Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Runner_fxr #56647 üzenetére
Majd ha egyszer nagy leszek, kipróbálom.
-
mike710
aktív tag
Sziasztok! m&m bike-ról rendeltem egy mtb-ot és futár fogja hozni. Nem ismerem őket sajnos, szerintetek be állítják az első használat előtt vagy érdemes elvinnem szervizbe?
-
veterán
-
HEAHEA
aktív tag
válasz mike710 #56652 üzenetére
Ezt találtam a netes rendelésük menetéről: [link]. Elképzelhetőnek tartom, hogy olvastad. Ennek ellenére érdemes átnézned/ átnézetni, nekem is ezt ajánlották itt.
Kedves fórumtársak: Sikerült a Fekete Péntek alkalmából valami jó akcióra szert tennetek?
Már megelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz mike710 #56652 üzenetére
Nem ismerem őket de már így ránézésre 99% ban biztos vagyok benne hogy semmit nem csináltak meg rajta, csak gyárilag össze van dobva. Agyak rágnak-e van e zsír a csapágyakban, kormánycsapágy, agyak, váltógörgők. Hajtómű le van-e húzva nyomatékra, esetleg a középcsapágy beszerelése helyes-e, küllők lazák-e, középre vannak centrírozva a kerekek, váltók beállítva, bowdenek méretre vágva? Kormány, nyereg és egyéb rögzítőcsavarok meghúzva, menetrögzítővel rögzítve? Fék konzolok meg vannak-e kenve? Bowdenházak vége el van köszörülve, túl lóg, ferdén van elvágva, túl hosszú?
(#56657) Jimmy66
Azért mert a fent említett dolgokat nem végzi el kevés kivétellel senki. Ez a szomorú tény.[ Szerkesztve ]
-
mike710
aktív tag
válasz Pttypang #56655 üzenetére
Definiáld normális hely. Az m&m ezek szerint nem normális hely? Ha azt feltételezzük hogy be állítják normálisan a hogy a feljebb is linkelték a honlapjukat akkor miért vigyem el szervizbe megint? Tegyük fel meg veszem egy boltban ami mellett van még egy akkor vásárlás után át tolom a szomszédba? Nem kötekedés képp írom de ez nekem elég érdekes.
Köszönöm a válaszokat úgy látom szép számmal érkeztek. Akkor esetleg abban tudnátok segíteni hogy Nyíregyházán vagy Debrecenben van valami értelmes kerékpár szerviz aki precízen elvégzi amiket írtátok?
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz mike710 #56659 üzenetére
Az utolsó mondatodon elmosolyodtam, én is kerékpárszervizben/boltban dolgozom, de a tapasztalataim alapján néha ez egy jó módszer lenne arra hogy hátha végre szakszerűen beállított kerékpárja legyen az embereknek. Mi vagyunk általában azok akikhez át tolják.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Jimmy66 #56657 üzenetére
A teljesen menetkesz nem azt jelenti, hogy tartos hasznalatra beallitott.
(#56659) mike710
Ahol szakemberek, igenyes munkat vegezve nyujtanak szervizszolgaltatast.
Nem feltetlenul kell eltolnod sehova, csak egy normalis helyre kell elvinned 0 km-es szervizre, beallitasra.
Everybody lies.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz mike710 #56659 üzenetére
Majd kijavítanak a többiek, ha tévedek, de úgy tudom, ha webshopból rendeled a kerékpárt, akkor azért érdemes átnézettetni, mert ha valami nem jó, akkor így a kerékpárt átnéző bolt tudja igazolni. Így jobban tudsz reklamálni, garanciát érvényesíttetni az eladó felé.
Nem bringás példa: Pl. tűzhelyeknél akkor érvényes a garancia, ha szakember üzemeli be.
[ Szerkesztve ]
-
bunddog
tag
válasz Hasaggymeg #56639 üzenetére
Dübörög a gazdaság
-
mike710
aktív tag
válasz Pttypang #56661 üzenetére
Én értelek csak sajnos nincs a homlukra írva, hogy ki a precíz szakember szóval ez így elég semmit mondó nekem.De azért köszönöm.
Heahea: Igazad lehet a tűzhelyes példa is logikus szóval el fogom vinni 0km-es szervizbe. Nyíregyházára vagy Debrecenre nincs valami jó tippetek?
-
HEAHEA
aktív tag
válasz mike710 #56664 üzenetére
Ja most jutott eszembe , bringára példa a tűzhelyes helyett. Tescos bringás cikk, a "beüzemelési "anomáliák" " rész közepe táján írják: Bikemag online cikk.
-
mike710
aktív tag
válasz HEAHEA #56665 üzenetére
Azt mondjuk jó lenne tudni, hogy náluk hogyan működik a garancia dolog. Ha én máshol csináltatom a 0-kmres szervizt attól még ha gond van annak reklomálok akitől rendeltem? Jesszus ezt elég le írni
Mellesleg a bicajt aminek a szervizeléséről kérdezek én is Black Fridayon vettem Egy Cube Acid 2013 26 os kérek mérettel 164 ért, remélem tényleg jó vétel volt!
-
veterán
válasz mike710 #56664 üzenetére
Ezt ne is vard tolem ,hogy megmondjam, mert en se tudom.
Ismerosok, masok tapasztalataiban megbizva lehet megtalalni "az embered", akihez erdemes vinni a kerekparodat.
En is csak egy nevjegyet kaptam, meg sztorikat, hogy milyen jol dolgozik az, akinel most is leadtam vegul a biciklimet szervizelni.Everybody lies.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz mike710 #56666 üzenetére
Nem tudom náluk hogyan működik ez a dolog, ez a szervizes dolog tőlük függ. Igen, ahogy írtad. Abból indulok ki,ha mondjuk magadnak szereled össze és a szerelés során valamit nem megfelelően csinálsz, akkor az esetlegesen ebből keletkező károkért téged terhelnek, garancia is maceránsabb, amennyiben egy szakszervizzel nézetteted át akkor arról ott a papír.
Ha méretben is jó és majd élvezed is vele a tekerést, akkor szerintem jó vétel volt.[ Szerkesztve ]
-
Bontott már valaki köztetek hajtókar csapágycsészét(Sh.BB-51)?Javítható vajon vagy kuka ha morog,kattog?
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Because
őstag
válasz mike710 #56668 üzenetére
én nagyon szkeptikus vagyok a boltokkal kapcsolatban...sajnos nem alaptalanul.
amikor még nem foglalkoztam vele, egy monoblokk csere után festékleveréses vázat kaptam vissza, legutóbb pedig a másik helyi bolt egy kereket cseszett szét (tettem fel fotót, hogy nagyjából 10mm-rel húzták el a középvonaltól az egészet és küllők is lazák voltak)én így mindent csak saját magamnak csinálok most már!
-
-
-
Because
őstag
de a küllők is mozogtak rendesen és ez készen volt 1000ft .... én hülye meg itthon néztem csak meg
(#56674) mike710: továbbra se általánosítanék, de nekem ennyi elég volt a rossz tapasztalatokból (két legnagyobb bolt Tatabányán) nyilván vannak a munkájukra igényes, tényleg szakemberek
[ Szerkesztve ]
-
mike710
aktív tag
válasz Because #56676 üzenetére
Őket keresem én is nagy erőkkel!
Bocsánat le járt a szerkesztési idő. Esetleg ha valaki vissza olvassa ezeket a sorokat és tud nyíregyen valami jó szervizest, ha meg tenné hogy rám ír privátban meg köszönném.Jövőhét elejéig van időm utána meg zsákba macska alapon be adom egy ránézésre szimpatikus helye.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ---Lasali--- #56658 üzenetére
Ez nem egy webshop,ez kerékpárszerviz is,így elég fura lenne ha összedobva adnák át a bringát,hogy majd vidd vissza szervizükbe mert szétesett.Nem mellesleg az egyik fő kocka forgalmazó az országban,mely 300km után vissza várja kerékpárjait ingyen szervizelésre.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
mike710
aktív tag
válasz Hasaggymeg #56683 üzenetére
Mondjuk ezt igen hasznos tudni. Máris szimpatikusabbak. Csak jól rakja össze ha hivatalos forgalmazó. Mondjuk 300km az nem kevés egy kicsit? Mit szokás olyankor szervizelni?
Végig gondolva ha terepen hoznám össze akkor valóban nem kevés.
[ Szerkesztve ]
-
mike710
aktív tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #56690 üzenetére
Akkor szarul volt fűzve a kerék, mert küllő lazulás nem kellen, hogy legyen, csak elmászás.
-
zoli03
őstag
válasz MPowerPH #56650 üzenetére
Amúgy van egy rögzítőlemez, gondolom azt se tetted be. Haveromnak se voltak meghúzva a csavarok, de a rögzítőlemez ott volt, nem is jött le a hajtókar. Amúgy egy nyomatékkulcs nem olyan drága, ha már ennyit költöttél biciklialkatrészekre, az a minimum, hogy azt is veszel.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz zoli03 #56692 üzenetére
Az nem rögzítőlemez. Annak semmi rögzítő szerepe nincs, mivelhogy kompozit műanyagból van, és abba van belerakva egy pici fém tüske, teherbíró képessége is zéró.
Az egy szamármutató, hogy megfelelő szögben és megfelelő mélyen benne van-e a tengely a hajtókarban, ha igen akkor be lehet nyomni a helyére, ha nem, akkor nem lehet, vagy kitörik a műanyagból a pöcök.
Én a sajátjaimból el szoktam dobálni, mert csak a koszt fogja, semmi értelme. -
Zsianett
tag
A kis műanyag lemezke pedig igen sokat meg tud fogni. Való igaz, hogy segít a megfelelő hézagolásban például, így nem kerül túlzottan kívülre a bal hajtókar, de azt észrevenni sem nehéz, idővel a csapágyelőfeszítő műanyag csavar sem fog belekapni a középtengely menetébe. Csavarmeglazulás esetén igenis helyén tartja a hajtókart, sok terhelést nem kap, hiszen a finom bordázás miatt laza hajtókar esetén sincs nagy oldalirányú erőhatás, jóformán mindent elvisz a bordázat. Húztam meg nem is olyan régen rögzítőcsavarokat egy olyan bicón, amivel a 40km-es kemény sprtintből jöttek meg, és a két 6-os imbuszt ujjal lehetett forgatni.
Amúgy ha valaki nem akar/nem tud költeni nyomatékkulcsra, akkor elég, ha egyszerű eszközt használ, 1Nm az 1N erőhatást jelent 1m-es erőkaron, tehát durván 10 dkg-nyi súlyt. 10 centis hosszon egy 5-ös imbuszon ez 1kg és így tovább. Én pl. az előfeszítő műanyag csavart is így húzom le, mivel a nyomatékkulcs nem tud oylan is értéket, igaz, azt egy digitális "halmérleggel", úgy nem kell súlyokat építgetni. De egy fizika szertárból lopott rugós erőmérő is megteszi
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Zsianett #56696 üzenetére
Az a pöcköt sokan kézzel kitörik a francba, mikor le akarják venni a hajtókart. Én láttam egy csomót eltörve.
Az nem igaz hogy a felhúzó csavar menete nem kap bele, főleg hogy ha megnézel egy új shimano országúti hajtóművet, azoknak egy kilométer hosszú menete van, az akkor is belekap ha kb fent sincs a hajtókar.
KÉP
Felhúzó csavarra azt hiszem 3Nm van írva, én sose próbáltam kimérni.. mert minek, az is az elmebetegeknek van ráírva, akik meg akarják húzni 1 méteres gázcsővel, nehogy leesen má' az a hajtókar.. a csapágy oldalról való előfeszítését növeled ha jobban meghúzod, ami nem jó, mert szorulni fog, hamarabb tönkremenni, mivelhogy ilyen irányú terhelést, nem sokat bír a benne levő mély-hornyú golyós csapágy. Viszont annyira meg kell húznod, hogy míg meghúzod a két imbusz csavart, addig ne másszon el a hajtókar, és ne szűnjön meg teljesen az előfeszítés oldalról, mert akkor kottyanhat, mozdulhat oldalirányba, ami a csapágy és a hajtómű tengelye közti műanyag illesztést kiszoposíthatja. De azt a 3nm -t annyira befolyásolja mennyi zsírt kentél oda, mennyire szorul a bordákba a hajtókar stb, hogy igazából nem sok értelme van. Én kicsit jobban megszoktam húzni érzésre mert még sokkal jobban rá szokott igazolni a kar mint 3nm nél tenné, kitolja a zsírt, stb, közbe átpörgetve a hajtókart párszor, érzékelve nehezebben jár-e esetleg a csapágy, aztán vissza lazítom, újra megforgatom, majd csak épphogy meghúzom, és akkor húzom le az imbuszokat.
Srácok nálunk 1 méter magas beton kerítésről lapra ugráltak az LX meg XT hajtásokkal, nem lazultak fel.[ Szerkesztve ]
-
Zsianett
tag
válasz ---Lasali--- #56697 üzenetére
Én már láttam olyat, aki a bal kart ütlegelve sem tudta eltörni (nem tudta az illető, hogy ki kell billenteni, mert pöcke van )
Ez az outi tényleg hosszú, de a montik nem ekkorák, nem fog sok meneten. Igazad van, abban amit mondasz, de tényleg képes leesés ellene megvédeni a hajtókart. Itt is ezt írják fő funcióként:
A shimano 0,7-1,5 Nm-t ad meg az előfeszítőcsavar meghúzásaként. 1-el lehúzva semmi gond nem volt még, persze ez feltételezi a kefével kitisztított bordákat is. Zsírból sokat nem szoktam, csak egy filmréteget oldalról a műanyag betétnek meg egy keveset a hajtókar bordáira és vékonyan a tengelybordákra, és eddig ezzel a módszerrel egy műanyag betét sem kopott ki.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
Egy L-es (19") specialized 29er váz jó lenne a magasságomhoz (179 cm mezítláb) ?
Maxi
Új hozzászólás Aktív témák
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi haladó szinten
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- Biliárdasztal / étkezőasztal - Garlando Miami 7' Wenge
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest