Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Fall-N #282366 üzenetére
Értem,köszönöm a válaszod!Igazábol egy BR-M675 SLX van rajta,csak átkerült volna a fiam montijára és ahelyett gondoltam a Magura-ra,de akkor maradok Shimano vonalon.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok.
Újratervezem a pincét, átrendezés, polcozás, tárolás stb.
Szeretném a falon egymás mellett kampón lógatni a 3 bringánkat(2db 26" MTB, 1db 28" Trekking)
Úgy gondoltam hogy a két szélén felfelé állnak az első kerekek, a középsőn fordítva.
Szerintetek körülbelül mennyi helyet fognak így együtt elfoglalni?
Tudnátok jó ár értékarányú kampó/rendszert ajánlani?, vagy esetleg DIY megoldás is érdekel[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
6030D
Ármester
válasz ZavaBalazs #282477 üzenetére
Akkor is edzésnél idő van meg intenzitás. Az időt meg be kell lőni a terveknek megfelelően (20 km, fél óra ).
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
mauimagic
aktív tag
Szépen látszik a VO2max-on, hogy Karácsony környéke óta szabadesésben van az állóképességem, remélem sikerül visszatornászni, most 46.
~2 hónap kihagyás után a Garmin folyamatosan b@szogat, "Új, szarabb FTP szint", "Performanceoor" üzenetekkel, hogy érezzem a törődést -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz balintbaba #282493 üzenetére
Jónak nem kérdés melyik jobb, de melyik az életszerűbb?
#282497jjeahh...az 5 perc/km fölötti tempó faxa, nekem nem megy...legalábbis 10 km táv körül biztos nem.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Bacusuz
őstag
válasz Nutra #282509 üzenetére
Összesen 2m belmagasságom van és jó lenne ha nem lógna a földig hogy ha össze akarnék söpreni alattuk legyen helyem, egyébként jó ötlet a magasságbeli eltolás. Végül ilyet rendeltem. Az autós hátsó kerékpártartókon szokták úgy rakni a bringákat ahogy írtam, ebből is jött az ötlet
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
2 évvel ezelőtt mindkét belső gumiba tettem defektgátló folyadékot. Valahol viszont azt hallottam, hogy ez csak kb 2 évig használható. Mi ilyenkor a teendő? hogyan lehet eltávolítani? Vagy elég ha nyomok újabb folyadékot a belsőbe? -
parandroid
félisten
-
Bacusuz
őstag
válasz parandroid #282512 üzenetére
képek alapján nem érnek le a földig
nem ajánlott?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #282508 üzenetére
De te ha jól tudom ritkán szaladsz, nagy kihagyásokkal. Nekem akkor ment az a tempó, amikor pár hétig heti 2-3x szaladtam. Hosszú kihagyásokkal nekem 7:xx/km menne
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz jjeahh #282514 üzenetére
Nekem az a bajom a futással amúgy, hogy a bringával is ugyanott megyek, csak sokkal messzebb juthatok vele, gyorsabban és nagyobb élmény. Ahogy elnézem nem is csinálja senki haveri körben a szaladást és a bringát egyszerre, párhuzamosan, vagy egyik, vagy másik. Van, akinek van bringája, mégis inkább szalad, az olyant sosem értem meg, de már elfogadtam, hogy nem is kell, különbözőek vagyunk.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ladislaoca #282511 üzenetére
Én rátöltenék kicsit ugyanabból a tejből.
#282513Bacusuz...ha lehet én is inkább úgy tenném, hogy azért támaszkodjon a hátsón is, még akkor is ha szerintem sem nagy annak a valószínűsége, hogy a keréktől függesztve valami baja lenne.
jjeahh...kényszerből kocogok én is, mindig gyűlöltem szaladni. (Időhiány, Zasszony, időjárás, kerékpárhiány meg ilyen tényezők miatt szoktam télen gyakrabban, nyáron alig.)"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
mauimagic
aktív tag
Az aktuális Crosszkovácsi hosszútáv gpx-et le lehet valahonnan tölteni/megvan valakinek?
-
Fall-N
veterán
válasz MPowerPH #282516 üzenetére
Irigylem azt az embert, aki lát benne szépséget. Mondjuk nagyrészt az iskola tehet róla, hogy megutáltatják már gyerekkorban az emberrel a futást. Mindenféle felkészülés nélkül lefuttatják már általánosban a Cooper tesztet (12 perc futás). Aki meg edzetlen az kiköpi a tüdejét, sok szépséget nem lát benne.
Na meg eleve nem mindenki futó alkat, ezért is kéne felmérni a tanárnak, hogy kinek melyik sport lenne való. Például én a 100 kilómmal nem vagyok hosszútávfutó alkat, viszont jól fekszenek az erő- és küzdősportok. A bicikizés kompromisszum mellett megy, meg sokan túlsúlyosan is megvannak 90-100 kg körül mégis tekernek, nekem legalább nem zsírból van a plusz. De kézilabdáztam főiskolán, meg kosaraztam, az is valamilyen szinten ment. Mégis mindenkire ráerőltetik a futást. Pedig ha megnézzük ugyanúgy funkcionális sport, mint az erőemelés azaz nem mindenkinek való. Csak itt nem az erő amit fejleszt az ember hanem az állóképességet meg az érrendszert és a szivet. Valamilyen szinten el lehet kocogni más alkattal is, de az igazi futó alkat még mindig a (számomra túl) sovány alkat.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Fall-N #282519 üzenetére
Én látok benne szépséget, szeretem is, csak úgy érzem, hogy a monti mellett számomra értelmét veszti. Ha outiznék, vagy egyáltalán nem bringáznék, akkor tutira elkezdenék szaladni terepen.
-
Khelben
nagyúr
válasz jjeahh #282515 üzenetére
Ezt mondjuk én is tapasztaltam. Próbáltam futókat beszervezni bringázni és hiába ment jól nekik, hamar abbahagyták. Nekem a futás nagyon unalmas, lefutok 6-7 km-t bármikor 6:30-as tempóval a 100 kilómmal, de már 2 km után megunom. Bicikliről meg 8-10 óra után úgy szállok le, hogy "na holnap merre menjek?"...
-
MPowerPH
félisten
válasz jjeahh #282515 üzenetére
Ma kaptam egy jo kis kioktatast, hogy napi 1 ora sport az lof@sz, legyen az barmi. Heti 3-4 alkalom kell minimum, es azok idotartama legyen minimum 4-6 ora, mert 1-2 ora kell minimum, mire bekapcsol a 'kazan'.
Oke, mondjuk legyen. Kerdem en, kinek van ideje hetkoznap 4-6 orat edzeni? Munka, csalad mellett persze. 7 -kor kezdesz, este 4 -kor vegzel. Meg most is sotet van 6 korul, de tavasszal,nyaron akar meg kivitelezheto is lenne. Persze ugy, hogy aludni mesz haza.Szoval mi itt csak bohocok vagyunk, meg amator szinten is.
A futas jo, ugyan az, mint az outi. Nekem legalabbis. Jo, bicajozni konnyebb, joval konnyebb, mert max. nem porgetsz. Futasnal meg az alap tempo 6:00 is kivesz az emberbol 2 ora utan, eleg sokat, pedig az nem nagy tempo. Pluszban futasnal hatvanyozottan igaz, hogy nagyobb tomeggel joval nehezebb, es egy hatar utan nem is szabad, mert tonkreteszi az izuleteidet.
Montizas az mas kategoria.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #277345 üzenetére
köszi a tippet, vettem pár mund zoknit a bikeinnről, valóban elég vastagok (azóta mondjuk nem volt nagyon hideg)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz MPowerPH #282523 üzenetére
Kerdem en, kinek van ideje hetkoznap 4-6 orat edzeni?
aki pénzt kap érte, aka profiEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz peetie1 #282527 üzenetére
rendeltem pár db-ot, de van még amit ki sem bontottam, talán a MUND LHOTSE a legvastagabb. (de gyártói honlapon ott van az is, hogy melyik zokni milyen nehéz, az is lehet iránymutató)
azt is nézd meg a leírásban, hogy van ami aktív mozgáskor melegít, na a biciklizés nem ilyen.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Mezga Aladár
veterán
válasz parandroid #282529 üzenetére
'Előbbit ha lehet, futópadon, utóbbit ha tehetem, görgőn.'
Borzasztó!
-
Ladislaoca
tag
válasz Hasaggymeg #282517 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #282526 üzenetére
Ráadásul 4-6 óra edzés az 5-7 óra szabadidőt igényel beöltözés, felkészülés majd levezetés, nyújtás, tisztálkodás stb. miatt.
#282529parandroid...így tényleg csak az a jó mikor már vége és persze a mozgás, sport utólagos jótékony hatásai.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Khelben
nagyúr
válasz Mezga Aladár #282530 üzenetére
Futni én is jobban szeretek futópadon. Egy fáradt biciklis pont úgy néz ki, mint egy nem fáradt biciklis, de egy fáradt futó nagyon szarul néz ki
-
nagyúr
Tegnap konkrétan este 10 után mentem 10 km-t futni mert hiába vagyok délutános a héten mindkét gyerek beteg és velem vannak otthon. Akinek kb nincs élete az teheti meg amit az az okos ember mondott.
Futást amúgy azzal dobom fel hogy összevissza megyek a városban így nézelődöm is közben, kevésbé unalmas. Este kifejezetten hangulatos a fények miatt.
Ettől függetlenül bringázni jobban szeretek de a futásnak megvan az az előnye hogy többször tudom csinálni, kevésbé időjárásfüggő számomra és már 1 órás futásnak van haszna (bringa nekem minimum 2 óra ha már elindulok).Més que un club!
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #282532 üzenetére
Tisztaban vagyok vele. Egy igazi noob lehet a hozzaszolo, vagy esetleg van passziv jovedelme, nem dolgozik, van 6 -7 oraja minden nap.
Don't Tread On Me
-
zsocy
őstag
-
dom1n0
senior tag
3-4 x 4-6 óra, felnőtt korban szerintem már a profi szint, és ott ezzel keresik a kenyerüket, a másik lehetőség egy unatkozó gazdag vállalkozó akinek belefér már ez.
Nincs ezzel gond, de nem szabad általánosítani, hogy ennyi ideje mindenkinek van, meg azért bármennyire szeretek én is sportolni, azért regenerálódni is kell, a folytonos kisebb-nagyobb sérülésekről, húzódásokról nem beszélve, plusz még az időjárás is... -
-=RelakS=-
veterán
Mit jelent az, hogy bekapcsol a kazán?
Akkor amikor azt mondják, hogy úgy fogsz erősödni, ha heti 2-3 alkalommal csinálsz 5-6 settet úgy, hogy 4-5-ször emeled meg a súlyzót, akkor félrebeszélnek?
Persze, olyan súlyokról van szó ilyenkor, amit épp csak meg tudsz emelni.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
dom1n0
senior tag
válasz -=RelakS=- #282538 üzenetére
Van a közbeszédben egy olyan teória, hogy 30-40 perc elteltével indul be a valós zsírbontás, addig májból, stb veszi a test az energiát főleg szénhidrát alapon.
Én erről még nem találtam valós kutatást eredményekkel, de logika azért van benne valami féle, kiváncsi lennék mi erre a jelenlegi hivatalos, alátámasztott álláspont. -
-=RelakS=-
veterán
válasz dom1n0 #282539 üzenetére
Erre én is azt mondanám, hogy igen, először a szénhidrátot kiszedi a szervezet a vérből, hisz arra van szüksége.
Aztán ha elfogyott, akkor elkezdni bontani a zsírt, hogy abból legyen energia, illetve további szénhidrát.
De.
A tegnap belinkelt videó alapján (Institute of Human Anatomy videó) a zsírokat és a cukrokat egyszerre használja a szervezet, minél jobban dolgoztatod magad, annál inkább a cukrok felé tolva az egyensúlyt.
Másrészt hogy "mikor indul be a zsírégetés" attól is függ, hogy mennyi a cukorszinted. Ha előtte bezabálsz csokiból, tuti, hogy többet kell dolgoznod, mintha lassú felszívódású (alacsony glikémiás indexű?) kaja után sportolsz.Ráadásul visszanézhettem volna tegnap rendesen a videót, mert a 138bpm-es példájára vonatkozik Zone2-ként.
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Egy rövid szereléses kérdés, bowden vágáshoz egy ilyen random kábelvágó alkalmas, vagy a bicós bowdenekhez "speciális" kell? Ha direkt bicikli bowdenhez valót keresek, akkor rögtön ennek az árának (1600 Ft) a többszörösével találkozom, de így ránézésre azok sem igazán különböznek pl. ettől a Yato-tól.
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Ixion77
addikt
válasz hentes555 #282541 üzenetére
Én ilyet vettem a buy3 akcióban. Nagy csalódás volt, gyakorlatilag használhatatlan. Az OBI-s csípőfogóm messze jobban és szebben átvágja a bowdent.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
jjeahh
nagyúr
válasz -=RelakS=- #282540 üzenetére
Én annyira hülye vagyok ehhez, hogy mostanában azt sem értem, hogy ha nekem élni az életemet napi átlag 2000 kalória kell, + sport, akkor ha napi 1500 vagy kevesebb kalóriát viszek be, miért nem fogyok? . Lehet rosszul számolok, vagy nem kell nekem annyi kalória, vagy ennél bonyolultabb.
-
Friczy
senior tag
válasz jjeahh #282417 üzenetére
Nekem kb. 55 a nyugalmi (a minimum jóval kevesebb, többször volt 50 alatt), érdekes, egyszer valahol láttam az órán, hogy maximumnak valami 175-öt írt ki - nem valós, hanem valami becsült érték nyilván a terhelés és mozgás alapján). Ami jelzi, hogy mennyire "pontos" eredményt ad a 220-életkor ökölszabály, ugyanis idén leszek 65
-
jjeahh
nagyúr
válasz Friczy #282545 üzenetére
Jaja, az nem sokat ér. Haverom 28 éves és 177 a max pulzusa, én 37 éves vagyok és általában 195 a max pulzusom, de egyszer felment 205-re emelkedőn. Ha az ökölszabály pontos lenne, a haveromnak magasabb kéne legyen a pulzusa.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz jjeahh #282544 üzenetére
Ja, egy éve én voltam a nagy király, hogy egy kb egy órás tekeréssel 400-500g lement. Most örülök, ha nem hízok épp.
Igaz, tavaly pár hónapig egy 6. Emeleti irodában voltunk, ahova gyalog jártam fel[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Fall-N
veterán
válasz dom1n0 #282539 üzenetére
Nagy hülyeség az egész. A kalóriadeficit a lényeg! Például fogyás szempontjából a súlyzós edzés+ kardió (lehet biciki is) sokkal jobban megpörgeti az anyagcserét, mint bármi más. A súlyzós edzés a hormonokra is jó hatással van, ami a fogyásra is. Ilyenkor edzés után még órákig fel van pörögve az anyagcsere. Összességében fogyás lesz a vége. Ehhez nem kell 3-4 óra edzés, elég a 1-1,5 óra is ha intenzív!
Igazság szerint az étkezés fontosabb, az adja a 70 %-át az egésznek, a maradék 30 % csak a mozgás maga.
A konklúzió az, hogy jobb többfajta sportot érdemes csinálni egyszerre, az a legeredményesebb. Sok sportnál van kiegészítő edzésnek vagy a súlyzós edzés és/vagy az úszás pluszban. Önmagában csak egyfajta sport kevésbé hatékony. Főleg, hogy a bicikizés alatt a felsőtest el van hanyagolva, ami tartásbeli problémákat okozhat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Biliárdasztal / étkezőasztal - Garlando Miami 7' Wenge
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest