- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 19:33 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
azért az elég kínos, nagy csinnadrattával beállítasz egy rekordot, erre jön valaki, és gyorsan lefarag belőle 30%-ot
-
ZavaBalazs
őstag
kedvencem a bubán pákozd:

mi a biztonságosabb, végig a főúton, vagy 4x keresztezni, és a járdán lavírozni? -
ZavaBalazs
őstag
köszi! strava lemaradt, azt pótlom.
meg akkor már ezt is, múltkor eszembe jutottál, választási eredményt ünneplős ride-ra kimentem Zoli kedvelt szlovák karikájára, összejött rajta a 3 óra alatti 100k. apró szépséghiba, hogy a TT-vel
de olyan szelek fújtak, hogy az idő kb 90%-ában a bullhornt fogtam, nem feküdtem, szóval vegyük úgy, hogy dropson mentem egy aero outival.
lehetett volna kicsit jobb is, egy hullámos rész alján fel volt túrva az út, lendületvesztés + szántóföldön kerülés kb 4 percet rontott. meg mondjuk azt se bántam volna, ha szélcsend van, gyorsabb lett volna valszeg - bár az elején az enyhe emelkedőn 45-tel veretés nagyon fasza volt, repült a bringa, én meg nagyon elhittem magamat. 
Hasaggymeg: annyira azért nem volt az elborult ötlet, nagyon kis forgalom, másfél sáv széles meghagyott rész, sokkal több hely volt, mint sok budapesti egyirányú + biciklivel kétirányú utcában. szerintem az úton is elfértünk volna, de kézenfekvő helyen volt a járdamélyítés.
-
ZavaBalazs
őstag
mátra ring 2026:
6030D-vel és egy barátommal együtt mentünk sima hosszú távon (idén bekerült plusz opciónak a kékes, a sima hosszútáv csak mátraházáig megy fel). az eleje 4 km lejtőzés volt "lassúrajttal", ez azt jelentette, hogy abasárig 45-ös átlaggal értünk le, sokkal gyorsabb akkor se lettem volna, ha akarok
kb fél órát sikerült az elejével menni, de aztán valamelyik kaptatón leszakadt a kis társaságunk, és elengedtük. maradt mögöttük egy kb 10 fős második boly, ahova 6030D-vel beálltunk, a másik cimbi lemaradt, és mondta, hogy menjünk nyugodtan (egyébként is lazábban tervezte lehozni).
a következő másfél órát ezzel a csoporttal töltöttük, volt itt minden, graveltől gyíkvállú sworksösig, de dolgozni többnyire nem nagyon akartak, az idő kb 35%-át 6030D töltötte az elején, én olyan 25-30%-ot, még páran húztak olyan 10-10%-okat, a többi csak utazott. közös kedvencünk a csaj volt, aki egy másodpercet nem ment elöl, de amikor előtte kezdett szétszakadni a sor, akkor méltatlankodva kiabált hátra, hogy "gyerünk fiúk, mire vártok". ilyen és hasonló eseteknél rendre nekem kellett felugranom (mert 6030D húzta az elejét
), más meg nem mozdult volna. de ha az elejéről kiforogtam, akkor is általában elég hamar vagy visszakerültem az elejére, vagy össze kellett húznom a sort.
egész recskig így mentünk, ahol belefutottunk egy félpályás útlezárásba, ahol a forgalmat lámpával vezérelték. nekünk pont pirosat mutatott, nyilván belementünk, mibajlehet. mibajlett: jött szembe egy autó... pont odaértünk egy garázsbejáróhoz, süllyesztett padka, 6030D már pár felmart út végén Peter Saganként felugratástól duzzadó önbizalommal felment erre is, de a hátsót pont odaverte, és bemutatott egy hasonló akrobatikát. térd lezúzva, hátsó kerék durrdefekt, bicikli túlélte, csak a fvk gumi repedt ki a csücskén. én elkezdem szerelni a hátsót, ő a térdét ápolja, amikor odajönnek az útépítők elsősegélycsomaggal.
5 perc alatt leápolták, addig én a kerékkel végeztem, mentünk tovább. nem sokkal később felérünk a harmadikunkra, aki ezek szerint annyira nem is maradt le, de jött a mászás, ott azért lehagytuk kicsit. hegyen valszeg rosszul fújt a szél, a mászás a tavalyinál lassabb lett több wattal, és a lejtőre is mindenki úgy érezte, hogy nehezített rajta (nekem mondjuk PB lett, de itt eddig vagy autó mögé beragadva, vagy technikai hibával szenvedve jöttem eddig :D )
a vége 3:04 lett (3:12 bruttó) 98 km / 1100 szintre, 31.8 átlag, szerintem eddig a nettók is sokkal lassabbak voltak, mint ennek a bruttója
a bukfencig majdnem 35-ös átlaggal mentünk el, fasza volt a tempó. végén (az előttünk befutó ebálykost, és a 100+ átlagsebességű hibás eredményt leszámítva) 10-12-14. helyen futottunk be, ami csak annak köszönhető, hogy aki valahol jegyzett, az felment a kékesre is
jövőre lehet úgy kéne menni, ez idén most így tökéletesen megfelelt.
frissítésfanoknak: 1,5 liter iso, 3 gél, rajt előtt 20 perccel egy koffeines gél, szóval saccper 90g óránként. -
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
ha a kistányér 30 lenne mellé, azt mondom oké, legyen igaza a kávédaráló lobbinak, de 36-os kistányérral...
nagy az átfedés, maradt kb 14 sebességed. egy standard 50-34-hez képest mászni is nehezebb vele, cserébe lejtőn is előbb leforog, marha hasznos 
nem azt mondom, biztos van az a felhasználás, amihez jobb, gondolom CX-nél jó az, ha közelebb van a kis meg a nagytányér, mert akkor kevesebbszer kell elöl váltani, de országútira szerintem hülyeség
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
aliról ez nekem bejött, olcsó, aluménijom, nem törik, stabil (igaz, én országútin használom, nem DH-ra, de gondolom azt is kibírja), manapság már 5-8 munkanap alatt meghozzák aliról is.
-
ZavaBalazs
őstag
a 177,5%-os laza, az már a pihenő a 182,6-os után.
(ex)Cat: jó, hát laikus szemmel az tényleg kemény, hobbistáknak meg csemege. én is emlékszem, hogy mindenki sétált felfel, én meg küldtem el mellettük a 3 napra megpakolt málhás szamárral. de hát teperni kellett, hajlott váltótartó fül miatt a 3 könnyű fokozatot nem tudtam/mertem használni.
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
légyszi akkor írd már le nekem, hogy milyen színeket látsz a 2. és a 3. grafikonon, köszi!
igaz, annyit megadok, hogy nem mögötte van, hanem előtte.
-
ZavaBalazs
őstag
nem is kell:

ez se fagyott még sose (540), mondjuk én is csak gyári cuccokat használok rajta. -
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
6030D-vel kipróbáltuk a hétvégén, teljesen jó, ahol még használható volt a régi felület, azt meghagyták, az alján, a sorompó környékén (ahol úgy kellett lesni, hogy melyik kátránycsíkról melyikre menj tovább, ha nem akarod, hogy kirázza a fogtömést) nagy egybefüggő új felülettel, ott nagyon jó volt a flow. az étteremtől lefelé nem olyan jó, ahhoz nem nyúltak, de az is használható. és amúgy meg igen, szentendre-paprét felfelé menős szakasz, annak meg jelen állapotában is teljesen jó. dömörkapura sokkal inkább ráférne...
gbors: a szegmenseket a közösség gyártja, nem a strava
nekem is a 11 km-es ingázós útvonalon van 13, na bumm. nekem mondjuk nyilván nem ad minden úton a 80%-ára achievementet, mert sokat járok rajta, gondolom te rég/kevésszer voltál azon az úton.Maximum1: grat
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
ez nem az X9, hanem a Z9, egyszer vettem ilyet, 800 km alatt teljesen kinyúlt és kétszer szakadt (korrektség jegyében hozzáteszem, nem új sorra ment fel, ez is segíthetett a kopáson), haverom csepel rapidja is ilyennel volt gyárilag szerelve, ott viszont új soron nyúlt meg ugyanígy saccper 1000 km alatt. #351094zsocy ez speciel olyan, hogy ennél tényleg el lehet gondolkodni a nullkilométeres cserén
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
"forma egyes pilótákat kérdezni mivel menj a boltba"
kérdezd őket nyugodtan, nem bugattit fognak javasolni. ez itt pl George Russell, a jelenlegi bajnoki éllovas:
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
az rossz viszonyítás, egyrészt kétszer ment fel a hegyre, másrészt nem kör volt, hanem pozitív 800 méter különbség van a rajt meg a cél között, szóval annál tuti gyorsabb lenne ez a karika.
-
ZavaBalazs
őstag
a tour de mátra van úgy, a mátra ring nem megy fel a csúcsra (és a végén 350m lejtőzés van mátrafüredre)
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
nejed jobban örülne, ha Beja helyett a biciklid egy narancs Orbi lenne?
-
ZavaBalazs
őstag
nem tudom, sose szokott gondot okozni. következő kereszteződésig elmegyek (ahol a balra kanyarodó megint érzékelős) ha látok kanyarodó autót, ami indítja majd a lámpát, beállok mögé, ha nem, akkor meg átcsalinkázok a szemközti buszmegállóhoz (ilyenkor a lámpa miatt nincs szembeforgalom), és onnan várom a biciklis zöldet, így full gördülékeny.
nem hétvégente járok erre, hanem hétköznap 8-9 között. -
ZavaBalazs
őstag
A Röppentyű utcai szakasz nagy kedvencem (mármint tényleg), mindig vigyorogva megyek rajta, ugyanis az első számú autósüldözöttnek, Drimál Tibornak (autós érdekvédelem nevű gittegylet elnöke) pont ott van a műhelye. Pár éve volt vele dolgom, akkor picsogott, hogy milyen hülyeség, hogy ezt is elvették a zautósoktól, amikor ott van a szemközti járdán. Arra járok munkába (és örülök, hogy befelé nem a járdán kell), még egyszer nem láttam a lámpánál 5 autónál többet egyszerre, mennyivel jobb lenne az élet, ha megtarthatták volna a két sávot, mert akkor az egyikben állhatna 2, a másikban meg 3
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
sikerült egész organikusan beleszőni a beszélgetésbe...
HB! -
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
hali, kis di2lemmám van, az orbea TT amit vettem, többé-kevésbé 8050 ultegra di2 groupsettel van felszerelve, de az első váltó nem teszi a dolgát rendesen. viszont nem tudom állítgatni, mert nincs benne BT modul, az akkuja meg régi fajta, és ha vennék is hozzá BT modult, az nem menne vele.
jelenleg ez van: SM-EW90-B elosztódoboz, SM-BMR1 akkutartó, SM-BTR1 akku.
opcióim:
1, veszek rá egy régi fajta wireless egységet: SM-EWW01, meg egy kábelt, ez kompatibilis a régi cumókkal, viszont ez BT-t nem tud, csak ANT+-t, szóval ha telefonos appból akarom állítgatni, kell hozzá egy ANT+ dongle is, ez kb 40k-ból jön ki.
2, veszek rá egy új wireless egységet: SM-EW-WU111, meg egy kábelt, ez tud BT-t, viszont nem megy a mostani akkuval, vagy veszek hozzá egy nyeregvázcsöves akksit csak azért, hogy szervizeléskor arra dugjam rá, vagy veszek hozzá egy másik akku mountot: BM-DN100, ami a meglévő akksival és elosztódobozzal kompatibilis, de megy vele az új wireless egység is. ezt félig apróból, félig boltból szintén olyan 40-45k körül tudom összehozni.
3, nem bohóckodok ezzel, elviszem szervizbe, és ők megcsinálják (gondolom jelentősen olcsóbban, viszont macera, és a jövőben se tudom önállóan megoldani)annyira engem nem izgat, hogy lássam a fokozatokat a garminon, tudom anélkül is, hogy ha nehéz tekerni akkor lefelé váltok, ha könnyű akkor meg felfelé
csak szeretem, ha nem kell szervizbe rohangálni, hanem megoldom én, esetleg a nálam ügyesebb cimborám. kérdés megéri-e ezzel bohóckodni, esetleg van-e egyszerűbb megoldás, vagy menjen a 3, anyagilag jobban járok vele. (vagy valakinek a topicból kölcsön egy kábel, nyeregvázcsöves akku, EW-WU111 a beállítás idejére)elsősorban Runnerre nézek, ha már pont itt van, de más is nyugodtan hozzászólhat, ha tud.
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
Jogos! 1100€, bőröndmérleget nem találom, de kb 9 kg lehet, talán kicsivel több.
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
szia! ebben a topicban fognak tudni segíteni neked.
-
ZavaBalazs
őstag
na én is felültem a dopaminvonatra, tegnap elugrottam klagenfurtba ezért:

orbea ordu 2013(?), rajta di2 ultegra (féken meg könyöklőn is lehet váltani, könyöklőn csak hátul - ez fontos szempont volt), meg egy 60/82 mm kyzr karbon kerékszett (ilyen, csak hátul 82, kb 1700g), könyöklő valami jóféle 3T, kormány nem tudom, de vékony, karbon, 38 széles (outin 40-est használok)állítgatással még nem foglalkoztam, meg még ki kell majd csicsázni mountokkal, kulacsokkal, jobb nyereggel stb, de kezdésnek nem rossz. stílusosan a vasi vasember útvonalán lett felavatva, amin össze is jött gyorsan egy course PB
igaz nem sokkal, de a nyereg még alacsony, óvatos is voltam, nem tudtam, mire számítsak a sok víz + karbon fékfelület kombóval (szuszinho: most nem csak kétszer fékeztem
) nem éreztem instabilabbnak, mint a kb 25 mm mélységű felnit a másikon, maga a bringa viszont eléggé máshogy fordul, tolja maga előtt az orrát kanyarban (nem baj, triatlonra kell, nem gokartpályára). a ride elején azt hittem, hogy az első váltó offos, nem akart váltani, de mint kiderült, csak arra várt, hogy hátul a legkönnyebb fokozaton legyen, addig letiltott. gondolom valami szoftveres hülyeség, ami beállításra vár.
-
ZavaBalazs
őstag
engem nyugodtan kifelejthetsz, én csak lelkes vagyok, de nem egy liga a srácokkal.

-
ZavaBalazs
őstag
de akkor mondok egy konkrét példát. itt van INTELligent, jár triatlonokra, tavaly ábrahámhegyen abszolút második, balatonfűzfőn a rövidtávon korosztályos első, abszolút 6. asszem, és a bringás részidőn a leggyorsabb volt.
ez már pl jegyzettnek minősül? -
ZavaBalazs
őstag
miattam ne aggódj, az én büszkeségem az eredményeimre abszolút nem függ tőled (mondjuk nem a fentire vagyok büszke, az csak egy jó poén, valamikor láttam, hogy közel vagyok Attihoz, úgyhogy egy szeles napon kimentem, hogy legyen egy jó screenshot
), elsősorban magammal versenyzek, így meg általában nyerni szoktam.
és szerintem a többiek is így vannak ezzel, mármint hogy nem tőled függ a büszkeségük, csak már megfigyelhetted, hogy ha valaki mond egy ilyen bődületes aranyköpést, az beépül a folklórba.elsőre úgy olvastam, hogy közelebb állok hozzád, mint Valterhez, ami full igaz. aztán elolvastam rendesen, amit írtál, ebben már (anélkül, hogy meg akarnálak sérteni) nem lennék biztos
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
nem pont így, de ez már történik. [link]
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
remek filozófia, de szerintem a felhasználók felnőtt emberek, és el tudják dönteni, hogy kellenek-e nekik a zavaró tényezők, vagy nem, nem kell őket megvédenie a gyártónak.

szerk.: na megint gyors voltam, legalább akkor tegyek hozzá példákat, Toobee pl szokott bicikliről dolgozni, neki hasznos a teams értesítés, nekem a hangouts van engedélyezve, mert azon csak páran keresnek, de a család tudja, hogy ha bringázok, azt látom.
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
nem bántásból, de ha elég erős lennél, a négyszögletes is belemenne azokba a lábakba.
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
tavaly mentem asszonnyal 3 naposat, arra nekem elég volt egy ilyen setup:
még a frissítés is elfért benne
Tin: pro tip, a ruhákat napi bontásban zacskózd be, levegőt nyomkodd ki belőle, könnyebb lesz elpakolni, nagyobb simítózáras tasak teljesen jó rá (vagy nyilván direkt erre való vákuumos utazózsák, de azzal nincs tapasztalatom - van-e elég kicsi, működik-e porszívó nélkül, mert azt gondolom nem viszel
) -
ZavaBalazs
őstag
Cyclami S5 aliról, mondjuk én brytonnal vettem, aztán váltás után mástól kaptam rá Garmin adaptert, szóval azt nem tudom, hogy milyen minőség a gyári. Maga a mount tök jó, minimál alu, elég nagy előrenyúlással, fel tudod rakni úgy is, hogy a mount legyen szintben a kormánnyal, meg úgy is, hogy a computer.
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
minden nap 60-90 percet szerintem nagyon kevesen futnak, nem találtak volna embert a tanulmányhoz
komolyabb arcoknál is tippre heti 3 intenzív/hosszú edzés mellett a többi napon csak ilyen 30-40 perces lötyögések mennek (ha egyáltalán), de majd INTELligent kijavít, ő ezeket jobban vágja. -
ZavaBalazs
őstag
szerintem így értik (plusz kiemelve a mondandó lényegét):
[They found that both methods obtained similar results when it came to improvements in fitness] + [the 40/50/10 group saved 17%
lesstime] – showing that the 80/20 approach is as effective as training at a high intensity in low-mileage runners, it just takes more time"
mert hogy azt mondja, hogy hasonló eredmény, hasonlóan hatékony, csak több időbe került.
illetve 27*1,17 = 31,6 (vagy 32*0,83 = 26,6, nem tudom melyik irányból nézték a 17%-ot), kerekítve stimmel is.hozzáteszem, #346512dom1n0val valamelyest egyetértek, korrektség jegyében jegyezzük meg, hogy a futós 30 perc nem bringás 30 perc, de szerintem is soványka.
-
ZavaBalazs
őstag
na még szerencse, hogy én 33 évesen kezdtem, így rendben van.
vagy mert tegnap betöltöttem a 35-öt, innentől már nincs immunitásom?
-
ZavaBalazs
őstag
akkor már én is, de esetemben is értelmezhetetlen a kb 1000 km futással, huszonpár óra úszással összemosva. de amúgy az év fasza volt, tudatosabb edzés, 2 nagyon jó meg 1 gyengécske triatlon, első országúti verseny jóérzésekkel, tavalyi 1:58 után 1:40-es félmaraton, eddigi leghosszabb/legtöbb szintes ride-ok, kb minden úgy vagy jobban sikerült, ahogy elterveztem előre. év végén jött egy kis túlerőltetéses sérülésecske, anélkül meglettem volna, mert a havi ~150 km tervezett futás helyett közel nulla megy november közepe óta, de annyi baj legyen.

-
ZavaBalazs
őstag
még nincs felfújva 23.7 +- 0.4 psire, azért ilyen.
itt is grat
#346297avl: max és nyugalmi pulzus ismeretében ez nekem egész pontosan eltalálta a laborban mért zónákat: [link], Karvonen MHR + RHR módszer
#346304dom1n0: nálam nem volt ilyen ügyes, behaluzott már nekem ilyen 203-204-eket is, holott már többször megütöttem a rev limitert 197-en.

-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
👌pedig úgy rémlett, hogy a premier outlet se outlet áron megy egy ideje, de ez tényleg nagyon jó ár volt. a felajánlást köszönöm, de triatlonokon Rubik-kockának szoktam öltözni, na nem úgy mint a spar maratonos haverom
találtam jó tarka cipős-zoknisat, itt-e. 
mez drágának drága, cserébe gondolom tartós se lesz, de mondhatni ingyen volt (lesz). amikor neveztem, akkor még 36k volt, szóval még többet spóroltam, mintha most neveznék.
-
ZavaBalazs
őstag
jaja, valami ilyesmi lesz szerintem is. de hát látod, ezekben én sem mélyültem el, az ilyen szervezeti része abszolút nem érdekel, nem vagyok olyan szinten, hogy foglalkozni kelljen a pontokkal, a "milyen eseményen mire tudok kvalifikálni"-val és társaival, csak megyek, kihajtom a belem és bejövök a középmezőnyben.
de remélhetőleg gyorsabban, mint tavaly. 
"1200 km meg egy jó cipőnek nem szbad gondot okozzon."
ne már, én 800-zal számolva táraztam be olcsó velocity nitro 3-akból, most azt akarod mondani, hogy igazából még kb 4000 km-nyi cipőm van készenlétben?
-
ZavaBalazs
őstag
hooooooolvetted, nagypatikában??? én is pont most vettem egy ilyet csak fekete-neonzöldben, nekem 23500 volt bestsecretről, már azzal is megfogtam az isten lábát asszem
csak használni is tudni kéne, kb másfél hónapja 2,5 km-nél többet nem tudtam egybefüggően futni térd/combprobléma miatt, otthon meg állnak hegyekben a használatra váró futócipők.
ennek már megvolt a "nagytesója", az adios pro 3, az bejött, szóval gondoltam gyorsabb edzésekhez ki lehet ezt próbálni.
szvsz jól néz ki amit vettél, mondjuk én most épp törekszem mindenből színeset venni, ha nem megy az ár rovására. akkor már bedobom, neveztem a keszthelyi rövidtávú triatlonra, ez a mez benne van a rajtcsomagban: [link] kattintás előtt retinákat felkészíteni
-
ZavaBalazs
őstag
jó, én nem hobbiklubokról beszélek, hanem a nagyobb hazai versenyekről, versenyengedélyes, pontversenyes rendezvényekről, akár országos bajnokságokról. (pl jövőre a rövidtávú OB szombathelyen lesz, a honlapjukon ez áll: 41. VASI VASEMBER, Olimpiai Távú Triatlon, Amatőr Ranglista és Váltóverseny)
leszögezem nem azt vitatom, hogy ilyen az olimpiai, csak tisztázni akartam a potenciális félreértést: sokan a rövidtávot így hívják, olyan eseményeken is, ahol van könyöklő/TT. -
ZavaBalazs
őstag
De ez a konkrét olimpiai jellegű versenykiírás, nem? (ha itouchfan erre gondolt,akkor nem szóltam)
A sima rövidtávot hívják olimpiai távnak is, amin eddig voltam, az mind könyöklő/TT oké, bolyozás nem oké jellegű esemény volt. (szerelőm mesélt olyan idén nyári hazai versenyről, ahol volt 40 fős bukás bolyban, gondolom ott akkor könyöklő sem volt. Asszem sprint volt, talán fadd-dombori?) -
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
valakinek minőségellenőrnek is kell lenni, ugye MEOimagic?
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
akár az is lehetne, ezeken a nyereg mögé szokott menni a kulacs, meg a könyöklő közé, esetleg a vázba.
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
ezek szerint ő lenne Anita?
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
meg is van a következő projekt.
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
nyilván nem az, ez egy elterjedt téveszme, azt hittem elég kifigurázósan írtam ahhoz, hogy egyértelmű legyen...
még nem találkoztál vele? -
ZavaBalazs
őstag
de hát körforgalomban iLLeGáLiS biciglizni!!!
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
mondanám, hogy vegyél egy L-est, én meg átveszem, de egyrészt az L elfogyott, másrészt nálam se biztos, hogy marad
-
ZavaBalazs
őstag
gondolom azt úgy kell érteni, hogy addig ér a gatya, nem úgy, hogy 77-es átlépőjű emberre tervezték.
egy ilyet én is berendelek, nem az igazi már a régi téli decás gatyám, mintha "kevésbé lenne meleg", mint korábban, ha ilyen van...
max megy vissza, aztán bringázok úgy, hogy téli gatya + mackónadrág
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- Assetto Corsa Rally
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asrock Z270 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB GameMax Storm 2 AB Adata 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

lehetett volna kicsit jobb is, egy hullámos rész alján fel volt túrva az út, lendületvesztés + szántóföldön kerülés kb 4 percet rontott. meg mondjuk azt se bántam volna, ha szélcsend van, gyorsabb lett volna valszeg - bár az elején az enyhe emelkedőn 45-tel veretés nagyon fasza volt, repült a bringa, én meg nagyon elhittem magamat. 
kb fél órát sikerült az elejével menni, de aztán valamelyik kaptatón leszakadt a kis társaságunk, és elengedtük. maradt mögöttük egy kb 10 fős második boly, ahova 6030D-vel beálltunk, a másik cimbi lemaradt, és mondta, hogy menjünk nyugodtan (egyébként is lazábban tervezte lehozni).
nagy az átfedés, maradt kb 14 sebességed. egy standard 50-34-hez képest mászni is nehezebb vele, cserébe lejtőn is előbb leforog, marha hasznos

már csak 3 másik palimadár kell, és foghatjuk egymás könyöklőjét.

inkább 80-90 körül volt a használt ár ezekre, 60-ért egyszer láttam egy agyonhorzsolt darabot (mire rászántam magam, pont elkelt, de akkor már akartam, úgyhogy lett egy patika darab 80-ért)