Hirdetés

2024. július 22., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Castell


Castell
aktív tag

Üdvözlök mindenkit!

Az elmúlt pár hónapban egyre erőteljesebben "nyomul" a márka az itthoni piacon, ezért hoztam létre a topikot, hogy a Hisense készülékkel kapcsolatban a felmerülő kérdések és tapasztalatok gazdát cseréljenek.

A Hisense weboldala elérhető itt:

Hisense honlap

(#2) tycho


tycho
tag

Sziasztok!

Hisense 55U8QF teszt

(#3) tycho


tycho
tag

Újabb 55U8QF teszt.

(#4) kellerman


kellerman
tag

Megnéztem az U7QF-et és az U8QF-et az MM-ben. Szép képe van mindegyiknek, de a U8-nak jobb a betekintési szöge, nem fakulnak ki úgy a színek. Elég meggyőző volt a kép minősége.

(#5) Castell válasza kellerman (#4) üzenetére


Castell
aktív tag

Én egy 32-es belépő hd ready-s modellt néztem meg a minap. Hogy egy kicsit erről is legyen szó. Sajnálom, hogy ez a gyártó sem ad a belépő modellekre, ugyanis a tv menüje egy az egyben ugyanaz volt, mint pl. egy hasonló sharp-é. A kép szaggatott volt, hang pocsék, a távirányító egy borzalom. A pendrive-ról lévő vegyes fájlok közül 4-ből csak egyet játszott le normálisan. Valami matricázott oem cucc volt az egész.

(#6) Laca19 (a) válasza kellerman (#4) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Véleményed szerint megéri 65 colos változatban az U8QF a 85.000 Ft felárat az U7QF változathoz képest?

http://www.diesel.com

(#7) kellerman válasza Laca19 (a) (#6) üzenetére


kellerman
tag

Jó kérdés, én az U8QF-ef vettem. Jobb a betekintési szöge. Elvileg hangzásban is jobb.
Egy valami zavar. 24p-s filmeknél ha bekapcsolod az smooth motiont-t vannak jelenetek mikor szétesik a gyorsan keresztbe mozgó élek széle.

(#8) Laca19 (a) válasza kellerman (#7) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Igen, én is ezeket a különbségeket találtam a neten: az U8QF-nek jobb a betekintési szöge, illetve 60Hz-es panel helyett 120 Hz-es panelt tartalmaz. A hangzás az nem érdekel, az házimozin fog szólni. (Így szerintem sok a +85 ezer Ft-os felár, de még gondolkodom...)
Na lenne egy kérdésem, ami pont ehhez kapcsolódik: az optikai kimeneten kiadja a rendes Dolby Digital 5.1 és DTS 5.1-es hangot? Vagy úgy csinál , mint sok TV, hogy PCM 2.0-ként küldi ki? Jó pár cikkben próbáltam keresgélni, de sajnos mindenhol csak azt találtam, hogy optikai kimenet van. Az oké, csak nekem kellene a DD5.1 és DTS5.1 is rajta...ezt megtudnád mondani nekem? Köszi

http://www.diesel.com

(#9) togaba


togaba
tag

Sziasztok!
Én 55U7QF-et vettem. Meg vagyok elégedve vele. Amit kifogásolok, hogy képernyő megosztásnál a telefonról átjátszott kép akadozik (A8-asom van), erre nem találok sehol megoldást.
Remélem, most már beindul ez a topik.

üdv

(#11) togaba


togaba
tag

(#12) Gino20 válasza Laca19 (a) (#8) üzenetére


Gino20
őstag

Hát azért szerintem elég jelentős a különbség. U8QF esetén jelentősen jobb a fényerő, jobb a kontraszt, ~70-hez képest ~130 LD zóna (homogénebb kép) , 60Hz helyett 120Hz plusz még az interpoláció is jobb [link]
Viszont, hogy ez kinek hány forintot ér meg, azt maga kell, hogy eldöntse

(#13) Laca19 (a) válasza Gino20 (#12) üzenetére


Laca19 (a)
aktív tag

Jelenleg a Hisense 65U8QF és a Panasonic 65GX830 Tv-k között gondolkodom. Adatok alapján egyértelműen jobb a Hisense, 120Hz-es panel, nagyobb kontraszt...kérdés, hogy a valóságban észrevehető-e: a Panasonicnak nagyon jó a mozgásmegjelenítése, a Hisense TV-nél pedig a tesztoldalak pont mindig ezt emelik ki gyenge pontnak...

http://www.diesel.com

(#14) Castell válasza Laca19 (a) (#13) üzenetére


Castell
aktív tag

A Hisense szerintem megnézhető élőben a MM-ban, az oldalukon meg lehet nézni, hogy éppen melyik áruházban van.

(#15) Gino20 válasza Laca19 (a) (#13) üzenetére


Gino20
őstag

Garantáltan észrevehető. Félre ne érts, nem okoskodni akarok / megmondani a tutit, de ha a keretem engedi a + ~60-at az U8-ra, akkor egy percet sem gondolkodnék rajta. Jelenleg ár/érték arányban az egyik, hanem talán a legjobb a piacon ha épp pl nincs akcióban egy bizonyított samu Q80/82R / vagy Sony XF9000 akcióban ~350-380 környékén (kifutó modell, így erre alapozni talán már kár). U8 esetén én is olvastam, hogy a képfrissítés óóó jaj, de a végeredmény az volt, hogy az interpolációt (képfrissítést javító tech) bekapcsolva megoldotott ez a jelenség. Csodák nincsennek. Samu 65Q70R-t használok és interp. bekapcsolása nélkül nem tudom használni, mert engem zavar, hogy ,,akad" a kép, de pont erre van a ,,varázslás". A másik, hogy a tesztekben valószínűleg a tudáshoz mérten próbálják véleményezni a készüléket, vagyis a pana esetén a spec-hez képest lehet kimondottan jókat írnak, de egész biztos nem veszi fel a versenyt (már csak hardveresen sem 60Hz vs 120hz) az U8-al (aminek az interp értéke is jelentősen jobb)
Ez [link] az oldal pana esetén nem tér ki pár jelentős értékre, de garantáltan (jelentősen) jobb az U8 pl fényerőben és kontrasztban is, ami nagyon kell a HDR vagy DV-hez + QLED, brutál sok LD zóna, ami a homogenitást szolgálja, stb stb, vagyis a 2 TV szerintem nehezen összehasonlítható.
Ilyesmi kerettel Én jelenleg U8-at vennék és ha valahogy mégis akkora csalódás érne (kétlem), akkor netes rendelés esetén vissza lehet küldeni a forgalmazónak, hogy sorry nem azt kaptam, mint amire számítottam

(#16) Gino20 válasza Laca19 (a) (#13) üzenetére


Gino20
őstag

Amúgy most az U7QF is nagyon baráti áron van [link]

(#17) togaba válasza Gino20 (#16) üzenetére


togaba
tag

Szia!

Úgy látom, te hozzáértő vagy. Kapcsolódva a #8 hozzászóláshoz, szerinted bármelyik kimeneten (HDMI, S/PDIF) megjelenik a Dolby Atmos jel (az U7QF-n)?

Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#18) togaba


togaba
tag

E cikk szerint nem: https://www.techradar.com/news/hdmi-arc-vs-earc.
Ugyanakkor a #11-ben idézett cikkben bíztatnak Dolby Atmosos hangrendszer használatára.
Most akkor mi lehet az igazság?

(#19) Gino20 válasza togaba (#17) üzenetére


Gino20
őstag

Bocsi a késői válaszért.
Köszönöm, de azért erről szó sincs :) csak némi személyes tapasztalat alapján alkalmanként próbálok ,,tanácsot" adni.
Kérdéseddel kapcsolatosan viszont sajnos nem tudok egyértelmű választ adni. Tudtommal optikán is megy az atmos (Én HDMI-n használom) és ha a TV ezt támogatja, akkor annak az optikai kimenete is kell, hogy kezelje, de talán itt kérdezném meg [link] Tudom TCL fórum, de itt szerintem tudnak segíteni.

(#20) Gino20 válasza togaba (#18) üzenetére


Gino20
őstag

Lehet abszolút nem függ össze a kérdéssel :) , de amúgy (a kérdés alapján azt feltételezném, hogy) a TV-t használnád lejátszóként? Csak azért kérdezem, mert ha már atmos képes hangkeltőt használsz (mind1, hogy házimozi vagy soundbar) vagyis egy komolyabb cuccot, akkor abszolút nem javasolnám a TV-k lejátszójának a használatát, mert főleg hangban borzasztó a minőség. Ha eredeti, tömörítetlen hangot akarsz, akkor javasolt egy médialejátszó. Samu HW-Q90R hangprojektort használok és ég és föld a különbség a TV és médialejátszó között. Ezt valójában ,,fillérekből" (akár 20-30k) meg lehet úszni egy androidos (Amlogic SOC-al szerelt) boxal, amiben memkártyán a CoreELEC KODI player fut alapból

(#21) Gallapapa


Gallapapa
csendes tag

Sziasztok!

Gondoltam megosztom veletek tapasztalatomat, amelyet a Media Marktban tapasztaltam, nem is egy üzletében.(Mammut és Székesfehérvár - vásárolni végül itt vásároltam).
Tudni kell rólam, hogy kütyüműniás vagyok, és mielőtt veszek valamit utánanézek, olvasok, helyszínen is mindent kipróbálok, többnyire többször is. (persze ettől még nem leszek hozzáértő, de legalább mindenféle marketing maszlaggal nem veszek meg bármit.) Van otthon és közeli családban LG, Sony és Samsung tv-k egész sora, melyek jók, de ki akartam próbálni valami mást, újat és mivel az albiban levő régi LG TV kifüstölt gondoltam akkor próbálok valami mást.
Hisense TV-re gondoltam, ezzel a céllal mentem az üzletbe, volt is kiállítva több termék is, U7QF, U8, U7B, A7500F (meg még mások is, de alapvetően ezekben gondolkodtam, pontosabban leginkább A7500F vagy U7QF között vacilláltam, ész és szív harca volt)
A lényeg, hogy az első pillanattól fogva azzal kezdték, hogy Hisense-t semmikép se vegyek, mert 1. ha nem szemből nézem, akkor fakulnak a színek 2. a hátlapi műanyag minősége gagyi 3. pöckölgették a képernyőt, hogy látom-e milyen rossz.
Kíváncsiságból engedtem a csábításnak, körbejártam és megnéztem az alternatívákat, természetesen az egyes promóterek saját márkájukat ajánlgatták, az eladók pedig ki-ki preferenciái szerint erős ferdítésekkel.
Mondtam, hogy köszönöm a tanácsokat, de maradok a Hisense-nél és kérek egy raktáron levőt. Ekkor egy második, harmadik végül egy idő után egy negyedik eladó jött oda és győzködött, okoskodott (az elmondott infók fele téves volt), hogy vegyek mást és mutatott más méretű (annak ellenére, hogy jeleztem, hogy az albérletben nem fér el ekkora tv) és egészen más árkategóriájú termékeket is.
Végül, miután mindezek ellenére is ragaszkodtam (ekkor már dacból is) az elképzelésemhez kihoztak egy (végül az ész győzött) 55A7500F típusú modellt, melyet aztán megvettem, de közben a hátam mögött hallottam, hogy félhangosan mondják, hogy aki hülye azzal nem lehet mit tenni.
Nem tudom mennyre jön át, de írtó kényelmetlen volt számomra, kereskedői szempontból pedig elfogadhatatlan hozzáállás, hogy ha konkrétan kérek valamit azt nem akarják odaadni (nem egyedül voltam, megerősítettek az általam elmondottakban a velem levők is). Arról nem beszélve, hogy akár vélt/valós a Hisense TV-től való félelem, a márka képviselete nevében biztos nagyon rossz néven venném, ha így kezelnék a termékeimet, és gyakorlatilag bojkottálnák.

A TV-ről gyors benyomások: igazán részletesen még nem volt időm foglalkozni vele és tesztelni.
Külső: Nagyon szép dizájn, masszív láb, vékony kávák. Távirányító egyszerű darab, de kicsi és kényelmes, jól nyomkodható.
Kijelző, színek, hang: A piros szín vakítóan erős, ez egyébként a kiállított U7QF-n is így volt, és nem túl valóságos, gyári színbeállítás nem a legjobb viszont több gyári séma közül lehet választani és egyedileg is sokoldalúan konfigurálható (na erre nem volt még időm). Kisebb módosításokkal sokkal életszerűbb színeket értem el. Azt mondanám, hogy átlagos, kategóriájában megfelelő. A fényerő viszont jó. A mozgás viszont kicsit furcsa egyelőre, jobban még nem tudom megfogalmazni, majd 1-2 hét tapasztalat után. Hang elmegy, átlagos minőség, hangerő bőven elégséges 25m2-en, komolyabb zenehallgatáshoz vagy filmélményhez úgyis minden tv-nél szükséges külső rendszer.
Rendszer: A távirányító szerintem egyszerű és jól átlátható és sok gyorsgomb van mindenhez. Egyedül a beállítások menü van furcsa helyen, de 1-2 perc alatt minden kézre esett már. A VIDAA U 4.0 eddig sokkal jobb mint vártam. Gyors, egyszerűen áttekinthető, logikus. Külső winyót jól és gyorsan kezeli. (filmen belül tekerés viszont lassú), eddig minden filmet gond nélkül lejátszott.
Röviden ennyi, remélem hasznosítható belőle valami.

(#22) Castell válasza Gallapapa (#21) üzenetére


Castell
aktív tag

Szia,

A leírtakkal nagyjából egyetértek.

Egyébként mi is most vettünk tv-t, és a Media Markt-ban lévő Samsung promóterrel egyszerűen nem lehetett mit kezdeni... A tudása is szelektív volt. Pl. nem tudta, hogy milyen panel volt az általa ajánlott modellben. Sajnos ezt a gyártók meg a munkáltatók cseszik el, hogy a promóterek/eladók csak azokat ajánlják, amik után pénzt vagy egyéb dolgokat kapnak és nem arra összpontosítanak, ami a vevőnek kell.

És gratula az új tv-hez, és ha fordítasz rá időt, akkor szerintem be tudod megfelelően állítani a képet. :))

(#23) aronpapa


aronpapa
tag

Ha estleg valaki most szeretne jó áron 65" tv-t venni: HISENSE 65U7QF

(#24) togaba


togaba
tag

Sziasztok!
A kép beállítására vonatkozóan, ha valaki talál értékelhető leírást a világhálón, kérem ossza meg velünk jelen topikban. Én magam is folyamatosan monitorozok.

Köszi.

(#26) panav3 válasza EquinsuOcha (#25) üzenetére


panav3
csendes tag

Én vettem egyet tegnap, 110ezerért szerintem meglepően jó. Gyors menü, kipróbáltam a youtube-ot, böngészőt teljesen rendbe van. Töltöttem le 4k filmet, szépen vitte. De én totál átlag user vagyok, nem is nagyon tévézek. Egyedül szerintem a hangja gyenge, 2x8watt, meg a bluetooth-hoz nem tudtam semmivel se csatlakozni... Hatalmas nagy, főleg ha szobába rakod, üzletbe annyira nem is feltűnő.

(#27) Hali1975 válasza EquinsuOcha (#25) üzenetére


Hali1975
tag

hello nekem ebbol az 55os van.
szerintem rendben van a tv:-)
en is a menu tempo miatt aggodtam , de semmi gond vele es a 4k -t is jatsz/igaz kodi android kutyuvel tolom/.

(#29) István61


István61
újonc

Sziasztok! Tegnap én is vettem egy 55A7500F-et. Az eladó a Pólus centerben lévő MM-ben engem is le akart beszélni róla! :) A képét még szoknom kell a 40" Samsunghoz képest. Tényleg érdemes aránylag szemből nézni. 130 ezer Ft-ért nem várhatunk csodát, ebben a méretben. Előnynek tartom a jó mobiltelefonos távvezérlőt. Rengeteg mindent tud. Wifi kapcsolattal használom, tökéletes. Tudtam csatlakoztatni a sok éves Nokia BT fülesemet. (Igaz a maximum hangerőn is kicsit halk) A Samsung nem engedte. Még ismerkedem a beállításokkal. Párom megtalálta rajta a játékokat, de nem tudjuk milyen eszközzel lehet irányítani őket. Ha tudja valaki, írja meg!! :) Hangszórójának jó hangja van az előző tévémhez képest, de van egy Samsung hangprojektorom és úgy is azzal használom.

(#30) csucsu54


csucsu54
tag

Üdv!
Új tv vásárlása előtt állok véleményt,tanácsot kérnék!Eddig Pana plazmám volt,de alaplap hibás lett,nincs sok esély a javítására,sajnos!Műholdazok,4K-s beltérim van,csak HD-s és reklámmentes külföldi adásokat nézünk,természetfilmek,mozifilmek,szórakoztató műsorok és sok sport,elsősorban foci!"2 TV a kiszemelt-OLED nem játszi,szükős a családi kassza- véleményt kérnék pro és kontra,esetleg más javaslat,a mozgásmegjelenítés számít,tudom,nem lesz olyan mint a plazmánál!
Hisense 65U8QF
LG 65UN74003LB
Előre is köszönöm!

(#32) KD6-3.7 válasza EquinsuOcha (#31) üzenetére


KD6-3.7
őstag

Nekem most volt időm babrálni a kép beállításokban és sikerült nagyon baba képet kihozni SDR és HDR tartalommal egyaránt! Furcsáltam, hogy SDR alatt nagyon vakitott a kép aztán rájöttem, hogy a backlight opciónál ha nyomok egy lefelét, akkor lehet manuálisan is állítani a fényerősséget. :DDD aztán átnéztem mindent - neten olvasgattam közben, hasonló modell beállításokat is figyelembe vettem - és meg vagyok elégedve! :C

(#34) csucsu54 válasza EquinsuOcha (#31) üzenetére


csucsu54
tag

Köszönöm!A TU sorozat pedig nagyon jól sikerült állítólag!Remélem, akinek van Hisense vagy a technológiában jártas hozzászól majd,mivel személyesn nincs lehetőségem megnézni!

(#35) rainman72 válasza csucsu54 (#30) üzenetére


rainman72
nagyúr

Ha megnézed a két tv összehasonlítását,abból elég jól lejön a hogy nem egy liga a kettő! [link]
Az Lg nem sokkal a belépő szint felett lévő LCD tv direct led háttérvilágitással,ami mondjuk nem rossz,viszont IPS panellel,ami igaz hogy nagy látószöget biztosit,és nem fakulnak a színek oldalról!Viszont sötétben elég gyenge fekete szint produkál!Nem vagy nehezen sötétíthető nappalikba ajánlott ez panel tipus,ahol többen széles kanapén ülve nézik!
Ezzel ellentétben a Hisense egy 120hz FALD ledes VA panel,sok zónával a local dimmingban nagy kontraszttal,jó feketével!
Nem beszélve arról hogy az 1000nit fényerő kell a jó HDR megjenitéshez,az Lg valszeg a felét se tudja!
Sztem nem kérdés melyik a jobb,itt egy teszt róla [link]
Milyen tv-t vegyek topicban többet segítenek mint itt sztem!

A Samu TU modeljei erős vissza lépés a 2018-19s modelekhez képest :O

[ Szerkesztve ]

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Lg 65UR73003 Fire tv 4K MAX

(#36) csucsu54 válasza rainman72 (#35) üzenetére


csucsu54
tag

Köszönöm!Tudom,hogy nem egy ligában játszanak,elég sokat olvasgattam a teszteket,hozzászolásokat,mint fentebb írtam,hogy mire és milyen eszközzel használom,valószínűleg a Hisense lesz a befutó,a plazmához képest a képmegjelenítés milyensége érdekelne,a mozgás a sportnál és gyors jeleneteknél!

(#37) katona84


katona84
tag

Sziasztok. Szerintetek 55u8QF-et mekyik MM-ben tudok raktárról (át)venni?
Többször volt az az érzésem, az online raktárkészletüket vizsgálva, hogy kb 1-2 tv jár a vevők meg az áruház között oda-vissza. Mikor éppen elviszik, akkor felmegy 279 e.-re az ára...mikor visszaküldi valaki, akkor meg leesik 249-re. :D
Ennek megfelelően van a raktárkészlet is...ha "beérkezés alatt" van akkor 279...ha van a raktáron 1db, akkor meg 249. :D
Erősítsetek meg abban, hogy ezek tök véletlen egybeesések és én látok a dolgok mögé hülyeséget...de akkor is raktárról szeretnék, bontatlan TV-t. :)
Előre is köszi a válaszokat. :)

(#38) MMartin_9


MMartin_9
friss újonc

Sziasztok!

Én is egy Samsung TU8000 és Hisense A7500f között vacilálok, kontrasztban jobb a samsung az 6000 felett tud, meg a 4k felskálázása is talán picivel jobb, viszont a hisensről is egész jókat olvastam. Csak este nézek tvt sötét szobában, meg ennél drágábbat sem akarok, annyival nem tud többet egy drágább tv sem főleg ha nem 4k hdr tartalmak mennek rajta. Ti melyiket ajánlanátok? Mi a vélemény az a7500f ről milyen a feketéje, a felskálázái képessége, meg úgy általában képe, valaki írta, hogy furcsa a mozgás megjelenítés (bár az lehet a memc miatt van). Elvileg a tu8000 sem lett egy rossz széria, van amiben visszalépés az ru8000hez képest, de van amiben viszont jobb.

(#39) rainman72 válasza MMartin_9 (#38) üzenetére


rainman72
nagyúr

Nem sok az 6000+os kontraszt?? :DDD

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Lg 65UR73003 Fire tv 4K MAX

(#40) rainman72 válasza katona84 (#37) üzenetére


rainman72
nagyúr

Ha bontott,vissza küldött lenne akkor az otletben szerepelne!

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Lg 65UR73003 Fire tv 4K MAX

(#41) katona84 válasza rainman72 (#40) üzenetére


katona84
tag

Köszi, ezt nem tudtam. Kizárólag Online üzlettel jártam már pórul. Akkor az MM elég fair. Ott fogom venni a TV-t.
Még annyi lenne a kérdésem, hogy a Hisense-nél gyári garit lehet-e hosszabbítani felár ellenében? (Mint pl a Sony-nál?)

(#42) rainman72 válasza katona84 (#41) üzenetére


rainman72
nagyúr

Gyári garit nem
Online vásárláskor se tudsz
Csak utolag üzletbe,műszaki garancia néven,+3év!

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Lg 65UR73003 Fire tv 4K MAX

(#43) bizmark6 válasza KD6-3.7 (#32) üzenetére


bizmark6
tag

Én is vettem egy Hisense 43"A7500F tv-t.Ismerkedem vele,a képbeállításról tudnál bővebb infót megosztani velem.Mit érdemes állítani?

redmi note 10S MIUI Global 13.0.3.(SKLEUXM),Hisense 43"A7500F

(#44) KD6-3.7 válasza bizmark6 (#43) üzenetére


KD6-3.7
őstag

Nekem csak az A7100F van, de dinamikus kontraszt, mpeg zajcsokkentes stb. Ki van nálam kapcsolva!

SDR tartalomhoz Mozi nappal módban:
Háttérfény vezérlés off, és levettem 50re a fényerőt
Fényerősség 50
Kontraszt 50
Szín telítettség 50
Élesség 10-25 között ízlés szerint. 0-an szvsz túl mosott a kép
Adaptív kontraszt Ki
Zajcsökkentés ki
MPEG Noise Reduction Ki
Színhőmérséklet Meleg
Szakértői beállítások:
Gamma 2.4 a többihez nem nyúltam, HDMI fekete auto

HDR tartalomhoz HDR nappal módban:
Háttérfény vezérlés off, és 100
Fényerősség 50
Kontraszt 50
Szín telítettség 80
Élesség 10-25 szinten
Adaptív kontraszt Ki
Zajcsökkentés ki
MPEG Noise Reduction Ki
Színhőmérséklet Meleg
Szakértői beállítások:
Gamma auto a többihez nem nyúltam, HDMI fekete auto

KB semmi extrát nem csináltam, ez inkább ízlés kérdése, bár HDR alatt mivel az enyém nem tudja a széles színskálát elég fakó a kép aztán azért húztam fel 80ra. Lehet 70 is elég, fene se tudja nekem így tetszik! Gamma szoba függő is, 2.4 az inkább egy sötétebb szobában jó, 2.2 a nagy átlag beállítás. Ez ilyen saját tapasztalat az évek alatt + aktuális modellekről nézek beállításokat ki, mit hogyan. Egész jók a gyári Mozi, Film kép beallitasok dobozból kiszedve!

Remélem tudtam egy kis útmutatást adni! :R

[ Szerkesztve ]

(#45) bizmark6 válasza KD6-3.7 (#44) üzenetére


bizmark6
tag

Köszönöm a gyors válaszod!Hozzá is kezdek.
Üdv.

redmi note 10S MIUI Global 13.0.3.(SKLEUXM),Hisense 43"A7500F

(#46) KD6-3.7 válasza bizmark6 (#45) üzenetére


KD6-3.7
őstag

Mondjuk azt kihagytam, hogy ez Netflix és 4k HDR Blu-Ray tartalomhoz lett beállítva, tehát ezeken teszteltem.

(#47) MMartin_9 válasza rainman72 (#39) üzenetére


MMartin_9
friss újonc

Nem tudom mennyit értesz a témához, de egy VA panelnek 4000:1 legalább a kontraszt... a TU8000 6400-at tud mérések alapján https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/tu8000
Local dimmingel tudnak 10.000-et a kijelők és a TCL-nek vannak a miniledes szériái amik 40.000 körül mozognak, meg a microledesek amik meg a már a 2 milliós tartományban vannak, az gyakorlatilag már egy OLED szint.

(#48) bizmark6 válasza KD6-3.7 (#46) üzenetére


bizmark6
tag

Normál tv adáshoz (mindig tv) sd tartalomhoz esetleg van valami ötleted?Mert valóban nem az "igazi" ezen beállításokkal a tv műsor.A hd adásoknál viszont jó.

redmi note 10S MIUI Global 13.0.3.(SKLEUXM),Hisense 43"A7500F

(#49) KD6-3.7 válasza bizmark6 (#48) üzenetére


KD6-3.7
őstag

Hát gyanitom, hogy 720-1080p alacsony bitráttal lesz ott a gond, ahhoz meg ekkora TV ami natív 4K nem túl jó, hiába tud felskálázni. :( Gyenge az az adás sajnos. Ami HD-ban jön, annak türhetőnek kéne lennie. Én évek óta nem nézek TV adast, szüleimnek is Hisense van, régebbi modell, azon a HD adás szép!

[ Szerkesztve ]

(#50) csucsu54


csucsu54
tag

Szerdán megrendeltem a Hisense 65U8QF készüléket az edigitálnál,bontatlan csomagolásút ígértek,ha valakit érdekel,a központi raktárban a rendelésem idején 12db volt,bontatlan,új!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.