Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunddog
tag
Sziasztok!
Van egy régi KTM Chicago-m egy retek suntour villával amit szét kéne szednem tisztítás céljából, viszont csak hogy ne legyen túl egyszerű alul se anya se imbusz csak valami amit nem lehet megfogni semmivel találkozott már valaki hasonlóval?
-
bunddog
tag
Sziasztok!
Sok hasonló jelenséget taglaló fórumot végigolvastam de sehol nem volt megoldás a problémára, na de majd itt remélem.
A jelenség:
Tekerés közbeni kattogás, a kattogás gyorsasága összefügg a sebességgel de leginkább hogy mennyire kell "erősen" tekerni, de kisebb erőkifejtésnél is előjön a kattogás viszont ha abbahagyom a tekerést, utána megint elkezdem akkor mintha lenne egy pont ahol ha elkezdem tekerni akkor nem kattog. Új hátsó sorral és lánccal is megmaradt a jelenség. Nyereg, váz tuti nem, felfordítva is hallani ha kézzel tekerem, sőt ha csak tolom hátra fele akkor is hallani ami érdekes mert ugye akkor nem éri túl nagy erő...
Mindenhol rejtélyes és megfejthetetlen problémának tűnt, de megnyugtatna ha csak az agyban lévő csapágyak lennének a hunyók... ja igen, régi ktm chicago quando agyakkal.
köszi előre is a tippeket és a segítséget
-
bunddog
tag
válasz Hasaggymeg #46659 üzenetére
Megcsináltam amit írtál, de nem hallok semmit, érzetre sincs semmi, szépen forog mindegy merre pörgetem, mondjuk így nincs terhelés alatt
-
bunddog
tag
válasz Runner_fxr #46665 üzenetére
Pedálok kizárva, főleg hogy volt fent másik is csak nem jött be (de azzal is megvolt ez a hang) és vissza raktam a régit. Amit viszont megfigyeltem ha felülről 6. fogaskeréken van akkor mindegy hogy tekerek, mennyire nyomom nincs semmi hang, csak lentebb 5. 4. fogaskeréken (lentebb nem rakom a 4.re se sűrűn). A 7., legkisebbet nem néztem de gondolom ez csak sejtet valamit.
Néztem ezt a középcsapágy leszedő cuccot, esetleg nem tud valaki pontos méreteket vagy valami rajzot róla?
-
bunddog
tag
Hali!
A "sealed ceramic bush"-os váltógörgőnél normális jelenség hogy nagyon nehezen forog? Ugye ott a gumi tömítésben van benne az kis takaró lemez vagy mi. A másik görgő csapágyas, most néztem hogy szerintem ilyen lett rárakva (ami vicces mert elvileg nem cseréltek semmit de nem ilyen volt rajta ) na de ez most lényegtelen, a kérdés hogy a kerámiás cucc direkt olyan lomha?
-
bunddog
tag
Nem tudtok valami jó boltot ahol megnéznék a hátsó agyamat hogy belül milyen állapotban van és helyrehozható e gond ami a kattogást okozza, vagy felejtsem el és hátsó agy csere?
(#47423) syler123: nem hiszem hogy az octalink miatt megérné a gepidát választanod
-
bunddog
tag
válasz Netkuszkusz #47429 üzenetére
Köszi bár nincs túl közel és az árakat látva felmerül a kérdés hogy ha cserélném milyen agyat ajánlanátok, leginkább csak városban használom napi szinten, havi 250-300at megyek általában és nem állat módjára megyek, kb milyen árban lenne ezek alapján egy tűrhet/elfogadható agy?
-
bunddog
tag
válasz Netkuszkusz #47450 üzenetére
Ott a pont, tényleg lehagytam, 26os mtb, ktm chicago. Gyárilag quando van rajta hátul.
-
bunddog
tag
Erről a Dema Auron 5.0-ról tud valaki valamit? Első ránézésre felszereltségéhez képest egész jó áron van a bicyclewebshop-ban.
(#47620) szunya1: az nem gyenge
-
bunddog
tag
Sziasztok!
1.75-ös schwalbe land cruiser volt eddig a kiszemelt de a test bike-os rossz vélemények lebeszéltek róla, most alternatívát keresek, többnyire csak aszfalt de elég sokszor van kavicsos nem slick barát terület amin át kell mennem, ezért tűnt szimpatikusnak a schwalbe. Ami még tetszik az Conti Touring Plus, csak hát az elég húzós...
-
bunddog
tag
válasz Real Ghoost #47946 üzenetére
Okés, sokkal olcsóbb szóval adok neki egy esélyt tudsz valahol pesten olcsóbb reflex csíkosat? Vagy a 4200-4400 jó ár érte?
-
bunddog
tag
Most néztem a hervisben a 29es kilimanjaro-t, egész korrekt 80ért bőven jónak tűnt, -30% van a ktm-ekre de neten nem találtam fun road-ot 28ast, valaki hallott már róla?
-
bunddog
tag
Ezt most lőttem nemrég a tüdőgondozónál bent az udvarban keressétek a hibát (lehet több is van?!)
[ Szerkesztve ]
-
bunddog
tag
Hali!
Korábban már írtam, hogy kattogás jön hátulról tekerés közben ami függ a tekerés erejétől. Eléggé leszűkült a probléma gyökere viszont már túl keserves az egész , a tények: gyári és új sorral is csinálta a régi agy+felnivel, új sor+új lánc+régi kerék szintén ugyanez, új kerék (agy is)+az új sor (ami már annyira nem új) szintén megmaradt a kattogás szóval ami leggyanúsabb volt (agy) kilőve...
haver ezer éves hátsó kerekével, ami joytech aggyal és 6os sorral van (nekem 7es kéne) csak azzal nem kattog, semelyik fokozatban nem tudom semmilyen erőkifejtés mellett elérni hogy kattogjon...lehet ennek bármi köze a vázhoz? illetve a felfogatáshoz? azon mind a két oldalon anya van és azzal húzod meg külön a két oldalon. Nem tudom mi maradt még ami okozhatja a kattogást...
köszi a válaszokat
-
bunddog
tag
Suntour NEX 4110 teló kotyog szépen, karbantartással orvosolható vagy az már olyan marad?
-
bunddog
tag
http://www.k2-bike.hu/shop/kerekparos-termekek/kerekparok/mtb/ktm-ultra-flite-27-tit-mtb-kerekpar-15
Erről mit gondoltok? 200e a hervisben
Ui.: Bocsi a szétesett linkért mobil verzio egy fos
[ Szerkesztve ]
-
bunddog
tag
Hali!
V-fékkel ha új fékbetéttel is iszonyat nyikorog (rendesen középre beállítva ) amikor húzom be fokozatosan, akkor valami retek van a felnivel? sajátomon már sok elkopott betétet cseréltem és mindig beállítottam és patent volt, viszont egy másik bringán se a régi se az új pofával nem lehet olyanra hogy ne hallják 5 utcával arrébb hogy fékezett valaki, csak ha felni alsó feléhez ér oda a betét. Szóval a felni lett szar?
köszi
-
bunddog
tag
válasz DIEGO15 #48759 üzenetére
Ha a helyedben lennék akkor ennek a jobban felszerelt változatát amit a hervisben most odaadnak 200-ért, holott 259-ért van kirakva, csak szórják ahogy tudják, egy 20-ast dobsz rá kb. és deore xt váltó hátul és az összes többi alkatrész min. deore, váltókar, agyak minden. Szerintem sokkal jobb vétel mint az altus/acera-s gépek amiket linkeltél, persze ha nem húztad meg végleg a határt 170-nél.
Nekem is kéne némi tanács: nekem 200-ezernél lenne a határ + kevésbé feltűnő, színes váz. Adott a deore felszereltségű cross ktm ami szerintem ár/érték arányban most bestbuy, viszont a 29es mtb-ról se akarok lemondani, mert akkor 200-ért esetleg lehetne rock shox villa, bár tudom nem ajánlotok városba montit, viszont az max a 2013-as cube attention 29 amiből már nem nagyon van, mert ott már nem altus/acera kombó van és nem suntour villa, a kérdés hogy mit ajánlanátok ami a 200-as határnál jó vagy jobb ár/érték arányban mint az a ktm.
Előre is köszönöm a segítséget
-
bunddog
tag
válasz Runner_fxr #48781 üzenetére
Akkor tudsz mondani 200-ig bezárólag másik cross-t amin min. full deore cucc van? Ha már a ktm nem jó ajánlat annyiért. Nem akarok minden áron ktm-et, csak a felszereltséget nézem.
-
bunddog
tag
válasz Runner_fxr #48785 üzenetére
Akkor jó mert a hevisben a fazon odaadja 199-ért
-
bunddog
tag
Valakinek van BL-M396 fékkarja? Normális állapot hogy egy picit lötyög? Gyári állapotnak tűnik de elég zavaró a hangja, persze nem sima úton.
-
bunddog
tag
válasz ZTE_luky #49572 üzenetére
Akárhol ahol már voltál vagy tudod hogy megbízhatóak (jól dolgoznak) én 3.000-ből megúsztam, hátsó kereket centírozni kellett + jó pár dolog nem volt meghúzva, mondanom se kell a hervis-ben lévő beállítást se úsztam meg mert messze lett volna hazatolni de utólag vissza gondolva nem is vicces mert bármi történhetett volna
-
bunddog
tag
válasz kacsyx #49709 üzenetére
Ha csak a felszereltséget nézem és elvonatkoztatok attól hogy itt a cube az isten akkor pl. ez most 200e pénz. Leírás nem pontos nyilván, hátsó váltó az deore xt, nem slx.
ez meg 209e.
De nézd meg itt ha árba kitalálod mi legyen a teteje akkor itt találhatsz megfelelőt, utána esetleg pár jelöltet beszúrsz ide és várod a választ hogy melyiket vedd
Ezek is jók lehetnek, runner esküszik hogy jó vételek:
Helix 5.0 ezen még ott is vannak kb. azok a kiegészítők mint az általad linkelt cube-on.
-
bunddog
tag
válasz Daniel Alves #49766 üzenetére
Nekem semmi, de runner mindig ajánlja, ő tud majd első kézből nyilatkozni róluk.
(#49768) kacsyx: annyit ír, de az árkádban lévő zárási akció miatt a spirit 200e, tudom mert ott vettem ennyiért 2 hete kb. a másik meg ahogy írtam is 209e, a sprint, de ha nincs méretben neked akkor igazából mindegy, de a mom parkos hervisben beszéltem egy illetékessel, aki azt mondta bármit tud rendelni a központi raktárból.
-
bunddog
tag
Trekkingbe lenne v-fékes rendszer cserélve, először hátsó kerék lenne a soros, tudtok ajánlani agyat + felnit? Inkább a felnin szeretnék spórolni, bár ahogy néztem nem húzósak.
-
bunddog
tag
Féktárcsa tisztítására van valami speckó cucc?
-
bunddog
tag
(#49967) Geller_1972: Köszi.
Más: 2008-as merida trekkingbe bb-un26 monoblokk van alivio hatjással. Új, hozzávaló monoval ez jól működhet egy régebbi 8as sorral és 08 körüli deore xt hátsó váltóval? A fogszám azonos lenne elől természetesen.
szerk.: most látom hogy altus/acera '08 van rajta 48-38-28-al. Így még inkább kérdéses hogy működőképes lenne e a dolog.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest