleztünk is pár hete, direkt Cube montit kerestem, azt mondták, hogy csak jövőre lesz. Kicsit tartok tőle hogy vajon mi a sztorija, de nagyon csikol. Még talán 5% kedvezményem is lenne rá.
Szóval aki ismeri a gépet és a felszereltségét pro/kontra? Ugyanannyiért biztos hogy minőségibb alkatrészek vannak rajta mint a Gianton. -
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #197724 üzenetére
https://www.cube.eu/hu/2021/bikes/mountainbike/hardtail/aim/cube-aim-race-darkgreynorange/
-
rígel
őstag
válasz bringasisti #197725 üzenetére
Ja, pont erre gondoltam
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #197737 üzenetére
Én még negyed profi sem vagyok, sőt tized sem
[az ex bringámhoz] felszereltségben hogy viszonyul? Ára ellenére én jobbnak vélem. Vagy tévedek és hasonszőrű? Ennél tovább pénzben már nem mennék, esetleg még egy [Merida big nine 15] + 10 ezerért. Eddig még elmennék, ha megéri azt a plusz tizest. -
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #197745 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
rígel
őstag
válasz FeniX- #197971 üzenetére
Olyan értelemben, hogy nem kapsz semmilyen kedvezményt, amit amúgy kapnál. Legtöbb helyen azért minimum 5%-ot kapsz, ha rákérdezel, de SZÉP kártyára tuti semmit.
Vagy láttam olyan boltot, ahol az konkrétan kettős árazás van. Minden "akciós" de az "akció" SZÉP kártyás vásárlásra nem vonatkozik, így gyakorlatilag 10%-kal többért tudod megvenni.Persze ez csak általánosítás, lehet van olyan hely, ahol nem így van. Konkrétan rá kell kérdezni. Nem szeretik a SZÉP kártyát, mert állítólag hónapokkal később jutnak pénzhez így, de ahol szükség van forgalom növelésre, kénytelenek elfogadni.
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
Üdv!
Nagynehezen meglett a visszavitt Giant Talon 3 helyett a Cube Aim Pro-m. Eredetileg Aim Race lett volna, de abból nem tudtak beszerezni a méretemben. Az talán egy hajszállal jobb cuccokkal van szerelve.
[Ez lenne az]
Sajnos rá kellett jönnöm, hogy 200k körül tényleg ez van. Jobb mint a Talon, de bizonyos fokozatokban nagyon gáz hangokat produkál. Azonban itt egyértelmű hogy a hátsó váltó a legnagyobb gáz (Tourney TX). A lánc bizonyos fokozatokban hozzáér a fogaskoszorú szomszédos sorához, bizonyos fokozatokban nem. Még az is eszembe jutott, hogy a lánc túl vastag, de gyárilag csak nem raknak rá szar láncot.
Ezt a bringát megtartom, mert tetszik, de lassacskán le akarom cserélgetni a váltókat, hajtókart, hogy legyen egy jó bringám. Mivel alföldön használom, nagyon hobbi szinten (aszfalt/poros rossz földutak, de gyakorlatilag sík terep) ezért nem a legkomolyabb cuccokban gondolkozom. Csak hogy halk legyen.
Egy 3x8-as rendszer, tehát eléggé kötve van a kezem, és úgy látom a kínálat is szűk. Mit javasoltok fejlesztési iránynak? Egyelőre, nem akarok fogaskoszorút cserélni, mert akkor rengeteg mást is kellene. A főtengely is ki fog bírni egy évet. De nyitott vagyok mindenre, hogy legyen egy korrekt gépem. Szerintetek mi lenne az optimális és/vagy legkisebb ráfordítás/legjobb eredmény? Arra gondoltam hogy a hátsó váltó biztos csere, ebből 8-as max Acera van, de az se nagyon kapható. 9-es váltót egyébként be lehetne rakni? Vagy az Acera nagy előrelépés lenne a Tourney TX-hez, és nekem kvázi tökéletes?
A linkben szereplő adatlapon minden infó ott van a jelenlegi felszereltségről.Előre is nagyon köszönöm a tanácsokat és segítséget.
-
rígel
őstag
válasz vallas #199053 üzenetére
Gyárilag 8 sebességes a kazetta, és úgy nézem nem fér be nagyobb. Mégiscsak egy vadonat új bicaj, ha nem szükséges nem akarok egyből mindent cserélni.
A legnagyobb fájdalmam, hogy a 20 éves tök alap Magellanom, ami rendesen nyúzva van, sose volt normálisan karbantartva, halkabban jár. Arról nem is beszélve, hogy a fogaskerekekben is 2x annyi anyag van, az akkori Tourney váltó ránézésre is sokkal robusztusabb mint ezek.
Nekem a lánc is gyanús amúgy, lehetséges hogy a KMC Z 8.3 lánc ennyire szar? -
rígel
őstag
válasz vallas #199062 üzenetére
Hm. pont a szervizes mondta hogy agyat is kellene cserélni ha 8-asnál nagyobb racsnit raknának bele.
Sajnos én csak felületesen vagyok benne a témában, könnyű megvezetni.
Tényleg van ilyen manapság hogy össze kell kopjanak a dolgok? Eddig kb. 70-80 km-t tettem bele, de akkor még járatom kicsit, aztán megpróbálok állítani a váltón. Vagy kiművelem magam, yt videókon, és megpróbálom magamnak beállítgatni. Nem hiszem hogy agysebészet kategória. -
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #199063 üzenetére
Én is így gondolom, egyelőre nem öntenék rá pénzt, pláne hogy nem is nagyon használom ki, inkább sznobság részemről hogy nem szeretem ha nem hangtalanul suhan a bicó.
Tehát szerinted a linkelt Aim Pro váltója és többi része is megfelelő minőségű, inkább csak finomhangolni kellene?
Ez a bekopás téma mennyire valós, amit a vallas kolléga ír? Kb mennyit érdemes belehajtani, mielőtt elvinném egy átnézésre, utánállításra? -
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #199069 üzenetére
Akkor itt valszeg csak váltó beállítási gond lesz? Néhány fokozatban tényleg nincs semmi hang, néhányban enyhe hang, 1-2 fokozatban, viszont borzasztó, mintha a főtengely is ropogna, pedig annak semmi baja, mert ebben az 1-2 fokozatban akkor is ilyen ha nincs hajtás, csak nyomaték nélkül tekerem.
Mondjuk ezerszer jobb mint a Talon volt, de akkor is...Akkor a gyári Shimano Tourney RD-TX800 váltó szerinted maradhat? Tisztességes tök átlagos használatra? Mert egy Acera cserével együtt is kijön egy tizesből, annyit simán rádobok, ha érezhető különbség lenne.
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz bardi #199071 üzenetére
Nem igazán keresztbeváltásnál, akkor van egy súrlódó hang, ami normális, de ez nem az.
Tényleg eléggé gyűjti a port. Töröljem át benzinnel? Vagy mit javasolsz? Utáni mivel legjobb kenni? Van otthon Decathlonos teflonos olaj, az a régebbi gépekkel látszólag csodát művel. -
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #199102 üzenetére
Már meg is néztem pár videót, asszem menni fog
Jobban bízok abban amit saját magmnak csinálok, még ha 5x annyi időmbe is telik. Biztos van kivétel, de úgy látom hogy a legtöbb szerviz kutyafuttában állítgat, szerintem nem akarnak sok időt elcseszni a finombeállításokkal.
Ha nem járok eredménnyel majd elviszem.Lánctisztítás benzines szövettel mehet? Egy topictárs javasolta hogy szedjem le a gyári kenőanyagot, mert nagyon szedi a port, valóban így van.Mit javasolsz kenőanyagnak, ami nem vonzza a port? Decathlonos teflonos olaj van otthon, elvileg bicaj lánchoz van. Az jó?
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz mobal #199107 üzenetére
Shimano Tourney RD-TX800
[ez a bicaj] -
rígel
őstag
-
rígel
őstag
Pont én is váltócserén gondolkozok. 8 sebességű váltóból sajnos az Acera a csúcs. Ettől csak lefelé tudsz elmozdulni, Shimanoból van még Altus és Tourney.
Szóval ha marad a 8-as fogaskoszorú, akkor max Acera. Amúgy nem volt jó? Hangos? Mi volt vele a baj?[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz flash- #199681 üzenetére
Sajnos már Acera-t is úgy kell vadászni, nem nagyon van, mindenütt rendelésre, és fogalmuk sincs hogy mikor kapnak, ha kapnak, teljesen bizonytalan. Deore-t pedig már tudtommal nem is gyártanak 8-asban. Esetleg ha valahol régről beragadt raktáron, de az szinte esélytelen.
Eséstől tört? vagy más behatás?
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #199684 üzenetére
tehát egy 9-es váltó biztosan jó lenne a 8-as racsnival és a 8 fokozatú váltókarral?
Utóbbiakat egyelőre nem akarom cserélni egy vadonatúj bringán. Meg nincs is velük nagyobb baj. De a váltó hangos, pontatlan, kattog, akár hogy finomhangolom, legjobb esetben is csak 1-2 fokozatban elfogadható a hangja. Legalábbis számomra.[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #199699 üzenetére
Hát, lehet nekem túl nagyok az igényeim, de akárhogy játszottam a a beállításokkal ,csak a középső tartományban sikerült viszonylag hangtalanra állítani, a felső 2-3 fokozat elfogadható, de az alsó 2-3 nagyon gáz. Igaz hogy nem vagyok szerelő, de inkább türelmet igényel a finomhangolás, mint szakértelmet. Szóval ettől jobban szerintem szervizben se tudnák belőni.
Mivel a Gianttal is ugyanez (még rosszabb) volt a tapasztalatom, kicsi az esélye hogy mindkettő gyári hibás. Kezdem belátni, hogy ezek a belépőszintű cuccok ezt tudják, csak a legtöbb kocabringásnak nem ér odáig az ingerküszöbe hogy zavarja. Engem meg igen. Tudom, akkor 2-3X ennyiért bringát. De basszus, nekem nem ér 500 ezret egy bringa, és 200-ért is csak annyit várnék el, hogy hangtalan legyen, ne kattogjon, ne recsegjen. -
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #199705 üzenetére
Hát remélem, mert ha lesz időm visszaviszem hogy csináljanak vele valamit. Még azt vettem észre hogy a racsni a tengelyhez képest minimális oszcilláló mozgást végez, vagyis a kerék tengelye és a racsni képzeletbeli tengelye, nem esik tökéletesen egy síkba. Nem tudom hogy ez mennyire befolyásolja, de azt olvastam hogy belépő szinten teljesen "normális" főleg menetes racsninál. De ez kazettás.
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #199715 üzenetére
Most kell rendelni
Eléggé döcög, de a 2022-es Aim-ok már 2 hete is fent voltak. A többit nem néztem.#199713
Ja , elvileg nem befolyásol semmit, de azért mégiscsak gáz. Most megint a 20 éves szaladgálós montimat hozom fel, mert megpörgettem azt is, érdekes hogy az tud egyenesen futni, pedig biztos hogy menetes. Ah, régen minden jobb volt, azt hiszem öregszem.[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #199720 üzenetére
Ez komoly? 40 évvel ezelőtt az átkosban kisipari módszerekkel esztergált alkatrészeknél volt olyan hogy ahogy sikerül.
Köszi neked is a megerősítést. A szervizben, és az ebike-nál is azt mondják hogy csak 8-asra lehet cserélni. Nem is értem hogy miért ne lehetne, ha a húzása ugyanannyi...
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz cibus #200374 üzenetére
200-ért is csak lim -lom alsópolcos cuccokkal szerelt gépet kapsz, még egy alapos beállítás se fér bele. Sajnos saját tapasztalat idén. És nem csak náluk. 2-3 éve egy negyed annyiba kerülő gyerekbringával többet foglalkoztak átadás előtt, mint manapság. Nekem sajnos a kormány csövet és a nyeregcsövet is összekaristolták, és úgy tűnik semmit nem foglalkoztak a finombeálításokkal. Igaz ezek a low cost cuccokal sose lesz finom a hajtás. Sajnos ma még bőven 200 fölött is ezt kapod
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz FőDudu #200947 üzenetére
Biztos hogy nem. Jogilag szinte biztos hogy abszolút nem felel a gyártó a viszonteladója dolgaiért. Persze a saját presztízse miatt, ezt tőlünk nagyobb piacon biztos megtennék, de egy magyar piacon kizártnak tartom. Egyébként így működik ez más iparágakban is, én egy Solaredge inverterrel jártam hasonlóan. Nem történt meg a garanciahosszabbítás, mert a magyar forgalmazót a NAV pályaszélre tette, mielőtt utalták volna a SE-nek agarihosszabbításom díját, amit én nekik megfizettem. Az SE meg széttárja a karját, hogy hozzájuk nem érkezett meg a pénz, pedig méltányosságból simán megtehetnék hogy rendezik. És itt ehhez képest fillérekről van szó.
Egy kereskedés általában franchise rendszerben működik, jogilag teljesen külön áll a gyártótól.
Hallottál már olyat hogy egy autó márkakereskedés tönkremegy, elnyelve néhány ügyfél pénzét, akkor a károsult ügyfeleknek az autógyár küld csak úgy egy autót?[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz Toobee #200958 üzenetére
Azt gondolom sejted hogy ebből nagy valószínűséggel egy vasat sem fogsz visszalátni.
Nekem jogerős bírósági ítéletem van arról hogy a házam építésekor a kivitelezőm ennek az összegnek a többszörösével tartozik. Sőt összességében több százmilliót sikkasztott. Gondolom kitalálod hogy 7 év elteltével bárki is látott-e akár egy fillért is. Hab a tortán, hogy ezért az összegért 3 évet kapott felfüggesztve!!! Tehát egy percet sem ült! Jelenleg az ország más részén folytatja áldásos tevékenységét.
Természetesen ha valaha az életben lesz a nevén bármilyen vagyon (ami kizárt) akkor előbb a NAV és társai kerülnek kifizetésre, mert általában az ilyen embereknek jókora adótartozása is van. Magánszemélyek meg mindig a sor végén vannak.
Viszont ha a fia bankszámlájára is utaltak, és büntetőügy lesz a dologból, akkor a gyereket is meg fogják rángatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Oneplus 13 vagy IQOO 13 vagy Oppo Find X8 PRO
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Robotporszívók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos tablet topic
- Autós topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest