Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Mióta Budapestre költöztem (szűk 3 éve), teljesen szakítottam egy korábbi hobbimmal, a kerékpározással. Mostanság gondolkozok rajta, hogy újra behódolok e hobbinak. Régen mindig is az volt az egyik álmom, hogy dimbes-dombos/hegyvidéki terepen repesszek, de anno Békés megyében ez elég nehezen volt kivitelezhető.
Itt Budapesten (illetve relatíve közel) már vannak ilyenre lehetőségek, illetve sokkal változatosabb tájak vannak, mint a végtelen horizont..
De nem csak erre használnám a kerékpárt, ha már vennék (merthogy a régi eléggé az utolsókat rúgta már akkor is), hanem pl. melóba bejárni vele néha (~15km), illetve elszaladni vele ide-oda a városban. Tehát aszfalton is lenne használva, viszonylag sokat.
Az "álom" gép valami ilyesmi lenne: [link]. Ám ennek kb. a felét szánnám rá, illetve ez "túl terep"-nek tűnik (pedig nagyon-nagyon tetszik). Szóval abban kérném a segítségeteket, hogy milyen fajta kerékpárokat nézzek a fent leírtak alapján?
Annyi "feltétel" még lenne, hogy legalább hátul legyen tárcsafék, normális váltóval, legalább 1 teleszkóp, és aszfalton / terepen is lehessen vele haladni.
Az összefoglaló alapján több mindent kell meghatározni, de még egyelőre azt se tudom merre induljak el..Előre is köszönöm a tanácsokat!
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Ezt a HT XCC márkát ismeri valaki? Esetleg vélemény róla?
Szerk.: nem feltétlenül pont a linken lévőt, hanem úgy általánosságában..
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Valóban, néhány hirdetésben ott van zárójelben a KTM, pl. itt: [link]. További észrevétel, hogy az ülésre rá van írva: "High Tech", tehát valószínűleg innen a HT. És simán lehet, hogy valami KTM kötődés van, mert mindkettő német/osztrák, kérdés, hogy mennyire minőségi. Viszont érdekes, hogy a neten abszolút semmi info nincs róla, a weboldalukon se írnak erről semmit.
Szerk.: egyébként első ránézésre egész minőséginek tűnik (mármint ahogy nézegetem a neten a különféle példányokat), szóval nem hinném, hogy a bóvli kategória. Mármint az árához képest...
Hmm, jó lenne, ha valaki erről tudna valami felvilágosítást adni, mert engem nagyon érdekel ez a téma.[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz Hasaggymeg #70657 üzenetére
De, ők azok, csak itt sem írnak magukról semmit.
Apropó, ezzel a felszereléssel mennyire számít jónak (és most nem a hiperszuper extra értelemben, hanem úgy "átlagosan", vagyis hova lehetne egy ilyen felszereltségűt besorolni?) gondolom azért jobb, mint a Decathlonos (?!).
[link]
Szerk.: ezt úgy mindenkitől kérdem.[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Hali,
Használt kerékpár vásárlásnál (~100k körül), ha magánszemélytől veszem (aki nem feltétlenül a kerékpár használója volt), a bicikli állapotán mire kell odafigyelni? Eddig nekem csak ez a kettő jutott eszembe: alvázszám nincs-e lereszelve, adásvételit írni.
Előre is köszi!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Maximum 100k (nagyon max. 110k) keretig keresek használt kerékpárt, az alábbiakkal rendelkező páldány lenne a legszimpatikusabb:
- MTB, de sportosabb trekking is jó
- magasságom kb. 186cm (belső lábszár kb. 85cm), szóval ennek megfelelő váz/kerék méret
- tárcsafékek
- agydinamó
- első teleszkópEzek alapján (illetve majdnem) ki is néztem ezt a gyönyörűséget: Fuji, elmentem, ki is próbáltam, ám kiderült, hogy nekem ez a méret kicsi.
(a kormányt nem tudom biztonságosan nagy szögben elfordítani a lábam miatt..).
Szóval le kellett róla mondanom (vegyétek-vigyétek!), kérdésem, hogy tud valaki hasonló felszereltségű márkát/típust mondani?Előre is köszönöm!
-
TomMusic
őstag
válasz fpeter07 #70846 üzenetére
Mondjuk perpill még itt az utcában a lejtősebb szakaszokon is paráznék.
Ezen akarok változtatni, venni egy kerót (mert már 3-4 éve nem kerózok, utóbbi 3-ban egyáltalán nem, és a fent említett bicikli kimerítette a bóvli szó fogalmát), azt' irány a susnyás.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz maximilian4 #70849 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de az hogy mit hiszel, az számomra közömbös. (Nem sértésnek szántam!)
Annyi viszont igaz, hogy nyilván nem hosszú km-eket mentem, csak nagyon ritkán átvergődtem ilyen párszáz méteres részeken.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Vettem egy alig használt kerékpárt, azonban a váltója szerintem beállításra szorul (lehet én is meg tudnám csinálni, de jobb, ha hozzáértő csinálja) . Ez a szervizekben hogyan szokott zajlani? Az létezhet, hogy odaviszem, és pikk-pakk megcsinálják?
(Bocsi a dinka kérdésért, de ilyen "apró" okkal még sose vittem szervizbe biciklit).
Előre is köszi.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz imyourfriend #70926 üzenetére
Köszönöm a választ!
rétisün: Neked is!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Ki, milyen fajta világításra esküszik? (MTB)
Azon gondolkodom, hogy veszek bagóért vateráról szilikonost, vagy valami masszív, felszerelhetőt. Előbbit nyilván könnyebben elhagyom/elcsórják, utóbbi meg drágább, és nálam eddig mindegyik letört/szétesett.. stb.
Vagy, szakmámból/hobbimból/elvetemültségemből kifolyólag csinálok egy sajátot, ami olyan lenne, hogy rakok a küllőre valami neod. mágnes(eke)t, a villára meg valami tekercset, valami kapacitással, meg derék elektronikával, aztán kész..Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Hali,
Ilyen biciklire szeretnék valami táska szerűséget, amiben tudom tárolni a szentháromságot: pénztárca-telefon-kulcs.
Ezt néztem ki: [link], (feltéve, hogy beleférnek a cuccok). Kérdés, hogy ki mit használ e célra? Én attól félek, hogy egyszer csak lepottyan a kis táska, és észre se veszem.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
-
TomMusic
őstag
válasz Eagle16 #71273 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ, közben találtam egy másik fajtát, amit kormányra lehet rakni, és telefonnak is van hely: [link] (nagyon jól jönne egy ilyen lehetőség, ha ismeretlen helyen járok, a navigáció miatt).
varsam: ez is nagyon jó lenne, de a kormány kialakításom miatt nem tudnám normálisan fölrakni.
-
-
TomMusic
őstag
válasz korcsillio #71373 üzenetére
"Egy haverom elviszi 15ért kocsmábajárósnak"
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz Mikulásbá #71597 üzenetére
Tudom, nem ilyet keresel, de szerintem teljesen jó ez is:
Echowell BRI-8 Fekete.
Az ára ellenére azt olvastam róla, hogy a piacon az egyik legjobb (mármint a gyártó), ezért (is) vettem meg. És mint kiderült, ez így van.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz Mikulásbá #71643 üzenetére
Nekem speciel hátul jobb lett volna, mert sokkal kisebb távolság van a küllők és váz ("villa") között. Na itt éreztem egyedül a vezeték hátrányát (mert nyilván nem ért el odáig.. ). Elöl nem tudtam olyan közel tenni a mágnest és érzékelőt (amiben valszeg egy hall-elem van, ami annyit csinál, hogy mágneses tér hatására zár egy kontaktot - mint egy relé -), így kicsit technika szakkör volt, de megoldottam, egész elegánsan (alá raktam "párnaként" egy műanyag szivacsdarabot).
Papír szerint az én órámnál max. 5mm lehet a mágnes és érzékelő között, de kb. 12mm van, és jól működik, GPS-el is ellenőriztem.
Szerk.: talán azért rakják mindig előre, mert közelebb van a kormány, továbbá (ez most hülyén hangozhat) a hátsó kerék gyakrabban "változhat" (gumi, nyomás ..stb).[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Holnapra tervezem nagy-nagy kihagyás után első bicajos megmozdulásomat (remélem azért az utca végénél tovább jutok ). MTB, könnyű terepen (de azért ha bírom, megyek árkon-bokron ). Délelőtt akarok indulni, reggel mit tanácsos enni? Az alábbiak vannak itthon: szendvics, tojás, halrúd. Meg van még pár müzliszelet, de az az útra..
Tudom, kicsit túlspilázom, de vagy normálisan, vagy sehogy.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Hali,
Ma az első "komolyabb" megmozdulásomkor, Budakeszierdő részen kicsit eltévedtem, ahogy jöttem visszafele Budakeszi - Buda között. Arra járt 2 rendkívül segítőkész kerékpáros, akik segítettek Normafáig eljutni (mutatták az utat). Ezt köszönném meg, bár nem tudom olvassák-e ezt a fórumot.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Járt már valaki úgy, hogy nullázódott magától a km órája?
Nekem konkrétan tegnap, mikor mentem a Széchenyi-hegyen át Budakeszire, vettem észre visszainduláskor, hogy a pár perccel előtte megnézett tizen x km helyett csak 1-2 van az órában, meg minden más "napi érték" törlődött valamikor út közben...Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz IMIIKE1998 #72166 üzenetére
Én egy viszonylag rendes környéken lakom, Budán (társasház jellegű épület). A kapu nem számít, mert hát azt bárki átmássza, az épületbe kódzáras ajtón át jutsz be, amit este még kulccsal is zárunk.
Ennek ellenére én mindig felviszem a lakásba a kerót, pedig nyilván lift nincs, 3. emelet, de elég furcsán van, normális szintekkel/fordulóval számolva inkább a 6. emelet.. Mondjuk ez egy 20 emeletes panelnál már nehezen kivitelezhető. De biciklizés után ez levezetés, biciklizés előtt meg bemelegítés.
Szóval én nem hagynám a kerót nagyon sok helyen, még lezárva sem (a 20 emeletesbe meg van lift).
Cimborámnak a keróját aszem valamelyik Auchan parkolóból lopták el úgy, hogy a kamera alá volt lakatolva, és nem az 500Ft-os lakattal, és csak pár percre. És tökmindegy mennyit ér a keró a tolvaj szempontjából, ha kiszemel egyet, akkor kiszemel. Az lehet egy 15 000Ft-os rozsdás kemping, meg egy 320 000Ft-os DH-s keró is. Ugyanúgy elviszik bármelyiket. Nyilván a 15ezres kemping ha 3 drága U-lakattal van lezárva, meg még lánccal is körbe van tekerve, de mellette van a 320ezres keró, amit egy vacak sodrony fog, akkor "lehet" a 320ezrest viszik el (csak a példa miatt..). Szerintem.
Szerk.: ha éppen nem fogod a biciklit, és nincs is rálátásod, illetve nincs teljesen elszeparálva a csúnya, gonosz valóságtól, akkor bármikor elvihetik. A lakat jó dolog, de az csak a türelmetlen tolvajoktól véd, amik a tolvajoknak csak egy "kis" része.[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz geotigris9 #72225 üzenetére
Igen, a GPS ad egy pluszt, de ha nem tudsz azonnal reagálni, akkor bukta, vagy szerezni kell gyors rendőrcimborát, aki tud segíteni..
Szóval elég necces.[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz geotigris9 #72243 üzenetére
Így van, ezért az új bringámmal biztos nem megyek még a sarki vegyesbe sem. Egyedül a melóhelyre viszem, de ott meg bezárom a raktárba (szó szerint, onnan tuti nem viszik el).
Szombaton csináltam egy elég merész mutatványt, mégpedig beugrottam egy sarki vegyesbe, de úgy, hogy le sem lakatoltam a kerót, mert mellette volt egy üzlet, ahonnan kint volt az eladó, megkértem hogy vigyázzon rá, amíg beugrok a boltba. Szerencsére nem lett semmi baj, de utána gondoltam bele, hogy mennyire felelőtlen voltam, ráadásul én, aki mindig osztom az észt (lásd fentebb )... Mondjuk a boltból szinte végig rálátásom volt a keróra, meg nem az a környék, ahonnan kerókat lopnak (najó, ez tulzás, mert fogalmam sincs).
Szóval na, ez olcsó lecke volt szerencsére. És azért írom le, mert abba belegondolni, hogy mi van ha amikor kijövök, és sehol senki, a biciklinek hűlt helye, az valami borzasztó!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz IMIIKE1998 #72364 üzenetére
Véleményem szerint van. Nekem egy 29-es MTB van, vásárlásnál az összes többi, amit próbáltam, mind kisebb volt, és egyiknél sem tudtam normálisan "kinyújtózkodni" (na, értitek.. ). Továbbá, öröm vele átmenni a kis gödrökön (is), egy 26-ost könnyeben megfog a terep. Nyilván, a 26-os fürgébb (bár ebben sem vagyok biztos).
-
TomMusic
őstag
Lehet most nagy butaságot kérdezek, meg kicsit szégyellem is hogy nem tudom, de mi az az "ER" jelölés a pl. 29ER kerekeknél?
-
TomMusic
őstag
válasz Csokicsibesz #72417 üzenetére
Áhhá, na erre nem gondoltam volna.
Köszi!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Hűtésre (fagyasztó spray, jégkockával dörzsölés..) megdermed, és le lehet morzsolni gyakorlatilag.
Szerk.: de azért nem vállalok felelősséget.[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Úgy néz ki, mégis túl távol van a km óra érzékelője a mágnestől, és az előző megoldás nem vált be (kis szivacsdarabokat raktam alá, de időközben kilapult, meg deformálódott, meg elmozdult.. stb).
Van erre valakinek már bevált megoldása?
Szerk.: a képen látható távolságra kéne rakni kb. az érzékelőt a villától.[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz szjoci #72626 üzenetére
Köszönöm a választ!
Végül az lett, beraktam a kereszt alá. Viszont a a fékcsöves oldalra nem tudtam rakni, mert ott picit (kb. 5mm) távolabbra vannak a küllők a villától, ráadásul a féktárcsa miatt ott nem tudok nagyon lejjebb menni.
Viszont most ahogy megoldottam, már tényleg jó kell, hogy legyen. Bordázott gumilapból kivágtam egy olyan alakú részt, mint a szenzor (illetve a gyári harmat vékony gumilapja) alátétnek, és így a távolság már le ment 5mm alá, amit a "használati útmutató" is ír.
Kapott még egy kötegelőt a kábel, ami a képen még nincs rajta, de így sem olyan vészesen néz ki, sőt. Ajánlom a fekete színű villát.Tendd: köszönöm Neked is a választ!
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz -=RelakS=- #72639 üzenetére
A kép csalóka, 2-3 mm van a mágnes és érzékelő között. Próbálgattam, és hacsak nem törik ki a kerék, nem érnek egymáshoz.
De sajnos muszáj így, mert a kereszt fölött már pont határértéken (5, de inkább 6mm) volt, és ha egy picit elmozdul (márpedig el fog), akkor úgy mér mint eddig: bizonytalanul. Eddig órával mentem 230km-t, és ebből kb. 80-at mért.. És az érzékelővel volt a gond, mert a kijelzőn megjelenik egy kis ikon, ha mozgás van. Na, sokszor volt olyan, hogy a kis ikon meg se jelent.. Meg mentem 30-40-el, és mutatott random értékeket..
Így most viszont jónak tűnik.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz geotigris9 #72650 üzenetére
Echowell BRI-8
Pedig az elején nagyon tetszett, aztán a fene gondolta volna, hogy ennyi baj lesz vele.
De már remélhetőleg így jó lesz.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz geotigris9 #72666 üzenetére
-
TomMusic
őstag
válasz geotigris9 #72683 üzenetére
Rájöttem hogy lehet szerkeszteni, szóval sikerült feltölteni a másik képet is.
-
TomMusic
őstag
válasz geotigris9 #72755 üzenetére
Ja neem, nem a képet szerkesztettem, hanem a testbike-os írást.
Egyébként olvastam a teszteket.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz geotigris9 #72761 üzenetére
kiderült miért nem engedte a többi képet végül?
Nem, most rányomtam hogy szerkesztés, ott volt a feltöltött kép, meg még 2 fájlfeltöltési lehetőség, ott kiválasztottam amit eredetileg is fel akartam rakni, nyomtam egy okét, és már jó volt.
Vagy lehet először én néztem el valamit. Mindegyis, a lényeg, hogy végül sikerült.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz geotigris9 #72837 üzenetére
Jujj basszus, azt jól bedarálta!
Saját?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - ÚJ drón, garanciával
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest