Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
válasz krokostamas #264082 üzenetére
Adott összegből szinte mindig jobb felszereltséget fogsz találni merevből, mint összetelósból, sőt újonnan azt nem fogsz találni 4-500 között, vagy amit igen, azt inkább ne vedd meg. Ettől függetlenül használt fullyt lehet már találni pár jót ennyiért, de merevből akár egy közép-felső kat karbont is vehetsz pár éveset. Túrni kell a netet.
Mekkora méret kell?
Fully vs összetelóst neked kell eldönteni. Mit szeretsz jobban, felfelé mászni minél gyorsabban és ebben leled örömöd, vagy ez kevésbé érdekel, juss fel ahogy épp sikerül, de lefelé kicsit tudd jobban megereszteni és onnan szedni az adrenalint. Vannak még ugye a merev trail bicók, ezek kicsit agresszívebb geoval vannak, lefelére optimalizálva, hosszabb első rugóúttal, ebből a pénzből már tudsz itt válógatni (csak egy példa: Canyon Stoic)
A másik amit nem árt figyelembe venni, az egy össztelós bringa magasabb szervízigénye. Ott van pluszban egy hátsó tag, forgáspont csapágyak, dropper, jobban kapják a kereket is a terhelést ha nagyobb a tempó. Sokmindent meg lehet otthon csinálni amúgy, ha kicsit affinis rá az ember, ha nem, akkor el kell fogadni hogy többe kerül. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz krokostamas #269806 üzenetére
Kissé kezesebb, könnyebben irányítható lesz, mintha kvázi nőne picit a fejcső szög...de szerintem aligha fogod észre venni.
#269807attiss66...jó kérdés, de próba nélkül szerintem nem lehjet megmondani.🤔 Minap én is éppen ezen agyaltam, a Lidl-ben is vesztegetnek valami PTFE sprayt szinte félárban a WD40-hez képest, de ki tudja milyen az összetétele, mennyi is benne a PTFE stb.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
balintbaba
tag
válasz krokostamas #283336 üzenetére
Na itt jön a kérdés, hogy megérné-e a jobb felni, érezném a különbséget?
Biztos éreznéd, de szerintem nem érné meg. Ezzel a véleménnyel mondjuk valószínűleg egyedül leszek a topikban.
Milyen terepen használod az Orbeát? Azért a Dissector elég agresszív. Egy XC gumival lehet haladni műúton is és kereket sem kéne cserélni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest