Hirdetés
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Pár hónapja eldöntöttem, hogy szeretnék egy új bringát és elkezdtek foglalkoztatni a Fatbike-ok.
Nem vagyok nagy bringás, annyira, hogy most éppen pár éve egy kerékpárom sincs. Csak ha már ígyis úgyis vennék egy montit, akkor ilyet Fat-et vennék. Nagyon szeretek túrázni, innen is jött az ötlet, hogy ezzel itt a Bács megyei homoktengereken is eltudnék lenni. Viszont azért pár hetente biztosan áttekernénk valamelyik szomszéd városba is bicóúton. Persze tudom, hogy nem erre van kitalálva, de gondolom azért ellehet vele kerekezni aszfalton is.
Mivel én is ilyen 100K-150K-t költenék rá marad a kezdő kategória, vagy egy kicsit komolyabb használtan.
Konkrétan találtam is újonnan egy Capriolo Mammut-ot 100.000-ért vadi újonnan. Viszont most lenne egy használt Torpado Tatanka is kb ugyanezen az áron.Nyilván a második bringa sokkal erősebb, de az ugye használt, több tulajon átment, ki tudja, hogy mit kapott.
Nagyon szépen megköszönném ha leírnátok a véleményeteket és segítenétek egy picit.
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Pár hónapja eldöntöttem, hogy szeretnék egy új MTB bringát. A keret maximum 150.000 Ft.
Első körben a fatbike-ok iránt kezdtem érdeklődni. Sikeresen meggyőztetek róla, hogy ebben a kategóriában újonnan nem lehet olyat venni, ami megérné. Illetve én is elbizonytalanodtam, hogy lehet nem is kell nekem ilyen dömpike.
Egy fórumtárs javaslatára elkezdtem nézelődni a 27,5 pluszos bringák közt. Mivel ugye ez egy középút a vastag kerekek és a hétköznapi 2.1 colosok közt.
Ki is néztem magamnak egy Torpado T940+ Titan 27.5 biciklit. Erre felmehetnek a 2.8-as gumik, így meglesz a fat érzés, de mégis egy hétköznapibb bringát kapok.
Igen, de sajnos senki nem tud ilyet beszerezni a megfelelő méretben és színben. De igazából bármilyenből alig-alig van. Már vagy 15 céggel beszéltem, de semmi. Mintha egy legendát kergetnék...Ezután lemondtam róla és egy Gepida került a látóterembe. Méghozzá a Gepida Sirmium 650B MTB 27,5" kerékpár.
Mit gondoltok erről a kerékpárról? Ezért az összegért jó választás lehet? -
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy MTB bringát. Tudom a profiknak ez nem kerékpár, de nem kell versenygép.
Kb heti egy aszfaltos tekerés és mondjuk havi 1-2 földesútas túra. Nem hegyek..Talán lassan célba érek és 2 kerékpár maradt a 150K-s kategóriában:
- Gepida Sirmium 29" MTB 29" kerékpár 2019
- Merida Big.Nine 20-D MTB 29" kerékpár 2019A kettő közül melyik az inkább ajánlott?
-
Kecsotam
tag
válasz nismoka #144239 üzenetére
Igen, de azokat már lehet cserélgetni ha valamivel esetleg később nincs megelégedve az ember.
De mint írtam tényleg semmi extrém használatot nem kapna....Nekem egy kicsit jobban bejön a Gepida váza, de a Meridát pedig jobban dicsérik itt a fórumon. Talán nagyobb név, de persze ez nem biztos, hogy bármit is jelent.
Felszereltséget illetően az én szememben talán egyik se több annyival a másiknál, hogy erősen arra billenne a mérleg. Nagyon alapok ezek.
-
Kecsotam
tag
válasz Because #144294 üzenetére
Egész jól néznek ki ezek a Romet bicók. És érdekes módon van ahol akciósan 110K-ért lehet kapni azt aminek a gyári ára 180K.
Mivel én is éppen most akarok venni Mtb-t feltúrtam a netet, hátha találok véleményeket ezekről, de szinte semmi. És ez nem feltétlen jó.
Pedig kinézetre nagyon jól néznek ki. Nekem főleg a Mustangok jönnek be. -
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Ma megjött a gepida Sirius kerékpárom. Elég kezdő vagyok az összeszerelésben, lehet nem itt kellene segítséget kérnem, de hátha valaki megsajnál....
Összeszereltem a kerékpárt a dobozból és az első mechanikus fék néha hozzáér a tárcsához? Olyan mintha pici nyolcas lenne a kerékben/tárcsában.Ez normális egy új bringa esetén?
Itt is külön-külön kell beállítani mindkét fékpofát, hogy éppen ne érjen hozzá a tárcsához?
A videón a hang a lényeg!!!
[ Szerkesztve ]
-
Kecsotam
tag
válasz X Factor #145685 üzenetére
Jajj bocsi, hidraulikusok a fékek a Sirmiumon.
Igen én is arra gondoltam, hogy biztos nem középen van, de míg régen lehetett játszani a jobb és bal csavarral, hogy hova kerüljön, addig ezzel a gyorsfelfogatóval, mintha nem lehetne már annyira. Vagy csak én nem vagyok elég ügyes.[ Szerkesztve ]
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Egy monti első váltóbeállításában kérnék segítséget. Nagy nehezen betudtam nagyjából állítani az első váltóm.
- Ha elől a legnagyobb fogaskeréken van tökéletesen vált bármelyiken is legyen a hátsó.
- Ha elől a legkisebb fogaskeréken van szintén tökéletes bárhol is legyen a hátsó.
Az első 2 szélső fogaskeréken - bármelyik állásban is legyen a hátsó - sehol nem ér hozzá a lánc a váltóhoz.Viszont elől a középsőre csak az egyik irányból hajlandó ráváltani.
Ha viszont állítok az L és H csavaron a végeken, akkor ugye nem lesz jó a 2 szélső fogaskerék.Ha a bowden feszességén állítok az szintén hatással van a szélső fogaskerekekre is.
Mit tudnék még tenni? Az egyik végállító csavar teljesen végállásban van már.
-
Kecsotam
tag
válasz -=RelakS=- #148473 üzenetére
Igen, lánckerekek, bocsi. És amikor az elején beállítom a középsőhöz a bowden feszsességét, milyen állásban legyenek az H és L állítócsavarok? Mert ugye gondolom az se mindegy, az is befolyással van a váltó pozíciójára.
Köszi a segítséget. Még csak az első szárnycsapásaim....
[ Szerkesztve ]
-
Kecsotam
tag
válasz Kecsotam #148475 üzenetére
Ez megtörtént. Ezzel kezdtem. Majd utána beállítottam az L csavart a legkisebbhez lánckerékhez. Majd a H csavart a legnagyobbhoz. És mint mondtam a külső 2 lánckerék esetében tökéletesen is működik. Csak, amikor átakarom rakni a középsőre, akkor van gond, de ott is csak az egyik irányból.
Gondolkodtam már én is azon, hogy lehet a bilincset kellene kilazítani és a váltó bilincsét kicsit elforgatni, de talán a váltó láncterelői egy síkban vannak a lánckerekekkel....
Na még próbálkozom.. Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Trump vagy Harris
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OLED TV topic