Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50651) parkr válasza vendingo (#50648) üzenetére


parkr
őstag

ha nem úgy lenne, jobb lenne? szerintem hamar rájönnél :)

(#50652) JackFeryll válasza vendingo (#50648) üzenetére


JackFeryll
őstag

Nem divatbemutató. Az eleje még érdekesebb főleg ha világos :D (fehér, rózsaszín, babakék)

Volt egy mez+nadrág szett ami nagyon tetszett, de fele fehér fele fekete volt. Én olyan nadrágot amiben ott körül fehér van tuti nem veszek fel.

Ha már itt vagyunk: mennyien használtok chamois krémet és milyen távokra ?

(#50653) imyourfriend válasza Normi™ (#50650) üzenetére


imyourfriend
őstag

:C :D

(#50654) vendingo válasza JackFeryll (#50652) üzenetére


vendingo
veterán

Nem látszatra volt beszarás, hanem érzetre. Kinézetre nem adok, az érzet zavart.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#50655) bandus válasza imyourfriend (#50639) üzenetére


bandus
veterán

De erted, nem az a jo erzes, hogy s kitarto munkajanak es a jo allokepessegenek, izomerejenek koszonhetoen megelozott masokat. Hanem azt kell kiemelni, hogy a lidlben vasarolt mezeben elozte meg a gyari mezes/nadragos embereket, ami aztan marha sokat szamit a teljesitmenyben (sot, a bringa is kevesebbet, mint sokan gondoljak). Falra maszok az ilyen kisebbsegi komplexusos, irigy emberektol.

Szerk: Because megjegyzeseit nem is kommentalom inkabb, mintha rosszul kellene ereznie magat az embernek, mert megengedhet maganak valamit a letminimum felett. :W

[ Szerkesztve ]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#50656) kolosanyi válasza bandus (#50655) üzenetére


kolosanyi
veterán

Szerintem annyiban igaza van, hogy elég nagy sznobéria övezi a kerékpáros társadalmat, tisztelet a kivételnek. És ugyanez igaz a hifisekre, autósokra és még sorolhatnám. Vicces amikor valaki felvág például egy félmilliós tükörreflexes fényképezővel, más meg egy Lumia 640-el jobb képet csinál manuális beállításokkal. És ezzel még nincs is gond, de amikor a drágább holmit használó lenézi a másikat azért, mert neki olcsóbb van, na az a bicskanyitogató viselkedés. Örüljön, hogy neki jól megy, de ezt intelligensen is elő lehet adni.

Persze ott van a másik oldal is, aki meg irígy szar és 5 forintért megenne egy tál szart. Ez legalább ugyanolyan irritáló számomra, ha nem rosszabb.

(#50657) Normi™ válasza kolosanyi (#50656) üzenetére


Normi™
őstag

Mutass egy olyan hozzászólást a topikban mikor valaki lenézett bárkit is,amiért indokolt lenne állandóan betolni ezeket a frusztrált gúnyolódó megjegyzéseket.

"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"

(#50658) bandus válasza kolosanyi (#50656) üzenetére


bandus
veterán

Oke, de most miert kell belekeverni, hogy valaki lenez mast? Letezo jelenseg, sajnos, de itt szo sem volt ilyesmirol, teljesen felesleges ezt most felhoznod.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#50659) kolosanyi válasza Normi™ (#50657) üzenetére


kolosanyi
veterán

Ne vedd magadra, általánosságban beszéltem.

(#50658) bandus
Ez egyfajta öngerjesztő folyamat. A sznob lenézi a kisebb pénzűt, őt ez frusztrálni fogja, majd utána elégtételt érez, ha "jól megmutatja neki". Most megint általánosságban beszélek, senki ne vegye magára. Csak az a baj, hogy ezek a társadalmi feszültségek egészen odáig nyúlnak vissza, hogy megjelent a magántulajdon és soha senki nem is fogja megoldani. Pontosan ezt dolgozza fel a "kisember" szemszögéből Móricz Zsigmond a Tragédia c. novellájában.

(#50660) Normi™ válasza kolosanyi (#50659) üzenetére


Normi™
őstag

Eszemben sincs magamra venni,mert sohasem tettem ilyet,viszont nem is olvastam másoktól sem,azért kértelek meg rá.

"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"

(#50661) kolosanyi válasza Normi™ (#50660) üzenetére


kolosanyi
veterán

Nem tudok, de nem is szeretnék ebben a topikban ilyet keresni, nem akarom az alapjában véve jó hangulatot ilyen hülyeséggel elcseszni. Viszont ez tényleg egy létező jelenség, még ha ebben a közösségben nem is uralkodott ez el. Ami egyébként nagyon örömteli. :)

(#50662) Normi™ válasza kolosanyi (#50661) üzenetére


Normi™
őstag

Hogyne lenne létező jelenség,csak nem itt,legalábbis én még nem találkoztam vele(lenézés),ellenben a spektrum másik vége rendszeresen hallatja a hangját,jelzem indokolatlanul.Na részemről téma lezárva,nem szemetelem tovább tele a topikot.Béke!

[ Szerkesztve ]

"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"

(#50663) imyourfriend válasza bandus (#50655) üzenetére


imyourfriend
őstag

Lényeg a lényeg, sportolt egy jót oszt leírta ide. Nem a nadrág meg a felső teszi az embert, viszont a komfortérzet fontos részei. Ennek ellenére egy Rogelli 4,5 éves mezben tekerek valamint egy decathlonos párnás nadrágban ami összértéke nem haladja meg a 10ezret. Viszont ez a kényelmes így ezeket a darabokat választottam, van egy fejkendőm egy kesztyűm valamint sisak oszt jónapot. Nem ezen dől el, de alapvetően szeretem kényelmesen érezni magamat a bringán ilyen téren is. Ellenben ha ültem egy olcsóbb bringán és tudom hogy mennyivel jobb amin most ülök, akkor miért ajánljam az olcsóbbat? Azért hogy más is kipróbálja, majd váltson? Akkor kapásból váltson a jobbra, mivel nem vagyok rosszakaró így megosztom a tapasztalataim és elmondom miért ne vegyen 5 másik bringát mielőtt vesz egy komolyabbat. Akinek meg nem tetszik, Ő nyugodtan megmutathatja két keréken a tudását, ha legyőz akkor egy vállveregetéssel még jelzem is hogy ügyes volt. Viszont az ilyen véleményezést nem szívlelem, hogy sznob meg megteheti és drága bringát vesz.

[ Szerkesztve ]

(#50664) fpeter07 válasza imyourfriend (#50663) üzenetére


fpeter07
veterán

Egy drága bringa sem jobb, mint az alapmodell. Csak más. Műanyag ruha azért kell bringázáshoz, mert jól elvezeti az izzadságot, és testhezálló, hogy ne akadjon bele semmibe. Kesztyű esésnél nélkülözhetetlen, a sisak meg versenyen eleve kötelező, így arról nem kell sokat beszélni. A cipő még sokat jelenthet, hogy miben tolja az illető, platform, klipsz, vagy patent pedálban.
Tudom magamról, hogy lefelé nem tudok gyorsan menni, így felfelé próbálok ügyeskedni. Eléggé nagy bátorság kell ahhoz, hogy lejtőn kiereszd a fékeket. Ekkor szó szerint repülsz lefele. (nem éri a kerék a talajt) A durvuláshoz kell megbízható kerékpár. (ld. downhill szakág, bár nem mentem még 200 mm rugóutas bringával, elnézve a pályákat, ez annyira nem is hiányzik)

(#50665) dimola


dimola
újonc

intersport/hervis/decathlon +3 szakuzlet utan elhoztam egy belepo 28" crosst a hervis akcioban, szervizzel, km oraval, uj nyereggel, kitamasztoval ossz. 80k volt, ha esetleg erdekel valakit majd teszek fel rola kepet

koszi a segitseget

ja meg annyit rola, x-fact a marka, ezt a tipust a neuzer gyartja, absz jo minoseg, volt korabban neuzerem amit elloptak, de nagyon szerettem, igy elso probara ennek a minosegevel sem lesz baj, nem "noname aruhazi"

(#50666) Normi™ válasza dimola (#50665) üzenetére


Normi™
őstag

Szerintem mindenkit érdekel,várjuk!Használd egészséggel!

"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"

(#50667) ivana válasza fpeter07 (#50664) üzenetére


ivana
Ármester

Egy drága bringa sem jobb, mint az alapmodell. Csak más. Szerintem nem azonos kategóriából (mondjuk mtb, országúti, trekking stb. ilyesmikre gondolok) sokkal jobb. Azért drágább valami mert jobb ez az esetek nagy részében egyértelmű, ha nem jobb akkor meg átverés. Nekem két bringám van (az egyik egy régebbi országúti de nem csepel szint normális gép, a másik egy koskormányos agyváltós gép ami műszaki színvonalon nincs sokkal az outi alatt) ezekre lehet azt mondani, hogy más, de azért amikor az agyváltósra ülök hiányzik az outi érzése, ahogy veszi a kanyarokat, ahogy vált, a nagy áttét, a terhelés alatti váltás, a merev kerekek, a merev váz. Két dolog miatt tartom az agyváltóst: nem kell leváltani megállás előtt mert állva a legjobb vele váltani + városban jól jön a kontra és a dobfék :) De azt mondani, hogy a másik nem jobb azért eléggé túlzás, ha választani kellene akkor egyértelmű melyik lenne. Az országútival 80-ig simán eresztem lefelé ha jó az út, a másikon az 50 már sok (dinamóval mondjuk nagyon állat a világítás :) )

(#50668) dimola válasza Normi™ (#50666) üzenetére


dimola
újonc

koszi!

(#50669) imyourfriend válasza fpeter07 (#50664) üzenetére


imyourfriend
őstag

Amit próbáltam az tényleg nem volt jobb, de drágább volt jóval. Mint írtam egy trek emonda 4.3-at próbáltam 2x11-el, több mint 1 kilóval nehezebb a 3 éves gépemnél melyen 105-ös ugyan de 2x10 van valamint könnyebb kerekek, és eléggé le van könnyítve. Felfelé mégis érezhető volt hogy az új váz merev, de síkon össze sem lehet mérni a kettőt. Valami egyszerűbb fogaskoszorú volt az emondán, amit meg is éreztem hogy nem egy ultegra szint valamint nem egy kmc felső kategóriás lánc van a gépen. Aztán a trek bolti ára 580ezer, az én gépemé jó ha 360-370 jelen állapotában.. mégis könnyebb egy kilóval és számomra az érzet is jobb volt. Próbáltam a 6800-as ultegra féket, az jobban fogott mint a mostani 5700-as ami a gépen van. Viszont ezt is megeresztem, van hogy 70-75-el megyek lefelé és nem féltem a gépet meg magamat sem. Viszont több törődést igényel, mivel 105-ös a cucc de ezzel nincsen gond. Rászánom a megfelelő időt. :) Pedig érkeztem lefelé a güssingi várból is, ott sem féltettem magamat (egyszer csak leérek alapon :D )

(#50670) Yodafon


Yodafon
senior tag

Hülye kérdés de emelkedőn felfelé tekerés mennyire veszi igénybe a hátsó kereket? Jobban mint egy sík szakasz?

I'm gangsta!

(#50671) DIEGO15 válasza cseter (#50649) üzenetére


DIEGO15
őstag

Igen :K

(#50672) csabicska


csabicska
senior tag

Sziasztok.
Van egy Blackburn Atom sl 5.0 kerékpár computer.
Beallitva kerekmeret, óra rendesen.
Viszont a napi távolság mérő adat nem nullaz le.
Úgy gondolom, hogy annak minden nap nulláról kellene indulni.
Csak folyamatosan mér,tehát göngyölit. .
Tehát nekem kell kivonnom a megtett utat.
Ez ilyen? ?
Nem így képzeltem.
Van esetleg valakinek ilyen márkájú eszköz?
Tudna tanácsot adni?
Köszi.

-Galaxy S20 - The best-

(#50673) inifini válasza csabicska (#50672) üzenetére


inifini
tag

Szia!
Szerintem azt neked kell lenulláznod, nem hiszem, hogy van olyan kerékpáros computer, ami magától lenullázna, ha x időn belül nem indulsz újra vele (mint az autóknál)...

(#50674) bunddog válasza csabicska (#50672) üzenetére


bunddog
tag

Az oldalukon lévő leírás alapján csak trip distance van rajta, az nem a napi megtett hanem azt te nullázgatod mielőtt mész valami távot. Én pl azt havonta 0ázom hogy tudjam mennyit mentem a hónapban.

[ Szerkesztve ]

(#50675) DjKoxi válasza inifini (#50673) üzenetére


DjKoxi
senior tag

Nekem csak egy ilyen órám van, de minden nap nulláról indul a napi számláló. Az átlagsebességet, kalóriát lehet nullázni indulás előtt.
Volt párszor óra kérdés, bátran merem ajánlani a típust. Elemcserénél nem vesztette el az össz km-t, soha nem mért fals adatot ( 400kV alatt sem ), jól látható a kijelző.

(#50676) csabicska válasza bunddog (#50674) üzenetére


csabicska
senior tag

Értem, köszönöm.
A másik gond, hogy az a megtett időt is nullazza.
Így két adat is elvész.
Tehát törli az összes időt amit addig tekertem.
Inkább azt sajnálom.
Nem gondoltam volna hogy ilyen.
Köszi azért.
Egyébként most kezdtem komolyabban bringázni.
Egy Gepida Alboin 700 crs vettem.
Használtan, de kitűnő állapotban.
Nagyon szeretem.

-Galaxy S20 - The best-

(#50677) tikshow válasza Yodafon (#50670) üzenetére


tikshow
addikt

Ha nem veszit tapadast, es ha az elmeleti sik es emelkedo felulet megegyezik, akkor nincs elteres a kopasban.

[ Szerkesztve ]

(#50678) TayRol válasza dimola (#50665) üzenetére


TayRol
veterán

tegnap voltam az Árkádban, ott a Hervisben minden bringa 40% kedvezménnyel van. szóval akinek érdekes, megéri benézni.

(#50679) dimola válasza TayRol (#50678) üzenetére


dimola
újonc

ktm bicok is 120k-nal kezdodnek igy, erosen elgondolkoztam... :-))

(#50680) vendingo válasza dimola (#50679) üzenetére


vendingo
veterán

Hiába az akció, sok bringa még így se éri meg náluk. (osztrák árakhoz képest)
A másik, hogy nincs nagy méret választék.

[ Szerkesztve ]

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#50681) rob210 válasza TayRol (#50678) üzenetére


rob210
nagyúr

Megéri benézni megállapítani, hogy micsoda rabló banda.
Aztán máshol vásárolni.
Ha ennyiért is megéri nekik eladni, már pedig megéri akkor amikor nincs akció az mi?

Egyébként most vannak azon az áron amit talán már elfogadhatónak lehet mondani, de még így is van náluk olcsóbb.
:((

Vendingo :R

[ Szerkesztve ]

Renault power

(#50682) dimola válasza vendingo (#50680) üzenetére


dimola
újonc

ki milyen arstrategiat kovet, most itt a hervisnel evek ota ez a 40% megy, es igy brutal magasra kell beloni a listaarat, hogy ne legyen tul olcso a 40%-kal egyutt sem

a decathlon szimpibb a tartosan alacsony arakkal, viszont ott es az intersportban sem talaltam megfelelo kerekpart, szerintem most amit vettem, ennel olcsobbat es jobbat sehol nem talalok, szoval nekem igy abszolut jo volt ez a hervises akcio

meret tenyleg nagyon nincs, en pl az utolsot hoztam el, es elottem delelott vettek meg az utolso elottit ebbol a tipusbol

rob210: az en peldambol kiindulva azert nem minden esetben olyan rossz ez, sehol nem talaltam ilyet jobb aron, sot csak dragabban min 10k-val

ja az viszont nagyon nem tetszett hogy ha nem fizetek +3k-t a beallitasert akkor nincs garancia

(#50683) hegyimorc válasza dimola (#50682) üzenetére


hegyimorc
senior tag

"ha nem fizetek +3k-t a beallitasert akkor nincs garancia"

Azt ugyanúgy bele kell kalkulálni az árba, mint egy webshopnál a házhozszállítási díjat

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#50684) inifini válasza DjKoxi (#50675) üzenetére


inifini
tag

Hát ezt jó tudni, nekem volt egy pár órám (a családban) és mindegyik csak a TS-t tudta, mondjuk nagyrészt Sigma volt, így gondolom hasonló módon működtek...Mi alapján nullázza az adatokat? Amíg készenlétben van tartja, aztán alvó módban lenullázza?

(#50685) inifini válasza dimola (#50682) üzenetére


inifini
tag

Nekem az Intersportban a cipő érte meg, Shimano SH-M089 33-ról leárazva 25-re, plusz még 10% kedvezmény, így annyiba került, mintha vmelyik külföldi webshopból rendeltem volna..., de legalább fel tudtam próbálni, illetve egyszerűbb reklalmálni.

(#50686) bunddog válasza dimola (#50682) üzenetére


bunddog
tag

Azért még egy normális biciklishez vidd el átnézni mert ott annyi a beállítás hogy középre a kormány és fogjon a fék és tudj váltani. Nem húznak meg mindent mivel nem tudják/érdekli őket hogy meg kell/kéne.

(#50687) Runner_fxr


Runner_fxr
Ármester

Most én kérnék egy kis segítséget. :) Nagyjából tisztában vagyok az értékével, de azért tapasztalt outisoktól kérdezném, hogy kb milyen értéket képvisel az alábbi képeken szereplő bringa?
Illetve kb milyen évjárat lehet?
Karbon Campagnolo Centaur szett van rajta, rodi kerekek.
Képek:
[link]
[link]
[link]

(#50688) potyi23


potyi23
senior tag

hellotok.Par hete bicikli vasarlason gondolkodom.Kb 17 eves koromig bicikliztem,de aztan lett autom,és most kozel a 30 hoz,vennek magamnak egy jo biciklit.Az amit 15 eve hasznaltam,meg minidg megvan,de inkabb mar azt nemhasznalnam,nagyon regi konstrukcio,meg persze fekek sincsenek rajta :D . Napi 40 km re kellene,leginkabb MTB ket néztem.Rendes aszfaltuton hasznalnam,hetvegen foldut is lenne benne.Voltam már par uzletben,de azt sem tudtam hova rakjam a szemeimet,nkm mindegyik jonak mutatkozik.Vannak mar 150-200 euroert is biciklik,de en inkabb 500 eur fele mennek el.Ott milyen vazasat lehet venni ? Meg persze jolenne a kenyelem is :D :R

(#50689) Hasaggymeg válasza rob210 (#50681) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Időnként azért vannak ott jó árak,amit szerintem a felvásárlói erejéből fakadóan ki tud küzdeni a nagy gyártóknál mint a Fuji,vagy KTM. Hogy mennyire etikus valamit kezdetben akkora árréssel forgalmazni,az másik kérdés.Az etika nem igazán tartozott soha a kereskedők jelleméhez,minden annyiba kerül amennyiért még el lehet sózni.A vásárló "legális" átverése ma már tudományág,lásd pl. a kóla meg a dobozos sörök mennyiségével trükköző legújabb burkolt áremelését.Azt mondják az a jó kereskedő aki úgy b@szik ki veled,hogy még örülsz is neki mennyire jól jártál. :K

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#50690) #16729600 válasza potyi23 (#50688) üzenetére


#16729600
törölt tag

Ajánljatok valami jó markolatot cross trekkingre. Mostanában lerohad a tenyerem a Wilier-en. Csúszós is, szar is, vagy nem tudom mi lett velem, de mostanában ez a kritikus pont nálam. Vagy egy kormányszarv lenne a megoldás? Linkelhetnétek abból is valami jót. Köszi.

(#50691) imyourfriend válasza Hasaggymeg (#50689) üzenetére


imyourfriend
őstag

Nem hogy az etika, a pofátlanság netovábbja jelenik meg néhány kereskedőnél.. arról nem is beszélve, hogy megesett: bolti alkalmazottnak is rendeltem külföldről, mivel idehaza nem tudta beszerezni olyan olcsón a kerékpáros alkatrészt. A vicc persze az, hogy inkább rohadjon a nyakán egy bizonyos alkatrész vagy kerékpár 5 évig, de el nem adja 100%-os haszon híján. :DDD

(#50692) DIEGO15 válasza potyi23 (#50688) üzenetére


DIEGO15
őstag

Én a helyedbem inkább egy Cross trekkinget vennék, mtb helyett. 500 euróból, már egész jót lehet venni.

(#50693) brickm válasza DIEGO15 (#50692) üzenetére


brickm
őstag

Szia!
Mitől másabb egy cross trekking, mint egy MTB amúgy? pont ma gondolkodtam ezen.

(#50694) TayRol válasza inifini (#50685) üzenetére


TayRol
veterán

Intersportban is vannak bringás cipők?

(#50695) inifini válasza TayRol (#50694) üzenetére


inifini
tag

Hát azt hiszem, hogy ezen a Shimanon kívül mintha 2 féle KTM cipőt is láttam volna. Nagy eresztés nincs mondjuk. De a régi Northwave-t is itt vettem, hasonló akcióban.

(#50696) Because


Because
őstag

srácok ezek a 10 sebis cuccok ennyire kényesek? most néztem a láncot és már van rajta rozsda :/

[ Szerkesztve ]

(#50697) dimola válasza bunddog (#50686) üzenetére


dimola
újonc

igen, addig nem is megyek vele, elviszem egy szakszervizbe h huzzak meg amit megkell

(#50698) Runner_fxr válasza #16729600 (#50690) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Nem az olcsó kategória, de nagyon jók: Ergon

(#50699) #16729600 válasza Runner_fxr (#50698) üzenetére


#16729600
törölt tag

Köszi, átnézem. :R De faszaaaa, Amazon is forgalmazza a termékeiket [link]

[ Szerkesztve ]

(#50700) Runner_fxr válasza #16729600 (#50699) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Tudom, rajtunk keresztül kapta meg az ember aki árulja az amazonon is. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.