Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShiTmano
aktív tag
válasz ¤Envy¤ #70587 üzenetére
Ezek hegyi kerékpárok. Azt írtad főleg aszfalton használnád. Arra cross vagy trekking kerékpár való, 28-as kerékkel. pl. [link]
vagy [link] Mondjuk ez utóbbi drágább a megadott keretnél."Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ShiTmano
aktív tag
válasz ¤Envy¤ #70597 üzenetére
A cross egy kicsit sportosabb, a trekking az inkább kényelmes, általában csomagtartóval, sárvédővel, rugós nyeregcsővel, állítható kormányszárral, néha agydinamóval. Pl. Trekking
Persze crossra is szerelhetsz utólag sárvédőt, meg csomagtartót.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ¤Envy¤ #70616 üzenetére
Keress valami számodra szemrevalót az összefoglalóban is említett apróhirdetési oldalakon és véleményeztesd itt.50-60-ért pont annyira lehet új bringát vásárolni mint autót 500e-ért.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
varsam
őstag
válasz ¤Envy¤ #70620 üzenetére
Szerintem menj be egy hozzád közel lévő kerékpárboltba, esetleg 2-3-ba, szépen mond el az eladónak az igényeidet, majd a kínált bicikliket megnézed és kipróbálod. Amelyik a legjobban tetszik és szimpi, új/garanciális azt megveszed. Esetleg még előtte neten rákeresel, hogy máshol nem-e olcsóbb.
Ha nem kell cipelned a bringát minden nap 3 emeletet, akkor nem lesz bajod az acél vázassal sem. Ha nem akarsz rá sokkal többet költeni, akkor nem kell! Nem kell rögtön XT szett és karbon váz, ha csak napi ~10km-t tekersz, azt is 15kmh átlaggal szépen nyugisan.
Párom imádja a Csepeljét, azon még kosár is van, benne a kilós U lakat + kis kaja/pia és gond nélkül teker vele 50km-t is akár egyhuzamban, illetve napi szinten 7+7km-t munkába. Számomra persze nem hat egy minőségi darabnak a lazább V fékkek és Acera váltóval (a hidraulikus tárcsafék után), de az ő igényeit tökéletesen kielégíti. Amennyiben komolyabban akarna tekerni, akkor ő is látja, hogy lenne hova fejlődni, de az igényeit a mostani is tökéletesen kielégíti. Megvannak az olcsó kerékpárnak a hibái (mint minden másnak) de ezeket el kell fogadni és ettől függetlenül is lehet szeretni.Ezt csak azért írom, mert sok ajánlást még nem kaptál itt, azon kívül hogy tegyél még a kerethez +10/15/20 ezer Ft-ot. Én sajna nem értek hozzá, csak a tapasztalatom írtam le.
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
Valami ilyesmi sokkal jobb lenne. Esetleg: ez, ez, ez vagy ha szeretnél rugózást elöl, és alacsonyabb vagy, mint az eredeti tulaj, ez. Mondjuk sokkal jobban én sem értek hozzá, hülyeséget nem szeretnék ajánlani, várd meg a többieket.
Életemben nem láttam még ennyi női vázas trekking hirdetést, mint most, hogy direkt azt kerestem. Többségben vannak az első oldalon, mint a férfi vázasak. Fordítva vártam, sőt, inkább arra számítottam, egyet-kettőt ha találok.
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
Ezek megint mind montik. Lehet velük aszfalton is menni, de inkább terepre, erdőbe valók. De úgy látszik Neked ezek tetszenek. Milyen magas vagy amúgy?
(#70636) csibuka85 Viszel magaddal átalakítót és bárhol fel tudod fújni.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
addikt
válasz ¤Envy¤ #156661 üzenetére
nem lenne jobb egy trekking bringa erre a felhasználásra?
140-ért már van tárcsafékes női vázas Csepel Woodlands vagy Kelly's Clea 70 (igaz mindkettő bowdenes tárcsafékes, szóval ha esőben nem bringázol, akkor lehet elég lesz a V-fék is)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
zsocy
őstag
Az első tippem az lenne hogy a Neuzereket felejsd el, legalábbis ezeket.
A Gepida Mundo Pro még talán ok lenne, csak újként elég drága szerintem.
Biztos hogy tárcsafékes montit szeretnél városba és földútra?
(Földutat kemény terepnek írod, de hidd el, nem az. Nézd meg jjeahh néhány képét, na az a kemény terep , de oda ezeknél sokkal komolyabb teleszkóp kellene)Szóval, tuti a kategória és csak új bringa jöhet szóba?
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem a Decathlonos Rockrider 540 mindegyiket a földbe döngöli . Azon már terepen is bevethető teleszkóp van (nem fog darabokra hullani), integrált hajtómű és hidraulikus tárcsafék, a Neuzerek ultragagyik mellette. Ha jól látom a listádból még a Gepida Mundo pro tűrhető, de a Rockrider szvsz annál is jobb vétel.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
zsocy
őstag
válasz ¤Envy¤ #156666 üzenetére
Pont most akartam írni hogy nézd meg a Decás bringákat is, a Rockrider 540 simán és bőven elég lenne erre a felhasználásra. Decathlon előnye hogy láthatod élőben az árút és ki is próbálhatod.
A hátránya hogy valószínű kell egy második nullrevízió vásárlás után egy normális műhelyben.@mindenki, milyen egybehangzó ma a Rockrider ajánlás, szinte érzem ahogy árad a ZEN
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz ¤Envy¤ #156697 üzenetére
Abban mire gondoltam hogy jó lesz a Rockrider 540, vagy a szerelésről?
Az RR540 jó lesz témában most mindenki eléggé egyetért, az utólagos szerelésnél pedig arra gondoltam hogy néha a Decathlonban nem rakják össze rendesen a bringákat eladás előtt, ezért szoktuk ajánlani hogy vidd el egy szervízbe és nézzék át ők is, húzzák meg amit meg kell, állítsák be, olajozzák át, ilyesmik. Nem általános a dolog, de inkább legyen átnézve mint hogy ne legyen. -
ivana
Ármester
válasz ¤Envy¤ #159825 üzenetére
Ennek rendes alu nyeregcsöve van. Merre forog? Ha oldalra akkor húzd meg jobban a gyorszárat (lehet szar a menete és az a gond), ha le-föl akkor a nyereg rögzítő csavart. Esetleg megpróbálhatod megtörölni a nyeregcsövet, lehet nagyon zsíros. Mivel ez alu-alu kapcsolat nehezen rohad össze, bár össze tud.
-
zsocy
őstag
válasz ¤Envy¤ #159825 üzenetére
Ha mozog a nyereg akkor elég valószínű hogy nincs rendesen meghúzva. Ha van otthon imbuszkulcsod, (esetleg nyomatékkulcsod) menj végig az összes csavaron, és ha tudsz rajta mozdítani akkor nem volt eléggé meghúzva, fél fordulatot húzz még rájuk. Ne hidd el hogy szemre jó, nézd őket végig tényleg, ez most az a helyzet hogy a kicsi is számít
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest