Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz Dark Archon #283283 üzenetére
• Compatible with 7/8/9/10/11-speed SHIMANO/SRAM
szart küldtek, kérnék egy újat.
szerk.: ja, és asszimetrikus a hátsó kerék felnijének profilja... ilyet se láttam még, ez mire jó?
más lesz a küllők fűzési szöge, így a hajtásoldali és az ellentétes oldalon lévő feszítőerők közelebb lesznek egymáshoz.
amúgy ha aszimmetrikus a felni, akkor az az egy kategóriával drágább/könnyebb felni a dt-nél.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #283300 üzenetére
Az ára is egy "indikátor" , azért 1000 euró alatt Shimi 6100, illetve 7100, továbbá RS Judy felszereltségű karbon kerékpár már több mint gyanús, az általad jónak mondott kínai vázak közel ott kezdődnek...ugyanakkor pl. az Ican kilóg, az sem tudom hogyan tud 450 dollárból kihozni egy vázat, azzal már talán a Sava ára körül is ki lehetne hozni egy bringát valami akciós kerékkel.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Lacerta
aktív tag
válasz Hasaggymeg #283299 üzenetére
Van benne igazság, én is azt tapasztaltam, hogy ha a hagyományos nyúlásmérő beesik a görgők közé, onnantól exponenciálisan romlik a lánc állapota, függetlenül attól, hogy az egész nyúlik, a görgők kopnak gyűrűvé.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #283303 üzenetére
Trifox, Elves, Og-Evkin, Ican árban általában egy szinten van (most épp nem), ez az a szint, ahol már elvileg akad nagyon szépen kidolgozott, jó minőségű váz is. 400$ alatt is vannak vázak, de olyant én nem mernék venni... Winspace, Yoeleo az más kategória, ők magasabb ligában játszanak. Ican amúgy elvileg bérgyártó is, magyarul nagy neveknek szállítanak vázakat, de "természetesen" titok, hogy melyikeknek.
szerk, amúgy igen, jól gondolod, pl 11.11 vagy más komolyabb akcióban simán lehet építeni Sava árban egy Ican vagy Og-Evkin bringát és én ezekben jobban bíznék, mint a Sava-ban.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Nakamura felsőt/mezt használ valaki? Van az Intersportba kuponom és megláttam, hogy itt is vannak, pl. ilyen: [link]
Szeretnék venni valamit a tavaszi/nyári szezonra, abszolút amatőr, inkább hétvégi bicós túrákhoz, van tapasztalatotok vele?
Vagy ha ezzel nincs, akkor tudtok ajánlani 10 alatt?"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz hentes555 #283307 üzenetére
Ajánlani majd ajánl más, nekem volt Nakamura, igaz nadrág, és gyenge. ...a kimondhatatlan nevű YI...na várj, meg kell nézzem ...YKYWBIKE sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
hentes555
senior tag
válasz Hasaggymeg #283309 üzenetére
Köszi, hátha érkezik még rá visszajelzés.
Másik amatőr kérdésem, hogy az alábbi kettő között igazából mi a különbség vagy inkább úgy kérdezem, melyik lehet megfelelőbb az általam leírt, hétvégente kb. 60-80 km-t túrázós felhasználásra, "normál" hardtail bicón, ami nem koskormányos/gravel?
MTB felső 5k 'Országúti' bicós mez 7k
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
avl
senior tag
válasz Dark Archon #283283 üzenetére
"ja, és asszimetrikus a hátsó kerék felnijének profilja... ilyet se láttam még"
a 2008 ota meglevö Trek 1500T-men is asszimetrikus van (Bonträger), azota sincs vele gond
a hatso sor miatt nem lehet a teljes rendszer szimmetrikus, különbözö elgondolasok lehetnek (küllöfesz a küllök meredeksege miatt, emiatt a felni huzasi hatasuk miatt, van ahol a küllök szama 2 oldalrol nem egyforma, ...)
-
parandroid
félisten
válasz hentes555 #283310 üzenetére
Az alsónak az az előnye, hogy mivel tökéletesen testre simul, gyakorlatilag nulla a hozzáadott légellenállása. Emellett többnyira az anyaga is komolyabb, illetve a cipzár miatt remekül szabályozható a szellőzése (mondjuk mászásnál, ahol alig van menetszél, ellenben a pulzus magasabb, igen jól tud jönni. Cserébe elég hülyén tud kinézni, ha nem olyan tested van, mint a modellnek.
A zsebek a hátán meg az extra.
Ha a fentiekből nem ismertél magadra, akkor jó a másik is.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ZavaBalazs
őstag
ahogy nézem, a mtb mezen nincs zseb. tudom, külsős/kezdő szemmel
kurva hülyénelég furán néz ki a pólók hátulját teletömni, de ha csak néhány dolgot viszel magaddal (és minek vinnél annál többet, mint ami ide befér ) akkor sokkal kényelmesebb, mint egy hátizsák.én amúgy rövidebb-lazásabb utakra szoktam ilyet is húzni, mondjuk ez azért érezhetően gyengébb minőség, de lehet benne létezni. de ez inkább csak ilyen extra mez, hogy minden szirszar útra ne a rendeset kelljen felvenni
[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Hát ha nem feltétlenül ragaszkodsz a sztereotípiákhoz melyek szerint egyiken ilyent míg a másikon szigorúan olyant kell hordani, azt veszed melyet kényelmesebbnek, célszerűbbnek, hozzád illőbbnek érzed. Én a cipzár miatt a másodikat venném, lexarom, hogy országútinak nevezik.
Dark Archon...ahogy fentebb is írja a kolléga, ma a sor és a féktárcsa miatt is aszimmetrikus fűzésre kényszerülnek a gyártók, vagyis a küllők egyik oldali rögzítését adó kerékagy közepe tulajdonképp már nem a kerék tengelyének közepe is, vagyis a felni nem az agy közepe körül forog. Egyik oldali küllők rövidebbek és más szögben is hagyják el a kerékagyat, így adott volt, hogy egy ilyen fejlesztést is meglépjenek (el lehessen adni ? ) mikor a felni metszete nem egy szimmetrikus alakzat hanem ehhez a féloldali fűzéshez alkalmazkodott forma. Azt, hogy ennek mekkora a hozadéka azt megmondják majd itt a mérnökök.[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
Köszönöm, nem is gondoltam, hogy ennyi segítséget kapok ilyen hirtelen
Holnap bemegyek a Decathlonba és felpróbálom őket. Ami eldőlt, hogy szerintem inkább ebből a kettőből fogok választani, semmint a Nakamurából.
Az országútisban nem zavar, hogy van zsebe, kifejezetten jól is jönne, összesen egy vízálló nyereg alatti táskát szeretnék vinni, abba szeretnék belerakni mindent, amire szükségem lehet túra közben.
Ami az "outis" meztől kicsit visszatart, hogy ahogy parandroid kolléga is írta, egy kicsit nagyobb hasam van a képen látható modellétől, így nem tudom hogy nézne ki, de majd ezért megyek el holnap és próbálom fel
-
-
hentes555
senior tag
válasz Hasaggymeg #283317 üzenetére
Végülis, ha következetesen nem eszek majd bicózás előtt sem, akkor jó lesz
-
addikt
válasz Hasaggymeg #283303 üzenetére
az ár jelen pillanatban nem indikátor semmire, példa: [link]
amíg az internetstores gmbh cucca ki nem megy a piacról, addig lesznek még itt pupillázós árak“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
chubby2o6
senior tag
válasz prannk #283267 üzenetére
Nem. Adapter akkor kell, ha a villád nyaka és a vázad fejcsöve nem kompatibilisek. Pl. a fejcső tapered (alul szélesebb, mint felül), a villád nyaka meg végig egyenes, mint a mostani villádé. 1 1/8"-os, vagyis 28, 6 mm a külső átmérője. Ha az új villádnak is egyenes nyaka van, nem kell adapter, viszont a 30 mm belső átmérőjű alsó kónuszt ugyanúgy rá kell húzni/kalapálni, mint ahogy a régi villádon is volt, tudod, ami nem akart lejönni.
A linkelt kormánycsapágy elvileg tartalmaz mindent: alsó-felső csészéket, csapágyakat, alsó kónuszt, felső központosítót, porvédőt, kupakot, csavart. -
Tin
veterán
válasz f4lcon #283319 üzenetére
És mikor megy ki? A fahrrad.de (de az összes többi is) folyton küldi a hírlevelet, de ami tényleg jó lenne, abból nincs készlet, a sz.rt meg minek venné meg az ember....
Vennék jó sisakot, szemüveget, hol vannak az akciók? Ruhából?
Most épp az van, hogy mindenki visszavett a kiárusításból, mert jön a szezon.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Végre valami izgalmas, így, vagy úgy, de...xar kínai.
-
Tin
veterán
válasz dom1n0 #283323 üzenetére
Nekem egy tök olcsó Fischer sisakom van, amit csak bedobtam a kosárba 1 éve, mert kell "valami", de idén nyáron már kellene valami jól szellőző. Szemüvegből meg egy olcsó Lidl-s van, de abból is kellene már egy jobb. Ilyenkor "télen" nem annyira gáz, mert kevésbé izzad az ember, de már itt az ideje ennek is. Ja, és amúgy nincs se rövid bringásgatyám, meg rendes rövid mezem se. Ugye téliből és átmenetiből bevásároltam, az most még használható, de már nem örökké.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
az internetstores gmbh felszámolása megkezdődött, illetve tegnapi hír, hogy a Wiggle/CRC is eladásra került (mindkettő a becsődölt Signa Sports tulajdona volt) és onnan is elküldenek 447 alkalmazottat, tehát mindenkit. a felszámolóbiztos meg nem fogja nézni, hogy mit mennyiért ad el... ezek a cuccok még egy pár hónapon keresztül nyomasztani fogják a nyugat európai árakat
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
komlo654
csendes tag
Sziasztok országúti kerékpározáshoz szeretnék sisakot vásárolni hosszúkás fejformához. Létezik olyan sisak ami normálisan áll egy ilyen fejformán, vagy az összesbe úgy fog kinézni az ember mint valami gomba?
-
-
varsam
őstag
válasz Ringman #283329 üzenetére
Azt nem néztem, de ha így van, akkor legalább leszállhat a vállamról a kisördög Bár meg lehetne oldani, sokan élnek kint...
Meg ugye ott van még a garancia kérdés is, tuti az sem lenne egyszerű ha esetleg kellene, szóval ja, nem véletlen ezek az árak, valamit valamiért.[ Szerkesztve ]
-
User_2
tag
ismer valaki olyan autópálya felüljárót,
ahol az országút úgy megy át az autópálya felett,
hogy az országút mellett egyébként haladó kerékpárutat is kiépítették?csak annyi, h szeretném megnézni, hogyan néz ki.
egyből az út mellett? elválasztó korláttal? vagy csak egy sima útjel festéssel?
külön dedikált felüljárót építettek az út felüljáró mellett? -
Jester01
veterán
válasz User_2 #283332 üzenetére
A BuBa-n Székesfehérváron külön híd van. Mondjuk az nem autópálya csak a körgyűrű.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Jester01
veterán
-
krokostamas
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Obea Laufey H30 hardtaillel közlekedek a 90%-ban terepen, de tervben van, hogy néha aszfalton is elgurulnék vele. Így két utam lenne, veszek 100-150 környékén egy másik bicajt, vagy veszek egy másik kerékszettet, amit könnyen tudnék cserélni alkalomadtán.
Jelenleg a gyári "OC1 Trail 30" kerekek vannak rajta, amire tenném mondjuk az aszfaltos gumikat, illetve akkor vennék egy jobb kerékszettet 100-150 környékén, amire menne a jelenlegi Maxxis Dissector.
Na itt jön a kérdés, hogy megérné-e a jobb felni, érezném a különbséget? Sok helyen olvastam/láttam, hogy egy nagyon jó fejlesztés tud lenni, ezért jött ez a gondolat.
Vagy tényleg egyszerűen veszek egy másik használt bicajt ilyen áron..
Én DT Swiss XM1700/M1900 felnikkel szemeztem, de ha tudtok ajánlani 29"-es mtb kerekeket, akkor megköszönöm.
És köszi a tippeket előre is! -
addikt
válasz Hasaggymeg #283315 üzenetére
Nahát, milyen fejlesztések vannak... Mindegy, írtam nekik, majd reagálnak. Remélem, csak félrenyúltak, és van P 1800 is. Mert a matrica a kerék zacskóján bizony P 1800.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
balintbaba
tag
válasz krokostamas #283336 üzenetére
Na itt jön a kérdés, hogy megérné-e a jobb felni, érezném a különbséget?
Biztos éreznéd, de szerintem nem érné meg. Ezzel a véleménnyel mondjuk valószínűleg egyedül leszek a topikban.
Milyen terepen használod az Orbeát? Azért a Dissector elég agresszív. Egy XC gumival lehet haladni műúton is és kereket sem kéne cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz f4lcon #283326 üzenetére
Köszi! Most olvastam utána, ez elég "finom" bulinak néz ki. Érdekes, mert az internetstores márkái: fahrrad.de, bikester, probikeshop, brügelmann, votec, ortler, serious, vermont, fixie, red cycling products.
Gondolom akkor innen várhatóak komolyan készletkiszórások, és hát ugye ez a többieknél is leveri az árakat, illetve rántja magával őket is.
Na, akkor ha valaki lát valami megérős cuccot, linkelje csak nyugodtan
-
Ringman
nagyúr
ez milyen vétel szerintetek 425-ért: Cube Attain SL GTC - 2020-as modell [link]
mondjuk jó lenne, ha beleférne egy 30 de inkább 32-es külső. mely években volt geometriaváltás cube-nál?
#283345 Dark Archon
ránézésre (meg reddit szerint is) belefér a 30-as [link][ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
válasz Ringman #283344 üzenetére
Attainnál nem volt váltás, a mostaniak is hivatalosan csak 28 mm széles külsőt tudnak. Bár méretben jó lett volna, de én ezért vetettem el ezt a típust.
Egyébként szvsz ennyiért jó ajánlat, minden korrekt rajta.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Khelben
nagyúr
válasz Dark Archon #283345 üzenetére
Évek óta 32-es külsővel használom az Attain-okat, még a karbon GTC-t is. Az aluvázasba belement a 34-es gumi is.
[ Szerkesztve ]
-
krokostamas
tag
válasz balintbaba #283340 üzenetére
Főleg Bükk, trail meg ahhoz hasonló terepeket. Gondolom a hardtail mivolta miatt tettek rá gyárilag ilyen széles, 2,6-os gumikat. Néha úgy érzem kell is neki.
Ez sem rossz ötlet mondjuk, körbenézek XC gumik körül. -
Khelben
nagyúr
válasz Khelben #283346 üzenetére
Bocsánat, tévedtem. A 2016-os Attain-t 28-assal használtam, mert az felnifékes volt. A 2021-es SL-t 32-essel használtam, de egy darabig volt benne 34-es is. A 2021-es GTC Race-t most 32-essel használom.
#283344Ringman : képek alapján ez tök ugyanaz a váz, mint az enyém, nuygodtan tehetsz bele 32-est.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Mai tekerésen :
A múltkor értetlenkedtem itt, hogy mi értelme a HV (high volume) minipumpának, ha az egyetlen különbség, hogy sokkal nehezebben pumpálható, mint a HP (high pressure) és 2.5 bar fölött szinte lehetetlen pumpálni vele. Na, ma tubelesses monti gumin szinte nélkülözhetetlennek tűnt, a haverok sorban próbálták a nagyobbnál nagyobb pumpákkal felnyomni a gumit, egyikkel sem sikerült. Rácsavartam a szelepre a kis HV pumpámat és ahogy elkezdtem pumpálni, kb. azonnal rárobbant a felnire a gumi .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...