Hirdetés

2023. szeptember 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) ngabor2


ngabor2
nagyúr

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

ThinkPad notebookok részletes technikai jellemzői (tabook)

aktuális modellek

2005 és 2011 között kivezetett modellek

2000 és 2005 között kivezetett A, T, X modellek

2001 és 2005 között kivezetett R modellek

1992 és 2001 között kivezetett modellek

Pár mondatban az IBM/Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:

1. A jótállás abban az országban érvényes, ahol a laptopot vásárolták, továbbá:
2. A jótállás nemzetközileg is érvényes, de nem mindegyik országban, típusonként eltérhet, hogy melyik ország(ok)ban.

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a gépet hol vásárolták, ill. mettől meddig érvényes a jótállás:

A gép alján van egy matrica, amin TYPE (mint típusszám) és S/N (mint sorozatszám) adatok vannak feltüntetve, ezt a két adatot (nevezzük service tagnek a továbbiakban) kell megadni az alábbi oldalakon:

a.) Jótállás ellenőrzése

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy az adott gép jótállása nemzetközileg melyik országokban érvényes (ill. érvényes-e a jótállás Magyarországon, vagy abban országban, ahol a gépet használni kívánom)?

b.) Nemzetközi jótállás ellenőrzése

Tehát ha a laptop külföldről származik és az a.) pontban feltüntetett linken ellenőrizzük, hogy van-e rá érvényes jótállás, akkor megtudjuk, hogy melyik országban vásárolták és hogy OTT, abban az országban meddig érvényes a jótállás. Ahhoz, hogy kiderüljön, hogy a jótállás Magyarországon, ill. az általunk használni kívánt országban is érvényes-e, meg kell néznünk a b.) pontban feltüntetett linken is! Amelyik ország nem szerepel ebben a listában, azon országban a jótállás nem érvényes.

FONTOS információ, hogy az akkumulátorra csupán a vásárlástól számított 1 évig van jótállás, függetlenül attól, hogy magára a gépre meddig érvényes!

A jótállás érvényesítése:

Mi szükséges ahhoz, hogy jótállási igényemet probléma esetén érvényesíteni tudjam?

A jótállás érvényesítéséhez nem szükséges a vásárlásról szóló számla, ill. a jótállási jegy sem! A gép alján lévő matrica leválása, eltűnése önmagában nem jelenti a jótállás megszűnését, de a szériaszám a BIOS-ban ellenőrizhető kell legyen. (BIOS első képernyőn System-Unit serial number néven, a BIOS verzió alatt három sorral.)

Probléma esetén hogyan juttathatom a gépet szervizbe?

Az egyes konfigurációkhoz a gyártó különféle érvényesítési lehetőségeket nyújt, melyek az alábbiak lehetnek. A jótállás érvényességének ellenőrzése során kiderül, hogy az alábbiak közül melyik szolgáltatást vehetjük igénybe a jótállás érvényesítése érdekében.

- Beszállításos vagy postázásos szerviz (Ez az egyik leggyakoribb mód)
Beszállításos vagy postázásos szolgáltatás esetén a termék javítására vagy cseréjére egy kijelölt szervizközpontban kerül sor, ahova az eljuttatást vagy elszállítást Ön szervezi meg. A meghibásodott terméket megfelelően csomagolva a Szervizszolgáltató utasításai szerint Önnek kell elszállítania vagy postára adnia (előre fizetve, hacsak más utasítást nem kapott) a megjelölt helyre. Miután a termék javítása vagy cseréje megtörtént, Ön átveheti azt. Amennyiben a termék átvétele nem történik meg, úgy az Ön Szervizszolgáltatója saját belátása szerint rendelkezhet a termékkel. Postázásos szolgáltatás esetén a terméket a Lenovo saját költségén juttatja vissza Önhöz, hacsak az Ön Szervizszolgáltatója másképpen nem rendelkezik.

- Helyszíni szervíz: (ez a legkényelmesebb)
Helyszíni szolgáltatás esetén az Ön Szervizszolgáltatója vagy megjavítja, vagy kicseréli a meghibásodott terméket a helyszínen. A Lenovo termék szét- és összeszereléséhez megfelelő munkateret Önnek kell biztosítania. Egyes termékek esetében bizonyos javításokhoz szükség lehet arra, hogy az Ön Szervizszolgáltatója a terméket elküldje egy kijelölt szervizközpontba.

- Futár- vagy raktárszerviz
Futár- vagy raktárszolgáltatás esetén az Ön termékét egy kijelölt szervizközpontban javítják meg vagy cserélik ki, ahova az elszállítást az Ön Szervizszolgáltatója biztosítja. A termék csatlakozásainak bontása az Ön felelőssége. Ahhoz, hogy a terméket a kijelölt szervizközpontba visszajuttathassa, Ön egy szállítóládát kap. Egy futár felveszi a terméket és elszállítja a kijelölt szervizközpontba. A javítást vagy
cserét követően a szervizközpont szervezi meg a termék visszaszállítását Önhöz.

- Termékcsere szolgáltatás
Termékcsere szolgáltatás esetén a Lenovo leszállít egy csereterméket az Ön számára. Ön felel a termék telepítéséért és működésének ellenőrzéséért. A cseretermék az Ön tulajdona lesz, míg a meghibásodott termék a Lenovo tulajdonába megy át. Csomagolja be a meghibásodott terméket a kézhez kapott cseretermék kartondobozába, és küldje vissza a Lenovonak. A Lenovo fizeti mindkét szállítási irány költségeit. Az Ön felelőssége lehet a meghibásodott termék sérülése a szállítás során, ha nem megfelelően csomagolja be a kézhez kapott cseretermék dobozába. Kiszámlázhatják Ön felé a cserealkatrészt, ha a Lenovo nem kapja meg a hibás CRU-t a cserealkatrész átvételétől számított harminc (30) napon belül.

További információk Magyar nyelven itt.

Jótállás kiterjesztése:

Lehetséges-e a gyártó által biztosított jótállás időtartamának a kiterjesztése/meghosszabbítása, ill. meddig és hogyan? A kiterjesztett jótállás HOL érvényes?

- IGEN, lehetséges a jótállás kiterjesztése.
- A gyártó által biztosított jótállás lejárata ELŐTT van erre lehetőség.
- Több fajta kiegészítés is lehetséges. Lehetőség van arra is, hogy a gyártó által biztosított jótállást kiegészítsük pl. helyszíni javításra.
- Magyarországon a jótállás kiterjesztése - jelenleg - a vásárlástól számított 4 évig lehetséges. Lehetséges, hogy típusokon belül van eltérés e vonatkozásban, nem tudok minden típust külön ellenőrizni! Van olyan ország, ahol 5 évig is kiterjeszthető a jótállás, ill. létezik véletlen sérülés esetére is kiterjedő jótállás kiegészítés, de ez - sajnos - szintén nem érhető el - jelenleg - Magyarországon.
- A kiterjesztett jótállás azokban az országokban érvényes, ahol az eredeti/gyári jótállás is érvényes!

A jótállás kiterjesztésének lehetséges módjaira és időtartamára vonatkozóan javasolt egy hivatalos forgalmazó vagy szerviz megkeresése, akik a gép service tagje alapján meg tudják adni a pontos információkat!

További információk Magyar nyelven a jótállás kiterjesztéséről.

Van-e olyan alkatrész, amit én, a gép tulajdonosa saját magam is cserélhetek a jótállás megszűnése nélkül, a hivatalos szerviz igénybevételének mellőzésével?

IGEN. Ezzel kapcsolatban fontos információ, hogy a gépek egyes alkatrészei/összetevői ún. CRU, ill. FRU kódszámokkal vannak jelölve.

Mit jelent a CRU/FRU jelölés?

CRU - Ezek a felhasználó által is cserélhető eszközök. Ha a felhasználó ilyen alkatrészt/eszközt cserél a gépben, akkor az NEM jár a jótállás megszűnésével! Vigyázni kell, mert amennyiben ilyen alkatrész felhasználó általi cseréje során megsérül a gép, akkor az ilyen hiba kijavítását - jótállás keretében - a szerviz elutasíthatja!

A Vásárló által cserélhető egységek (CRU) azok a számítógép alkatrészek, amelyeket a felhasználó cserélhet vagy fejleszthet újabb típusra. A CRU-nak két típusa van: Saját beszerelésű és Választható beszerelésű. A saját beszerelésű CRU-k könnyedén telepíthetők. Lehetnek önállóak, reteszes rögzítésűek, vagy igényelhetnek csavarhúzót legfeljebb két rögzítőcsavar eltávolításához, míg a választható beszerelésűek megkövetelnek bizonyos műszaki ismeretet és eszközt, például csavarhúzót. A vásárló azonban biztonságosan kiszerelheti és cserélheti mind a saját, mind a választható beszerelésű CRU-t.

A vásárló felelős minden saját beszerelésű CRU cseréjéért. A választható beszerelésű CRU-kat cserélheti és telepítheti a vásárló, vagy a jótállási időszak alatt a Lenovo szerviz szakembere is.

Saját beszerelésű CRU-k: ezek a CRU-k szabadon csatlakoztathatók, vagy legfeljebb két csavarral vannak rögzítve. Ilyen típusú CRU például a hálózati adapter, a tápkábel, az akkumulátor és a merevlemez. Egyes termékeknél az olyan alkotórészek, mint például memória, vezetéknélküli kártyák, noteszgép billentyűzetek, ujjlenyomatolvasóval felszerelt tenyérpihentetők és érintőegerek, ugyancsak lehetnek CRU-k.

Választható beszerelésű CRU-k: ezek a CRU-k elkülönített részek a számítógépen belül, amelyeket egy hozzáférési panel rejt el. A panelt rendszerint kettőnél több csavar rögzíti. Amint kiszereli a hozzáférési panelt, láthatóvá válik az adott CRU.

Mely eszközök minősülnek felhasználó által is cserélhetőnek (CRU)?

Erre vonatkozóan pontos információt az adott géptípushoz kiadott Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyvben (Service and Troubleshooting Guide) találhattok - internetről letölthető mindegyik típushoz -

Pl. egy Lenovo ThinkPad X200 esetében az alábbi eszközök minősülnek CRU-nak:

- hálózati adapter
- tápkábel a hálózati adapterhez
- trackpoint sapka
- akkumulátor
- tároló eszköz (hdd vagy ssd)
- memória
- optikai meghajtó

Mely eszközök minősülnek választható beszerelésűnek (CRU)?

Erre vonatkozóan is az adott géphez kiadott Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv az irányadó.

Pl. egy Lenovo ThinkPad X200 esetében az alábbiak minősülnek választható beszerelésű CRU-nak:

- billentyűzet
- PCI Express minikártyák (WIFI, WIMAX, WWAN, Intel turbo memória)

Megjegyzés: Csak Lenovo által szállított számítógép alkatrészeket használjon! Az adott géptípushoz tartozó CRU-k jótállásáról a Biztonsági és jótállási kézikönyv kiadvány 3. fejezete nyújt tájékoztatást.

FRU - Ezek az eszközök CSAK szerviz által cserélhető alkatrészek. Ha a felhasználó ilyen alkatrészt cserél, akkor az a jótállás megszűnésével jár! Gyakorlatilag azok az alkatrészek, amelyek nem minősülnek CRU-nak azok mindegyike FRU, tehát csak a szerviz által cserélhető!

Mire érdemes még odafigyelni használt gép vásárlása előtt a jótállás vonatkozásában?
- vásárlás előtt MINDIG ellenőrizzük, hogy a gyártó milyen alkatrészekkel (CRU, FRU) szállította a gépet
- hasonlítsuk össze ezt a listát pl. az Everest/Aida64 - vagy más rendszerdiagnosztikai program - adataival
- ha olyan eszközben látunk eltérést, ami FRU számmal jelölt alkatrészt érint, akkor vásárlás előtt győződjünk meg arról, hogy az érintett FRU számú alkatrész cseréjéről az eladó rendelkezik hivatalos, IBM/Lenovo szerviz által kiadott irattal.
- erre azért lehet szükség, mert ha az eladó maga cserélt FRU alkatrészt - és nem a hivatalos szerviz -, akkor a jótállás későbbi érvényesítése akadályokba fog ütközni!
- amennyiben CRU számmal jelzett alkatrészben van eltérés, az nem jelent problémát a jótállás későbbi érvényesítése szempontjából - a fentiekben részletezettek figyelembe vételével -
- hasonlítsuk össze a BIOS-ban tárolt service tag adatokat a gép alján lévő matricán feltüntetett adatokkal - egyezniük kell -
- a BIOS-ban ellenőrizzük, hogy van-e bármilyen jelszó beállítva. Ha van, akkor az eladót kérjük meg, hogy törölje a jelszót, vagy ellenőrizzük, hogy az általa megadott jelszót elfogadja-e a gép. Ugyanis a jelszavak egy része nem minden gépen törölhető, ill. ami törölhető az is költséges dolog, nem beszélve a kockázatról, hogy miért nem tudja az eladó az érintett jelszavakat.

Végül egy lista a Magyarországi szervizek elérhetőségéről - a teljesség igénye nélkül -:

Központi szerviz:

IBM Magyarországi Kft. 1117 Budapest Neumann János utca 1. (36) 1 382 5885

Budapesti szervizek:

Albacomp Zrt. 1139 Budapest Frangepán u. 8-10. (36) 1 236-7790
Aloha Informatika Kft. 1117 Budapest Irinyi József utca 38. (36) 1 372-0325
Delta Services Kft. 1033 Budapest Szentendrei út 39-53. (36) 1 437-5250
Duna Elektronika Kft. 1183 Budapest Gyömrõi út 99. (36) 1 666-1630
M and S Informatkai Zrt. 1136 Budapest Pannónia u. 17/a. (36) 1 237-1220
Nádor Rendszerház Kft. 1141 Budapest Öv u. 3. (36) 1 470-5022
Professzionál Zrt. 1117 Budapest Sopron út 19. (36) 1 216-5300
Rikvest Kft. 1148 Budapest Nagy Lajos király útja 24.(36) 1 273-2000
Smartservice Kft. 1117 Budapest Prielle K. u. 4. (36) 1 3710-272
Systrend Zrt. 1037 Budapest Bokor u. 15-21. (36) 1 5058-155

Vidéki szervizek:

Albacomp Zrt. 8000 Székesfehérvár Mártírok útja 9. (36) 22 515-413
Dr. LAN Kft. 3525 Miskolc, Szepessy Pál u. 1. (36) 46 500-040
Kventa Kft. 2040 Budaörs Vasút u. 15. (36) 1 555-4363
PC BoX Számítástechnikai Kft. 6722 Szeged Mérey út 12. (36) 62 486-486
Albacomp Zrt. 4028 Debrecen, Kassai út 26. (36) 52 518-600 / 74701
Delta Services Kft. 4032 Debrecen, Böszörményi út 180. (36) 52 451-452

folyamatosan bővülő FAQ:

*Szeretnék memóriát/vinyót/optikai meghajtót cserélni a gépben, honnan tölthető le a kézikönyv vagy szerelési útmutató?
A kézikönyvek innen, a szerelést segítő videók pedig
innen. A 2006 óta megjelent gépekhez ez is egy hasznos oldal.

*Hol nézhetem meg, hogy gyárilag milyen alkatrészek kerültek be a gépembe?
Parts lookup

*A géphez nem kaptam helyreállító/Recovery lemezeket, hogyan tudom újrahúzni a rendszert baj esetén?
Amennyiben Windows operációs rendszerrel vetted a gépet, a vinyón található az ún. rejtett partíció, erről helyreállítható az OS. Érdemes azonban elkészíteni az ún. Recovery lemezeket: Start - Minden program - ThinkVantage (régi gépeken Access IBM) menüben "Create Recovery Media" - ezen belül "Create Product Recovery Discs now". 1 db CD-re és 1 (esetleg 2) db DVD-re lesz szükséged.

*Mire jó a Rescue and Recovery program?
Itt találsz egy részletes magyar nyelvű leírást róla.

*Linuxot szeretnék telepíteni a gépemre, hol találok ehhez információt?
A ThinkWiki-n.

notebook VGA kártyák összehasonlító táblázata

[ Módosította: 7 ]

(#2) Dr. Akula válasza ngabor2 (#1) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Thinkpad rlz!

Sztem ennyi elég lesz, a lényeget kifejezi. :)

Tim82:
Sztem egyáltalán nem fontos már a DVD. Régen még alap volt mint adattárolási eszköz, ma már inkább floppy kategória. Tárolni TB-os vinyó, flopizgatni pendrive. Mire kellhet még? Oprendszert /szoftvert telepíteni elég egy külső olvasó (vagy író, végülis fika összeg), azt úgyis csak egyszer kell.

[ Szerkesztve ]

(#3) Shadowfax válasza ngabor2 (#1) üzenetére


Shadowfax
addikt

Kicsit hiányozni fognak a régi topikok, de jó döntés volt, már 3 éve is kérhettem volna. :B A FAQ-on dolgozom. :K

(#4) Napfénysüti válasza Shadowfax (#3) üzenetére


Napfénysüti
nagyúr

Egyetértek. Kicsit fura lesz most ebbe az új egyesített topikba írni de jobb lesz mint régen. FAQ-ra meg nálad alkalmasabb személy nem is létezik ;)

Més que un club!

(#5) TOZ


TOZ
addikt

Na kozben megszunt alolam a topic :). Sata adapter ugyben furcsalom, hogy hack nelkul belemegy, ha es amennyiben fru:26R9246 sata keretrol van szo. Azon imenti megfigyelesem szerint van egy muanyag basz, amitol T42be (de gondolom T41be sem) nem lehet a keretet betolni. Fizikailag meggatolja azt. Hm... De van egy ebayes klonom, amin ez a basz nincs meg, az szepen becsusszan... Csak arrol a keretrol mar kideritettuk Nandival, hogy kinai ipari hulladek (gy.k. rossz).
Ki erti ezt?!

(#6) Tim82 válasza Shadowfax (#3) üzenetére


Tim82
nagyúr

Dolgozzunk össze. Végül is egy-kétszer már nekiálltam. :)

TOZ: az FRU szerint az, de gond nélkül belemegy a T41p-be.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#7) _ak_


_ak_
addikt

:Y Ezt nevezem gyors moderálásnak. :)

Nem tudja valaki megmondani, h az ibmes központi szerviz mikortól meddig van nyitva? Valahol egyszer már megtaláltam, de most képtelen vagyok. Mindenhol csak a telefonszámok meg a cím.

Let's begin, de gozaimasu!

(#8) _ak_ válasza _ak_ (#7) üzenetére


_ak_
addikt

Rosszul kerestem. Ha Shadowfax jól emlékszik akkor:
H-Cs: 8:30 - 16:00-ig, 12:00- 13:00-ig ebédszünet!
P: 8:30 - 13:00-ig.

[ Szerkesztve ]

Let's begin, de gozaimasu!

(#9) Otisz válasza TOZ (#5) üzenetére


Otisz
őstag

Nekem gond nélkül ment egy 500-as SATA HDD a T40-T41p-T42p-T43-ban.
HDD-t betettem az adapterbe, adaptert betoltam a helyére, és ennyi.

Jó döntés volt az egyesítés :R

(OO[IIII][IIII]OO)

(#10) TOZ válasza Tim82 (#6) üzenetére


TOZ
addikt

Akkor az egy klon lesz szerintem... Viszont lehet holnap teszek egy probat a klonommal a T42ben, bar nem adok neki nagy eselyt, ket T61ben mar "bizonyitott", de ki tudja, lehet direkt ugy barkacsoltak a kinaiak, hogy T4x-ekben menjen, amikben nem mehetne hivatalosan...

(#11) Shadowfax válasza Tim82 (#6) üzenetére


Shadowfax
addikt

Elkezdtem a dolgot, most így este ennyire futotta, majd még bővítjük. :) Természetesen várjuk az ötleteket a többi topiklakótól is, mit kellene beletenni a FAQ-ba. :K

Sipi: Nézd meg a modkerben, benne van a cucumalacod. :P

[ Szerkesztve ]

(#12) Sipi válasza Shadowfax (#11) üzenetére


Sipi
addikt

Hol van? Hol van? Nem látom!
Legyen benne pl. egy cucumalac. :D

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#13) Tim82 válasza Shadowfax (#11) üzenetére


Tim82
nagyúr

OK. :)

Én bevállalom a szériahibákat. :))

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#14) fokukac válasza ngabor2 (#1) üzenetére


fokukac
nagyúr

b+ kékszarvas, fél évente egyszer szólok hozzá a topichoz, és Te akkor is bezárod...?? ;]

Magnat #10753: linkelés alatt az ebay-es "usb to avi" keresésre gondoltál ?
én egy konkrét termék részletes leírására gondoltam, ami valaki még a télen linkelt...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#15) Tim82 válasza fokukac (#14) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nem Scalpel fórumtársra gondolsz és az ő Advanced Dock/Ati Radeon X600 PCI-E párosítására? :F Bár HDMI-t nyilván nem fogsz ezen sem kinyomni.

PCMCIA-s VGA-ban csak valami vacak Trident rémlik, ami aránytalanul drága a tudásához képest és persze Mo.-n nem lehet kapni.

Nem egyszerűbb egy VGA/DVI adapterrel megoldani? ;]

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#16) lapa


lapa
veterán

jajdejó. épp most adtam le a rendelést egy t61-re. két hét múlva kiderül lett-e vagy egy ruszki pénzmosodába nyomtam bele a pénztet.

egyébként meg jó látni, hogy még csak most nyílt totyik a kis tündérekről és máris ennyi sok embernek van.

(#17) Tim82 válasza lapa (#16) üzenetére


Tim82
nagyúr

még csak most nyílt totyik a kis tündérekről és máris ennyi sok embernek van.

OMG. :DDD

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#18) fokukac válasza Tim82 (#15) üzenetére


fokukac
nagyúr

rákerestem, nem az...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#19) #75490304


#75490304
törölt tag

Üdv! SOS sürgősen kéne nekem válasz hogy egy t400ast ha német billentyűvel veszek lehet e cserélni magyarra kb ez menyibe kerül és tudtok e helyet ahol kicserélik köszi!

(#20) Napfénysüti válasza #75490304 (#19) üzenetére


Napfénysüti
nagyúr

Tudsz cserélni magyarra. Olyan 10-12 körül szokott lenni bill. Amúgy nekem pont német klaviatúrás T400-am van és teljesen megegyezik a kiosztása a magyarral. Annyi hogy az ékezetes betűk nincsenek felmatricázva rá de ugyanúgy megvan mindegyiknek a helye. :K

Més que un club!

(#21) xEon1337


xEon1337
őstag

Első 1-2 napban még működött az On screen display, aztán nem jelezte ki. Feltettem újra, ez sem oldotta meg, utána néztem meg ezt a regedites megoldást, de ez sem segített. Mit tudtok még javasolni?

Szerk.: Ja és újabban a kék ThinkVantage gombra sem reagál.

[ Szerkesztve ]

"Less but better" - Dieter Rams

(#22) Otisz válasza Tim82 (#17) üzenetére


Otisz
őstag

új márka
:DDD

[ Szerkesztve ]

(OO[IIII][IIII]OO)

(#23) #75490304


#75490304
törölt tag

sziasztok mégegy: ha van egy 14 jegyű serial azt a fent említett oldalon hogyan kell beírnom ha érdekel a gari érvényessége?

(#24) #75490304


#75490304
törölt tag

Még vmi, mire kell egy használt t400as megvételénél figyelni? Van vmi tipikus hiba?

(#25) pink75


pink75
aktív tag

nocsak, nocsak
nem figyelek ide pár órát, aztán palotaforradalom topik-ügyben:)

xxx

(#26) #75490304 válasza #75490304 (#23) üzenetére


#75490304
törölt tag

az mitől lehet hogy beírom a serialt és azt mondja a lap hogy re-ensure blabla. Nem értem 14 digites a SN... de nem akarja elfogadni a warranty lookup

(#27) #75490304


#75490304
törölt tag

bocs ez véletlen sikerült

[ Szerkesztve ]

(#28) fordfairlane válasza #75490304 (#26) üzenetére


fordfairlane
veterán

Próbáld ezt: [link]

x gon' give it to ya

(#29) fordfairlane válasza Tim82 (#15) üzenetére


fordfairlane
veterán

Mea Culpa, igazad volt, tényleg nincs h264 gyorsítás az X3100-ban, kevertem az asztali gépem 8600GT kártyájával. Mindenesetre a T7100 CPU elég erős ahhoz, hogy le tudjon játszani egy H264 / DTS kódolású, 1920*816 felbontású HDDVD rippet. Az egyik magon kb. 70% a másikon 35% körüli terhelést mutatott a feladatkezelő.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#30) Napfénysüti válasza #75490304 (#26) üzenetére


Napfénysüti
nagyúr

Ha így van írva a serial: 2765TDG - l3acv4k akkor az első 4 számot kell a bal oldali kisebbe írni ahol a Type számot kéri az utolsó 7 számot pedig a Serialos rubrikába.

Més que un club!

(#31) TOZ válasza Otisz (#9) üzenetére


TOZ
addikt

Az iment (Benedek fiam ma nem ebredt koran, viszont mar megszoktam, hogy koran ebred, igy en felebredtem) kiprobaltam a 42-ben es tenyleg megy a klonban a sATA hdd. (Sajna a konkret keret azonban ebben a gepben sem mukodik csak kb. 5 percig). Az azert eleg genyasag az IBM-tol, h a geniun keretnel ezt a kis muanyag ize gatolja. Lehet, egy sniccer megoldana a dolgot (ahogy a thinkwikin is irjak), de nem olcso egy ilyen muanyag darab...

(#32) ALI_G


ALI_G
veterán

üdv a topiclakóknak :)

Az r,z,sl topicban kérdeztem, hogy lehetne-e R51 notimban vinyót cserélni egy gyorsabbra. A hangsúly azon van, hogy ez bizony marha lassú már.
Egy elve nagyobb vinyó nem lenne gyorsabb is, esetleg az újabb technológia miatt? Ugye bármilyen ATA vinyó belemegy amit notiba gyártottak?

(#33) kerlas válasza ALI_G (#32) üzenetére


kerlas
tag

Üdv! Attól függ, hogy milyen vinyó van a gépedben, az R51-eseket, főleg az R51e-ket lehetett kapni anno 4200RPM-es vinyókkal, na ha olyan van a gépedbe,annál szinte bármi jobb, ha 5400-as, akkor azért túl nagy sebességkülönbségre ne számíts, hacsak nem sikerül beszerezned egy 7200RPM-est. Az én R51e-mben 40-es 4200RPM-es volt, ezt cseréltem egy 120-as 5400-asra, ez érezhetően megdobta a sebességét, bár az 512Mb ram 1,5-re bővítése látványosabb sebességnövekedést produkált.

(#34) McAdam6


McAdam6
tag

Előre is bocs, ha faq-osat kérdezek.
Vista van a gépemen (T400), látok 3 partíciót (c,q,s)
Q: Lenovo
S: Servicev003
A C-t szeretném kettévágni, külön partíciót az adatoknak.
Ha később visszaállítanám a gyári állapotot, az eredeti partíciós helyzetet is visszaállítja, vagy nem nyúl a c-ből leválasztott részhez?

Úgy látom, egyforma gépünk van Napfénysütivel :2765-TDG
Gyárilag XP-vel jött, pár hétig szenvedtem vele, aztán rátettem a Vistát.

(#35) Napfénysüti válasza McAdam6 (#34) üzenetére


Napfénysüti
nagyúr

Valóban egyforma a gépünk. ;) Viszont az enyémben nem a gyári vinyó van így sajnos a kérdésedre nem tudok válaszolni. :(
Meg nálam WIN 7 64-bites oprendszer van fent, ezzel elégedett is vagyok(bár az ujjlenyomat olvasó sajnos nem megy de ez nem fontos :) ).
Vista alatt gyors a gép, mennyire vagy elégedett vele?

Més que un club!

(#36) kerlas válasza Napfénysüti (#35) üzenetére


kerlas
tag

Lehet már írtam valakinek korábban, de ha a T400-adban Upek gyártmányú ujjlenyomat-olvasó van, akkor jó eséllyel működni fog az innen: [link]
letölthető Protector Suite 2009 for Windows 7, ami szerintem sokkal használhatóbb, mint a saját szoftvere.

(#37) Napfénysüti válasza kerlas (#36) üzenetére


Napfénysüti
nagyúr

Te gondolatolvasó vagy, pont most akartam ilyesmit kérdezni. :R
Azt hol tudom megnézni hogy milyen gyártmányú az ujjlenyomat olvasó? Eszközkezelőben kiírja?

Més que un club!

(#38) kerlas válasza Napfénysüti (#37) üzenetére


kerlas
tag

Igen ott ki lehet bogarászni, a részletek fülön a tulajdonságnál (legördülő) meg kell keresni a gyártót.

(#39) marcitp válasza ALI_G (#32) üzenetére


marcitp
őstag

Nemrég cseréltem HDD-t, T42, utánajártam, az ittlakók egyrésze a Samsung-okat javasolta, nem bántam meg, rendben vannak, van egy T42P 160GB, meg egy síma T42-es 80GB-os winyó, csendes, nem vészes a melegedés, kellőképpen gyors, 5400-es. 7200-eset szinte lehetetlen találni.
Grat. az új topic ötlethez!

https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/

(#40) Otisz válasza McAdam6 (#34) üzenetére


Otisz
őstag

visszaállítja az eredetire, tehát nem hagyja érintetlenül

(OO[IIII][IIII]OO)

(#41) lakkusjj


lakkusjj
aktív tag

sziasztok

R61i típusú notimban van egy t5450-es proci, ezt tervezem kicsierélni egy t7700-asra, vagy vmi hasonlóra.
Az lenne a kérdésem, hogy az erősebb procival érdemes-e beszerezni egy nagyobb teljesítményű procihűtőt, vagy a gyári is megbirkózik az új procival. A t5450 sose melegszik 64-65 fok fölé.

(#42) Magnat


Magnat
veterán

Hi,

a még az előző totyikból válasz erre:

i400 (#10772)
"kipróbáltam és a 720as hd filmet minden gond nélkül vitte a firegl t2 "

Ugyan részletkérdés, de nem a FireGl viszi, hanem a cpu.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#43) Ace Ventura


Ace Ventura
addikt

Továbbra sem tudok feltenni semmilyen drivert a T42-re?
Mi a gond?Szüz XP, és egy driver sem megy fel. :W
1 hete ezzel szerencsétlenkedek. :O

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#44) N.GÁBOR


N.GÁBOR
aktív tag

Sziasztok.

Próbáltam kideríteni, hogy a T60-hoz létező "Advanced mini dock" egységen van e S-video kimenet de nem sikerült. Illetve nincs feltüntetve, hogy lenne, de ez szerintetek lehetséges, hogy egy dokkolóról ilyet lehagynak? ( lehet hogy buta kérdés ne haragudjatok miatta)

Egyébként épp egy T43 vásárlását tervezem, amit a későbbiek során szeretnék 2 giga DDR2-vel használni. Annak van valamilyen hátránya, ha a két modul eltérő márkájú?
A gép SXGA kijelzővel rendelkezik. Mivel a jelenlegi gépem xga-s ezért nem tudom, hogy ennek esetleg lehet-e vmi hátránya. Gondolom talán többet fogyaszt, de talán mindenhol máshol inkább előnyös mint hátrányos ha minden igaz.

Előre is köszönöm válaszaitokat.

üdv Gábor

May the force be with you!

(#45) Scalpel válasza N.GÁBOR (#44) üzenetére


Scalpel
senior tag

Nincs a T6x/Tx00 advanced mini dockon s-video, csak dvi... volt advanced dockom, azt hiszem azon sem volt... de hangkimenetből van digitális is... no comment.

(#46) marcitp válasza Ace Ventura (#43) üzenetére


marcitp
őstag

Valami extra T42-őd van?
Mintha lehetne szériaszám alapján is keresni drivert, mintha úgy emlékeznék.
Egyszer sem volt baj a T42-őim telepítésénél, nem értem a gondot :F
Mivel száll el? Mit "mond" a windows?

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/

(#47) #75490304


#75490304
törölt tag

Üdv, no meglett végre a t400am. Azonban szeretnék egy kis egítséget kérni ugyanis minden faja csak sztem túúlságosan is jó áron vettem a gépet. Érdről elvben. Használt hátoldalt szerint áprilisi, minden megy amúgy klassz alig használt ami furi hogy nincs hozzá win, a serial a hátán és az everest szerint különbözik és a lenovo warranty oldalán nem talál semmit a gariról. ez kicsit bosszant... Ötlet, jameg sajnos kezdő notis vagyok nemsok t400at láttam eddig, és nemtom minden faja e... ha van esetleg vki aki a X XVI XVII XVIII XIX KERBEN LAKIK és ért vagy használ t400at és lenne kedve ránézni egy picit azt megköszönném dobjon privit msnt telot vmit. Kicsit félek hogy valahol átvertek de nemtom hol. Igaz sztem még gari nélkül is jó áron volt a gép de az nem lenne hátrány...

meg vannak olyanok hogy pl a jobb alsó sarok ahol a thinkpad felirat van ha megnyomom néha kattan s mozdul hanygyányit lefelé... ez normális???? ha vkinek van türelme adhatna msnt kérdezgetnék pl az atis vgat hol lehet kikapcsolni???? jameg semmi papírom nincs se cd se semmi cxsak gép és töltö...:S így lehet alapból nincs is gari mi?:( és német bill. Sztetek? Remélem csak én parázom túl... Megköszönném ha vki tudna vmi okosat mondani erre.

[ Szerkesztve ]

(#48) KilgoreTrout válasza #75490304 (#47) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Írd be a szériaszámot, hátha valakinek sikerül megnézni a garit, ha neked nem ment. Vagy rakd fel a Lenovo System Toolbox-ot, az is megmondja.
(Lehet, hogy több rossz t400-ból lett összeállítva, ez magyarázná a különböző serialt.)

(#49) #75490304 válasza KilgoreTrout (#48) üzenetére


#75490304
törölt tag

kösz az infot. igen ezis azt mondta cannot be determined de a fixnél küldtem egy requestet hátha az ér vmit, az hgy tudom meg hogy ledes e a moncsim és hogytudom az integrált karit használni a ati helyett ja és hogy csinálok recobery discet ha nekem nincs ilyen opcioma thinkvantageben? :S

(#50) KilgoreTrout válasza #75490304 (#49) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Recovery disc készítéséhez meg kell lennie a recovery partíciónak, ha ezt letörölték, akkor nem tudsz készíteni, a Lenovo küld dvd-t ingyen (már ha garis a géped).
Az lcd-t szerintem csak a típusszámból tudod kideríteni (Everest talán kiírja, és az alapján meg lehet nézni a honlapon). Bár ehhez más jobban ért.
Az integrált kártyát (xp alatt legalábbis) szerintem csak a BIOS-ból tudod ki-bekapcsolni. Vista alatt mintha lehetne az oprendszerben is valahogy.
Nem kaptál több infót attól, akitől vetted? Nekem kicsit gyanúsnak tűnik azok alapján, amit leírtál, hogy több gépből lett "házilag" (értsd nem hivatalos szervízben) összerakva.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.