Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemeth989
senior tag
Sziasztok
Ha a jelenlegi 100mm-es teleszkópot lecserélném egy nagyobbra, mondjuk egy 120-asra. Annak lenne a vázra vonatkozóan valamilyen negatív befolyása vagy magára a kerékpárra? Egy Canyon Grand Canyonról (2018) lenne szó. Tudom, hogy létezik ennek gyári 120-as verziója, csak azt nem tudom, hogy annak van-e valamilyen módosítása a vázán más szögben álló nyak, vagy hasonló. Nyugodtan cserélhetem?RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz D1Rect #144838 üzenetére
Így kovácsolódik össze egy közösség.
(#144850) Massmurderer...ez komoly kerékpár...és valahogy nem is illik a rólad alkotott képbe. Eddig össze-vissza vásárolgattál,kombináltál nehezen összeillő alkatrészeket,most meg ez a romboló? Ezzel kellett volna kezdeni.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #144853 üzenetére
Megmaradt a régi is,úgyanúgy használom.Ezt se barmulásra vettem meg.
-
samujózsi
senior tag
Érdekelne egy olyan közvéleménykutatás eredménye, ami erről szól. Hányan vannak akik a chatelős fórumon érzik jól magukat és hányan azok, akik egy szigorú kérdés-felelet jellegű oldalon?
A magam részéről menekülök onnan, ahol jószerivel tilos a beszélgetés...Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
-=RelakS=-
veterán
Tudom, hogy nem bringás fórum, de néha olyan szómenés van itt, hogy lehet, jó lenne a topikot alkategóriákra szedni, még ha nem is olyan sokra, mint a Bikemagon.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
emre
veterán
Urak!
Amíg nem jön meg a szürke rendszám a kerékpárszállítómra addig használatkor a kocsi hátsó rendszámát át lehet vagy át is kell raknom rá?
Azt olvastam, hogy kpm vizsga és engedélyeztetés már nem kell kerékpárszállító használatához, illetve a szürke rendszám a kötelezőből a kiváltható kategóriába került. A kerékpárszállítóról valami gyári papírral kell rendelkeznem, vagy vehetek az aprón bárit?
A téma összefoglalóba is be lehetne tenni az aktuális szabályozást.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
6030D
Ármester
válasz Massmurderer #144846 üzenetére
Brutális, egyben érdekes váltás fél évvel a McKenzie után egy másfél millás gép. Majd jöhetnek a tapasztalati infók, mert ilyen gépe szerintem senkinek nincs a topikban. Meg hogy a guruláson kívül milyen az élet egy 17 kilós tankhajó hosszú géppel.
-=RelakS=-: szerintem aki szakmaizni akar, az menjen a BM fórumra, ott töményen van szinte csak az. Nekem például néha kifolyik a szemem, amikor a lámpákról írogattok, nem is értem sokszor, de elolvasom. Mert megtehetem, hogy eldöntöm, hogy elolvasom, vagy nem. Ugyanilyen ez a fórum is. Akinek nem tetszik a kommunikáció, csak a nyers adatok, akkor az nem jó helyen jár.
Ilyen meg régen volt, nesztek.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
Ármester
válasz Massmurderer #144861 üzenetére
Az mondjuk röhej, hogy a legolcsóbb láncot adják hozzá (1110), ami 10 euro. Biztos nagy érvágás lenne egy X1-gyel adni, ami 18 euro. Tudom, ha eladnak 2000 bringát, akkor nyert a cég 16000 eurot...
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #144859 üzenetére
én támogatom ezt a nadrághosszt a hagyományos bicóssal szemben.
szerk: márhogy a csajoknál
Csokicsibesz : rossznak nem hiszem, hogy rossz, de anyagban is lehet különbség. nekem is van most egy 1110-es, fapadosabb a felületkezelése, egyből befutja a rozsda, majd ha lesz olyan, amikor épp nem költöttem el a fél fizetésem szarságokra, akkor jut rendesebb láncra is, majd hasonlítok
Ja, egy X1-es láncom most is van, használt, majd ha eljön az ideje, cserélem a mostanival vetésforgóban, még csak annyit láttam, hogy szép fényes[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
6030D
Ármester
válasz Because #144863 üzenetére
Tudom, dolgoztam autóiparban (lámpaelektronika).
Csokicsibesz: a skála alján nem tudom, nekem eddig PC-X1 volt, aztán láttam, hogy a sorhoz is 1130-at adnak, meg Toobee is jót írt róla, így most kipróbálom, sőt, kettőt is, mert a sorral is az jött. Majd kíváncsi leszek a véleményedre, hogy milyen a 1110, lehet, hogy jó, a Sram szerint használható hozzá (nem csak outihoz), csak akkor nem értem, miért találták ki a kimondott 1x láncokat. Annyi, hogy az XX1 lánc állítólag nagyon sokat kibír, de azt nem én fogom bebizonyítani, hogy tényleg így van-e.
ZolkoW: megbeszéltük, hogy szoknyában fogsz tekerni a Velence mtb-n, de az ilyen kis gatya is lehet, hogy előnyös lenne.
Más, fontos: ha a Tósport nem válaszol emailre, akkor hogy lehet őket elérni? Vagy simán fel lehet hívni a Velencebike-ot ezzel kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
-
ballazol
senior tag
-
Csokicsibesz
tag
válasz 6030D #144868 üzenetére
Igazából még be sincs rakva a lánc. Úgy voltam vele, hogy adok neki egy esélyt, eléggé petákokért vettem. Nincs most nagyon semmi, amit rendelnék külföldről és egy lánc miatt nem fizetnék szállítást. Majd ha veszek kereket, akkor bedobok mellé egy jobb láncot is.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Massmurderer #144846 üzenetére
Ha érdekel, Premium Protect, nekem itt csinálták a fóliázást. Profi, de drága.
Ez a Sender a legújabb modell? Csak mert kicsit meredekebbnek tűnik a fejcsöve mint az újnak. Illetve markolat és a villa matrica is más.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz samujózsi #144856 üzenetére
A kommunikáció tulajdonképp civilizációnk alapja,az meg,hogy gyakran ezzel is,mint amúgy mindennel visszaélünk (pl.bulvármédia,propaganda,vagy éppen az üres szócséplés) az természetes velejárója. Minden ember ösztönösen húzódik a hozzá hasonszőrűekhez és talán pont ezért érthetetlen számomra a fészbükk meg társai,amit talán úgy jellemeznék,hogy mindenki,mindenhol,mindig és mindent.
(#144859) 6030D...kis kétkulacsos.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #144868 üzenetére
Ez is a szabotázs egy formája lehetne, olyasmi, mintha kimetszeném egy késsel az összes versenytárs gumiját rajt előtt. De hasonlóan ahhoz, lehet, hogy ellenséges reakciókat váltana ki /az esetleges pozitív reakciókba pedig bele sem merek gondolni/
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
truefx
aktív tag
En csak elmentem a kormanyablakba, szelvedo sarkan levo matricarol mutattam egy fotot, mert az kell nekik egy azonosito miatt, es befizettem valahany forintot. Kb 1 het alatt megjott. Az alatt az 1 het alatt nem akartam bringat szallitani, de elvileg at lehet mar szerelni a hatso rendszamot is. Csak maceras.
Koszongetes tema: szerintem a visszakoszones valoszinusege a kovetkezo valtozok szorzata adja ki (outis korokben):
- mennyire romantikus/exkluziv az utvonal (most hetvegen pl. a Balaton-felvideken mindenki koszont)
- van e sisak
- van e kotott pedal
- kesztyu
- kulacs
- mez nem Lidlis
- van e tempo (30 folott tuti integetnek)
- bolyban mesz-e
- szembesut e nap (akkor nem lat meg)(nem kell komolyan venni)
-
evilskati
aktív tag
Lehet, hogy hülye kérdés, de ha a láncom nem patentszemes, és szétszedem, akkor a kinyomott csapszeget visszarakhatom bele, vagy újat kell belerakni?
-
evilskati
aktív tag
válasz bringasisti #144878 üzenetére
#144879 ivana: Értve, köszi mindkettőtöknek!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz truefx #144876 üzenetére
Köszönés:
Szerintem attól függ.
Ha bólintok, akkor is visszaköszönnek, ha amúgy talpig csoffadt melegítőben tekerek, aminek a lába szárát egy fényvisszaverő szalag segítségével hátracsavarom, hogy ne kapja be a lánckerékItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-
frango13
aktív tag
Én, aki most kezdett el tekerni országútival, tök örömmel fogadtam, ahogy hozzám állnak az emberek. Autósok városban és országúton is nagy többségben nyugodtak, előzékenyek. Persze van 1-1 aki 30 centire suhan el tőlem 160-nal...Eddig az összes oútissal, akivel találkoztam köszönt vagy bólintott minimum. Városban a fiatal csajok vidáman köszöngetnek, odaszólnak valamit, utánam fordulnak. Kerékpárúton, ha előznék és szólok, akkor sűrű elnézések közepette elengednek. Az alföldön 5-15ezres városokban. Mondjuk a fülessel közlekedő tizenévesek kicsit zavaróak. Múltkor ott tapsoltam mögötte, mint valami fogyatékos, hogy ugyan engedjen már el.
Szóval nekem eddig nagyon pozitív élmény.:)
-
zsocy
őstag
válasz truefx #144876 üzenetére
- mez nem Lidlis Ezzel vitatkoznék, szerintem nekik simán visszaköszönnél :
Tényleg helyzetfüggő, a Velencei tó körön pl ritkán köszönnek, itt főleg idősebbek és gyerekesek tekernek, ők meg néha örülnek hogy élnek szegények. A Nutrixxion-os arcok szoktak köszönni, és a többi profinak kinéző kolléga is.
-
evilskati
aktív tag
Felénk nem igen szoktak köszönni, inkább biccenteni. Változó, akik éppen edzenek és tekernek ezerrel, azok általában nem figyelnek. A túrázok szokták keresni a szemkontaktust és megy a köszönés.
-
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #144888 üzenetére
Nem olyankor a tempót szoktam emelni. 13-ról 30 km/h-ra
Akkor van baj mikor sűrűn jönnek, olyankor szoktam azokat az átkozott KOM-okat menni
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Csepel Royal-ra keresnék 23-25-28/622 külső gumikat, városi használatra. Jó lenne valami minimál defektvédelem és ha megállna olyan 7k/db alatt. Valaki esetleg tippek?
Köszi!
-
6030D
Ármester
Salamon töke projekt
[kép]Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #144893 üzenetére
Jól kend meg,mert én egyszer megcsináltam unalmamban,hogy minden láncszem közé behúztam egy fűzőméretűre tépett rongycsíkot,aztán úgy "darált" 1 ideig mintha nem kompatibilis láncot tettem volna fel. ...egy kis "szutyok" szinte szükséges a csendes működéshez.
-
6030D
Ármester
válasz -=RelakS=- #144895 üzenetére
Brigó 2000
Hasaggymeg: ez a 80 km-t futott lánc, amit levettünk, amíg megjön az új sor. Most elmostam a fenti cuccal meg vízzel kétszer, kipörgettem, majd azt tanácsolták fújjam be TF2-vel, mert az kiszorítja a vizet. Megrázogattam dobozban, áttöröltem, ha felkerül a bringára, akkor már van rajta annyi kenőanyag, amivel be lehet állítani. Utána kap még egy áttörlést és mehet a wax. Valamennyi olaj marad benne, az biztos színezi a waxot, de inkább, minthogy rozsdásodjon. Ennyire még sose mostam el új láncot wax előtt, úgyhogy csak jobb lehet.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz 6030D #144897 üzenetére
Brigéciol nekem valahogy nem akar semmi olajos dzsuvát oldani. Eredetileg anyám kocsiján láttam ilyesmi megfolyást, arra ajánlották, de ahhoz hozzá sem nyúlt
Hasaggymeg
Amíg olajoztam/benzineltem, ilyet nem tapasztaltam. Olyat viszont igen, hogy még akkor is recsegett a lánc, amikor a benya már szinte tiszta maradt a láncmosás utánItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #144897 üzenetére
TF2 jó cucc,én a WD40 ptfe előtt olyant használtam.Igaz ugyanúgy nem tart sokat,mert nagyon vékony,de gyönyörű tőle a lánc és nem kopik...meg jó a váltásra is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Debian GNU/Linux
- Plazma TV topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Philips LCD és LED TV-k
- Kutya topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI AVATA drón +akkumulátor +doboz +garancia és Care Refresh
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest