Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
maximilian4
addikt
Én nem ismerem az pedeleceket, de sztem alap lenne rá egy pluszos gumi. Nagyobb súly, nagyobb igénybevétel. Lehet ez így is van, akkor meg mondhatjuk hogy igazából nagyon is elterjedt. Egyébként meg nekem a merev bájkom pluszos (2,8), ha beférne a fullymba is ilyen széles gumi, szó nélkül menne rá.
Maxi
-
Massmurderer
őstag
válasz maximilian4 #160901 üzenetére
26x2.8ast ha tudsz,dobj légyszives linket,megköszönném
-
hardline
senior tag
Sajnos nem tudják teljesíteni a megrendelésem, így változott a felállás. Csak 2020-as modelleket keresek.
200-270 ezres összegig nézelődtem kerékpárok között. Előbb 29er, de nem tartom indokoltnak az MTB-t 90% aszfaltos felhasználásra, ezért fordultam cross/trekking irányba. Alapvetően 2 márka modelljeit nézegettem végig, ezek a Cube (Nature pro/exc) és Merida (Crossway 100/300).
Cube vagy Merida a jobb?
A kérdésem az, hogy mit tudnátok még ajánlani, ami minőségben és felszereltségben is hozza a fenti két márka színvonalát, vagy esetleg még jobb is? Akár külföldről beszerezhető is érdekel, úgyis webshopos rendelés kell. -
MZsoltee
veterán
Elméleti kerdesem lenne. Egyik barátommal együtt járunk tekerni. O 29er montival, 42-es kerekekkel. Én ugyanilyen szélesre 28as cross-sal. Nem erősségük a belső cipeles. Ha 28as belsőt az ő kerekere raknak vagy a 29est az enyémek az mennyire lenne működőképes? Gondolom semennyire. De hátha.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
maximilian4
addikt
-
Massmurderer
őstag
válasz maximilian4 #160908 üzenetére
Én sehol nem találtam eddig,azert irtam.2.5 azt annyi.4.0 utána meg 4.80. 2,7-2,8ast sehol nem találtam eddig.
-
Maximum1
őstag
válasz leroyclub #160905 üzenetére
Nem a bicajjal van baj.
Első hét: napi 3x10 guggolás saját testsúllyal és 3x10 fekvőtámasz, ha utána is nehéz akkor gyere vissza.Am. ha jól látom ez egy SS gép, vagyis nincs rajta váltó, és még kontrás is, a hátsó fogaskereket kell nagyobbra cseréltetni, kb. 20 fogasra, nem tudom mi van most ott.
Könnyebb lesz tekerni de előbb eljön a vége, de gondolom nem akarsz versenyezni.[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Életem első és szerintem utólsó ittasan tekerésén vagyog túl....ez nem kerül fel a stravara 😀 20km oda vissza....6sör 3 óra alatt 🙂 pudding vagyok, na 😀
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
bardi
aktív tag
Vannak 5 literes permetezők, ilyet valaki próbált már használni bicikli mosásra?
Erkélyen jelenleg a vödör víz, szivacs, ecset működik, de ha kellő nyomással tudná kinyomni a vizet a permetező, akkor valószínű hatásosabb lenne, főleg a nehezen elérhető helyeken.'92 Honda VFR 750
-
bodazo
tag
válasz parandroid #160799 üzenetére
Attól függ mennyit szánsz rá. Nekem egy 520 plusz van. Az óra képes átküldeni a pulzus adatokat a kerékpáros compoternek. A conectben hozzá adod mint egy új eszközt és működik rendesen. Bekapcsolod a két eszköz között a szinkronizációt és minden eszközön látni fogsz mindent. Ha most kellene vennem akkor 530, de ha egy nagyon egyszerű kell akkor 130 as.
-
bardi
aktív tag
válasz bringasisti #160919 üzenetére
Dehogy, bár biztos kapnának belőle, de a cél inkább a sok por leveretése.
#160921 jjeahh
Köszi, be kéne szereznem egyet akkor, mert itt a környéken rengeteg port összeszed a bicikli. Nagynyomásúval esetleg leverethetném az autómosóban, de egyrészt mindig tele van, meg azzal kicsit félnék a csapágyaknál.'92 Honda VFR 750
-
Rica
senior tag
válasz maximilian4 #160891 üzenetére
A " */trail" nalam a nullahoz kozeli technikai tudast igenylo es ugratas mentes erdei eletet jelenti. Ettol fuggetlenul, teljesen jogos. A Tieden jol latszik, hogy milyennek kell lennie a profilnak, ha az embernek tapadasra van szuksege. Nekem most sajnos ez van, ez volt rajta gyarilag. A kovetkezo bringam mar en epitem, Excelben mar meg van Azon 25-os felnik lesznek, amiken valoszinuleg nem lesz szuksegem DHR2-re, hogy ne boruljak fel a kanyarban.
Nalam hatul egyebkent Aggressor van, ami a szokasos angol idojarasi viszonyok mellet kb. mindegy a meg jol gurul kategoriaban, de most, hogy 3 het napsutes utan szaraz a talaj, csak csuszkal rajta, mint az el nelkuli korcsolya. Azt figyeltem meg a Maxxis gumiknal, hogy a 3 komponensuek kevesebb hussal is jobban tapadnak, szoval egy Ardent Race lehet, hogy belefer meg a nyari koltsegvetesbe.https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Toobee #160874 üzenetére
Hát igen, nem kérdés, hogy melyik a jobb.
X2N: A kettő összefügg! Az e-bike (pontosabban az E-MTB) terjedése miatt terjedt el a plus-os kerék is! A nagyobb súly miatt kellett. Analóg bicóban valóban nem annyira elterjedt, mert hamar rájöttek, hogy oda felesleges. 27,5" x 2,8 és 29" x 2,6, ezek váltak be leginkább mint plus-os kerék. Analóg bicóba ez viszont sok, ezért nem terjedt el, oda egy-két mérettel keskenyebb is elég.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz gabro0 #160925 üzenetére
A kerti csapot azért lehet jobban meg lehet csinálni, a permetező kissé kompromisszumos. El lehet lenni vele ha nincs más, de van amire nem elég a víznyomás, pl. a sarat szépen leviszi az enyém, de a vastag porral nem tud mit kezdeni. Általában nálam így néz ki egy bringamosás:
- lelocsolom egy kevés vízzel
- puha kefével lekefélem
- magasabb nyomással lemosom, már amennyire magas nyomást tud a permetező
- száraz rongyal letörlöm
- mehet a láncra a wax és kész
5l nekem elég szokott lenni egy mosásra.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
parandroid
félisten
válasz bodazo #160922 üzenetére
Köszi, ez fontos info, és remek hír! Amúgy tegnap meg akartam rendelni amazon.de-ről az edge 130-at 110 eur-ért, de gondoltam, alszok rá egyet, mára meg már 137 eur lett. Az edge 520 Plus 189, de az a helyi üzletekben is annyi, akkor inkább támogatok egy helyi bringásboltot ebben a koronavírusos időben, holnap bemegyek, ‘oszt veszek egyet.
Köszi a tippeket, mindenki!
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
gborisz
tag
Sziasztok!
Munkába járós biciklit keresek (télen-nyáron, esőben, hóban, latyakban, mindennap, szóval teleszkóp pl. csak koszolódni lenne) meg ilyenkor nyáron alkalmanként eltekerni a város egyik végéből a másikba, csakis aszfalton. 100k körül gondolkoztam, ilyet találtam, amit így el tudnék hozni a boltból (sárhányó, láncvédő van, teleszkóp nincs). Jó lesz, vagy lenne más jobb? Használtat nem szeretnék. (174 cm, 75 kg)
Köszönöm
-
Maximum1
őstag
válasz parandroid #160928 üzenetére
Az a baj hogy ha a F5 öt is használod közben a pulzusmérés miatt akkor mind 2 fel fog szinkronizálni a connektbe és onnan a stravára, meg fogsz hülyülni a sok adattól.
Ahhoz hogy legyen pulzusmérésed mindenképpen öv kell mind 2 eszköznek.
Ha lemondasz a pulzusról akkor meg jó a F5 a kormányra.[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz parandroid #160928 üzenetére
Azért majd írj róla valamit, hogy tényleg működik (vagy nem) ez az F5 pulzus -> Edge átküldés. Ha így van, akkor az elég jó dolog (például egy triatlonosnak is).
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
GS S
csendes tag
Szerelésben tudtok segíteni!? (vagy tipp olyan fórumra ahol tudnak segíteni)
Kotyog és hangja van a racsnimnak (shimano megarange 13-34)
Van értelme szétszedni (után állítható) vagy csere? -
atti29
tag
válasz Runner_fxr #160662 üzenetére
Basszus,sajnálom,nekem hála égnek nincsenek ilyen tüneteim.
De megnézetem az a biztos!
Más:
Reggel vettem észre,hogy megint defektem van,tegnap erdőben voltam.
Nekiálltam ragasztani és fejjel lefelé fordítottam a bringát eltelt 20 perc és a képen látható alkatrész lecsúszott,vissza tettem,tökéletesen tiszta a becsúszó is.
Ez mitől lehet?! -
parandroid
félisten
válasz Maximum1 #160930 üzenetére
Ne már, akkor mire költöm a pénzem? Ha már futni nem tudok, kell valami pótcselekvés. Tegnapi 40 km-től úgy kikészültem, mint aki életében először sportol, mondjuk hónapok óta szinte nulla edzés, felszedtem 5-6 kilót, hajnalban mentem dolgozni, utána meg kajálás helyett bicajozni. Az első kb óra egész jól ment, terep (erdei út pár helyen), meg a forgalom lassított csak le, meg az ellenszéllel küzdöttem, 25-27 kmph körüli átlag gondolom elfogadható vasárnapi bicajos szint, aztán 27,5 km-nél beleakadtam egy 10+ %-os hosszú emelkedőbe, szégyenszemre le kellett szállnom a bringáról, és feltolni, de alig bírtam megállni a lábamon. Olyan szinten le voltam ürülve szénhidrátügyileg a végére, amit korábban csak 30 km fölötti futásoknál szoktam érezni. Szokni kell ezt még, na, meg szépen visszaépíteni a kardiót, mert nem lesz ennek jó vége.
Mindezzel együtt persze igazad van, de kicsit úgy vagyok vele, hogy bele kéne feccölni valamit a bicajba is, meg rá kellene állnom, mert túlfutottam magam. Tavaly az év végére már érezni lehetett, hogy sok lesz, kénytelen voltam visszavenni, sorra jött minden, de így is 3500+ km lett a vége csak futásban, aztán beütött, ami várható volt, úgy beállt a lábam, hogy azóta sem bírtam kilazítani, túlterheléses plantar fasciitis. Mostanra már fél óra ülés után lábra bírok állni, de kénytelen leszek hosszú távon is tanulni a dologból, szóval felfogom a bicajra költést befektetésnek.p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
atti29
tag
válasz Runner_fxr #160935 üzenetére
Nem tudom,2 hónapja van nálam kb a bringa.
Előtte nem tudom volt vagy sem és ha volt mikor. -
6030D
Ármester
válasz parandroid #160936 üzenetére
Én ritkán futok, többet bringázok, de teljesen más az energiafelhasználás, azt érzem. Ami jobb bringán, hogy közben is tudsz enni, inni úgy, hogy nem rázkódik benned , egyszerűbb behozni a lemaradást is (pl ha tudod, hogy lejtősebb rész jön, akkor benyomhatsz egyben 2 dl folyadékot, meg szilárdat, ha mínuszban vagy, mert tudsz "pihenni"). Futásnál nem tudom mik a számok, bringán folyadékkal számolj 0,7-1 l/órával intenzív menetnél, a kcal/óra meg picit a futás alatt van, így ha ugyanannyit eszel, nem lehet gond. Ha bírod a zselét, meg a vízben oldható dolgokat, akkor kulacsba minden elfér, és két nagy kulaccsal megvagy 1,5-2 órára. De 1 órára elég a víz + valami kémia, ha nem éhesen indulsz.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Runner_fxr
Ármester
válasz atti29 #160937 üzenetére
Én akkor láttam ilyen jelenséget amikor pl nem gyári szimmeringel lett összerakva a villa, vagy bezsírozták a szimmeringnek azt a részét is ahol belecuppan a villába. Illetve ha már nem nagyon van kenése, akkor is előfordulhat ilyen, mert túl nagy a súrlódás. Azért én szétkapnám egy kis szervizre legalább. De talán az lenne a legjobb ha egyúttal új szimmeringgel is raknád össze.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Massmurderer #160899 üzenetére
Na, leszervizeltem a tagot és elkussolt. Megszűnt az érdes megindulás is. Úgy néz ki akkor a full szerviz még várhat. Az elég drága dolog, szóval kicsit ki lesz tolva.
Jaj, akkoriban még egy Neuzer fully-val nyomtam, RS taggal. Az is szörcsögött, mint az állat. Városi szaladgálósnak tökéletes volt.
-
parandroid
félisten
válasz 6030D #160939 üzenetére
Köszi, tapogatózok, keresem, hogy mik a határok, ki kell alakulnia egy érzetnek, hogy tudjam, miről beszélünk. Másfél éve vettem a bicajt kb, de összesen van benne vagy 320 km, ennyit havonta szoktam futni, amíg ment. A kihagyás is betett, fel kell újra építenem némi állóképességet, hogy egyáltalán elkezdhessek edzeni. Talán május-júniustól a futás is menni fog, de biztos nem onnét, ahol januárban abbahagytam. Aztán találnom kell egy egyensúlyt a két sport között.
Futás amúgy már ment azon a szinten, hogy kb félmaratonhoz szinte frissítés sem kellett, vagy max egy zselé valahol 15 km körül, meg persze némi víz, ha nagyon meleg volt, de sima edzéshez, hacsak nem volt benne komolyabb tempó, vagy résztáv, akkor 20k alatt semmit nem hordtam magammal. Nyilván most nem vagyok ilyen állapotban.
p
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz parandroid #160936 üzenetére
Ha költeni kell akkor olyat vegyél amiben térkép is van, 520+ vagy 530 esetleg 830, minden másra ott az F5 .
Nekem Etrex touch 35 van, ez is ismer minden szenzort de nem szinkronizál az F5-mel, /vagy csak nem tudom hogy kell/ lehet az Edge tudja, de csak a pulzus miatt nem vennék, azt úgy is érzed ha magas[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Massmurderer #160943 üzenetére
Zsírozva volt, olaj nem is volt benne. Ránézésre a Sram Butter-re hasonlított.
De zsírból se sokat kellett kitörölnöm belőle, épp csak megkenték a tömítéseket oszt kalap kabát!
Most egy adag Fox Fluid figyel a pozitív és negatív kamrában; mindjárt szebben mozog![ Szerkesztve ]
-
atti29
tag
válasz Runner_fxr #160940 üzenetére
Massmurderer
Leengedtem most teljesen,majd vissza fújtam,tökéletesen dolgozik,a szimering a helyén és tökéletes tiszta becsúszó.
Gondoltam arra is,hogy teljesen leszervizeltetem,akkor tudom,hogy rendben van minden vele,vagy nem érdemes most még?!
Amúgy tudtok valakit akihez jó szívvel elvihetem ha bármi olyat kell rajta szerelni amihez én kevés vagyok,pl teleszkóp szerviz?! -
Teasüti
nagyúr
válasz Massmurderer #160949 üzenetére
Jah. Holnap ránézek a forgáspontokra, meg kivizsgálom a kotyogást. Bekötöm a váltókat, lánc fel és elvileg lehet tekerni.
Egyedül a kerékagyak érettek meg még a zsírzásra, de azzal ráérek bíbelődni. De utálom azt beállítani. Az a legnehezebb feladat számomra, eltalálni a csapágyhézagot. Főleg alátétek nélkül...Kérdések:
A-head 1 1/8 fejcsapágy feszességét hogy kell beállítani? Jobban mondva honnan tudom, h megfelelő a hézag? Úgy csináltam, hogy elkezdtem összehúzni amíg nem éreztem semmi játékot a villanyaknál előre-hátra mozgatva a bringát behúzott fékkel. Majd erre még rátekertem egy negyed-fél fordulatot. Először láttam ilyen régi fejcsapágyat, ezen még egy műanyag compression ring van a felső kosárnál. Az xc vázam már félintegrált volt, az azért bizalomgerjesztőbb ennél. Viszont semmit nem érzek a kormányzáson tökmindegy milyen feszesre húzom.Másik:
A hátsó fékcső kicsit rövid. Alsó vezetésű ez a váz, míg az előző a felsőcsövön vezette el a csövet.
Lehet kapni fékcsövet készre szerelve, vagy ezt csak DIY lehet cserélni?
Ez akkor lehet szervizes téma lenne, nem akarnék szerszámokat venni egy munka erejéig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest