Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
maximilian4
addikt
válasz ShiTmano #57848 üzenetére
"mint egy gólya" Ezen jót nevettem.
Amúgy szerintem ha 180 cm vagy és hosszúak a lábaid, akkor a nyeregvázcső hossza mindenképp fontosabb mint a felsőcső hossza. Azt a nyereggel és a stucnival lehet korrigálni, viszont ha ilyen magassághoz, hosszú lábakhoz veszel egy 15-ös vagy 17-es bicajt, akkor 1: bohócként fogsz kinézni 2: nem leszel elég hatékony. Inkább hajolj előre egy kicsit.Maxi
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ShiTmano #57850 üzenetére
Na az nem lesz olcsó mulatság ha méretre készültet szeretnél, nem is tudom ki készítene neked ilyen monti vázat, de az biztos hogy húzós árban lenne. Sajnos a Bergamont nem igazán árul csak vázat. Én csak komplett kerékpárban tudok segíteni.
A te esetedben nagyon fontos lenne, hogy vásárlás előtt rá tudj ülni a bringára. Mondjuk ez sosem árt, de nálad még inkább hasznos lenne. Elképzelhető, hogy az a verzió lenne kényelmes amit maximilian4 mondott. De az is elképzelhető, hogy nem találnál kényelmes pozíciót még rövidebb stucnival és előretolt nyereggel se. Tehát a kisebb lenne az optimálisabb. Én mondjuk nem szeretek eltérni a gyári stucni hossztól, ki van az találva.
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Runner_fxr #57853 üzenetére
Előretoltam tökig a nyerget, és az állítható stucnit is hátrahajtottam, de így is görnyedek előre. Viszont így már ideges az eleje, ezért gondoltam legalább 3 centivel rövidebb vázat. Majd legfeljebb veszek bele 80 centis nyeregcsövet.
Vanir: Te is ilyen forma vagy? Nálad mi volt a megoldás?
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Runner_fxr
Ármester
-
ShiTmano
aktív tag
Fáj is a térdem nem kicsit, ezért is gondoltam váltásra. Na meg szereztem egy taperedes, levegős telót a régi kotyogós xct helyére, de a mostani vázam nem kúpos fejcsövű. Az is megoldás lehet, hogy veszek egy használt kis méretű vázat, és hegesztetek rá egy 20 centis nyeregvázcső hosszabbítást (merevítéssel) a Máriusszal. Ott meg felmerül az a probléma, hogy beleérhet a lábam az első kerékbe kanyarodáskor.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
-
Acef
addikt
válasz ShiTmano #57857 üzenetére
"görnyedek előre"
Ezzel én is sokat küzdöttem, mert a kelleténél nagyobb bringát vettem (184cm-hez 60-as bringa), de megtaláltam a megoldást. Feljebb és hátrébb kell hozni a markolatot.
35 fokos emelkedésű, max. 80-90 mm hosszú stucni, és 2-3 cm emelkedésű pl. 10 fok hátrahajlású kormány is segít, ezzel még nem (nagyon) romlik az irányíthatóság, viszont ellensúlyozza a hosszú felsőcsovet.
A nyerget csak max 0,5-1cm-el told előrébb az ideálisnál, mert egyrészt viccesen néz ki, másrészt ront a hajtáshatékonyságon és a térdeden![ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
A kormányom 5 centi emelésű, és hátra van döntve. Még így sem az igazi.
Acef: Ezek mind megvannak, még is kényelmetlen. Vagyis most már kezd közel lenni az ideálishoz, viszont így már ideges az eleje, és nagyon elöl van az ülés. Amúgy 170 centis embernek mi az ideális méret, 17"?
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
Amúgy tavasszal nem akarunk egy csoportos tekerést csinálni valamerre?
Maxi
-
Acef
addikt
válasz ShiTmano #57860 üzenetére
Ahogy Runner_fxr is írta Az állítható stucni egy borzalom. Azt nem javaslom, pláne nem montiba.
próbáltam, de az állíthatóság miatt túl nagy az előrenyúlás, ezt ellensúlyozod a túlzott emeléssel, amitől meg ideges a bringa. Ismerős a probléma. (+ nekem még fitnesz bringán is recsegett, kattogott az állítható)35fok / 90mm BBB hs 25 [link], + zoom 620 2cm/10fok [link] lett a megoldás. Stabil, és közelebb van a markolat.
Neked az állítható stcni a gond, mert hosszú. Többet árt mint használ.[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz maximilian4 #57861 üzenetére
Jöhet
-
ShiTmano
aktív tag
90 milis az én stucnim is, viszont kb 50 fokos emeléssel. Az enyém nem recseg, nem kattog. Mondjuk én pehelysúlyú vagyok (86kg). Meg nem is nehezkedek előre. Valszeg inkább 16-17" váz lesz belőle. Apropó, Cannondale vázaknál a fejcső alul-felül 1,5". A tetejét le lehet szűkíteni 1,1/8-ra?
Ja és mindenkinek köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Acef
addikt
-
ShiTmano
aktív tag
Megnéztem, szerintem az enyém rövidebb, mint a képen látható. Vagy létezik, hogy az állíthatónál másképp értelmezik a 90mm-t? Lemértem csőközéptől-csőközépig 90mm. Ja és elírtam, csak 40fokban van felemelve. Sajnos fotót nem tudok készíteni. Oké, lehet hogy ronda..
-
Vanir
veterán
válasz ShiTmano #57854 üzenetére
Én rövid vázat vettem és kihúztam jól a nyeregcsövet. Mellesleg a mostani projekt egy 3 centivel hosszabb vázzal rendelkezik, mint kéne, úgyhogy rövid stucni és majdnem teljesen előretolt nyereg van, de én nem edzek és nem küldöm neki izomból, csak városi használatra lesz.
-
-
Runner_fxr
Ármester
-
Acef
addikt
válasz ShiTmano #57866 üzenetére
Gondold át/mérd meg.
Itt írták egyszer a fórumon (talán szintén Runner_fxr), és baromira igaz, hogy nem állítgatjuk folyton a stucnit, mert ha megtaláljuk az ideális beállítást, akkor úgy használjuk. Ráadásul drágább, nehezebb, recseg(het), és pont arra nem jó amire én is szerettem volna: nem ezzel lesz legközelebb a kormány.[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
Igazad van. Csakhogy én kezdő vagyok, és mivel a gyári stucnim hosszú volt, és majdnem vízszintes, ezért vettem egy állíthatót amin ki tudom kísérletezni a megfelelő szöget. Csak sajnos nem sikerült mert a váz is hosszú. Majd az új vázzal beállítom tökéletesre, és veszek egy fixet.
#57874 Ne izgulj, az enyém is szedett-vedett tákolmány.
[ Szerkesztve ]
-
-
Acef
addikt
válasz ShiTmano #57873 üzenetére
kezdő vagyok, és mivel a gyári stucnim hosszú volt, és majdnem vízszintes, ezért vettem egy állíthatót amin ki tudom kísérletezni a megfelelő szöget.
Én is ...
7-8 hónapja van meg a bringa, és ez az 5. stucni/kormány kombó (mindig cserélgettem), tavaly decemberben jutottam el a mostani állapotig. Ez már megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
bunddog
tag
Normális jelenség műgyantás tàrcsaféknél hogy nyikorog hidegben de inkább párás hidegben kb 0 fok és alatta? de egy jó pár tekerés kellett hogy elkezdje, lehet a betét koszos?
-
nagyúr
-
hpsafl
tag
válasz bunddog #57876 üzenetére
Nekem is nyikorog.
Az lehet, hogy a műgyantás betét nem hozott fékerő növekedést a félfémes betéthez képest, sőt a fémes talán még jobban is harapott.
A szóban forgó fék egy Avid Juicy 3 185-ös roundagon tarsával.Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
6030D
Ármester
Jönnék én is, ha lehet.
Sőt, mondok jó kis börzsönyi túrákat is.[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
chris-v
senior tag
válasz Napfénysüti #57879 üzenetére
Köszi a választ!
De lényegében ezzel a megoldással az órán látod a pulzust és utána feltöltöd otthon a gépre az adatokat és úgy tudod kiértékelni?
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
nagyúr
válasz chris-v #57883 üzenetére
Bár nem órát használok hanem kerékpáros computert Garmin Edge 510 de így van, menet közben a kijelzőjén mindig látom a pulzust.
Gépre kötve pedig rögtön mennek fel az adatok a Garmin Connectre és a Stravára.Més que un club!
-
hpsafl
tag
válasz Integrale #57882 üzenetére
Ezt nem is tudtam, eddig mindig fémessel mentem, csak havernak maradt egy pár ilyen betéte, és ideadta, hogy ez milyen jó lesz. Én meg úgygondoltam, hogy lágyabb anyag, biztos nagyobb a súrlódás is, de akkor ez nem jött be.
A Juicy 3 amúgy eléggé bent fog a markolatnál, próbáltam már a fékkart állítani, légteleníteni is, a betét is új, de még mindig nem az ízlésemnek megfelelő.
Ha csinálok a tárcsa méreténél vékonyabb lemezeket, mondjuk 0,1mm-es lépésekkel haladva, és ezt közé rakva húzom be párszor a féket, akkor ezzel elméletileg tudom állítani, úgy hogy a megfelelő lemezzel beállítom, majd a tárcsát teszem vissza. Vagy rossz az elméletem?Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
csabicska
senior tag
Az,hogy nem sikerült a minap a fekeim beállítása , (csere 160-rol, 180-ra. Adapter és tárcsa. )
Okozhatja e az, hogy nem gyári, Avid adapter lett használva?
Viszont minden új.
Szervizben ezt mondták,kérdezték:
Gyári alkatrészek lettek felhasznalva?
Mit mondtok?
Egyébként holnap viszem.
Én feladtam.
: (-Galaxy S20 - The best-
-
hpsafl
tag
válasz csabicska #57889 üzenetére
Kis kókányolással bármit össze lehet rakni. Nekem pl egy 203-as Shimano pm-pm adapter van átfúrva, és feltéve az 55RV-re a 185-ös tárcsához pont jó méret a Juicy 3 féknyereg alá
Nem lehet olyan nagy gond, de távgógyítani nem lehet.
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
válasz csabicska #57891 üzenetére
Magura-nál olvastam olyat,hogy az Istennek nem lehet belőni párhuzamosra a tárcsával csak a saját adapterével,a többinél nem,nekem most is a gyári Tektro adapter van Shimano hidrós fékkel.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
kacsyx
aktív tag
válasz bunddog #57876 üzenetére
Esőben nyikorog nekem is, műgyantás a fékem. Viszont téli, vagy párás időben nem, vagy csak minimálisat.
A műgyantás tényleg hamar átmelegszik, de elméletileg a puhább anyaga miatt ugye lassabban is eszi meg a féket. Cross trekkingen használom, annyira nem lehet vele úgy sem vadulni erdőben, hogy szükség legyen nagyobb fékerőre. A mecseki utakon pedig még mindenhol megfogott, pedig lehet száguldani lefelé. De egy hosszabb lejtőzés után azért érezhető, hogy kicsit megnyúlik a fékerő. -
Integrale
veterán
válasz Pttypang #57895 üzenetére
Igen, van ami csak mugyantassal hasznalhato (vagyis ajanlott azzal hasznalni) de Lasali is irta, hogy O femessel megy mar egy ideje es nem szamottevo a kopas. Es van olyan tarcsa ami femessel hasznalhato, de az mukodik mugyantassal is, karosodas nelkul.
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
kacsyx
aktív tag
Nekem egy csomó tervem van. Ha valaki ismeri a Magyarország madártávlatból és az Itthon vagy című m1-es műsorokat, akkor tudja milyen gyönyörű helyeket válogattak össze, gyakorlatilag összeszedve a műsorban egy konkrét útitervet. No én az összes tájat be akarom járni tavasztól kezdve.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest