Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:28:04

LOGOUT.hu

Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#245946) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Figyelem!

Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!

Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)

További tanácsok

[ Szerkesztve ]

***

Hozzászólások

(#106701) Télapó_ válasza wwenigma (#106700) üzenetére


Télapó_
tag

Teljesen igazad van szerintem is ez a baj mennek mindennek neki.
Én láttam vele 1-2 játékost, nagyon jól használták.
Mondjuk már én is csináltam ilyet amit mondtál, hamar visszavettem a lendületből mikor szétkaptam 3 mp alatt.
Köszönöm a képet tanúságos és persze a válaszod is köszönöm. :R

Üdv.

(#106702) jr1994 válasza wwenigma (#106700) üzenetére


jr1994
addikt

Az SP egy kalap szar.

Az a tank ami lassú, cserébe a páncélja közelről csak tomatok ellen ér valamit, de legalább még átütése sincs, az jó nem lehet szerintem.

WoT: mennyeibajnoksag --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"

(#106703) DaveHutt válasza Télapó_ (#106691) üzenetére


DaveHutt
őstag

Nagyon fun tank, ha tudod használni. Pénzt nem hoz annyit, mint a többi tier 8 premium, mivel néha gold ammora szorul és drága az alap lőszere is, de kitűnő winrate javításra, orosz legénység képzésre.

A páncélja troll, ha megtanulod, hogy mindig srégen állj az ellenre, mivel az első páncélt szemből azonos szinten átviszik. Alsó lemez nem gyenge pontja! A tornya szintén troll, de a kupolák szemből puhák. Az oldalpáncélt kitolatva tier 10-es ágyúk sem viszik, ha ügyes vagy.
Ágyúja szokásos 122mm-es ruszki ágyú, azt ezt használó tier 8 premiumok közül a legjobb verzió. 175 mm pen kevés benne sajnos, leginkább gyengepontokat kell vele lőni közelről. 217 mm pen a gold ammo, amivel IS-3 megy szemből.
Páncél, lőszer alapján már sejtheted mire való ez a tank: tier 8 mediumig bezárólag a kisebb tankok kannibalizálására.
Tier 9-et lát max, azokkal már bajban is van néha, ilyenkor mindig érdemes keresni az ellenfél oldalát, seggét. Van annyi sebessége a tanknak, hogy komótos tempóban meg lehet csinálni.

A játékstílusa nagyban függ, attól, hogy milyen tierben és tankok ellen mész. Tier 8-ban, max néhány nagy ágyúval rendelkező tank ellen (ez általában a meccseid több mint fele ebben a tankban) játszhatod a fasza csávót és mehetsz igazi heavyként, de csak akkor ha IS-3, Tiger II nem jön szembe. Tier 9-ben már inkább csak támogatni, esetleg a mediumokkal érdemes menni, azokat mindig be tudod ütni. Ja és persze az AMX CDC, Borsig és társai a kedvenceim. :)

Összességében nagy kedvencem. A troll páncélvastagság és szögek miatt néha meglepődik az ellen, hogy miért nem talál el (E75 volt eddig a csúcs, ami cheaterezett), az oldalpáncél egyenesen brutális. Elég fürge, hogy eljusson jó helyekre, és az ágyúja kielégítő. A legtöbb átlagos, vagy rosszabb játékosok tartanak tőle, mert egy ügyesebb IS-6 folyamatosan vágja beléjük a 390-et.

wwenigma: az a bajom ezzel a képpel, hogy nem mutatja szándékosan a kupolákat (az egész torony tetejét), amit 175 pennel is be lehet ütni.

[ Szerkesztve ]

(#106704) Kakumix válasza Télapó_ (#106697) üzenetére


Kakumix
senior tag

Az SP-t nagyon sok helyen be lehet lőni szemből már egy IS-6 175-ös átütésével is (ez gyakorlatilag annyi mint a T6-os KV-85 átütése) és nem nagyon lehet forgatni, mert a tornya teteje, oldala is lőhető a géppuskát nem is számítva. Ráadásul a hasa már egy IS-3-nak normál lőszerrel sem nagy kihívás, ha egy kicsit be van forgatva, akkor a hasán a plusz páncélt elkerülve is belőhető, ha kicsit túl van forgatva akkor pedig az oldala (gyakran gyullad is) vagy akár az első lánckeréken keresztül is sebezhető.

[ Szerkesztve ]

Legyen szép napod!

(#106705) wwenigma válasza DaveHutt (#106703) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Igen, ezert is irtam bele hogy ott átlehet.

jr1994: Gyűlnek a vélemények, mindenki mast szeret.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#106706) sith7 válasza Kakumix (#106704) üzenetére


sith7
nagyúr

"Néhány" csatát lenyomtam az SP - vel, de amiket írsz, nem igazán tapasztalom ... de lehet csak nekem jött mindig más ellenfél szembe ... gyulladásra egyáltalán nem emlékszem

# Tank Type Nation Tier Battles Win Rate
1 T26E4 SuperPershing MT US 8 2,559 49.36%

[ Szerkesztve ]

(#106707) Télapó_ válasza DaveHutt (#106703) üzenetére


Télapó_
tag

Nagyon jó elemzést írtál, ez minden igényt kielégít, köszönöm.
Látszik, hogy rengeteget mehettél vele, és az is, hogy szereted.
Nagyon sokszor meglepődtem ezen a járgányon, állandóan pattogok róluk, kerülöm is őket rendesen.
Szóval ez egy jó tank. :K
Köszönöm még egyszer a pompás elemzést. :R

[BKakumix]Na ez az én nagy dilemmám, vannak akik dicsérik és vannak akik kevésbé szeretik.
Valószínű nagyon játékos függő ez a tank nem mindegy kinek a kezében van.
Mindig elbizonytalanodom, ha ilyeneket olvasok.

[ Szerkesztve ]

Üdv.

(#106708) Grillo


Grillo
senior tag

TOG

[ Szerkesztve ]

(#106709) Kakumix válasza sith7 (#106706) üzenetére


Kakumix
senior tag

Én is lejátszottam már vele ezer csatát. A gyulladást gyakoribbnak érzem, mint más tankokkal nagy tűzoltóval. Ma is megvolt. Ha oldalba kapják a lánc nem nagyon fog meg semmit és az üzemanyagtartály csak 175HP-val rendelkezik, de úgy tudom nem kell hogy pirosra lőjék ahhoz hogy gyulladjon, de a tankok nagy része egy lövéssel lelövi és nincs az oldalán páncél hogy védje.

Próbáltam a Replay Analyzerben keresni adatot, hogy alátámasszam az érzést valami számmal, de gyulladásra nem lehet szűrni csak gyújtásra és ami használható lenne, az az autoequip>8000 (mennyibe kerül a fogyócikkek automatikus újratöltése, két kicsi 3-6000 és mivel a tűzoltó nagy, az legalább 10000-be kerülne), de nagyon régóta nem fogyott el a depóból a nagy tűzoltócsomag, így ez sem működik.

[ Szerkesztve ]

Legyen szép napod!

(#106710) Ispy válasza Télapó_ (#106707) üzenetére


Ispy
veterán

Nekem első prém tankom, az eddigi tapasztalat az, hogy nagyon sok lővedék lepattan róla, nagyon olcsó, jól lehet vele farmolni (prém fiókkal), de ezzel nehezen fogsz top gunt lőni, és sajnos a motorja egy fosch.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#106711) Kakumix válasza Télapó_ (#106707) üzenetére


Kakumix
senior tag

A szeretem túlzás az SP vonatkozásában, de használható. Ha farmolok IS-6-tal megyek, de nem nézem végig a csatát, ha bent marad akkor az SP-vel megyek a következőbe. Gyakran leírom, hogy nem lövök aranyat és ez sokat számít egy tank megítélésében, hiszen az SP aranya 255-ös átütésű vagyis "visz mindent célzás nélkül", míg az IS-6-é már T8-ban is kevés. Az meg hogy sok helyen belőhető, nem jelenti azt, hogy a szembejövők akár harmada is ismerné ezeket a pontokat. Rengeteg több tízezer csatás játékos sem ismeri és szidja a wg-t és sír, hogy nerfeljék az SP páncélját.

Nem vagyok jó játékos. A statisztikámban azt látom, hogy IS-6 57% WR, 1599 átlagsebzéssel az SP 53% és 1157 sebzés. Ekkora különbség nincs a kettő közt, a statisztikában leginkább az látszik, hogy az SP régebb óta megvan (bizony voltam még gyengébb is :) ) . A "buffja" óta sikerült 50% fölé vinni vele a WR-t, ami sith7-nek valószínűleg a 2,5x több csata miatt nem sikerült még, mert azóta valóban sokkal használhatóbb lett (sok hónappal ezelőtt volt). Ráadásul, ha az SP jobb oldalára vigyázol, szikla vagy fal mögé állva, akkor a torony bal oldalán lévő kupolát hiába lövik, mert az csak úgy látszik mintha ott lenne, de nincs a textura mögött hitbox így egy csomó lövést az ellen feleslegesen fog ellőni. De ez is többször volt már itt a fórumon is téma, de még a tulajok nagy része sem tudja.

Megnéztem a prémium shopot is. Majdnem 5000Ft a különbség a két tank közt! Ha most vennék ~14eFt-ért tankot, akkor nekem az FCM 50t-re fájna a fogam, hogy még jobban bonyolítsam az életed.

[ Szerkesztve ]

Legyen szép napod!

(#106712) HellGreg


HellGreg
őstag

Sziasztok,

Kerestem az álca- és látótávszámoló oldalt de nem található. Tudtok esetleg alternatív linket hasonló oldalhoz?

Köszi!

(#106713) fradi81 válasza HellGreg (#106712) üzenetére


fradi81
veterán

Hello

Itt egy.

moto g72, Ninebot d28e

(#106714) Télapó_ válasza Kakumix (#106711) üzenetére


Télapó_
tag

Sikerült teljesen elbizonytalanítanod, most törhetem a fejem, mert mint tudjuk minden tanknak vannak előnyei és hátrányai is, szóval gondban vagyok kicsit, de megoldom.Szerintem egyikkel sem fogok túlságosan mellé fogni.Köszönöm a segítséged és persze mindenkinek aki hozzászólt.

Ispy: Tudom, hogy nem egy villám, de mindent összevetve nem is olyan rossz járgány.

Üdv.

(#106715) #63761920 válasza HellGreg (#106712) üzenetére


#63761920
törölt tag

Szia!
Én ezt az összehasonlítás találtam.
Esetleg mást-jobbat tudtok?

(#106716) lacibacsi


lacibacsi
addikt

Nem volt valami sok év végi bónusz a cégünknél, de egy csekély részét magamra költeném a wargaming-nek adnám. Szerintetek lesz még az idei kalendáriumban ENNÉL jobb ajánlat?

[ Szerkesztve ]

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#106717) Fel válasza lacibacsi (#106716) üzenetére


Fel
addikt

Mit takar az, hogy "jobb"? Ha kell francia prémium light tank, akkor biztos nem, mert nincs másik..
Az árat nézve meg egyértelmű, hogy ezek a kalendáriumos vételek nem az akciózásról szólnak, hanem arról, hogy vehetsz valami olyat, amit máskor nem.

Amúgy dec. 25-től a játékon belül megvehető prémium tankok 15-50%-os akcióban lesznek. New Year Specials Calendar

[ Szerkesztve ]

(#106718) Kakumix válasza Kakumix (#106711) üzenetére


Kakumix
senior tag

Az SP nem lőhető púpjához egy újabb szösszenet a Status Report-ról:
-The T26E4 Super Pershing hatch with the mounted gun lost its collision model, bug or intentional? Storm: "Intentional" (A nem lőhető púp hiba vagy szándékos? Storm: Szándékos.)
Na, ebből kiindulva hamarosan javítják.

[ Szerkesztve ]

Legyen szép napod!

(#106719) Jolet


Jolet
őstag

Elkezdtem én is a cseh ágat tier5-től, sajnos azt kell mondjam nem rossz eddig
kell bele nagyon a skilles legénység, mert 6. érzék nélkül halál ezzel is játszani
eladás előtt meg is lett vele egy tankász

WOT - lunczgabo youtube: http://www.youtube.com/user/lunczgabo http://ph3lan.hu/replays?uploader=lunczgabo

(#106720) h1mpi válasza Jolet (#106719) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Én is az 5.-től rakom bele 100-as legényeket. Az 1. skill végéig miértnem javítást tettél mindenhova?

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#106721) zodo válasza lacibacsi (#106716) üzenetére


zodo
nagyúr

Nem tudom segítség-e de ha körbe nézel talán közelebb kerülhetsz a döntésedhez.

NA prémium shop / Special vagy innen lehet puskázni.
Asia Prémium shop / Special + Kalendár
(utóbbiban az árakat sajna már nem tudni csak az ajánlatok végett)
USA - Decemberi ajánlatok

(#106722) Jolet válasza h1mpi (#106720) üzenetére


Jolet
őstag

mert hatodik érzék nélkül úgysincs már időd javítani ilyen papír tankon ez a tapasztalatom

WOT - lunczgabo youtube: http://www.youtube.com/user/lunczgabo http://ph3lan.hu/replays?uploader=lunczgabo

(#106723) vhw


vhw
addikt

Mikor vagy hogy lehetett/lehet majd hozzájutni a T34-85M-hez?

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#106724) Warton


Warton
őstag

Na, meglett a második csillag, mi a hiba a képen... :DDD

(#106725) Warton válasza vhw (#106723) üzenetére


Warton
őstag

Egyszer csak, és pénzért.

(#106726) h1mpi válasza Warton (#106724) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Túl sok prém napod van :D

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#106727) ollie válasza Kakumix (#106718) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Úgy érted, nem javítják?

***

(#106728) Kakumix válasza ollie (#106727) üzenetére


Kakumix
senior tag

Nem. Storm válaszolt. Szóval, egyrészt nem biztos hogy azt kell érteni, amit mond :), másrészt ez hiba. Ott látszik valami, de nem lőhető, átmegy rajta a lőszer? Minimum oda kéne tenni egy 1000mm vastag hitbox modellt, hogy lepattanjon róla minden lövés, ha nem akarják gyengíteni a tankot még egy gyenge ponttal, de ez így nem jó.

Újabb nézőpont. A pályákon évek óta meglévő a renderelt kép és az ütközési modell közti hibákat sem javították még (pl. nem látható sziklarész, amiben elakad a lövés vagy látható, de átmegy rajta). Erre régebben olyan válasz volt, hogy a legjobbnál gyengébb grafikán előfordulhatnak ilyen hibák, de már elég régóta max. grafikán játszok és mégis találkozok ilyennel.

meunier (#106730): Elvileg a T34-hez nyúltak hozzá és erősítették a legutóbbi patchben, de azóta sem okoz nagyobb problémát belőni (mondjuk ritkán is próbálkoznom csak ha már nincs más lőhető és másfelé sem tudok menni).

[ Szerkesztve ]

Legyen szép napod!

(#106729) ollie


ollie
MODERÁTOR

Amúgy a mai light szerintetek jobb, mint a 13 75? Fun miatt érdemes megvenni? Nézek róla videókat, de az alapján nem tudok dönteni.

***

(#106730) #84221696 válasza Kakumix (#106718) üzenetére


#84221696
törölt tag

Ez jó! Én meg itt küzdök vele, hogy miért nem tudom belőni ott.:DDD

Csináltak valamit a T29/T34/T30 tornyán a púppal? Legalább két hónapja nem sikerült egyiknek sem belőnöm.

(#106731) ollie válasza #84221696 (#106730) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

A T34-nek biztos, a HD modell mellé jelentősen csökkent a púpon az átüthető rész. A T29 is most kapott új modellt, lehet, hogy ott is változott. A T30-ra nem emlékszem.

***

(#106732) DaveHutt válasza #84221696 (#106730) üzenetére


DaveHutt
őstag

Nőtt a szög a torony tetején és kisebb lett a kupola. Összességében nehezebb célpont.

(#106733) Ukeve válasza Warton (#106724) üzenetére


Ukeve
tag

A kiválóság jelbe, nem csak a sebzést számolja, hanem a spotot is. Így hirtelen nem látszik, hogy mennyi volt a spot sebzésed, de gondolom volt egy kevés, és ezért kaptad meg a 2. csillagot.

Ui.: Ha meg nem erre gondoltál, akkor bocsi. :P

[ Szerkesztve ]

(#106734) DaveHutt válasza Ukeve (#106733) üzenetére


DaveHutt
őstag

Arra, hogy megfulladt. :D

(#106735) #84221696 válasza ollie (#106731) üzenetére


#84221696
törölt tag

Köszi srácok. Akkor innen fúj a szél. :)

(#106736) grizlisandor válasza #84221696 (#106730) üzenetére


grizlisandor
addikt

HD modelt kaptak, de be lehet azokat lőni simán...

(#106737) Akcok94


Akcok94
senior tag

üdv,

a su101 8-s orosz td-n megéri a a nagyobb cső? és ez a cső van a 9-s td-n? szóval mindegy melyik td-n húzom ki?

Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.

(#106738) jr1994 válasza Akcok94 (#106737) üzenetére


jr1994
addikt

Mindenképp érdemes kihúzni, hogy ne a 9-esen kelljen. Nekem még nincs meg, így egyelőre a T-54 ágyújával használom, szóval hogy használható-e, az még nekem is kérdéses.

WoT: mennyeibajnoksag --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"

(#106739) Akcok94 válasza jr1994 (#106738) üzenetére


Akcok94
senior tag

megvettem rá majdnem megvolt már a 9-s tank így -64k xp de kiderül de 300k rá az a cső. de ahogy nézem így célzás gyorsító is fog rá kelleni.

[ Szerkesztve ]

Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.

(#106740) grizlisandor válasza Akcok94 (#106737) üzenetére


grizlisandor
addikt

3 cső van a SU-101-en, a stock 100mm D-10S néven fut.
Egy külön fejlesztési ágon lévő 122mm D-25S néven futó troll cső, majd ha meglesz minden kihúzhatod opcióként, hogy elit legyen a tank.
A top ágyú egy 100mm D-54S néven fut, ami a SU-122-54 fejlesztési ágán van és fel is szerelhető majd rá.

[ Szerkesztve ]

(#106741) nyunyu válasza grizlisandor (#106740) üzenetére


nyunyu
félisten

Valamit varialtak, mivel a techtreem mar 4 agyu opciot mutat a SU-101-en.

Emlekeim szerint regen tenyleg csak az a 3 volt, amiket irtal, SU-122-54 legnagyobb agyujat, meg a T-44-gyel kozos motort azota tehettek ra, miota 2 eve elitkent eladtam a csapnivalo gun depression miatt altalam nagyon nem kedvelt SU-101-et. (Maig nem ertem, hogy hoztam ossze vele az aszt pont a Sand Riveren. :C )

Kicsi troll csovel amugy eleget szophat az ember a SU/ISU-152-on, erre a TDre nagyon nem hianyzik, van eleg baja a korlatozott agyu kiterithetoseggel anelkul is.
Felesleges kombinalni a ket szovjet TD ag hatranyait.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#106742) fradi81 válasza Akcok94 (#106739) üzenetére


fradi81
veterán

Szerencsés ember, amikor én húztam ez a 10-es ágyú még nem volt rajta fejleszthető.

moto g72, Ninebot d28e

(#106743) jr1994


jr1994
addikt

Jó kis E25 only farmolás a 3 nap potya prémiummal :)) ezúton is köszi, kell a Fattonra.

Meg egy kis pofátlan passzív spot Malinovkán

És persze hogy a nyomorék clicker szedett ki a végén :U

WoT: mennyeibajnoksag --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"

(#106744) grizlisandor válasza nyunyu (#106741) üzenetére


grizlisandor
addikt

Ezek szerint wotdb.info nem frissítették.

(#106745) MinionFlasH válasza #84221696 (#106730) üzenetére


MinionFlasH
senior tag

Szerintem próbáld ki a kellerman célzómodot ( aslainba is benne van), nagyon sokat segít a páncél-vastagságmérő, én azóta jobban belövöm a kupolákat, gondolom sokszor kicsit alá céloztam.

(#106747) Ukeve válasza DaveHutt (#106734) üzenetére


Ukeve
tag

Azt észre se vettem. :DDD

(#106748) h1mpi


h1mpi
nagyúr

A jagdiger szerintem nerfet fog kapni, nagyon durva ez a 2100 hp :DDD simán össze lehet vele lőni 3-4K dmg-et. Ha szar kedvem van megyek egyet vele :D

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#106749) fradi81 válasza h1mpi (#106748) üzenetére


fradi81
veterán

Nekem 6k kéne a küldihez :DDD

moto g72, Ninebot d28e

(#106750) h1mpi válasza fradi81 (#106749) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Annyit is szerintem, ha kijön egy kanyar. Bár az ágyú, mintha kicsit pontatlanabb lenne, de lehet csak rég játszottam vele.

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.