Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz hentes555 #101482 üzenetére
Nem tűnik rossznak. Nyeregvásárlás előtt pedig olvass utána az összefoglaló idevágó részében.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
pc360
addikt
válasz hentes555 #114078 üzenetére
Teljesen mindegy, mind ugyanaz a hulladék. Egyedül a Schwalbe belsők emelhetők ki, azok tovább tartják a nyomást. Már ha egyáltalán gyártanak még 26-os méretben akármit is... De az meg az 1800 forintos kategória.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz hentes555 #114860 üzenetére
Engedd le,told be egy kicsit a szelepet,így engedve hogy helyére menjen ott is a külső,majd fújd fel és utána tedd fel a szelepszárra a rögzítő csavart.Ezek az olcsó belsők olyan batár szeleprésszel vannak megáldva,hogy ha behúzod teljesen és rögzíted a szelepszárat már nem fér ott el a külső is.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Zola007
veterán
válasz hentes555 #114860 üzenetére
Túl kihúztad a szelepet, mikor felraktad a külsőt.
Én mikor külsőt rakok, végignézem, hogy a belső a gumiköpeny öblében helyezkedik-e el végig
Csak annyira húzom ki a szelepet, hogy az anya rámenjen és, ne csúszhasson vissza.Majd 1-2 pumpálás levegőt fújok bele és ellenőrzőm, hogy a külső mindenhol a belső és a felni között van.
Ha igen, csak utána kezd el pumpálni.
▬▬▬▬
a CST Traveller City az drótperemes.
Engedd le teljesen és forgasd el a külsőt valamelyik irányba.
Ha ott is megmarad a pukli, akkor hajtogatva volt a gumi. Drótperemes köpenyt tilos meghajtani, vidd vissza, adjanak egy másikat.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
jjeahh
nagyúr
válasz hentes555 #114991 üzenetére
Nem az új (?) gumi bütykei miatt rezeg? Én amikor hátul visszaraktam a régi külsőt, az enyém is elkezdett furán vibrálni, azt hittem a láncal vagy a váltóval van baj esetleg a csapágyak darálnak, de aztán kiderült, hogy állványon vagy a hátsó kereket megemelve nincs rezgés . Pedig megszoktam már, hogy a terepgumik aszfalton enyhén ráznak, de ez a Rapid Rob valahogy nagyon furán teszi, lehet túl kemény az anyagösszetétele, ez megmagyarázná azt is, hogy miért kapar el-csúszik annyira.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
xy.zsolt
őstag
válasz hentes555 #137089 üzenetére
Igen, ez a Lidlben kapható nyereg.....ha megfelel a szélessége akkor az ár/érték aránya kivételesen magas. 3 évig használtam....bár az még GEL-es volt és úgy rémlik azt olvastam, hogy idén már szivacsos....
Jakab66[hun] köszi, hogy jelezted....elnéztem egyel a sort
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
RexpecT
addikt
válasz hentes555 #237380 üzenetére
Szokott lenni, és legtöbbször amúgy is olcsóbbak mint a magyar webshopok főleg ha több mindent is rendelsz.
Egy pár hely ahol érdemes széznézni:
-bikeinn.com
-bike24.com
-bike-discount.de
-rosebikes.hu
Bikeinnen a legolcsóbb a szállítás ~2500forinttól indul, a többi helyen 10eur. -
Ringman
nagyúr
válasz hentes555 #237380 üzenetére
jjeahh ezt egyszer összegyűjtötte egy hsz-be: [link]
de brit cégeknél érdemes csekkolni, hogy van-e eu-s warehouse, vagy vámolni kell.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
RexpecT
addikt
válasz hentes555 #237430 üzenetére
Sajnos az alkatrészekhez nem annyira érték, főleg ha egy régebbi bicóról és szabványokról van szó.
Át kell gondolnod, hogy megéri-e egyáltalán erre a biciklire költeni, pláne ha ennyi mindent ki akarsz cserélni.
Én is itt bicózok a környéken, ha nem akarsz hegyre menni, akkor valszeg egy gravel típusú biciklivel jobban jársz, az bőven elég a Nagyerdő-Pallagi utakra, cserébe aszfalton is gyorsabb mint egy monti.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Mennyit gondoltál rá költeni kb?
Mert van komplett 1x9-s microshift hajtás 140 euróért [link]
Meg jobb fajta 26-s kerekek kb 20 ezertől...[link]
vagy a bolhán lehet nézni hajtást váltást is.... csak kérdés megéri e... vagy ezért a pénzért inkább nézel egy komplett bicót mondjuk... tényleg csak a pénztől függ...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
őstag
válasz hentes555 #237448 üzenetére
Én akkor a kerékszettel kezdeném.... pl [link]
meg a mostani hajtást átnézném, új bovdenek, bovdenházak, és lánc + mindent megzsírozni, és használnám, aztán kiderül hogy kell e új hajtás, és akkor eldöntheted merre mész 1x9-10, vagy 3x7... de amit írsz arra az 1x9-10 jobb szerintem...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
hentes555
senior tag
válasz hentes555 #237453 üzenetére
Csak egy kérdés, nézegetek kerékszettet, találtam használtan Araya RX7 felniket Shimano Deore FH-M550 típusú agyakkal. Ahogy látom, a felnibe 26x1.5 van írva, ez kompatibilis lehet az 1.9-es Double Fighter külsőkkel?
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
zsocy
őstag
válasz hentes555 #237462 üzenetére
Teljesen jó felni, kiállta már az idő próbáját és még működik. Amíg van rajta fékfelület addig lehet is használni. Arra pedig amire neked kell kb. bármi jó lenne, ez tényleg nagyon lightos felhasználás, nyugodtan veheted ezt is akár.
Azért nézz körül facebook csoportokban is (ősmontisok, retro mtb adok veszek), mert ott sokszor jobb cuccok vannak régi gépekhez, akár olcsóbban is ennél. Néha igazi kincsek is felbukkannakvallas, szerintem te is ezekben a csoportokban találhatnál jó 26-os telót, már ha tényleg keresel ilyet a régi gépre.
-
Ringman
nagyúr
válasz hentes555 #237619 üzenetére
Bike Bearing Grease: A Practical Guide to Bearings and Assembly for Bikes
(akár összefoglalóba is mehetne - ha Runner és a kedves topikgazda is jóváhagyja)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Sleek
senior tag
válasz hentes555 #237619 üzenetére
Jónak jó . De én bringához inkább kálcium bázisút használok. Jobban taszítja a vizet mint a lithium bázisú .
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Fall-N
veterán
Ha komplett hajtás és váltás csere is kellene meg kerék, gumi akkor biztos hogy nem éri meg. Olcsóbb venni egy Decathlonos gépet, amit akár később lehet tuningolni. Mire megveszed az összes alkatrészt, szép összeg lenne. A másik buktató a régi szabványú alkatrészek, amiből csak alap kategóriát kapnál. Például nagyon elavult már a menetes kormány, a régi szabványú hátsó kerék stb.
-
szimpláncsak
tag
válasz hentes555 #237892 üzenetére
Én is vettem, csak előtte el kellett volna olvasnom a leírást, mert csak hátsó lámpaként nem lehet használni Pedig én azért vettem, hogyha ne adj isten útközben merülne le, vagy történne valami a két lámpám közül valamelyikkel, akkor ez ott lehessen a zsebemben és ahová kell felrakom. Mondjuk van országútim, ha annak az alsófogás végére rakom elvileg látszódik hátulról is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz hentes555 #240061 üzenetére
Jó hát, korábbi Cube bringám hasonló KMC e-bike lánccal volt szerelve (10 sebis XT/SLX vegyesvágott hajtás/váltás) és nagyon tartós láncnak bizonyult, csakis magas ára miatt nem vettem újra olyant.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz hentes555 #240071 üzenetére
Ha nem aszfalton fogsz menni vele, akkor sokkal kényelmesebb telszkóppal használni. Főleg ha sokat, gyakrabban mennél vele. Érezni fogod a csuklódon
Az most egy másik történet, hogy 15-20e Ft-ból milyen villákat lehet venni.
Rugós Rock Schox és Suntour teleszkóp volt a kezeim között az elmúlt években egyszer-egyszer.. hát működött de.. de.⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
patyil
tag
válasz hentes555 #240085 üzenetére
ezt végtére neked kell eldönteni,
én sokáig egy rugós suntour villás trekkinget hajtottam és hosszabb utakon azért örültem annak a csillapításnak is. Főleg ha csomagokkal megpakolt lassabb "koca" túrák ahol akár földút is bejöhet a képbe, én rámennék a telóra, szvsz ilyen jellegű bringáknál kevésbé számít a súly[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz hentes555 #240071 üzenetére
Én is rakattam bele az "öregbe" rugós telót nekem nagyon rázott és kemény volt a trekking kerékpár főleg a járdáról le és föl ahol nincsennek szintbehozva az asztfalttal fekfőrendőrön áthaladáskor is kényelmesebb. Szerencsém volt vele mert jaunárban még tavalyi áron jutottam hozzá vadiújonnan most a "1.5-2x-r annyiba kerül" a 1" menetes Suntour NEX-P-HLO. Szerintem célszerű "felárat" fizetni azért hogy Lockout legyen benne mert így kapsz egy "univerzális" villát. Amennyit rosszat hallotam én a teleszkópról a főleg belépő és középkategóriáról én nem csalódtam benne inkább pozitív tapasztalataim vannak
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz hentes555 #240944 üzenetére
Hali,
Még szintén 26" MTB koromban volt Black Jackem, elég jó volt. Aszfalton elég jól gördül, földúton is tapad. Double Fightert is használtam, az valami defektmágnes volt, vagy csak én voltam szerencsétlen, nem tudom.
Mindenesetre szerintem erre a felhasználásra inkább ún. gravel külsőt vennék 40 mm szélesség körül, esetleg 1,75"-os Smart Samet, ha még kapni 26" méretben.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
addikt
-
Ringman
nagyúr
válasz hentes555 #240944 üzenetére
ha nem lesz tubeless, akkor marathon 365 gt, én kb ugyanerre használtam trekkingen, télen sem volt baj vele. mindennel elboldogul, de ennek megfelelően nem a leggyorsabb és viszonyalg nehéz.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz hentes555 #240952 üzenetére
elképzelhető, nekem is 8 meg 11 hetet írtak termékekre, aztán postára adták pár napon belül.
-
zsocy
őstag
-
deny330
aktív tag
-
andrisbandi
őstag
válasz hentes555 #242931 üzenetére
Városban lépcső, padka... erdőben sziklától lehet bekapni ilyesmit.
Úgyis belsővel használod, nincs sok jelentősége egy felütésnek. Hacsak nem lett nagy tojás a kerékben.
- Müa gyorskötözőt szoktak a vázra zárni, elfordítod, h a kilógó része majdnem érintse a felnit... megpörgetve a kereket, a felnivel párhuzamosan belenézve a nyolcast látni, merőlegesen meg a tojást.
- Van aki megtanulja a centírozást, de pár ezerért profin megcsinálják a szervízben, és meg is szakértik a kereket.Amikror elvittem egy régi használt kerékszettet centíroztatni, azt hittem nem túl jó, és talán nem is lehet rendesre megcsinálni. A szerelő jót mosolygott, majdnem tökéletesre kikupálta. Azt mondta mások ennyi hibával nem is szoktak foglalkozni. Igazából engem sem zavart, csak fura volt a tojás, látszott a külsőn, ha figyeltem az első kereket. Először a helytelen külső felrakásra gyanakodtam, de szappanosvizes igazgatásra sem javult meg. Akkor megnéztem gumik nélkül, úgy látszottak a felni hibái. Olcsó montin igazából ez nem lényeges.
▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
andrisbandi
őstag
válasz hentes555 #243250 üzenetére
azsiacenter
Lehet ezek között is találsz.[ Szerkesztve ]
▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
addikt
-
ZolkoW
őstag
válasz hentes555 #243720 üzenetére
nem akarok antireklámot, meg talán van is, ami bejött ilyen Aldi/Lidl cuccokból, de ez a kesztyű/nadrág/mez is olyan nekem, mint az alapszerszámok (fűrész, fúrókkészlet, bitkészletek, stb) : inkább szerszámboltból
Ez így megalapozatlannak tűnik, szóval sorolom, ami eszembe jut:
-japánfűrész: fogai töredeznek, kuka
-kalapács: fasza, mondjuk mit lehet azon elrontani
-fúrókészlet: egyik jó, másik nem jó (üt)
-esőnadrág: nem rossz, de inkább vennék most másmilyet
-bicószerelő állvány: nem minden porcikája tökéletes, de rendben van, és jó vétel volt
-futófelsők: annyira nem szerettem meg, a decásokat jobbnak tartom anyagra
-futónadrág: ugyanez, de legalább nem drága
-Parkside, Ferrex cuccok: ezek bejöttek, de ezek motorizáltak, szóval nem annyira az jellemző, hogy az anyagminőség a lényeg, mint egy fűrészlapnál, vagy csavarhúzónál
-futósapkák: elmennek, de ezek inkább a doboz alján pihennek
-futókesztyű: ugyanez, hasonló áron van tényleg jó is
-bringás lámpaszett, lítiumos: na ez egész jó
-átlátszó vázvédő fólia tekercsben, csak nem így hívják, hanem kültéri ragasztószalagnak, 3M : fasza
-napszemcsi: nem bringás, csak sportszemüveg, üzletben jónak tűnt, de nem szeretem a szürke lencséseket, és ez csak használatkor tűnt fel. Különben nem kötnék bele..Hirtelen ennyi jutott eszembe. Csak azt akartam mondani, hogy pont az egyszerű dolgokat nem is feltétlenül olyan egyszerű (jóra) gyártani..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Maximum1
őstag
válasz hentes555 #243720 üzenetére
Pont most jöttem a dekából, megvettem az ajánlottat, amit köszönök.
Nagyon kényelmes, jó az anyaghasználat is, remélem a kormányt is jó lesz vele fogni. -
peetie1
aktív tag
válasz hentes555 #246737 üzenetére
Én ezt használom, jó illatú és frankón tisztít. Nem is töltöm vele nyakig a lancmosot, plusz még ami marad benne azt egy üres befőttes üvegbe visszatoltom ulepiteni, racsnira ecsettel még fel lehet vinni utána A waxolas előtt is ezzel toltam át, igaz akkor több körrel, amíg koszos lett a kezem a lanctol addig lancmoso, zuhany, lancmoso, zuhany.
De most rendeltem a rosebikesrol 5literest az sokkal olcsóbb. Remélem megjon mert kavarodás van, a revolut ma jelzett hogy törölte a fizetést mert a kereskedő nem igényelte az összeget (1hete adtam fel a rendelést). Reggel írtam nekik mailt, hogy ilyenkor mi van, majd délután meg jött a mail a rosetol, hogy feladtak a csomagot Gondolom nem lesz ajándékba a 200€s csomag, de hátha
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest