Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz nmate91 #159799 üzenetére
Évek óta használom, eddig nem volt gond vele. Illetve annyi, hogy amikor merült le az elem, közvetlenül előtte pár órán át 20-30bpm-el magasabb pulzust szokott mutatni . De amúgy elégedett voltam vele... tudtommal a Suunto pulzusmérőket is a Garmin gyártja.
6030D: kösz, meglesz!
Teasüti: izzadásra bízom, eddig tökéletesen működött, én mindíg izzadok
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
válasz IMIIKE1998 #159790 üzenetére
Uno kormányszárból ne a legolcsóbbat keresd, amire 6-os meg 7-es van írva, az jó, és könnyű is. de azok inkább 6e környékén mentek,mikor vettem őket. a 4 ezresek láthatóan kevésbé kidolgozott példányok. persze elképzelhető extra akció, de nagy általánosságban írom.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
nagyúr
-
INTELligent
senior tag
válasz Hasaggymeg #159738 üzenetére
Ez nem ér, még sokat nézegetem a Stamp pedálodat és én is olyat fogok akarni magamnak . Amúgy tud valaki jó áron Stamp 2-t?
Hasaggymeg: A nyeregtáska milyen típus? Annyit el tudok olvasni, hogy Topeak . Ahogy látom, elég nagy és pont valami ilyesmit keresek. Illetve látom, hogy a pumpád a kulacstartónál van felfogatva, ahhoz lehet külön adaptert venni valamilyen néven, mert az enyém eltörött?
[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
G@ben
addikt
Voltam megint a nyerget próbálgatni, de ma nem szálltam le, mint tegnap és sajnos ez is zsibbaszt. Viszont rájöttem, hogy miért! Az ülőcsontom nem a nyergen van, hanem előrecsúszok, azaz a hosszanti nyúlványon ülök.
Ez az ábra elég jól megmutatja, a jobb oldali az én pozícióm, azaz érzem a csonton, hogy a nyereg hátulról és oldalról támasztja: [link]
Próbáltam normál módon hátraülni, de igen rövid időn belül észrevétlenül újra előrecsúszok. Próbáltam, hogy teljesen előretolom a nyerget, akkor is előrecsúsztam, pluszban még rövid is lett a bicaj.
A kérdés az, hogy erre a problémára milyen kialakítású nyerget nézzek, amin nem csúszok előre? Jó ideig egy Selle Italia Argo-m volt, kényelmes is volt, de amióta lefogytam, azóta nem jó. Most a WTB Rocket is ezt csinálja és nem tudom, milyen típust kéne próbálni. Teljesen síkot, hogy ne csússzak le? Vagy ennek emeljem jócskán az orrát? Elvileg 115mm az ülőcsonttávom, ez a nyereg a 135mm szélességével nagyjából jó kéne, hogy legyen!Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
swoody
senior tag
Sziasztok!
Hulye kerdes ezt elore szogezzuk le.
A kabel (elszakadt), ami a dinamobol a lampaig viszi a kraftot, azt hogyan kerjem a boltban? Haha.
-
jjeahh
nagyúr
Tyű de magasak az árak mindenhol . Akarok valami nyári spd cipőt venni, de sehol nem találtam elfogadható árban. A webshopok amikben eddig szétnéztem: bike24, bike-components, bike-discount, chainreactioncycles, wiggle, evanscycles, rosebikes, hibike. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, tudtok még EU-s boltokat írni? Esetleg tudtok olyan olcsó spd cipőt, ami kiemelkedően jól szellőzik? Eddig egy ilyent nyúztam nyáron, ez jó volt, mert az orrán és az oldalán csak egy vékony hálószerű anyag van, rendesen átfúj rajta a szél, de sajnos most nem lehet jó áron kapni. Van még egy ilyen giro cipőm, de sajnos ennek az orrán a hálószerű anyag alatt egy réteg szivacs is van, így nem szellőzik rendesen, szal inkább tavaszra-őszre jó hűvösebb időkre.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
G@ben
addikt
-
ivana
Ármester
válasz swoody #159812 üzenetére
Alapvetően villanyszerelő boltban érdemes kábelt venni, amit eddig bringa boltban vettem mind borzasztó gagyi volt. Forrasztani amúgy lehet.
(#159815) zodo Nagyon ne. 6v-os a dinamó 500mA árammal, egy csokin baromi sok feszültség esik. Plusz a csoki nem igazán stabil, főleg nem egy bringán ami rezeg állandóan.
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #159821 üzenetére
A 41-es lábamra 41-est vettem, de valójában kisebb a cipő, ezért a lábujjam kinyomta a hálós részt az orrán és kiszakadt. A Giro Berm-ből már 42-est vettem, az valszeg tartós lesz, de sajnos nyárra túl meleg. Szal kell új cipő, de sehol nem találok olcsón. Közben megnéztem a Merlinen, winstanleys-en, de ott sem találtam jó árban semmit.
[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
Sziasztok! Korábban kértem itt segítséget, hogy milyen biciklit vegyek, az akkori tanácsokat és a saját magam döntését is megfogadva, végül a Decathlonos Rockrider 540 mellett döntöttem. Pár hete el is hoztuk, és tökéletes választásnak érzem. Egy álom a régi után.
Most csak azért írok, mert mivel a jelenlegi helyzet miatt kicsit nehéz ebben segítséget találni, így megkérdezem itt, mit tehetnék azzal, hogy a nyereg forog alattam? Nem jól szorítja meg, aminek meg kellene. a beállított magasság marad, csak forog a nyereg, ha én is. Van erre valami mód, praktika, vagy mindenképp bicikliszerelő tudja ezt megoldani nekem?
-
ivana
Ármester
válasz ¤Envy¤ #159825 üzenetére
Ennek rendes alu nyeregcsöve van. Merre forog? Ha oldalra akkor húzd meg jobban a gyorszárat (lehet szar a menete és az a gond), ha le-föl akkor a nyereg rögzítő csavart. Esetleg megpróbálhatod megtörölni a nyeregcsövet, lehet nagyon zsíros. Mivel ez alu-alu kapcsolat nehezen rohad össze, bár össze tud.
-
ZolkoW
őstag
válasz G@ben #159809 üzenetére
A WTB-k is, mint a legtöbb, középen a legmélyebb. Szóval játssz a szöggel, mielőtt kukázod, nekem a mostani pont nem WTB, amivel legtöbbet megyek, de annak ellenére, hogy alig van mélyebben a közepe (oldalról nézve), enyhén hátrafelé kell billentenem, hogy azon a részén üljek, amin kényelmes. Másképp én is előre csúszok, és ott túl keskeny. Egyébként engem az zavar, amikor tapad a borítása, szóval azt szeretem, ha könnyedén csúszkál a nadrágom rajta ide-oda, ha kell, és ha nagyjából a kezem támasztása nélkül is ugyanott maradok, magyarul egyensúlyban vagyok anélkül, hogy ellen kéne tartanom a kormány segítségével.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
zsocy
őstag
válasz ¤Envy¤ #159825 üzenetére
Ha mozog a nyereg akkor elég valószínű hogy nincs rendesen meghúzva. Ha van otthon imbuszkulcsod, (esetleg nyomatékkulcsod) menj végig az összes csavaron, és ha tudsz rajta mozdítani akkor nem volt eléggé meghúzva, fél fordulatot húzz még rájuk. Ne hidd el hogy szemre jó, nézd őket végig tényleg, ez most az a helyzet hogy a kicsi is számít
-
maximilian4
addikt
Tudtok ajánlani valamilyen aránylag olcsó, de jó kompresszort? Meguntam pumpával kínlódni tubeless-el.
Maxi
-
jjeahh
nagyúr
válasz maximilian4 #159831 üzenetére
Booster nem játszik? Vagy boosteres műhelypumpa.
-
Massmurderer
őstag
[link] na erröl is most hallok elöször Nem semmi
-
jjeahh
nagyúr
válasz maximilian4 #159833 üzenetére
Többféle van, pl. ez: [link]
-
Khelben
nagyúr
Hátha valaki nagyon otthon van a Bryton cuccokkal: ugyanazon az áron 420 vagy 330 a jobb választás? A navigáció annyira nem érdekel, csak a mostani Rider15-nél keveslem néha a 4 adatmezőt. Olyat keresek helyette, amin többféle dolgot ki lehet íratni egyszerre és jobban testre szabható.
-
CragON
aktív tag
Sziasztok,
tud valaki segíteni melyik mountain bike lenne a legjobb választás felszerelést tekintve 300e-ig?
Merida Big Nine 300-at találtam a legjobbnak.
[link]Van ennél jobb merevfalú ezen az áron?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz maximilian4 #159837 üzenetére
Nem tudom, lehet ez is jó. Bike24 review szerint mondjuk egy usernél elrepedt. De több márka is gyárt hasonlót, szal van kínálat bőven. Jó műhelypumpád van? Mert ha nincs, akkor vehetsz boosteres pumpát 2 az 1-ben.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz maximilian4 #159837 üzenetére
Ez más, ez lustáknak van arra, hogy otthon/kúton felfújja kompresszorral , berakja a kulacstartóba, mert akkora, és ha defekt van, nem kell kiverni minipumpával, hanem ezt rárakja, és felszisszenti. De nem hinném, hogy akkorát tol, hogy rárobbantsa a gumit. Amúgy ha veszel egy jó műhelypumpát, akkor egy tl képes gumi és felni kombóra rá lehet tenni azzal is. Legalább is aki nekem szerel, mindet úgy rakja, én is dudáltam már fel nála a sajátomat, és egy kb 5000 Ft-os pumpát használ. Van pl az SKS-nek kimondott monti pumpája, az annyit tol, hogy tuti nem lesz gond. Én ilyen boostert tuti nem vennék csak azért, hogy 3-6-12 havonta felpattintsam az új gumit. Akkor inkább lemennék a szerelt kerékkel a benzinkútra.
CragON: nem erre a válaszra vársz, de megírom: ennyiért használtan karbon van, vagy sokkal jobban felszerelt alu. Ha autóban is használtat veszel, nyugodtan vállald be bringánál is.
Khelben: 420-at nem ismerem, de ha csak az az elvárás, hogy sok adatot láss, akkor a 330 jó lesz. HA nem kell a wifi, akkor a 310 is.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jófejsrác
senior tag
Sziasztok,
Rövid előszó: Jelenleg a 3. merida crossway bringám nyúzom. Először volt egy V-10, majd egy urban 100 és most egy V-20.
Urban 100-ról azért váltottam, mert a balatonkörön a merev villa szétcsapta a tenyerem és az első tárcsafék is rakoncátlankodott. Viszont a fékek használhatósága és a váltó köröket vert a mostani V-20-ra. Cserébe a mostani teleszkópos és jóval nehezebb bringa .Kacérkodom, hogy újra megpróbálkoznék egy fitness kerékpárral, mert így 1 év után is az az érzésem a V-20 visszalépés. Így a kérdésem az lenne, hogy hosszútávon a nem állítható kormányszög nem kényelmetlen? - már akinek van ilyen stílusú biciklije.
Köszi
-
6030D
Ármester
válasz maximilian4 #159843 üzenetére
cdl: a legjobb dolog volt abban az órában a wifi, azóta sincs egyikben sem, hiányzik is. A Bt-nél már csak a kanóc a f@szább....
-
Runner_fxr
Ármester
válasz IMIIKE1998 #159790 üzenetére
Én sem vagyok fizikus, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a nagyobb kerék gyorsabb, legalább is átlag sebességre biztos.
G@ben: Én is jártam már így, hogy előre csúsztam bizonyos nyergeken. Nekem a megoldás az volt, hogy egy picit hátra billentettem, de csak minimálisan. Most én is nyereget vadászom. Enduro-ra, viszonylag sportos, de azért kényelmes legyen, nem könnyű feladat.
[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
-
jófejsrác
senior tag
válasz gonger #159848 üzenetére
Igen, nekem is első dolgom volt feljebb emelni a kormányszöget mikor megvettem. Viszont a sportosabb urbannal is körbe mentem a Balatonon és nem a derekam volt a szűk keresztmetszet, hanem a tenyerem és a fenekem . De gondolom azt a stucnit lehet cserélni állíthatóra, ha arról van szó.
-
6030D
Ármester
válasz Runner_fxr #159847 üzenetére
Tioga Spyder. Nem szívja a vizet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest