Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
válasz Hasaggymeg #177646 üzenetére
Nekem most NX 1*11 van, azon kívül, hogy kicsit nehezebb mint a GX, az égvilágon semmi probléma nincs vele, tökéletesen teszi a dolgát.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
maximilian4
addikt
válasz Csokicsibesz #177650 üzenetére
Nem most volt arról szó, hogy az új deore enyhén szólva is rossz?
Maxi
-
parandroid
félisten
Mivel esély sincs rá, hogy bárki meg tudja mondani, mikor jön meg a smart görgőm (tacx flux s smart), gondoltam veszek addig használtan egy butát... Hehehe, kis naív...
125 eur-ért találtam Tacx Blue Motion Pro T2625-öt, ebayen, ez akár még jó is lenne (újan 210 eur a nem Pro, de ehhez van keréktámasz, meg matrac is). Kellene ugye még egy tartalék kerék, hogy ne az enyémet kelljen mindig átszerelgetni. Na, itt lehidaltam, 50 eur alatt nem találok 28-as hátsó kereket a környékbeli boltokban, de még ebayen se nagyon. Főleg olyat, ami 10-es kazettát is tud fogadni (ami önmagában megint egy 50 eur körüli összeg (mondjuk ezt úgyis kell vennem az okosgörgőhöz is. Egy tacx tréninggumi 40 eur, a belső ehhez képest aprópénz, olyan 4-5. Olyan 300 eur körül talán meg is tudok állni, és ebben a görgő ebayes ár, ha nem az lenne, akkor 400-500 lenne a vége. Az igaz, hogy kazettával. Ehhez képest az okosgörgő 583 eur-s ára nem is a világ vége, jó, ehhez még kell egy keréktámasz (az már megjött a rendelésből, 20 eur), egy matrac (60 eur újan, de gondolom bármilyen tréningmatrac jó, van itthon pár), meg egy kazetta (40-50 között láttam 10 sebis 105-ös sorokat). És azért az egy másik világ. Másik lehetőség, hogy szerelhetem át a hátsó kerekemet tréninggumira (nincs sok kedvem hozzá), és akkor csak a butagörgő kell, a többi cucc adott. De akkor tavaszig vissza nem szerelném, az biztos. Ideiglenes megoldásnak ez így egy kicsit azért drága játék, meg túl sok macera, ha meg megjön az okosgörgő, lesz egy fölösleges butagörgő, kerék, meg gumi, aztán vagy el tudom adni, vagy nem, az addigra már mocskos fogaskeréksort meg szerelhetem át az okosgörgőre.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
jjeahh
nagyúr
válasz maximilian4 #177652 üzenetére
Inkább arról volt szó, hogy az új 1x12 Shimano váltók sz*rok, ugyanakkor akik ezt írták, mind az SLX-XT-re céloztak ha jól értem, a Deore váltóról még senki nem írt semmit, ráadásul ha jól gondolom az 1x11-es Deore megint más konstrukció és más anyagokból van. Szal lehet, hogy ezek is rosszak, mert azonos generáció, de jobb kivárni, hogy legyen több hosszú távú tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #177654 üzenetére
ha a pénz a gát (mi más..), akkor ki kell várni, amíg valami haver eladja a megunt, de még nem szétkopott cuccát. Vagy nem haver. Nekem is így lett GX. Persze én is siránkozok, hogy most 3 használt kazetta után jó lenne kipróbálni, milyen is amikor újan veszek, de most azon gondolkozom, hogy mivel jön a görgőzős időszak, lehet, hogy ezt a telet még kibírja a sor, senkit nem érdekel, hogy mennyire ugrik a 12-es lánckeréken (görgőn kiállva úgysem sokat fogom hajtani, de közlekedésben már zavaró), meg mekkora hangja van a pincében..
11-es komplett rendszereket szerintem még egy ideig sokat fogsz látni apróban.
De a képről állapotfelmérés még mindig nem megy nekem, múltkor is tettetek be fotót hajtóműről, stb, én még azt mondtam volna, hogy bejáratós, erre főni szerint cserés[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
sebgutkopf
őstag
válasz Toobee #177643 üzenetére
Köszi a tippet! Kifaggatom a tapasztalatról.
Az új Spindrift egyébként sokat változott a hátsó rugóstag áthelyezésre került és az anti-squat a 2020-ashoz képest 60%-tól 120%-ra lett növelve, ami nagyon más jószágot eredményez.
Viszont ja a márka kapcsán a tapasztalataira nagyon kíváncsi vagyok.Illetve kicsit tanácstalan vagyok a 27,5/mullet/29 választható verziók között melyik jönne be nekem legjobban, mert M-es méretben mind a 3 opció játszik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Csokicsibesz #177657 üzenetére
Hajrá, nyáron majd be is számolhatsz, hogy 4-5000km után kotyog-e .
ZolkoW: 11-es Sram nem tud 50T-t asszem, 12-es drága, Shimano Deore M5100 már tudja és olcsó, ráadásul HG kompatibilis. Ezért cuppantunk rá egy haverommal, meg Hassagymeg is hasonló okokból a legózásra.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
maximilian4
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz maximilian4 #177659 üzenetére
Az ilyesmivel az a bajom, hogy "talánra" és "valószínűlegre" nem akarok építeni. Ha itt lenne előttem összerakva egy 11-50T sor 11 sebességes Sram váltóval, kipróbálnám hegyen és ha működik, meg a váltás minősége is tökéletes, akkor átgondolnám és kiszámolnám megéri-e. De vakon nem merek mindenfélét összevásárolni, ami elvileg nem kéne kompatibilis legyen, de talán műkszik, mert nem akarom becopni. Nem fővárosban lakok, ahol 5 perc alatt tovább lehet adni egy 80 eurós sort, ha nem válik be.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #177653 üzenetére
használj szabadgörgőt, és semmit nem kell átszerelgetni.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Csokicsibesz
tag
-
INTELligent
senior tag
válasz bringasisti #177636 üzenetére
Én elemet innen vettem, a Lurdyban van helyileg (tavasszal ingyen házhoz vittek mindent, nem tudom, hogy ez még tart-e), de 70+ÁFA egy CR2032, ha veszel 2m-at (mint én ), akkor 60+ÁFA.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
bringasisti
őstag
válasz INTELligent #177665 üzenetére
Sony amit használok. Utolsó alkalommal mikor vettem 125 Ft volt . 6 évig a hűtőben megtartja kapacitása 2/3 át
BENEFON DELTA--------N8
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #177664 üzenetére
pedig nem kell tőle félni. az elején én is kapaszkodtam mindenbe, amit elértem, egy kézzel fogva a kormányt, de hamar megszoktam, hogy kell egyensúlyozni a görgőn.
inkább van bringázás érzete, mind a fix görgőnek, és mindenféle szerelés/átalakítás nélkül használható vele a megszokott bringád.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
törölt tag
válasz bringasisti #177666 üzenetére
a hutoben tarolt elem urban legend.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Csokicsibesz #177663 üzenetére
Akkor miért a k*rva anyjukért írnak 46-ost maximumnak?! Rohadt Japcsik!
(#177649) 6030D...kérdés az új X0 felé ugyanaz mint a régi X0 felé, vagy már az sem a régi? Amúgy az én XT 786 váltóm is kapott már eleget (többek között görgőt és kanálfeszítő rugót is) az utóbbi ~40e csattogós km alatt, és kotyog is a kanál mint állat, ugyanakkor továbbra is pontosan vált és állja a sarat.
(#177658) jjeahh...a 11 sebis Sram (papír szerint!) nemhogy ötvenet, de még 46-ot sem tud, csak 42-t.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz maximilian4 #177662 üzenetére
Ja, fontos, 46-ig én is lemennék minimum, mint Hassagymeg, de talán 30-as hajtókarral, ami már kompromisszumos.
Csokicsibesz: nálad műkszik, ugyanakkor valahol olvastam, hogy Shimano 11 sebességes váltó + Sram sorral van akinél vannak bajok .
Hasaggymeg: a 11 sebesség valszeg amolyan átmenet volt a 2x, 3x rendszerek és a 12x között és gondolták nem írnak rá max 50T-t, hogy legyen majd a 12x-et akinek eladni .
-
xy.zsolt
őstag
válasz jjeahh #177671 üzenetére
Szerintem ha azt mondja (többször is) csikicsibesz, hogy tökéletesen működik akkor az úgy is van. És mivel nem hiszem, hogy ő valami limited edition-t vett ezért másoknál is működnie kell.....más kérdés az, ha pl nem tudják normálisan beállítani
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
maximilian4
addikt
válasz Hasaggymeg #177669 üzenetére
Írnak papíron sok mindent. Nekem a bianchin volt az x7-es (talán 2013-as évjárat) már 42-es sorral. És tényleg gond nélkül ment. A focust is 46-os sorral adtam el, és 11-es nx váltószett volt rajta. Most az apex is gyárilag 42-es sorral van, de látom mikor állítom hogy ez is simán elbírna nagyobbat, viszont erre nem tervezek nagyobbat. Sőt helyette kinéztem egy 40-es sunrace sort ami 100 grammal könnyebb mint a rohadt nehéz pg 1130-as. De ezt azért még elkoptatjuk. Persze aki papíron is biztosra akar menni, az vegye azt ami papír szerint is tudja. De bringás restoration videókban láttam már ős shimano váltókat is 40-42-es sorral.
Maxi
-
xy.zsolt
őstag
válasz maximilian4 #177674 üzenetére
A connex 11sx láncom is menne simán szerintem a 10s-hez való patentszemmel....állítólag azért írja a gyár, hogy nem ok, hogy kaszáljanak 3x-os árat. Én megvettem a 11-hez valót, de lehet próbálnom kellett volna az "olcsó" 10es-el előtte egyet. Ha pl valaki azt mondta volna itt a szűk csoportban, hogy nála működik biztos elhiszem neki.
-
ZolkoW
őstag
50-est én is soknak érzek a GX 11-es kanálnak, de úgy rémlik, a 46 (E13-ból van ilyen, 9-46, a mélyebb zsebűeknek) többeknek működött vele gond nélkül, talán még a gyártó (az E13) szerint is. Ráadásul gravelre egyelőre nincs 12-es SRAM szett sem, tehát ott ha valakinek nagyobb tartomány kell, akkor lehet gyűjtögetni. Az E13 sora legalább két részletben cserélhető, nem kell minden alkalommal kipengetni 200+ eurót...csak 150-et .
Ha csak a nagyobb tányér a gond, bizonyára itt is működnek az extra váltófülek, amiknek nem tudom, mi a nevük, 9 sebességes (ja bocs, 8 sebességes, de 9-es karral és sorral raktam össze) Acera váltóhoz már kellett ilyen, hogy a 11-40-es Sunrace sorra fel tudja tenni mindenhova a láncot. Mindazonáltal én is jobban szeretem, ha papíron is működik a dolog. (a 40-eshez már papíron is kellett a tuning )Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz maximilian4 #177674 üzenetére
Igen csak hát fél a mugli, mert nekem pl., bár nem szorosan ezzel kapcsolatos, folyton hozta fel a láncot az első tányér (magyarul chain suck) ami tényleg egy suck-ás volt terepen és amit egy ilyen "kitalált" párosításra én simán ráfogtam volna. Aztán az, hogy ez nálam ráadásul "tökéletes" gyári kompatibilitás és tiszta, nem túl kopott hajtás esetén történt, külön misét érdemelne.
(#177676) ZolkoW...hogy hívják, hogy hívják...gótlink, vagy kecskeszem.
(#177675) xy.zsolt...aztán ha akármi vacakol rajta, rögtön tudod mi az oka.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz sebgutkopf #177678 üzenetére
Olyan mint Yeti, még senki sem látta. ...ami meg az új 8100-as szériát illeti, ha rákeresel hosszútávú tesztekre, én még sok rosszat nem olvastam. Nehéz itt eligazodni, de hát csak nem tud lefizetni mindenkit...vagy mégis?
[ Szerkesztve ]
-
HUNRookie
csendes tag
Sziasztok
Eltörött a Deore BL-M615 jobbos fékkarom bilincse.
Ha XT BL-M8000 fékkart veszek helyette, az kompatibilis lesz a Deore BR-M615 fékkel?Köszi
-
bringasisti
őstag
válasz Hasaggymeg #177677 üzenetére
Ha tud a lánc már csavarodni mert a végét járja és nem elég feszes akkor kapja fel a tányér
BENEFON DELTA--------N8
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz HUNRookie #177680 üzenetére
Eljött az idő, hogy egytányérosíCCS! ...ja,most látom jobbos.
(#177681) bringasisti ...bár a feszesség tényleg sosem volt a korábbi Shimanok erőssége, a lánc volt, hogy jóval a vége előtt már feljött a láncvilla fölé.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Hasaggymeg #177682 üzenetére
Én nem is mérem a lánc nyúlást. A felső soron a láncot gyengéden megcsavarom és ha nem tetszik akkor kuka
BENEFON DELTA--------N8
-
nagyúr
Megjott a Skoda csomag amit nyertem, egész jó cuccok vannak benne bár minden full Skoda logós így nem tudom ki a gyártó (sisak, mez, kesztyű).
A sisak a Kross Stiffemre emlékeztet csak jobb állítórendszerrel és jár hozzá tartalék, rovarhálós szivacs. A multiszerszám egész sok mindent tud így azt be is fogom az előző helyett. Kesztyű fogyóeszköz nálam így az pláne jól jön.
És ami külön meglepetés: a mez tök jónak tűnik, szellős anyag, lézervágott az ujj rész vége és kellemesen gumis ahol kell. Kb olyasmi lehet mint a Castelli Podio mezeim. Egyetlen bajom a színe: fekete - zöld. Fordítva kifejezetten jó lenne (több zöld, kevés fekete). A villogókat meg odaadtam a kislányomnak a futóbringához, neki hasznos lesz.Més que un club!
-
bringasisti
őstag
válasz Napfénysüti #177684 üzenetére
Ilyen email nekem is jött, de én nem töltöttem ki meg se néztem. Nem gondoltam hogy ilyen komoly dolog van mögötte. Nem baj majd legközelebb
BENEFON DELTA--------N8
-
szimpláncsak
tag
[ököllel ütötte az autós a bringást, mert nem a kerékpár úton ment] Tegnap ránk is ránk dudált egy gyökér emiatt, de nem fogok olyan úton menni ami 500m-en belül 3x keresztezi 90fokban ugyanazt az utat. Erre lenne jó az aszfaltozott útpadka, mint Szlovákiában. Nem mellesleg az a motorosoknak is jobb, mert nem kell kavicsfelhordásra számítaniuk.
-
arcitec
addikt
válasz szimpláncsak #177686 üzenetére
Abszolút igazad van, na de ha van bringa út és jó is akkor akár hogy is illik azon menni, sőt az a bringás érdeke is ezek szerint. Sajnos most is mentem vadi felújított úton, fehér csík a széleken és az mellett keskeny aszfalt majd szegélykő. Épp olyan széles, hogy csak pont eléggé odafigyelve lehet haladni rajta. Csak egy jó 10-20 cm kellett volna még aszfaltozni, pláne lenne is hely rá. Már nem fért bele, kár érte de nagyon..
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
nagyúr
válasz bringasisti #177685 üzenetére
Straván kellett a We Love Cycling klubba belépni és a heti kihívást teljesítve jelentkezni, onnan sorsolták ki a nyerteseket.
Amúgy megérte, összeszámoltam és ilyen 50 k a csomag értéke amit küldtek.Més que un club!
-
bringasisti
őstag
válasz arcitec #177688 üzenetére
Az a gond hogy egyszer szabályosan körbe akartam tekerni a Balatont. Keszthely területén úgy eltévedtem hogy útbaigazítást kellett kérni! És ha valaki nagy távolságra megy nem mindegy hogy hány + 5 kilométer jön még hozzá. Ahová én járok ott a hegyoldalba vitték fel a bringás utat hogy egy panzió és a közért útba essen. Van olyan fickó aki tolja mert nem tud feljönni! Ezért inkább ne legyen szerintem
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
-
őstag
válasz parandroid #177653 üzenetére
Tudom a decás görgő gumi nem megy színben a Tacx-hoz, de csak 5000 Ft/16 eur.. és nem gondolom, hogy nagyon más lehet
A kerék zegen 9000 Ft volt sorral, de azt szerintem cserélnem kell majd, mert ez szerintem MTB sor, bár lehet jó is lehet , erre valakinek ötlet?
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
IMIIKE1998
őstag
Hali!
Úgy tűnik, végül mégis nekem van igazam a méret kérdéssel kapcsolatban. Ma megjött a Neuzer Courier, 52-es váz, szerintem még ez is határeset, de ennél már most eléggé előre tudom tolni a nyerget, pedig hátralógó nyeregcsöve van. Csőközéptől csőközépig 54 cm a felsőcső, vízszintesen 55.5-56 cm. Sanszos viszont, hogy így a Magellan váza megy az apróra, mert annál csutkára előre tolva is a hajtókar mögött van a térdem. -
xy.zsolt
őstag
válasz IMIIKE1998 #177693 üzenetére
Hogy a fenébe lehet a vízszintes méret nagyobb mint az ejtett csőhossz Ha fordítva akartad írni akkor pedig pont az én 54M-es Focus-om méreteivel egyező.....amit 178/84 átlépővel használok. Úgy rémlik te alacsonyabb vagy...szóval lehet nagy neked az a váz
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz IMIIKE1998 #177696 üzenetére
bakker....nem hiszem el, hogy ennek most is bedőltem , sorry....attól függetlenül a vízszintes méret nem lehet nagyobb mint az ejtett...értelemszerűen.
-
arcitec
addikt
válasz bringasisti #177690 üzenetére
Igen ismerem a szitut , Balatonakali és Badacsony közt is van ilyen,( ha nem az amit említesz)
ott valóban az úton megyek én is ( ott nincs is kerékpárút mellette). Bár, pont Balatonakaliban van egy nagy emelkedő kifele, előtte az országúton akartam menni és kérdeztem a egy helyitől milyen hosszan kellene az úton menni. Na ott mit mondott?
"Jobban járok , ha kerülök, a testi épségemre nézve" . ( És nem a verésre gondolt .)[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest