Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28639) evilskati válasza gyulank (#28638) üzenetére


evilskati
aktív tag

Látom ugyanabba a hibába estél, mint én. Először én is ide jöttem segítségért, aztán számomra kiderült, hogy a bicikli nem annyiból áll, hogy ráül az ember és elkezdeni hajtani, mindegy mi van alatta. Elkezdtem olvasgatni, és mostmár másfél éve követem a topikot, de biciklit még azóta sem vettem :D

Most fogok túlesni úgy érzem ezen, és csak bemegyek valahova, kipróbálom, ha tetszik, megveszem és boldogan hajtom. Ha valami szétmegy rajta, mostmár elviekben tudom, hogy mire érdemes cserélni.

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs értelme az utána olvasásnak, de a gyorsan elérhető sok információ miatt döntésképtelenség elég könnyedén felléphet.

Ami szerintem számít: Érdemes aluvában gondolkodnod, mert kevesebb karbantartást igényel. Felmerült, hogy szállítani is szeretnél. A Trekking bicikliken van sárvédő miegymás, és erős csomagtartó amire lehet kapni oldalt logó táskákat. Utánfutót is könnyű hozzá találni, ha nagyobb dolgot szeretnél. Egyébként a sebességet az adja, hogy az országúti és trekking bicikliket nagyobb (több fogas) lánctányérokkal szerelik, ezért ha szeretsz nyomatékosan tekerni(mint, ahogy említetted), akkor érdemes ilyet nézned. Ha megvan rá a keret, és közlöd a topiklakókkal, akkor megmondják, hogy érdemes e újonnan nézni, vagy inkább használtan.

Ha vidéki vagy és nem tudsz felmenni Pestre, akkor használtat nehéz lesz jó áron találnod. Saját példámon: Néztem egy Mali Ironmant Győr környékén, ez egy országúti kerékpár vázváltóval és alu vázzal 80 ezer Ft-ért. Pesten ugyanez a kerékpár fékváltókarokkal, jobb felszereltséggel, de acélvázzal 45 ezer Ft.

Ha újonnan veszed, akkor szerintem érdemes olyat nézni, aminek jó a váza, mert ha valamilyen alkatrész elromlik, azt könnyebb jobbra cserélni, mint egész biciklit venni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.