Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Szeretnék bringát venni.
Milyet ajánlanátok?
195 centi vagyok, városba használnám illetve nagyon lightos terepen.
Olyasmire gondoltam, mint a versenybicikli mtb keveréke.
Láttam ma olyat, hogy MTB 29. Ezek milyen jellegű bringák?
Illetve a CTM márka az jónak minősül?Annyi elvárásom lenne a bringával kapcsolatban, hogy viszonylag könnyű legyen, illetve jó lenne hidraulikus tárcsafék.
Árba 100-150 körül szánnék rá.
Netről rendelném, jöhet link, hogy honnan melyiket lenne érdemes.
Marokváltós nem jöhet szóba!Akár jó állapotú használt is szóba jöhet.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Kinéztem magamnak egy Kross Evado 3.0 bringát.
Ár érték arányban jónak minősül?Másik kérdés: Megér +25e Ft felárat a mechanikus tárcsa a V fékkel szemben illetve +30e Ft felárat a mechanikus tárcsához képest a hidraulikus?
Esetleg átlag használatra bőven elegendő lenne 85 ezerért egy alap V fékes Evado 1.0?
Hosszútávra tervezek a bringával, ezért gondoltam a tárcsás változatra.Hasonló felszereltséggel hasonló árban milyen bringát ajánlanátok?
A mostani bringám kb 20 éves, azt váltanám le valami komolyabbra, ami nem vas meg műanyag illetve nem 20 kiló.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz TripleB #5836 üzenetére
Milyen időközönként kell szervizelni a hidraulikust?
Teasüti:
2 éve nem ültem biciklin, volt egy durva esésem, lehet a tárcsa megmentett volna, ezért is szeretnék komolyabb fékrendszert.
Csak szaladgálni, kutyát futtatni használnám leginkább, de néha elmennék vele a hegyekbe kirándulni/száguldozni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
vendingo
veterán
válasz zoo8800 #5891 üzenetére
Van egy bolt, ahol most akcióban vannak a Kross bringák.
1.0 (V fék) - 85k
2.0 (Mechanikus tárcsa) - 105k
3.0 (Hidraulikus tárcsa) - 129kAzért gondolkodok leginkább a drágábban, mert a mostani bringám is kb 15 éves, ezzel is szeretnék hosszútávra tervezni.
Itt a környékünkön (alpokalja) rengeteg jó hegyi erdei út van ahova szívesen járnék tekerni, ide viszont ajánlottabb lenne a tárcsás.
80%-ban viszont csak városban sík terepen használnám, amire eddig is elegendő volt a V fék.
Az előző bicajom egy öreg Hauzer, vagy Nauzer amivel nem nagyon tudtam vagánykodni az erdőben, mindig valami baja lett ezért is kell egy jobb bringa, ami fényévekkel jobb az öreg csótányomnál.
Bőven elég lenne a V fék is, de ha legalább 10 évben gondolkodok, akkor már nem is olyan sok a felár a tárcsára.(szerintem csak próbálom meggyőzni magamat, hogy kell nekem egy tárcsás gép, pedig kb ki se használnám, de ha egyszer erre vágyok )
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #5895 üzenetére
Szerencsére van mindenem: Pedál, lámpák, ülés, extra hosszú nyeregcső.
Majd egy abus lezárót szeretnék hozzá venni, de addig elleszek a mostanival.
Nyeregtáskám soha nem volt nem is vágyok rá.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Szeretném megrendelni a kiszemelt bringát, de nincs mód rá, hogy előtte megnézzem magamnak élőben.
195 centi körül vagyok, ehhez a mérethez a 23"-os váz a megfelelő nem?
A kiszemelt bringából 19-21-23" létezik.Megrendelhetem nyugodtan a 23"-ost, vagy előtte ajánlott lenne megpróbálni?
-
vendingo
veterán
Megrendeltem a Kross evado 3.0-át, elvileg holnap már meg is jön.
Kíváncsi leszek, hogy mekkora a különbség a V fékhez képest a hidraulikus tárcsa, de szerintem nem fogok csalódni benne.Ma megjártam 2 bicikliboltot is.
Tapasztalat: Ami nincs készleten az szar és nincsen rá szükségem elven próbáltak kiszolgálni.
Egyikbe telibefikázták a tárcsafékeket, mert konkrétan 1 db bringa volt készleten belőle.
Állításuk szerint nem megbízhatóak, szaggatottan kell vele fékezni különben összeég a tárcsa a betéttel, illetve az összes nyikorog egy idő után. Vegyek V fékeset, abból tud mutatni sok fajtát.
Másikba: Nekem 21"-os váz való (195 centi vagyok), rákérdeztem, hogy esetleg tud-e mutatni 23-asat, de abból pont nem volt, de bőven jó a 21-es is. Közbe a kollégája mondta, hogy van egy 23"-os bringa. Ráültem, mind a ketten mondták utána, hogy valóban 23-as kell nekem.
Mindenhol csak eladni akartak a meglévő készletből.
Az árakról nem is beszélve. Itt nálunk nagy drágaság van, jól járok anyagilag ezzel az Evado 3.0-val, mert hasonló bringák 150-180-tól kezdődnek (V fékkel) én meg 130-ért rendeltem meg a hidraulikus tárcsával.
Ez nem fika akar lenni én is ezt csinálom kereskedőként, de mindig felajánlom a rendelés lehetőségét a vásárlónak ha tudom mire van szüksége.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Már csak a mocimból kiindulva is. Eléggé hasalós testtartásba kell ülni a gépemen. A legutóbbi 4000km-es utam során úgy szétment a derekam, hogy nem győztem masszőrhöz járni. Hetekig még rá nézni se bírtam a mocira.
A 23" nagyon szimpi volt, főleg hogy a jelenlegi bringám még gyerekkoromból származik és 19"-os.
Az Evado-nak állítható lesz a kormánymagassága is, illetve van itthon frankó gél-es ülés extra hosszú nyeregcsővel.Jorus: Nem célom a lejáratás, de ha valaki kíváncsi, akkor privátba megírom neki.
Amúgy amiket ajánlottak rendbe lettek volna, de 1-2 dolog érdekes volt részükről.
Mellesleg az egyik boltba nagyon segítőkészek voltak olyan szempontból, hogy sorba vették le nekem a bringákat, hogy üljek rá, próbáljam ki őket, mondták a specifikációkat.D.Orion: Én csak érdeklődtem az adott boltokba, nem volt komoly vásárlási szándékom.
Ők csak ajánlatokat tettek.
Alkatrészt biztos ők is tudtak volna adni, ha megmondom miből milyet.
Konkrétan én bementem és megérdeklődtem milyen Cross bringát ajánlanának, mi a felhozatal.
Miután megmutatták a kínálatot akkor merültek fel a méretbeli és egyéb kívánalmaim.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
A lánc olajzásához használhatom a motoromhoz való lánc sprét (motul)?
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Köszi az infót.
Motul is nagyon ragacsos. Majd veszek valami normális olajat.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Megjött az Evado 3.0 :-)
Nem bántam meg a hidraulikus tárcsát, nagyon harap. Kellett a 23"-os váz, a régi 19-es volt, az Evado-hoz képest gyerek bickli méret. Kaptam hozzá csengőt is, de úgy meghúztam, hogy szét is tört a felfogatása. A gyári nyeregbe kellemesen csalódtam, nagyon kényelmes. A 29-es kerekek nagyon pörögnek, jól meg lehet hajtani. Egy valamit sajnálok még pedig, hogy eléggé fapados a telója, de ezt leszámítva jó vétel volt 130-ért.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Köszi mindenkinek.
Szeretnék venni valami jófajta lezárót, amit a vázra tudok erősíteni. Mit ajánlanátok? Max 10k a keret.
tatabánya: Engem is riogattak, hogy nyikorogni fog majd, de a neten azt olvastam, hogy a betétet, és a tárcsát is finoman meg kell csiszolni és nem fog nyikorogni. Esetleg olajozd meg
Vasinger!: 195 centi vagyok. A teló nagyon jól mozog, de egy lockout jó lett volna.
-
vendingo
veterán
Mennyire normális, hogy az SR Suntour NEX 63mm telóm 85%-át kidolgozza sima városi használattal a 80 kilóm alatt?
Illetve árban hol kezdődnek a normálisnak mondható telók (60mm környékén)?
Nem kell semmi extra, de azért egy kis tereptől ne ijedjen meg.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Sokallom, főleg városba.
Nem fog felütni komolyabb erdei úton?
Nem akarok komolyan terepezni vele mert turista ösvényeken járnék, de azért vannak olyan részek ahol elég durván vannak gyökerek, vízmosások, nagyobb kövek. Na meg lehet 1-2 helyen rövidítenék az útból ott viszont lehet akármi.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
válasz Vasinger! #6351 üzenetére
Én nem azért vettem drágán biciklit, hogy a garázsban rohadjon, aztán gagyival járjak. 15 évig szenvedtem a szakadt bicommal. Én se vennék ilyet, csak megemlítettem az illetőnek alternatívának, ha már amúgy is sokat költene védelemre. Én egy gagyi sodronyzárat teszek az első kerékre, a hátsóra+vázra egy Bordo koppintást, de még gondolkodok egy mini U lakaton is. A 3 zár nincs összesen 15 ezer ft mégis többre tartom mint egy 30 ezres zárat, vagy egy spybike-ot. Persze csak akkor használok több zárat is, ha sokáig hagyom magára a bringát, vagy necces a környék.
-
vendingo
veterán
Ma én is nyomtam 40km-t. 40 fok volt meg szembeszél. Kicsit megizzadtam, be is küldtem pár mineral tablettát. Ez volt az első komoly utam az evado 3.0-al. Egész jól teljesített, de a gumi elvérzett a murván. Konkrétan alig bírtam megállni, szitált a hátsókerék. Vennék rá terepes gumit, csak az meg városba lenne szar. Az első fogaskerekekkel is kéne valamit kezdenem, nincs szükségem a legkönnyebb fokozatra,viszont egy nagyobb fokozat jó lenne helyette. Erre van megoldás?
Sürgőssen be kell szereznem szarvakat, kesztyűt meg egy sisakot is. A kesztyűre nagy szükségem lett volna ma, nagyon izzadt a tenyerem.
-
vendingo
veterán
Igen, ilyen bringám van.
Lehet az órám mér falsot?
Lehet combosodnom kéne egy keveset, sok sok éve nem bringáztam már.
Érzetre nagyon hasítottam, alig bírtam megállni a domb alján.
Legközelebb GPS-el is mérek.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Tudnátok ajánlani egy jófajta hátizsákot amibe belefér egy pumpa, fürdőgatya, kis törcsi illetve víz+kaja?
Amiket én nézegettem elég kicsinek tűntek.
20 Literes űrtartalom elegendő lehet erre a célra?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Evado 3.0-át vettem.
Nem kényelmetlen, a gyári nyereggel tegnap nyomtam 40km-et, semmim se fájdult meg.
A kormány dőlésszöge is állítható, szóval teljesen személyre lehet szabni.
Elégedett vagyok vele, egyedül a markolatot cserélem majd szarvas-ra, illetve kicsit jobb terepes képességekkel rendelkező gumit veszek majd rá, mert erdőbe, murván egy kicsit kevés a mintázata.
Az is lehet, hogy nem a mintázattal van a gond, hanem a nagy sebességgel.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Miért nem nézel más márkájú vázat?
Szerintem nem olyan hűdenagy eresztés az Evado váza. Sima snassz alu váz Kross felirattal.Meg miért akarnád lecserélni rajta a cuccokat? Miért nem nézel alapból olyan bringát, ami megfelel az igényeidnek. Így is jó áron vannak a canga.hu-n a kross bringák. Az evado 4.0 lenne nagy minőségbeli ugrás, de az eléggé húzós árban van.
GT-nek, kellys-nek, gepidának, trekk-nek van egy tucat modellje mindenféle árban mindenféle felszereltséggel.Nem akarlak lebeszélni a Koss-ról, csak nem értem a logikád.
-
vendingo
veterán
Ne kérdezd hol, ne kérdezd mekkora volt, de láttam pár napja egy új eladó Kross vázat. A csávó csak leszedte róla az alkatrészeket.
Nézz körbe: vatera, apród, jófogás, teszvesz, express.....Esetleg erre valaki tudna mondani valamit? Eléggé tanácstalan vagyok ez ügyben, még nem volt szerencsém ilyen bicajos táskához. Motoros táskám van, de az inkább áramvonalas, mint praktikus.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz tatabánya #6685 üzenetére
Tegnap én is fürödni mentem 40 fokba 40 km-et a régi nike táskámmal.
Az enyém is kényelmes volt csak tocsogott a hátam a víztől, a vállpántokból facsarni lehetett az izzadságot, ráadásul a strandon megadta magát a zipzár, szóval félig nyitott táskával tekertem haza.Ha már veszek új hátizsákot, akkor fullos bringásat veszek.
-
vendingo
veterán
Mi a véleményetek a defektmentesítő löttyökről, amit előre bele kell önteni a belsőbe?
Van vele valakinek tapasztalata?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Megoldódott minden problémám
Panaszkodtam a fogaskerekemre, hogy alig lehet meghajtani vele a bringát, panaszkodtam a gumimra, hogy alig bírtam megállni vele nagyobb sebességnél.
Kiderült, hogy a kilométeróra volt a hiba forrása.
Kevesebbet mutatott....Sokkal!!
Írtam korábban, hogy dombnak lefele 40-el bírtam csak menni úgy, hogy mindent beleadva tekertem.
Tegnap beállítottam a km órát, és sík terepen kihajtottam komolyabb erőlködés nélkül a 40-et.
Szerintem legutóbb dombnak lefele nem 40-el mentem, hanem 60-70-el szaggattam és ezért nem bírtam megállni rendesen a domb alján
Ezek szerint a letekert 40km se 40 km volt.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
válasz fi:zi'k #6930 üzenetére
Ja, közbe kiderítettem, hogy szarul mért az órám és azért sodródtam, mert nagyobb sebességgel közlekedtem mint amit az órám mutatott. Nem csidálom, hogy 60-nal sodródtam. (Óra szerint csak 40-el mentem.)
Amúgy 90%-ban aszfalton tekerek.
Ezért gondolkodok még egy kerékszett vételén. Az egyiken széles rücskös, másikon virsli lenne.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest