- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 19:33 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
veterán
találtam a fiókomban egy 42t kistányért. <3Debbie. Ha visszamegyek, felkerül, és a 42-48 elol már nagyon barátságos-finom.
Mezből amúgy néhány kínai sem rossz, elég pofás mintáik vannak. Igaz, azok is bitang nagyok, én ~187cm körül simán m-est hordok, az L-es már nagy.. xD
-
Paxker315
veterán
bevallom, volt hogy én is használtam. Mert van, amihez jó ám az inch és foot.
-
Paxker315
veterán
most függetlenül: ez az angolszász mértékegységrendszer engem "kikészít"
miért nem bírnak mm-cm-ben gondolkozni? nembeszélve arról, hogy úgy sokkal finomabban-pontosabban tudnák meghatározni a méretet. inch, foot, hand, stone, ounce, pound, gal a ...-om. Miért erőltetik ? 
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
sajnálom. Nekem mindkét oldalt jól kiáll-kitüremkedik a nagy trochanter, ha esek, mindig az szenvedi meg legjobban. Tud utána napokig fájdogálni a csípőízületem is.. elég .. csehül.
Amúgy nem kell feküdni az országútin sem. Nekem spec a trekkingemen alacsonyabban van a kormány, igaz, az egy nőibiccigli. : )
-
Paxker315
veterán
kedvenc a villamossín, ami mondjuk 40fokban keresztezi az utadat. Vizesen országúti gumival az tud vicces lenni. -
Paxker315
veterán
Én így érzem. Jól beállítva szvsz remek. De be tudom úgy is lőni, hogy visítva nyafogok, az egész csupán dolesszog és fekkar pozíció kérdése
Nem kell sportosra, legyen kényelmes.

Ha picit hátrább döntöm a kormányt, már el van rontva. Ha lentebb tolom a fekkart, szintén szr. Ha előrébb tolom a nyerget, borzalmas.Minden a felhasználón múlik. Jobb a békesség az ember elvárásaival és lehetőségeivel. De ha nagyon akarom, elrontom
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
Sh-nál nincs ilyen megkötés, hogy miket lehet egymás után pakolni? Mert campagnál jelölik kül betűkkel, s csak úgy fog megfelelően működni. Egy 19A helyére 19C-t pl. nem tudsz tenni, mert nagyon nem fogja szeretni a váltást. A "túltolom, visszaengedem" vagy "ott tartom a kart 3-4 mp-ig" meg "hajtás közben nem váltok, megvárom.." nem igazán opciók : )
Sh-nál nincsenek ilyen kombinációk? Miche soroknál úgy vettem észre, sokszor "ahogy esik, úgy puffan" módon vannak a bordák felmarva. VOlt sorom, aminél 15-->16t nem működött sehogy, de 15-ről 17t-re vagy 15-->19-re instant váltott.. csak a szomszédosra nem..
[kép] -
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
nem, bár a kerékszettem TLR. A Kinlin XR31T felni egy .... Gumileszedőt eltörtem, ahogy próbáltam leszenvedni róla a külsőt. Bezzeg a Prime (wiggle) gurigán ha leeresztettem a belsőt, a külső magától leesett

#157642) Somatom
az HT2-UT csészekúccs lesz. Ha nem külső csészés integrált hajtányod van, nem sok értelme van tartani belőle. Amúgy UT-nál 1x van rá szükség, mikor betekered a csészét
A csapágycseréhez nem kell ilyen úri huncutság. -
Paxker315
veterán
én mondjuk egy "extend 11 bar" fantázianevűt használok 2013 februárja óta, hibátlan, volt vagy 5555ft. LIDL-ös volt egy ideig (mikor kétlakiként két bringát két helyen használtam), és egy év alatt megadta magát. Persze, ha a mostani fejem használná, lehet kibírja, akkoriban még rádudáltam a gumikra, amennyit nem szégyelltem, most 100psi felé nem igazán mé'nek.
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
Az utolsó nyílt kábeles DA a hetvennyouczas sorozat volt (7800- 2003-tól). Szoval nem mai kirke.
Az első genes bújtatott kábelest semmiképpen nem ajánlom (79-67-57), akkor már inkább 2008 körüli chorus, valami jobb hajtokarral ( a chorus UT nem volt üreges, és emiatt nekem nem szimpi
minek a gitt bele?)Ki mit szokott meg. Én imádom a csattogos, klikkes, pozitív erzetu váltást, így c-parti vagyok.
-
Paxker315
veterán
Van pár hivatkozás a témában, ami jó kiindulási alap.
Wikibooks [link]
Artslery [link]
Radtexnik [link]illetve, ismerek egy arcot, aki mindent mindennel is próbált (pl. a sachs 90-es évek eleji-közepi new success váltókat többféle karral. Annak a sachs szettnek a húzásaránya ~1.6 volt kb.)
Amúgy elég használható adatbázisok, pl. a 4700-ás hátsó váltó campag 10s fékváltókarral TÉNYLEG kezeli a 10s sram-shimano sorokat : ) Illetve, a 2001 előtti campag hátsó váltók 10s campag fékváltókarral szintén perfektek 10s shimano sorokon, de csörög-csattog-szikrázik 10s campag sorokon. A lényeg a rugalmasság-kreativitás meg mittomén.
a 10t sorkezdő lánckerék nekem büdös. Már 11t-nél is "törik" szegény lánc, 10t-nél meg már szemre nagy a veszteség.
Egytányéros rendszer legnagyobb előnye, hogy a hátsó sort elég figyelembe venni&összevetni a hátsó váltó teljes capacitásával. Így röhögve lehet hátra nagyobb átfogású sort tenni, pl. 11-32-est, 11-34-est akár rövidkanalas váltókkal is. -
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
7-8-9 s rendszerek Actuation Ratioje ugyanaz, 1.67. Szóval nyilvánvaló hogy zokszó nélkül mennie kell
tankonyvileg tökéletes kompatibilitas.outi régebbi 10s karral menne tízes soron is (56-57-66-67-78-79-46 szeriak , a 47-es tiagra már a 11s rendszerekkel kompatibilis bowdenhuzas-aranyban)
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
na! móriczkarajzon szemléltetve a veszteség, miután egy "sweet spoton" túlfújtad a gumit: [link]
Szilikonpista blogja
Tükörfelületen, polírozott fémfelszínen nincs akkora veszteség magas guminyomásnál, ellenben, a JMA-oid felületeken kifejezetten káros tud lenni a túlfeszítés. (JMA-jómagyaraszfalt) Milyen mértékben veszélyeztetett az átlagos magyar biciklis, hogy tükörvacsiúj aszfalton tekerjen?Többször értekeztek már róla, így nem fogok, de: egy BIZONYOS PONTIG valóban csökken a gördülési ellenállás, azonban, ha azt túlléped, akkor már többet vesztel, mint nyersz. Mindenki válasszon a testtömegének& gumiszélességének ÉS felniszélességének megfelelő nyomást : )
Ezeket empírikusan fedezgettem fel pár éve, szintén lustaság ("pumpál a ...-om má' megen'") miatt, s utólag megtudtam, hogy ennek úgy is kellett lennie.
-
Paxker315
veterán
Nagyon jó szvsz, hogy igyekszel titralni a guminyomast. A hét bar szerintem nagyon jó kiindulási pont, kisebb tömegű outis alá 6-6.5 is elég lehet. Remek módja a komfort növelésének, ahogy a kevésbé merev, more compliant köpeny is.
Sajnos inkább a másik véglet jellemző : 55 kilós nő 9-9.5 bar nyomással használja a papucsokat. Minek?
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
van rosszabb: mikor tényleg outi geós vázat egyeneskormányosítanak. Aztán emberünk csodálkozik, hogy kuporodik a gerince, mert hirtelen eltűnt ~7 cm a hosszból. Aztán előkerülnek a 140-es meg hosszabb stucnik, de még úgy is rövidnek érződik..
Amúgy én városba veretni acélvázas, agyváltós, fullsárvédős trekkinggel szoktam, s teljes mértékben tudom ajánlani.
-
Paxker315
veterán
Szerintem ezek a vazak tök jók fogtomes kivetelere, vesekovek szetzuzasara. Elég súlyos periferias neuropathia kell hozzá, hogy ne érezd, mekkora szoporoller, meg sima aszfalton is úgy ráz, hogy egy életre megutalod a biciklizest.
Én tuti megdoglenek, ha ilyesmivel kellene mennem. Hekk, nekem plusz 0.5 bar nyomás az első kerekben totál tonkrevagja az élményt. Szeretem a direkt feedbacket az aszfaltrol, de a vibrator nem nekem való. Meg a fülzsír is kiesik tőle.
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
Mérd le. Nekem volt ricsi cső, ami 27.06 volt a 27.2 helyett, szoptam vele. Kínai ötezer Ft-os karvon meg 27.18-27.19, kb meg sem kell húzni a csavart.
Deda zero100 meg annyira passzolt, hogy kb kalapáccsal tudtam csak lentebb tenni

Nagyon pontatlan sok nyeregcso mérete, akár 0.1-0.15 mmt is eltérhet.. Qc ammegmi?
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
teljesen jól látod, szerintem.
Én a kiszámíthatóságot, jobb modulációt bírom tárcsában, a pillangópatkó amolyan vagy-vagy. De, amíg a hátsó kereket ki tudod emelni az első fékkel, v blokkol a hátsó, addig a fékerő rendben van, itt alfoldon meg kb. teljesen felesleges komolyabb fékekben gondolkozni.De hegy más. Vannak felhasználások, ahová kifejezetten jó a nemfelnit fékezni. Bár annak azért örülnék, ha az opció megmaradna felnifékekre
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
kedvenc "veszélytelen kínai kiegészítőm" a műanyag kulacstartó
nekem kettőt sikerült eltörnöm azzal, hogy átnyargaltam vasúti átkelőn (pár hónap alatt elöregedett a drága, és törékennyé vált. A hupli& kulacs súlya 0.5l vízzel gondoskodott róla, hogy eltörjön).Addig vicces, amíg, a kieső kulacs nem szorul be a hátsó kerék és nyeregvázcső közé. Azóta kulacstartóból csak fém.

amúgy miért éri meg "felhalmozni"? Pénteken beadtam a biringát szervizbe, hogy nézzék át, meg a kormányt cseréljék ki a 8ezer ft-os aliexpresszes eastonre. Nemsoká jött az üzenet, hogy külsők kuka, bowdenházak kuka, középcsapágy kuka. És minden volt itthon: 2 pár dobozos külső, 1 komplett szett Campag bowdencsomag, UltraTorque csapágyak. De van lánc is tartalékban. Így jövő héten el is hozhatom a cuccot készen.

Szvsz apróságokat megéri otthon tartani (bowdenek-házak, lánc, külsők, belsők, középcsapágy v akár bandázs, ami szépen el tud szakadni pl. ajtórányitásos esetekben.)Némi diszkrepancia van a kommentben, de ez már ilyen. Műanyag kulacstartó? életveszélyes, tilos. Kínai knock-off lookalike karbonkormány? hellyeah, musthave, vasalja az utat.
-
Paxker315
veterán
Anyagi csőd. Komplett hajtokar sokszor jobban megéri
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
én spec 4 évvel korábban kezdtem borotválni MINDENT köldöktől lefelé, mintsem biciklizni kezdtem volna. Egyszerűen jobban esik, ha nincs fölösleges bunda. Ennélfogva nagyon nem érdekel, mit gondol valaki a tükörre tarolt combról v lábszárról. Hozzátartozik a jó közérzethez, ez van.
Megértem, ha valakinek nem, de, én nem tudnám másképp' elképzelni ; ) így is a bringa miatt voltam kénytelen kompromisszumot kotni, így már nem végzek teljeskörű csupaszítást..
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
nem követem a piacot már v 1.5 éve, de. Bennem még az a kép él, hogy Cube= ár:érték arányban kiváló bringák, remek felszereltséggel az árukhoz képest. Tehát pont a "value" fronton erősek.
Vagy ez már másképp van? Nálam az olcsó= az, amelyik a legjobb ár:teljesítmény mutatóval bír, nem az, amelyik árban a legolcsóbb.
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
Speciel homo sapienskent tele vagyok hibákkal, elfogultsaggal, kirekesztő és megvető tendenciakkal. Ellenben igyekszem kontroll alatt tartani az ember termeszetet. Ezért nem is szoktam mást a nézetei, velemenyei v megjelenése miatt kifigurazni. Max nem értek egyet, nem tetszik valami, oszt jóccakát. Én saját részre a passzost részesítem előnyben, szoktam ajanlgatni azoknak akik nem probaltak még, de, nem gond, hogy ha nem jön be az illetőnek.
A lényeg úgyis, hogy az egyén összhangban legyen saját magával. És ne figurazzon ki mást se
bármennyire önző és agresszív, rossz a fajunk természete, erős akarattal megoldható, hogy ne legyen fennakadás -
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
el sem tudom képzelni, hogy lehet nem feszes-passzos ruhában sportbringázni. Oke, ingázni simán farmer, kabát, hátizsák. DE, ha sport célzat, akkor legyen már "2.réteg bőr" a ruházat, a libegő-lobogó, nagy méretű textil szvsz röhejesen gusztus.talan : ) (szubjektív!)
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
? G KMC X11.93, második találat a gyártó oldala: [kép]
Az oldalra klikkelve Ctrl+F és beír 93 [kép]Legalábbis nálam. Csak már megszoktam a 1193-as nevet, mert nagyon sokáig úgy hívták
élőben amúgy nem oly' rusnya, bár a mostani árát nem néztem, régebben ilyen 18eur körül vesztegették. Szerk: most is. 18 ill 20 eur -
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
nem sok. KMC X11.93 teljesen oke. Nem validált városi legendák és "hearsay" szerint a campagnolo chorus, potenza láncok tartósabbak, de ezt egy csipet sóval érdemes kezelni.
Annyi, hogy a KMC-shimi etc. láncok 5.65mm külső szélességűek, a campag 5.5 (belső minden esetben megegyezik a 8-9-10-11s láncok esetén)
KMC X11.93.
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
Óh, egy kollega nagyon kreatív is tud ám lenni. Némi anyag a témábanMondjuk nekem csak 10s ergopower & 2001 előtti geójú campag hátsó váltó tp-om van, shimano10re hézagolva tökéletes. (és így 2001 előtti 9s campag rendszerből a fékváltókar és hézagolók cseréjével lett 10s rendszer minimálköltségből: a 9s veloce sor minden lánckereke közt egyforma hézagoló van, azt cseréltem ki keskenyebbre, hogy kijöjjön a ~3.95mm ricliabstand. Meg egy lánckerékkel megtoldottam, de ezek bontott sorból érkeztek. Amúgy szebben működik, mint a fullnatív 10s.. ).
#155634 Hasaggymeg Lehet. Valóban. Mentségemre: a mozgatószervek, felépítés, testarányok sosem érdekeltek különösebben (kivéve, aminek BB és esztétikai jelentősége van), csak szemre nekem így tűnt.
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
én a x cm-rel rövidebb stucnival úgy vagyok, hogy nem megoldás. Utálom, hogy teljesen más az irányítása, meg "gecironda". Amikor lehet, preferáltabb a rövidebb felsőcső&hosszabb stucni, aminek szigorúan párhuzamosan kell futni a felsőcsővel : )
Jó női vázakat úgy is méretezik: rövidebb felsővégtagokhoz, hosszabb combhoz.
Nekem emiatt ép' nem lenne jó, de nekik az

-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
nem néz ki rosszul egyik sem:
Nyomattékkúcs
Pümpameg a nélkülözhetetlen kedvenc: HighFive Zero
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
ha már csengettyű. Ez tényleg megért egy posztot?
szerzek má' egyet, ebayen mindig van 0ft-tól induló aukción.. -
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
ahogy campag-ból is a 8s rotorok még alacsony bordásak voltak, s a 8s lánckeréksor is ahhoz szabottan sekély bordákhoz. Bár én szívbaj nélkül használtam 10-11s rotoron a 8s soromat egy évig.. Jól nézett ki a záróanya eltávolítása után..

kitérő: a művelethez szükséges egy az aggyal kompatibilis záróanya (3 fajta szabvány volt campagnál a 2000-es évek elején). De semmi baja nem lesz ezektől, ha rendesen meg van húzva a záró : )
-
Paxker315
veterán
igen, azért sem arra reagálva írtam, hanem, mint mezei új hsz.
tudom, mire valo a cog carrier pók, csak nem szimpatikus megoldás: a külön-külön vehető, cserélhető, "customizálható" lánckerekek szerintem sokoldalúbbak. Normális szabadonfutótest meg úgy sem szokott berágódni : )
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
szokott lenni némi leírás a gyártó oldalán, pl:
felületkezelés az oka amúgy .

A .93-as széria olyan igásló, jó áron. Lehet venni drágábbat, de sokkal tartósabb nem lesz..
-
Paxker315
veterán
A vizes viasszal amolyan gyűlölöm, és szeretem viszonyunk van. Elég tiszta, ellenben nem tartós, vizet nem bírja, és ha nincs jól felrazva, sajnos tud ronda "faggyufoltokat" hagyni, meg a jó ragacsos fekete retek is pörög a szemek közül.
Tuti van jobb megoldás, de nekem megfelelő
-
Paxker315
veterán
Ha 0.75 esik, kuka a cucc. Ha a mocsok kohéziós ereje mellett mutatja a mero kopottnak, akkor tényleg viseltes.
Egyedül leszek a véleménnyel, de a CN HG93 szerintem jó lánc. :) bár 10s láncot is dobhatsz rá, ha van elfekvo. Pajti konkrétan 11s lancot futtatott 9s soron, különös gond nélkül.
Esetleg KMC X9.93 , a 10-11s valtozatarol jó véleménnyel vagyok.
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
nyomatékkulcs? Minek? Úgy fogd az imbuszkulcsot, mint egy ceruzát, tollat, úgy nem tudod túlhúzni.
Bár én erősen kussban maradok az ~5 elhagyott stoplicsavarral, 2x fellazult fejcsapimmal, 1x kirepült hátsó kerekemmel.
Amúgy tényleg csak ésszel, úgy nem tudod túlhúzni : )
-
Paxker315
veterán
z nem lenne rossz. Igaz, ez nem 18MCDV6HT, de attól még jó. Meg voltam lepődve, hogy a kislőtéri kutyust sem érdekelte az aczélváz téma

-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
én a klasszik pre-qs (2003-as évjáratú) centaur ergommal meg sem szólalok
Az első váltókar 13 pozíciót tud, 12 klikkes, "szemi-frikciós", szóval mindennel is kompatibilis, trimmelheto, nagyon felhasználóbarát... -
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
Offba teszem, mert csak a keringési és legzorendszerhez kapcsolódnak :
Na, ezért szoktak sokan angolul megadni neveket, mert könnyebb youtube-on keresni
Kitörés = lunges, extra nyali az ugralos (lakokozosseg szivatos) [link]
Kb- mint kettlebell, azzal meg snatch, swing, clean, clean and press, hasonlók.
Meg burpee gazdagon.Alapvetően jó módjai az idoelbaszasnak, keringés szopiztatasanak , a burpee &pullup kombi meg meghalni sem rossz. Alattad lakók, társasház imádni fog
Csak ezek időjárás, hőmérséklet függetlenek.
-
Paxker315
veterán
Aldis TRX utanzat, néhány KB, és gond egy szál sem. Vagy pár száz kitörés saját súllyal, bár utóbbi lehet akár vicces is
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
9s? Shimano CN HG93. Nekem outin ment 8ezret, utána benzinben kimostam, eladtam féláron, nagyjából újszerű állapotban. Nagyon elégedett voltam vele.
Vannak városi legendák, hogy a legjobb 9s lánc a Record Campagnolo, ami 18-19 ezer km-t elfut.. de ez hazugság , vmelyik német magazin tizeniksz éve tesztelte ezeket, és, nem igazán tartósabb a rekord. Csak drágább, de szignifikánsan.
HG93 , ha én lennék a helyzetedben, azt vennék
-
Paxker315
veterán
10s rendszerre nyugodtan vehetsz 11s láncot is. A 10s lánc külső szélessége 5.88-5.9mm, a 11s láncé 5.55-5.65. Sokak szerint még szebben-jobban működik a 11s. És azok általában tartósabbak.
De ha olcsó 10s lánc kell: KMC X10.93, Shimano Deore LX v akár Ultegra. Ha meg szivárványszín, arany, vagy valami extra nyalánkság, akkor alin találni : D
Én mindenképp' itt nézelődnék kopócuccok után (gumi, lánc, sor, bowdenek, fékbetétek):
https://www.rosebikes.hu/alkatr%C3%A9szek/l%C3%A1ncok -
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
Macskát vigyél magaddal. Bár, a profilkép alapján biztonságban leszel.
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
MÁV. Még sosem hagyott cserben, ha pár napig émelyegni akarok, meg torokgombóccal élni, egy kis vonatozás tuti jegyet vált. Kár, hogy agyilag is megzuhanok ezektől.
Amúgy az edzésidőtartam érdekes (fitnesz, edzőteremm). Mikor legjobb formámban voltam, az napi 2x45 perc körüli volt, hét minden napján. Próbáltam hosszabb edzéseket, de azoktól mindig látványosan elsatnyultam, látványosan negatívan "waste"-elt. Bringán a 1.5 ora ilyen sweet-spot, elmultak mar az idok, hogy 3-4 orakat menjek. Feladat lesz meg felterkepezni olyan koroket, amik haztol-hazig megallnak 2 ora alatt. (szoval haztol-hazig)
ugy vettem eszre, egy alacsony kuszobot atlepve nagyon hamar jonnek a rosszaságok: dekoncentráltság, harapósság, "köcsögség", némi impulzuskontroll-zavar és ködös tudat, fogalomzavar.. : )minden disznóság. : )
-
Paxker315
veterán
-
Paxker315
veterán
Extra szopcsi a szabad súlyos koredzes, dinamikus, robbanekony módon. Én cc 10 éve előszeretettel használtam mellreveteleket, lokeseket, guggolasokat, nyakonontve huzodzkodassal. És soha nem hánytam. ^^Csak akkor 90 kilo voltam, sajtreszelo bendovel, most meg 70 kilo skinnyfat, flabbyboy
meg tíz évvel elhasználtabbb.Igazán effektív módszerek szvsz a nagy szabad súlyos gyakorlatok használatára alapoznak. Izolalni meg nem kell, max ha rehab van. John Berardi neve rémlik még, hogy kifejezetten jól ért a témához, meg az angolul nem igazán beszélő frencskanadai Thibaudeau. Érdemes a t-muscle oldalán böngészni az irasaikat.
Nb, közük nincs a kerekparhoz, de, ha fizikai forma, testkompozicio javitasa a hangsulyos , én náluk kezdenék.
-
Paxker315
veterán
Ahogy a magyar mondja, a take home message..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 RGB 48GB (2x24GB) DDR5 8000MHz F5-8000J4048F24GX2-TZ5RS Memória!
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- GIGA AKCIÓ!!! MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! SILVER
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
miért nem bírnak mm-cm-ben gondolkozni? nembeszélve arról, hogy úgy sokkal finomabban-pontosabban tudnák meghatározni a méretet. inch, foot, hand, stone, ounce, pound, gal a ...-om. Miért erőltetik ? 
nem másolta be a linket. Pech.
bármennyire önző és agresszív, rossz a fajunk természete, erős akarattal megoldható, hogy ne legyen fennakadás