Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A zselicben erdőbe tévedt outista térdes esete
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Te azóta hordasz magaddal EpiPent, nem?
Egyébként érdekelne, milyen kocsi, amiben egy kutya villogni tud. Leginkább hátrafelé kell húzni a bal oldali kart, ami egy kutya esetében azért nem kis mutatvány. Dudálnia egyszerűbb lenne.
A másik, hogy sose zárunk kutyát járműbe, egy percre sem. Ha berakta az állatot, vagy valamit matatott a csomagtartóban a fazon, és épp be akart szállni, az más.
-
-
válasz
Matska
üzenetére
Ja, rég ettem jó kis őzpörköltet például. Egy időben jártam Kaposvár környékét egy barátommal, ismerem nagyjából a területet. Ott leszek 2 éjszakát, pénteken megyek, csak vasárnap utazom vissza Budapestre. Ha már elmegyek addig, nem csak 85 km-ért.
Én megyek, ahogy jól esik, de azért igyekszem nyomni neki. Ha látsz a rajt előtt, akkor ott csak egy kávét tolunk legfeljebb
Canyonnal leszek, szinte koppra a képen látható konfigurációban, nekem nincs más. Sisakom fehér.
-
-
Jön valaki ZselicRINGre?
-
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
Bikepacking vagy "normál" nyaralás csomagokkal? Az sem mindegy.
Gondolom, a repülőgéppel Verona a cél. Én valami korai géppel mennék, hogy dél körül már egy Garda-tó közeli településen levő szálláson legyek. Ha"normál" módú nyaralás, akár autó bérléssel Veronában, hogy legyen hol tartani a csomagokat, míg be nem lehet csekkolni a szállásra. Bár csak ezért luxus, bizonyára megengedik, hogy letedd a szálláson, megbeszélés kérdése.
Aznap felfedező túra délután, bemelegítő kör a környéken. Estefelé meg lehet lazulni. Én nem kapkodnám el, az utazási macera miatt érdemes kiélvezni a dolgot, és nem egy körben lenyomni az egészet. Két nap alatt kényelmesen meg lehet csinálni, valahol megszállva közben.
A második 70 km után visszatérnék az első napi szállásra, majd másnap másfelé felfedező túra (csomagokat megőriztetni ismét), majd valami késő délutáni géppel haza.
Így akkor ez 3 éj / 4 nap. De még az is lehet, hogy az első 70 km utáni szálláson két éjszakát lennék, és egy nap helyben felfedezést tennék ott is.
Mondjuk így belegondolva, a fenti módszer csak akkor működik, ha minden csomag a bringán van.
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez tök jó, meg sem kell állni pisáláshoz, MTB-s gatyából amúgy is kilóg
Kár, hogy elavult, érdemes már megvárni a 9D-st. -
válasz
stickermajom
üzenetére
Hát, ja
Valami acél Csepelt vennék a helyében, azt jóvan
-
válasz
f4lcon
üzenetére
A GRX mind gravel felhasználású, nem outi / gravel / allroad. De persze mindenre jó egy autós hasonlat, hiszen hasonló bonyolultságú egy kerékpárral
Mégis, autónál ott van a típusnál azért általában egy motor térfogatra utaló szám, esetleg üzemanyagra, hajtásra vonatkozó információ. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Ha neked az adatmező meg a grafikon ua., akkor legyen
#351613parandroid: hát persze... muti már meg azt a Garmint, amiről a Wahoo gomb-elrendezését másolták például!
-
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Aztán ennek mi köze ahhoz, hogy "...pulzus és watt szám mögött vizuálisan mutatja, hogy melyik zónában jársz épp"?
Mert szerintem az így néz ki:

Kék, zöld, akármi színekkel jelzi a teljesítmény- és pulzuszóna tartományt. Meredekséget ugyanúgy. De nem hibáztatlan érte, hogy garminosként ezt így nem tudtad összerakni fejben

Meg egyébként is, ha a Garmin nem tudja, akkor ez felesleges funkció, szükségtelen. Mint almás telefonon a kameragomb.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Bocsásd meg naívitásomat, feltételeztem, hogy ehhez Garminnál nem kell külsős adatmező
#351604Hasaggymeg: na, ez valóban pozitívum az 530-nál, az nem fagyott
-
-
-
-
Hova keveredtem megint... megyek is
waxolnialudni. -
-
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mondjuk nem feltétlenül ér össze a kettő, ott az a fekete henger, ami összeköti, és az adja a működést ezek szerint.
-
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tipikus esete annak, mikor mostoha körülmények közt használja / tartja valaki a gépet, minden vegyszert locsol rá mindenhova, aztán lesz*rozza az alkatrészeket. Bizony, ha esős hideg napokon csak beb*ssza az ember a gépet a sufniba, az rozsdásodni fog nem túl meglepő módon, hiszen idővel a felületkezelést kikezdi a víz.
-
-

De legalább viccesek

-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Akkor csak egy pont lett volna
De egyébként nekem se tűnt fel elsőre, hogy link. Mondjuk ki: ő volt a hülye, na
A 351304-es is csak valami értelmetlen hsz volt, de az nem tőle.#351298Nutra: tudom, a cipőt is csak japán cseresznyefán érdemes szárítani, kizárólag májusi napsütésben, egy pohár vörösborral, különben nem fogja szeretni.
-
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Persze, hogy a BMdábljús volt a barom, ezek még a V betűt se képesek rendesen kiejteni
-
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az újrahasznosított papírról jut eszembe, több értelme lenne wc-papírral vagy kéztörlővel kitömni. De azt is minek, majd megszárad a radiátoron, kivett talpbetéttel.
-
-
-
-
-
Kártékony DH-sok!
De az MTB-sek sem jobbak, főleg Garminnal
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Jó, kicsit furán néz ki a lánc, itt-ott van pluszban egy alátét, meg néha van külső és belső oldallap is egy helyen, de kik vagyunk mi, hogy megkérdőjelezzük a módszer hitelességét?! Vagy az AI-t? 8 éve fejlesztik! Akkor már csak jó lehet

#351202MM: basszus, most rendeltem egy kamion HB-s ceruzát...

#351203mauimagic: nem nézel te túl sok sci-fit? Már csak ezért is tudhatnád, hogy a G alakú polimer még hatékonyabb, amit ki lehet 3D nyomtatni
teknősöktőlfultontól megmentett lebomló poliuretánból.#351200Hasaggymeg: jegyezd már meg, hogy cseresznyefa! A diófa mérgező!

-
Elfelejthetjük a waxolást!
-
válasz
fulton
üzenetére
Holnap vessél számot a gyöngyösi SPAR parkolóban 10:00 körül, amikor indulunk a Kékesre, b+

#351118Hasaggymeg: van úgy, hogy az emberen kifog 1-2 szó, segítek: legerősebbjeihez

-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Gondoltam, viszem a gyerek kötelét, és beállok fulton mögé, aztán hadd csapassa felfelé 315W-tal

Meg aztán akkor már lennénk ketten.
-
-
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tök felesleges folyton szétszedni egy zártcsapágyas rendszert, de amíg van purhab, addig fulton is
-
válasz
Victoryus
üzenetére
Szvsz hülyeségeket ír a robot, nem akarom elhinni, hogy ne lenne újracsatlakoztatható a fékkábel: és tényleg.
-
válasz
mauimagic
üzenetére
A legjobb ügyfélszolgálat sem küld előbb másik terméket, mint visszajutattad volna az eredetit. Ez meg távol áll a legjobbtól.
#351018tonyrulez: na, igen, így 2x fizeted ki a szállítást, ami megint nem EU kompatibilis, meg kifizetni még 1 misit. Ezek után mondjuk lefordulnék a Radonról. Egyébként szvsz bármilyen dobozban visszaküldheted.
-
-
válasz
fulton
üzenetére
Ebből azért látszik, hogy lélekben te sosem fogsz megszabadulni a Csepeltől, és a gányolástól
Nem is értem, körönként szétszeded a váltót? Nekem még nem sikerült elnyalni a tengely menetét.#350986MC Pite: "ez a termék nem elérhető a régiódban". De ügyesen becsempészted a hirdetést

#350993tonyrulez: amatőr hiba volt megszabadulni a doboztól, én is csesztem már ki így magammal. Legrosszabb esetben rendelsz még egy bringát, és annak a dobozában küldöd ezt vissza

Egyébként ilyenkor szokott az lenni, hogy szenved az ember egy ilyennel, aztán az első úton nekiveri valaminek

-
válasz
parandroid
üzenetére
Mé', arrafelé állandóan csengetni kell? Egyébként is, ha már ilyen bringád van, amúgy is mindig dropon fogod, nem?

-
válasz
parandroid
üzenetére
Szívesen. Biztos találsz Jancsi márkájút is. Az alisat nem ajánlom, kőnehéz és nem annyira stabil. A KnogOi típusút is meguntam nézni, akkora batár, és rontja az összképet a kormányon.
Azt a csengőt, amit vettél, te sem gondoltad komolyan szerintem
-
-
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
És még porvédős is
Mindegy, nem veszek többet. -
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
De az ember nem azért vesz 4000€-s, pillekönnyű BiJancsit vagy éppen Cé62-t, hogy csak a kulacsok nyomjanak fél kilót.
A Podium Chill teljesen jó kulacs, csak nem való Garmin felhasználóknak

#350925parandroid: egyébként hol 10€? Csak a kupakja 7€, tudom, mert elveszett a tömítése, és rendeltem másikat. Van az 15-20€ is.
-
-
válasz
OnLy16
üzenetére
Nahát, pont leírtad azt a véget nem érő sz*pást, ami miatt tubelessre váltottam

A hasadást belülről megfoltozod arra való tapasszal, aztán hajrá. De szvsz a belsőhöz való vulkanizáló, és tapasz is jó. Ha amúgy nincs elkopva a külső, minek cserélni. Addig javítom én is, amíg lehet, hát rohadt drágák.
#350862MC Pite: bár a Canyon is ilyen jó színekben lenne, mint ez a Rose
Lehet, én is gravelt veszek legközelebb
-
válasz
Trash
üzenetére
Nyilván nem tudom megítélni, meg senki sem, hogy mivel lennél el, és mivel nem. Le tudom írni, én min mentem keresztül, nagyjából a helyzetedben voltam 2-3 éve.
Cross trekkingről akartam outira ülni. Így utólag okulva, a legnagyobb probléma az volt, hogy nem voltam ahhoz a pozícióhoz szokva, így hónapokig szenvedtem. Maga a kéztartás egyből sokkal jobb érzés volt, csak a hátam nem akarta követni. Ez szerintem független attól, hogy endurance outi vagy gravel. Aztán, bikefittingre járva, meg erősítve magamat most már jól érzem magam, de ez egy hosszú út volt.
A Canyont azért hoztam fel, mert kb. ua. felszereltség hasonló áron, de a Merida alu vázas, a Canyon meg karbon. Egyébként Canyon Endurace bringám van (endurance = nem versenygeó, hanem kényelmesebb), azért 1-1 ugratással vagy padkával nem tesz benne kárt az ember. Viszont rossz földúton, vagy erdőben nem épp leányálom egy teló nélküli géppel veretni, de, ha ez jobban érdekel, akkor gravel, mert abban szélesebb gumi elfér - jobb csillapítás.
#350859Hasaggymeg: de ez csak hazánkra igaz, az meg csepp a tengerben bringa forgalmazási szempontból. A f*sza, valahol, valamikor, legalább egyszer jegyzett gyerekek amúgy is külföldről vesznek bringát

-
válasz
Trash
üzenetére
Erre a felhasználásra 2x váltás a nyerő, és tényleg megkérdőjelezhető a gravel szükségessége. Ár/érték arányban a Merida eléggé a sor végén kullog, ennyi pénzért még 2*10 rendszert osztogatni...
Hogy könnyebb legyen dönteni: 600k körül Canyon Endurace CF 6, azaz karbonvázas gépet kapsz szintén 2*10 váltással. De a graveljük is ilyesmi árban van, igaz 1x váltással, de szerintem ku**a jól néz ki.
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
-
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
-
válasz
lacibattya
üzenetére
Ilyet még poénból se írjál, hogy rendeljen kerékpárt, próbálja ki, aztán küldje vissza. Nem fogják teljes áron visszavenni. Tapasztalat, csak 100 rugót buktam egy 27 km-es próbakörrel.
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Sidinél nézz körül, abból nekem SPD van, de biztos van SPD-SL modelljük is. A "mega" verziók a szélesek. Én arra jöttem rá, a lényeg, hogy a cipő oldala ne valami merevített sz*r legyen, hanem engedjen. Ez a Northwave cipőmnél sajnos nem igaz, ezért hiába wide, kényelmetlenebb.
#350751parandroid: azért lacibattya fején találta a szöget, nem, Mr. BiJancsi?

-
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
-
válasz
chatran
üzenetére
Köszi! Mondjuk ez nem sok.
#350657Hasaggymeg: de-de, az első GPS computerem iGPSport volt

-
-
válasz
wolf033
üzenetére
Ennél nagyobb rakás sz*rt szánt szándékkal sem nézhettél volna ki.
Cube Nature vonalon érdemes nézelődni. Ha nagyon max. a 200k, akkor használtan, vagy Riverside 500.
-
ILYEN kell!

-
-
válasz
fulton
üzenetére
De kijön, szakadj már le a témáról
Írtam már korábban is, hogy 20 ml tejet mostam ki a ruháimból, mert a fecskendő harmada visszaköpött. S nem egyből mostam ki, mert befejeztem a gumiszerelést, meg megvártam a többi mostnivalót este.#350587Hasaggymeg: hát, nem lehet könnyű bringás életed... telefon, darázs... minden ellened van
-
válasz
parandroid
üzenetére
De szelfibotot lehet kézben tartani? Vagy egy hotdogot? Vagy a németeknél úgy kompletten tilos egy kézzel bringázni?
Letartóztatnak, ha megeszel egy zselét menet közben? Vagy iszol?
-
válasz
dom1n0
üzenetére
Oks! Ja, a valóság az szokott lenni, aki nagyon tud, az megy, aztán időnként bevárja a többieket.
#350523Tin: outi / fast volt beállítva, mert, ha nincs ilyen sok emelkedő, akkor nekem az adja a reálisabb időt. Tour de Mátrán 19,9 km/h átlagot mentem, és akkor a belem kiköptem, szóval ez még ennél is kevesebb lesz

#350527gbors: mármint nálad, igaz? Mert egyébként nem tudom mire vélni a dolgot ezzel az autós / lejtős paráddal.
-
-
-
-
válasz
zsocy
üzenetére
A
Mátra RingTour de Mátra (thx Zava!) is úgy van, hogy a végén van a csúcstámadás. Saját tervezéskor viszont azért inkább az elején szeretném letudni. Amúgy csak az utolsó 3,5 km 8-9% meredekséggel sz*r
Minden opcionális egyébként, aki akar felmegy, aki meg nem, eszik egy lángost (fagyit, MOL hotdogot) addig Mátraházán (vagy megy tovább).
#350464fulton: s valóban, azt nem kérdezte, hogy miért nem jó

-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Az ilyennek minek bringa?
Meg se érdemled, nem úgy, mint fulton
-
-
Ez gyanúsan olcsó, így jobban megnézve a képeket, mechanikus váltóval vannak szerelve a címben levő Di2 helyett. De amúgy sincs a méretemben.
#350398velizare: ez az igazi elhivatottság, amikor a computer hibáját - engedi a fw frissítést felvétel közben - a felhasználó magára vállalja
Minden más, normális computer ride előtt szól, hogy van frissítés, és ha nem kéred, nem csesztet vele utána következő bekapcsolásig. -
válasz
parandroid
üzenetére
Csak egy kósza gondolat volt ez a bringaépítés amúgy is. Meg akárhogy csűröm-csavarom, csak a Canyon geometriája a legjobb számomra.
Szelepből meg jó lett volna egy centivel kisebb is, mi
Már így marad mondjuk, csak szokatlan. -
-
-
válasz
Edorn
üzenetére
15 kilós kerékpár gyereknek, az f*sza
Ha egy életre meg akarod vele utáltatni a bringázást, akkor jó irány
Nem is értem, kikre méretezik ezeket, amerikai mekdonáldszban nevelkedett 120 kilós kölykökre? De legalább mindkettő olyan sz*rul néz ki, hogy direkt találni sem lehetne rosszabbat. Csepel különdíjas az 1989-ben megrekedt stílusért, és felszereltségért.Nézz használtan egy Cube-t szerintem, én azt tettem.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Már ideje lenne egy topiktekerésnek, mondjuk a Mátrába, hátha fulton is jön 🙂
-
Na, felszereltem a MilkIt szeleprendszert. Ezt a "no mess"-t azért meggondolnám, illetve egy nagybetűs figyelmeztetés nem ártana, ha nyomás alatt akarsz tejet betölteni, és nem feszülsz rá eléggé a fecskendőre, akkor 60 ml tej fogja beteríteni a ruhádat
Egyúttal, kedves fulton, élesben tesztelem, kijön-e mosással.De amúgy király, szelepmag nélkül nem enged vissza levegőt, ami nekem azért jó, mert levegő nélkül leugrik a gumi a felniről. Nem tömődik el a szelep, nem kell figyelni, hogy rakod le a bringát. Meg bontás / leugrás nélkül nem tudom nézni, mennyi tej van a gumiban.
Hátránya, hogy úton nem lehet a szelepen keresztül tejet betölteni, csak a rendszerrel.
-
válasz
freelanced
üzenetére
A nyeregvázcsőhossz viszonylag mellékes, a szerintem legfontosabb a felsőcsőhossz. Az is ki lett már ezerszer vesézve, hogy ezek az ókori méretezések, mint 54, meg 56, vagy "M", "L", már nem jelentenek semmit. A gyártó ajánlása a mérvadó, ha semmi ötleted nincs, de az is szórhat, ha két méret határán vagy, avagy testi adottságok függvényében.
"Szoval lehet, hogy mindeddig apro kerekparon tekeresztem?"
Bárkivel megeshet, igaz, fulton?

-
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Annyira nem fura, én könnyen kezdek el görgőzni. Főleg, ha visszagondolok a végigtekert telekre. Folyton párásodó szemüveg, fagyott kezek, takony, mocsok, sötét, stb. Haveroknál lehet vele menőzni, hogy keményebb vagy, mint a kád széle, de átélni nem annyira poén. Nekem már nem hiányzik.
Bizony, kényelmesebb a görgő, és időt is lehet vele spórolni. Meg én csak ott tolok edzést, wattmérőm továbbra sincs.
Uhh, hát, kitartást és szvsz érdemes minél előbb túlesni rajta. Bár, én akkor már a téli időszakra időzítenék egy műtétet.
-
válasz
fulton
üzenetére
Hát, ebben a korban már az is fejlődés, ha nem romlik az edzettségem

#350207Tin: ne is említsd azt a rohadt Smoove-ot! Kenném meg a gyerek bringáját, erre egy tömbben mozgott az egész a flakonban (félig volt). Lehet, kint hagytam a műhelyben a fagyban. Forró vízbe tettem, valamit segített, de az adagoló is eltömődött. Szarakodtam vele egy darabig, majd dühből rátapostam, erre kilőtte az adagolót a fél flakon tartalmával együtt
A fűben nem találtam meg a tetejét.Mindegy, van másik! Veszem elő az új flakont, amit a házban tároltam, hát az is félig egy tömb! Szintén forró fürdő, majd az jó lett.
-
válasz
fulton
üzenetére
Én az ilyen végletek helyett inkább beépítettem a görgőt a napjaimba. Jövő héten jár le amúgy is egy 6 hetes edzésterv, azt mindenképp megcsinálom már. Aztán is jó lesz a görgő szűkös hétköznapokra, vagy esős, sz*r időkre, ld. jövő hét.
Annyi lesz, hogy a Rouvy előfizetést lepauzálom hó végén, aztán megelégszem az icTrainerrel. Amihez vettem Cycplus BC2 kontrollert, ami tök jól működik vele, csak sajna mással meg nem - nem szabvány BT eszköz

-
válasz
parandroid
üzenetére
De jó neked, hogy ennyi bringád van, és tudod őket variálni tekerés helyett
-
-
Gemini

"Pro tipp: Ha a lámpád támogatja (pl. Varia RTL515), a Karoo 3 képes automatikusan felkapcsolni a világítást, amikor elindítod a mérést, és lekapcsolni, amikor befejezed a tekerést."
De amúgy szerintem ez alap már,
kivéve Garminéknál.
szerk: deva, fogadd mélységes és őszinte bocsánatkérésemet
Nekem nincs ilyen gumiproblémám, mert 650b-re országútiban kapható GP5000 és ennyi. De most Schwalbe G-One Allroadot használok 35 mm szélesben, és imádom, és leszarom, hogy lassabb, nehezebb, de nem esik ki a fogamból a tömés ezeken a gedva utakon.
Nem mellesleg feleannyiba kerül, mint a GP5000. Ha nagyon unatkozom, meg ez elkopik, lehet, kipróbálom a G-One Speedet 30 mm szélesben.
-
Jee, korán jött a Nyuszi

Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Home server / házi szerver építése
- Macska topik
- Horgász topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- One mobilszolgáltatások
- World of Tanks - MMO
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 10850K 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Canyonnal leszek, szinte koppra a képen látható konfigurációban, nekem nincs más. Sisakom fehér.
Mégis, autónál ott van a típusnál azért általában egy motor térfogatra utaló szám, esetleg üzemanyagra, hajtásra vonatkozó információ.

Titeket legalább jegyeznek valahol. Az időjárást brutál kifogtátok. Én csak virtuálisan mentem a Mátrába.
De az MTB-sek sem jobbak, főleg Garminnal