Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabicska
senior tag
Sziasztok.
Elkeztdem a tárcsa cserét.
Volt Avid G2CS 160 mmLett:
Avid G3 180 mm
Sajnos éri a betétet.
Most ilyenkor mi van?Sodorja. ..
-
csabicska
senior tag
Sziasztok.
Valakinek az emlékezetében, nincs véletlenül egy olyan videó, ahol a tárcsafék, és adapter csere zajlik ?
Lassan rászánom magam, de képezném magam előtte.
Köszönöm. -
Syd69
aktív tag
válasz
Napfénysüti #57786 üzenetére
Arra azért a "bringaút" jelentése kicsit más...
Ja, én outival tekertem körbe, gond nélkül,simán.
-
válasz
Bicskás #57762 üzenetére
Esetleg olvasd el ezt a tesztet: Rose The Tusker 2.
Jópofa dolog lehet, sajnos még nem volt hozzá szerencsém. -
sanyci
senior tag
-
trialboj
őstag
Üdv,
Nagyon rég óta, csekkolom a használt piacot, várom a nagy fogást, de nem akar jönni
Mostanra már teljesen elbizonytalanodtam hogy mit is szeretnék pontosan.
Ezt a viszonylag öreg modellt találtam igen jó árban. Teló, fék, és méretben is jobb mint az ami most van. Többnyire light-os v közepes terepen, erdei ereszkedőkön használnám. Ft-ban ez 120k. Megéri ennyiért?
Mivel a a most következő pár napban esni fog, szóval nem feltétlen kell elsietnem a döntést, de félek azért hogy ha jön a szezon, akkor esetleg csak kicsivel többért kapok egy hasonló v jobbat. Erre van reális esély?
Ha minden igaz, ez az a bringa: 2013 Cube Acid 26
Köszönöm
-
trialboj
őstag
Üdv,
Nagyon rég óta, csekkolom a használt piacot, várom a nagy fogást, de nem akar jönni
Mostanra már teljesen elbizonytalanodtam hogy mit is szeretnék pontosan.
Ezt a viszonylag öreg modellt találtam igen jó árban. Teló, fék, és méretben is jobb mint az ami most van. Többnyire light-os v közepes terepen, erdei ereszkedőkön használnám. Ft-ban ez 120k. Megéri ennyiért?
Mivel a a most következő pár napban esni fog, szóval nem feltétlen kell elsietnem a döntést, de félek azért hogy ha jön a szezon, akkor esetleg csak kicsivel többért kapok egy hasonló v jobbat. Erre van reális esély?
Köszönöm
-
vendingo
veterán
válasz
Napfénysüti #57786 üzenetére
Fogalmam sincs, van itthon 3-4 bringa is, soha nem kellett bérelnem, de kétlem, hogy túlzottan drága lenne.
-
fpeter07
veterán
válasz
Runner_fxr #57777 üzenetére
Hát ja. Csak az én gyerekbringám 150k volt, a másik meg 2500k.
-
válasz
Napfénysüti #57781 üzenetére
Az kemény, hogy 81-ben már csináltak karbon vázas bringát.
Tothgera30: Szép darab!
Mennyit kóstált ha szabad megkérdezni?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
vendingo #57785 üzenetére
Ez jó hír. Nem tudod mennyibe kerül egy napra bérelni?
Barátnőm felvetette hogy tavasszal elmehetnénk arra 2 napra és körbetekerhetnénk a tavat. Viszont 2 bringa nem biztos hogy befér a kocsiba és nekem mellette az outival bringaúton amúgy se lenne nagy élmény menni ezért gondoltam hogy magamnak bérelnék valami cross vagy fitness bicót. -
vendingo
veterán
válasz
Napfénysüti #57782 üzenetére
Lehet bérelni minden sarkon bringát. Az út jó, főleg az osztrák részen. Szinte napi szinten szoktam bizonyos szakaszain tekerni.
-
-
Integrale
veterán
válasz
Napfénysüti #57782 üzenetére
-
Napfénysüti
nagyúr
Fertő-tó körül milyen a bringás út? Van lehetőség arrafelé kerékpár bérlésre?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Runner_fxr #57759 üzenetére
"In 1981 Colnago prototyped the CX Pista–a full monocoque carbon fiber bike with disc wheels that was shown at the Milan bike show.[7] Subsequently, Colnago worked with Ferrari in developing new carbon fiber technology, and Ernesto also credits their engineers for challenging him regarding fork design, which led to Colnago's innovative Precisa straight-bladed steel fork (1987)."
Forrás: Wikipedia
Bizony, nem ma kezdték az együttműködést a Ferrarival. -
6030D
addikt
válasz
fpeter07 #57775 üzenetére
13 év merev acélváz után ez is "átmegy mindenen".
Sokat megyek felfele, ezért 29" fullyból valami karbon vagy nagyon könnyű alu csoda kellene, azok meg nem ezen az árszinten vannak.
Én XC-zni szeretek, ezért akkor már inkább egy 29"-es Cannondale Lefty-vel.
Na, jó reggelt... -
6030D
addikt
válasz
maximilian4 #57767 üzenetére
Köszi
-
válasz
fpeter07 #57775 üzenetére
Azt nem mondanám, hogy a nagyobb keréknek csak előnye van, de vitathatatlanul vannak előnyei is.
Egyébként egy 29"-es fully tényleg tankszerű stabilitást tud adni, mintha lovon ülnél. Utána visszaülve egy kisebb kerekűre, kicsit olyan mintha egy gyerekbringára ültél volna. -
-
atok666
őstag
A karbonnak nem art a nagy hideg? Ha a kemeny hidegben kinn all a bringa az udvaron, attol lehet vmi baja, vagy tokmind1?
Atok
-
válasz
hpsafl #57765 üzenetére
A Big Hit egy Freeride gép, 180mm rugóúttal, nyilván ott a 29" nem pálya. Viszont szerintem nem vitatható el sok pozitív tulajdonsága az XC és Trail kategóriákban. Jobban tartja a tempót mint egy kisebb kerék, nagyobb biztonságérzetet nyújt terepen, mint azonos rugóúttal a kisebb kerék. Kezdő montisoknak is hasznos lehet a 29".
-
válasz
maximilian4 #57755 üzenetére
Rákerestem erre a 36-osra biztos borzasztó lomha egy tanya bike, de baromi jól néz ki
-
hpsafl
tag
válasz
Hasaggymeg #57769 üzenetére
Újonan biztos többszázezres volt, én 60akármennyit adtam az S8-ért, és 55-öt az 55RV-ért
-
6030D
addikt
válasz
maximilian4 #57760 üzenetére
Focus Black Forest 27R 4.0
-
hpsafl
tag
BMW001: én a 36-osra mondtam, hogy kipróbálnám, a 29 továbbra sem hoz lázba
Hasaggymeg: felhasználási sílusból adódóan, kisebb 26-os bringáim vannak, meg egy lepukkant 27-es, de azt csak közlekedni tartom.
Nekem bejön a
traktortank feeling, a BigHit meg a DaBomb is átmegy mindenen gond nélkül -
Vevőjelölt
tag
Üdv mindenkinek.
Vettem nemrég egy használt Dinotti márkájú kerékpárt, ennek a minőségbeli elhelyezéséhez szeretnék segítséget kérni. Az már most is kiderült a súlya alapján, hogy nem egy csúcs gép, de azért szeretnék többet tudni róla. Olcsó is, használt is, de hátha nem a Tesco kategória..
Ha hallott valaki erről a márkáról, az legyen szíves ossza meg velem a tapasztalatait. -
válasz
maximilian4 #57760 üzenetére
Az olcsó 29"-ek között sok ilyen elcseszett geo van. Könnyen bele lehet futni. Gepida, illetve a különböző nagyáruházi gépek, hervis-es kilimanjaro és társai. Ezek tényleg szarok. Minőségi gyártótól kell venni.
Pálya függő is, hogy melyikkel mennek jobb időket, de nem véletlen álltak ki mellette így ennyire a gyártók. Én a 27,5"-öt is kicsit jobban kedveltem mint a 26"-ot, érezhető a pozitív változás.
-
Bicskás
senior tag
Szépjóestét kedves topiklakók.
Kinek van közületek Fatbike bringája ?
-
atok666
őstag
válasz
Runner_fxr #57759 üzenetére
Van egyuttmukodes, meg MTB fronton is. $12k
Atok
-
válasz
ígyvanferi #57745 üzenetére
Igen, biztos van valami együtt működés a Ferrarival.
Gondolom az egyenes villa merevebb mint a hajlított, ezért használják manapság azt inkább.
Az az Arabesque szerintem drágább lehet mint egy mai top kategóriás bringa.BMW001: Nyilván mindenkinek van egy véleménye, de az, hogy csak hype lenne a 29", butaság. Ez egészen egyszerűen nem így van. És a testmagasság az csak akkor szól bele a dologba ha szélsőségekről beszélünk, vagy nagyon alacsony valaki vagy nagyon magas. Sokkal több értelme van felhasználási terület alapján megválasztani. A többség így gondolja, legalább is a szakmabeliek.
A parasztbringa feeling meg akkor jön elő ha nem jó a geo. Erről meg nem a kerékméret tehet, hanem a váz tervezői. Nyilván nem azt mondom, hogy mindenki vegyen 29"-et, nekem sem kéne Enduro bringa 29"-es kerékkel. Viszont XC/Trail kategóriában biztos nem kéne más.
Egyébként az árakon sem érdemes fennakadni, ha új bringában gondolkodsz ugyan annyi egy 27,5" mint régebben a 26". A használt piac megint más. A 26"-nak nyomott az ára, mert kihalóban van. 27,5" meg 29" szintén egy árban van. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
hpsafl #57753 üzenetére
Ami a kinézetet illeti 17" alatt tényleg túlméretezettnek tűnik a 29"-os kerék,de fölötte és főleg 20" fölött meg a 26" néz ki bután.Tény,hogy bár lehet nem annyira agilis a szűk kanyarokban,az akadályokat annyival jobban veszi mint kisebb elődje,hogy az több mint kárpótol. Ezért is terjed,a hájp kevés lenne a versenyzőknek. Az eltúlzott felhajtás meg nem azonnal jelenti,hogy valóban nem is jó.
-
6030D
addikt
válasz
maximilian4 #57752 üzenetére
Majd adnak egyet az egyik versenyző alá, aztán mindenkinek az kell.
Nekem is az volt a bajom a 29-cel, hogy olyan érzés, mintha traktoron ülnél, és tartottam tőle, hogy nem tudom megszokni. Így lett 27er, és boldog az élet. Mondjuk nem csoda a régi bringa után.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
maximilian4 #57755 üzenetére
29-es. Ugyanaz a szabály, mint a 26-osnál, 36-osnál, amit meg jól írtál.
-
maximilian4
addikt
válasz
MPowerPH #57754 üzenetére
Nekem mind a 3 kerékmérettel volt dolgom, és nálam még mindig a 29-ces a favorit. Szerintem érzésre is jobb (legalábbis nekem) mint a 26-os és terepen is jobban éreztem, valamint sztem jól is néznek ki. Bár ezek többsége amit felsoroltam mind szubjektív dolog, szóval simán megértem ha neked nem tetszik, ez mindenkinek a saját dolga. Viszont most a 27 felessel egyre jobban kezdek megbarátkozni. Valószínűleg maradni is fog. De szerintem nem kell több kerékméret. 29-ces bőven jó még 2 méter fölött is, és a 36-osnak csak a hátrányait látom a fizikai méretéből adódóan. Se terepen, se máshol, semmi értelme nincs.
-
MPowerPH
félisten
válasz
hpsafl #57753 üzenetére
Nem nagy szam, en probaltam mar nem is egyet. Csak nagy a hype, mint minden uj dolognal. Kulonben nem lehetne eladni belole. Gyartok is ezt nyomjak a futamokra is, ez mind marketing, csak ugy, mint a 27,5".
Egyebkent XL, XXL vazhoz, tehat 190cm es a folotti magassaghoz szerintem is keves a 26". Alatta, a kisebb embereknek boven eleg, folotte mar nem biztos. Ezert mondom mindig en is, meg sokan masok, hogy ez inkabb magassag fuggo. En amit neztem, az medium vazas Scott volt, 29" -al, es iszonyat butan mutatott, foleg mikor melle raktak egy ugyan olyan modellt 26"-al.
-
6030D
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest