Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
samujózsi
senior tag
Vázon belül vezetett fékbowdennél normális, ha a fékkar felőli vége előre-hátra mozgatható? A fék felőli darab (ami "kijön" a vázból) fixen van rögzítve, a bemeneti rész mozgatható 5-10mm-t (a fekete műanyag burkolat) és ha mozgatom, kattog.
A kérdés forrása: tegnap elkezdett valami fura, kattogó zajt produkálni rázósabb betonon, ami eddig nem volt. Ezt keresve jutottam a fékbowdenhez. A kattogás hangja kb. egyezik, de tekerés közben ennyit biztosan nem mozog, szóval az egy másik történet lesz. Viszont az elképzelhető, hogy a bemenet eddig pormentesen szigetelt volt, de valahogy elengedett a tömítés/ragasztás, bejutott rengeteg por amikor a Búbánat völgyben toltam... (órából még mindig nem tudtam teljesen kiszedni a port)
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Somatom
veterán
válasz balazs025 #144302 üzenetére
Csak mondom. Az a kemping-szerű Csepel biztos, hogy nyeklik-nyaklik. Főleg megpakolva. Hasonlóm van, az is inog. Szvsz. ha az összecsukhatóság nem igény, akkor inkább vmi dupla csöves váz kéne. Ha sík útra kell, akkor inkább egy gang. Ha már váltó, akkor inkább egy 3 gangos, kontrás agyváltó, mint ez a bonyolulat. Az agyváltó beállítása eccerű, nem igényel törődést, nem koszol, nem sérül. Utólag is beszerelhető. 17 -ért vettem az agyváltós kereket markolattal együtt a kempingembe és teljesen jó a 3 gang elosztása. Fél óra alatt megvolt az "átépítés".
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
samujózsi
senior tag
válasz samujózsi #144303 üzenetére
O.K., tárgytalan: nagyon rosszul látok, különösen sötétben és egymáshoz közeli árnyalatú részletek esetében. A hátsó vége is ugyanolyan laza lehetne, ha hosszabb lenne, ott sincs tömítve a váz. (Ami számomra kicsit furcsa, de ez legyen az én bajom)
-
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Egy gyors kérdés:
Rock Shox Tora első teleszkóp, most kaptam meg felújítás után. Elvileg külföldről jött hozzá full service kit, és azzal lett megcsinálva. Hiába fújom fel, beesik a legkisebb súlyra is. felfújtam 220 psi-re, és a gyerek rátámaszkodik, szép lassan becsúszik, félig jön fel. Azt is kipróbáltam ,hogy leengedem teljesen, össze is csuklott a bicikli. Utána felfújtam megint kb 150ig, fel sem emelte a biciklit. Van esetleg vkinek valami tippje, hogy mi lehet a gond? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #144285 üzenetére
Ennyit még nem toltam soha,a köves rész nem sz@r,az 1enesen tekerhetetlen.Ember legyen a talpán aki azt akár villannyal is kitekeri,nincs egy rögzült kő az egész szakaszon,gyalog nehéz kitolni. Most már valahogy "unom" kitekerni a Naszályra.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
Nem tudom elmondani, mert jelöletlen utak, meg kell nézni Straván. A lovacska végbélnyílásától jobbra és balra van a két lehetőség , jelenleg mindegyik elég nehezen járható. [link]
Hasaggymeg: mondtam
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
zzola
titán
Tételezzük fel, hogy találtam 3 bringát.
A kérdés, hogy melyiket és miért?
Azt látom, hogy mindegyik villája karbon, na de a többi alkatrész? Ár/érték?[link] Merida Scultura 200 2018
[link] Trek Domane AL 2 28 2019 Férfi Országúti Kerékpár
[link] CUBE ATTAIN 28 2019 Férfi Országúti Kerékpár
Bocs a linkért, telefonról vagyok.
Köszönöm -
ZolkoW
őstag
válasz zzola #144310 üzenetére
a Cube-nál acélvillát ír, mondjuk az sem baj, annak tűnik legmagasabbnak a fejcsöve :P
Bocs, érdemben nem tudok hozzászólni, mert nekem nagyon beakadt a tárcsa-1x hajtás-szélesgumi, talán annyit,hogy Decát sem vetném el helyből, ott láttam már pofásat 200 alatt is, de tütetesen azt sem néztem meg, szóval szakértői értékelés elmarad.
(akkorra volt már biciklim, és az első tárcsaféknél lévő kilométeres adapter elborzasztott teljesen, elhomályosítva minden egyéb részletet)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #144308 üzenetére
Ez elég jól mutat, nem rehet rossz oda kitekerni.
6030D: meg ide sem. Ez az 1,889m igaz? Mert már elég durva
Más: mai köröcske:
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
6030D
Ármester
válasz wasdffafaaff #144313 üzenetére
? A hosszabb a bowdent jelenti?
yyeahh: nem, 1250-et mért a V650, de valamiért átjavítja a Strava. Brytonnál nem csinálta. Mindkettő barometrikus.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz wasdffafaaff #144316 üzenetére
Szerintem akkor sem,bár ha jól tudom sok lehetőség nincs is, van a sima V-fék, meg valami mini.
Majd valaki kioktat minket. Inkább jobb (=Shimano, Avid) fékkart + féket, vagy fékpofát szoktak ajánlani.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
samujózsi
senior tag
válasz RockHaRD #144307 üzenetére
Talán az, amivel én már telesírtam ezt a topic-ot: finoman szólva nem hozzáértő és/vagy figyelmetlen szervizes.
Vagy gyári hibás kitet kaptál.
A kérdésedből feltételezem, sokkal többet nem értesz hozzá, mint én -> jobban teszed, ha visszaviszed a szervizbe.Én arra tippelnék, hogy hibás vagy rosszul berakott tömítés lehet valahol.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #144314 üzenetére
De,oda határozottan sz@r kitekerni...fent már szép,de addig van néhány gyilkos szakasz.Készítettem egy "meztelen" képet is,az ízléscenzoroknak.Pumpa maradt,de az alig látszik.
6030D...alig tudtam nyeregben maradni a kövesen lefele,kétséges is volt nem-e kell tolnom...aztán lejöttem,de félmétereket tette arrébb első kerekem 1-1 nagyobb kő.Bánom nem fotóztam le a fórumtársaknak.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #144323 üzenetére
Elég hardcore most a Naszály, szétmosta a sok hirtelen eső. Én a meredeken mentem felfelé, az is tolós, de legalább kevesebbet , majd a kövesen le. Jó kis Mátra maraton downhill edzés.
-
jjeahh
nagyúr
Hogy én mennyire utálom az ilyen lejtőket . Amúgy is kezdtem félős lenni lefele, de amikor a guruló kövek az első kereket pakolgatják jobbra-balra, attól frászt kapok.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
RockHaRD
addikt
válasz samujózsi #144322 üzenetére
Nem sokat értek hozzá, ez tény
Nyomást nem dobja el, ha leveszem a teló pumpát róla, és visszarakom későbbi időpontban, kb ugyanott van a nyomás, mint előtte, mégis olyan, mintha semmi nem lenne fújva bele. A hátsó telót ha 180ra fújom, akkor pont olyan, amilyennek lennie kellene, kb 15%-ot megy össze terhelés alatt, ezért nem gondolnám, h a pumpa rossz.
Szerk.: Annyit kipróbáltam, hogy kitekertem a nagy csavart, ami a szelep körül van, levettem a kupakot, és úgy ha összenyomtam a telót, kijött egy nagyon szimpatikus belső cső a csőből. Azt benyomva újra visszatekertem ezt az elemet, majd felfújáskor már annyival előrébb voltam ,hogy felemelte a biciklit. De ugyanúgy összenyomódik, ha rá ülök, és úgy is marad. De ha most visszatekerem rá a pumpát, ugyanúgy 180psi lesz benne.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #144324 üzenetére
Mikor a köveshez értem kissé el is bizonytalanodtam,hogy jó helyen járok-e,mert még volt sz@r,de most olyan ismeretlenül sz@rnak néz ki. A vízmosásos,nyomvályús földút is olyan mintha sz@rul kiöntött beton lenne,azt sem szívesen éretném csontjaimon.A meredeket meg nem tudom hol van.
jjeahh...jobb félni,felfele nem szokott senki elesni,lefele pedig hamar kitöröd a nyakad.Kollégám,aki sisak nélkül nyomja,vagy 2 éve úgy pofára esett ezen a kövesen,hogy úgy nézett ki utána mint akinek péppé verték a képét.Haragudott is rá felesége erősen,aztán...elhagyta. (mondjuk nem ezért,de akkor is ).
-
troland26
őstag
Hát azokon a köveken gyalog sem könnyű lejönni . ..tudom melyik útszakaszt mondjátok , na az maradjon meg nektek
Más
Ti szoktatok tartalék láncot hordani magatokkal ? Tegnapelőtt Tisza tó kör közben elszakadt a láncom , Nagy mázlim volt , hogy Kiskörén találtam egy "gumist" aki soron kívül megcsinálta ...beszoptam volna , mert Poroszlóról indultam -
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz troland26 #144329 üzenetére
Nekem ne hagyd,mert 1hamar én sem megyek arra.Inkább 2 NHH,mint egy ilyen tolós,utálom tolni. Ami a láncot illeti,csak egy láncbontós (amúgy is illendő) multiszerszám [link]kell,és nem maradsz úton.Egy váltós kerékpárnál mindig kivehetsz pár (sérült) láncszemet,ha úgy hozza a sors,aztán mehetsz tovább.
-
samujózsi
senior tag
válasz -=RelakS=- #144330 üzenetére
És hosszabb úton? Vagy nálad mit jelent a pihenés? Mert úgy 5-10 kilométerenként én is meg szoktam állni, de csak pár percre, míg elmúlik a derékfájás. Aztán az út hosszával ez exponenciálisan növekszik.
-
Paxker315
addikt
eh, két éve télen baba anomáliát éltem át: a mindig ultratisztán tartott láncom elkezdett borzalmasan kattogni-zörögni, rosszul váltani. Konkrétan annyira nem volt rajt' kenőanyag, hogy megszorult egy szem (akkor viszonylag gyakran kapott vizes-sós levet), és váltás során megtekeredett a saját hossztengelye körül.
A vízcsőfogó tökéletesen helyrehúzta, azóta ment bele még 6ezer km, hibamentesen. De egy életre megjegyeztem, hogy a lánckarbantartás nem annyiból áll, hogy benzines ronggyal fémtisztára pucolom.
-
wasdffafaaff
junior tag
hogy lehet kulacsot szerelni a monti alvázára?
-
jjeahh
nagyúr
+1 Hasaggymeg-nek, lancbontós multitool és egy patentszem legyen nálad, én is ezért váltottam le nemrég a régi multitoolom, hogy ne kelljen külön miniszerszámot és láncbontót vinnem magammal, egyben könnyebb és kisebb helyet foglal.
-
ivana
Ármester
válasz wasdffafaaff #144335 üzenetére
Az alvázára sehogy, mert olyan nincs neki. Kulacstartó szemnek kéne lennie...
-
Sleek
senior tag
válasz zzola #144310 üzenetére
Szia nekem 2015 ös Merida Scultura 300 as bringám van. 173/88 kg tehát van pocak. De így is kényelmes a bringa. Nem az a tipikusan hasalós bringa.
Esetleg ha még komfortosabb bringát szeretnél nézz rá a Merida ride szériára is. Ha valahol még van készleten[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
-=RelakS=-
veterán
válasz samujózsi #144333 üzenetére
3-5 percre megállok, míg lehúzom a vizet, meg kicsit megrázom a lábamat, illetve megvárom, hogy a pulzusom is leessen 130-140-re. Ennyi idő elég, hogy a lihegés is elálljon, szóval gyakorlatilag kissé kipihenve folytathassam.
Amikor korábban tekertem 40-50 kilométereket, szó szerint vittem minimum egy másfél literes ásványvizet, de lehet, hogy kettőt.Pár éve amúgy még én is 5km-enként álltam meg kortyolni egy kicsit, de már 10km is le megy kb egyben.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
troland26
őstag
válasz bringasisti #144331 üzenetére
A láncszem egyik külső része eltűnt ( gondolom lepattant) ...ergo csak a stift tartotta nem tudom mennyit mentem el vele , de ahogy tapostam a megmaradt stift által tartott láncszem külső elgörbült és szétesett a lánc .
Sajnos az én multiszerszámomon nem volt megfelelő szerszám .Hasaggymeg Na ez a láncbontós cucc jó ötlet ...be fogok szerezni egy ilyet .
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
WTF?!
VideóYT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
Sped
aktív tag
válasz -=RelakS=- #144339 üzenetére
Kicsit értetlenül állok a jelenség előtt... miért nem olyan egyenletes tempót diktálsz, amikor még nem lihegsz? Ezek szerint te ilyen 5-10 km-es sprinteket nyomsz? Miért nem állsz be egy utazósebességre és azt tolod, közben, megállás nélkül tudsz inni. Én csak akkor lihegek, amikor mászom a 15+ -os emelkedőt, de akkor se állok meg, váltok egyet vissza, lassítok, de nem állok meg. Majd a lejtőn kipihenem magam.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #144336 üzenetére
Kis gyakorlattal a csapszeg is elhagy6ó,a kinyomott szeget óvatosan vissza lehet nyomni a láncbontóval,hogy hazaérhess,majd otthon kicseréld.
-
-=RelakS=-
veterán
Ez lenne a terv, de nagyon gyorsan elfárad a lábam. Gondolom, az allergiám, amiről mintha asztmatikus jellegűt olvastam volna, sem segít sokat. Lehet, hogy megállás nélkül is kibírnám azt a 20km-t, de inni feltétlenül meg kell állnom. Egy biztos: végigtekerni megállás nélkül fél-egy órát eddig még csak görgőn, szobabiciklin sikerült.
Meg valahogy mindig oda jutok, hogy a sajgó lábam miatt nem tudom tartani a tempót, tehát jól megtaposom a gépet, attól meg még kifáradokApropó, mi a fene az, hogy elkezd már a lábam mozgatása is fájni, de ha megállok a tekeréssel, akkor ez a fájdalom szinte lefolyik róla Persze, ha folytatom, akkor újra előjön pillanatok alatt
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Kecsotam
tag
válasz Because #144294 üzenetére
Egész jól néznek ki ezek a Romet bicók. És érdekes módon van ahol akciósan 110K-ért lehet kapni azt aminek a gyári ára 180K.
Mivel én is éppen most akarok venni Mtb-t feltúrtam a netet, hátha találok véleményeket ezekről, de szinte semmi. És ez nem feltétlen jó.
Pedig kinézetre nagyon jól néznek ki. Nekem főleg a Mustangok jönnek be. -
inifini
tag
Amikor esténként megyek 60-65 km-re, arra elég 1 kulacs, aztán itthon vár a hideg sör
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI AVATA drón +akkumulátor +doboz +garancia és Care Refresh
- DJI Mini 2 Fly More Combo FMC drón szett 3 akkuval - újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest