Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #274493 üzenetére
Dászteeer?! Úúúj?! Te igazi burzsuj!
zsocy...Erdély, és igen, így kevésbé ragadnak bogarak a vezetékekre, váltókarokra, fékekre ahonnan nehezebb leszedni.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
zsocy
őstag
válasz Hasaggymeg #274501 üzenetére
De így meg telemegy velük a hátsó váltó és a hátsó sor, nem? Bár a fene tudja, az telemegy úgyis mindenféle dzsuvával.
Dászter van nekem is, nagyon jó kocsi, tulajdonképpen hibamentesen üzemel nálam 7 éve amióta kihoztam a szalonból. Vicces kicsit hogy akkor ez 4.4 millió volt, most meg 9 körül kapnám meg az újat.
Vagy ki tudja mennyiért a következő generációt amit most mutattak be, és szerintem állati jól néz ki, ráadásul a sajtófotókon is montikkal pózol. Milyen bringák lehetnek ezek?
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Itt is mindenki SUV-val jár? Akartok még egy jó kis flémet?
Amúgy beszéljetek le róla, pls, higy ne az asszonynak kelljen: Merlin Malt G2P. Ok, a tektro fék gáz, azt mindjárt cserélni kellenne…
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
A Zéé
addikt
Megvolt az első 50+ km-es tekerésem!
Tudom, hogy itt ez kb. mindenkinek kisujj gyakorlat, de nekem nagy cél volt, és nem is gondoltam, hogy idén lesz rá lehetőségem.
Mondjuk egy kicsit sok lett azért a táv, ennyire már nagyon-nagyon régen merítette ki magam, konkrétan a lakáshoz vezető utolsó dombot már nem tudtam megmászni, tolni kellett a bringát, pedig nem egy nagy emelkedő... A célpont a zalalővői Borostyán tó volt, tőlem ~26 km-re.
Valószínű eltaktikáztam az ivást, 45 km-nél éreztem, hogy baj lesz, hirtelen elkezdtem nem jól magam (27 km-nél fogyott el a fél liter izotóniás), aztán 48 környékén nagyon elkért, kicsit szedültem is, erőm is elfogyott, meg kellett állni pihenni, és a pulzusom se akart lemenni 130 alá percek múlva sem. De elevickéltem a domb lábáig, meglett az 50,9 km, az utolsó 800 méterre meg maradt a tolás...
A vége nem lett szép, de azért büszke vagyok magamra, hogy sikerült.
Itt van a Strava link, ha valakit érdekel
A magasságot viazont elég trén méri a Bryton... Szerinte magasabban jöttem visszafelé ugyanazon az úton, mint odafelé.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Ringman
nagyúr
válasz A Zéé #274504 üzenetére
szuper!
ivás helyett inkább a táplálkozás hiánya, amitől el lehet fogyni, izotóniás helyett inkább szénhidrátot vigyél magaddal. (müzli/egyéb gabonaszelet, akár cukros víz formájában, akár aszalt gyümölcs - datolya nekem bevált, a gyümölcsszeletek alapja is az - nem kell energiaszelet, meg semmi extra/drága feltétlenül.
ha már eléheztél, elrontottad.
Tudom, hogy itt ez kb. mindenkinek kisujj gyakorlat, de nekem nagy cél volt
nem egyedi, én is így voltam vele!
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
zsocy
őstag
Gratula, az 50 km nem is olyan rövid táv már, szerintem azt mindenképp szép teljesítmény letekerni. Főleg télen. És ne aggódj, lesz ez sokkal jobb is, hamar belejössz, megszokod hogy akkor is iszol ha nem vagy szomjas, néha egy szőlőcukor vagy banán is kell, és akkor ezek az elgyengülések is ritkábbak lesznek.
Azon a környéken ráadásul elképesztően jó bringás körök vannak, van hová tekerni, van hová fejlődni ha azt akarsz. Kitartás, szép volt!parandroid, jössz itt a SUV-okkal, aztán gravel bringát linkelsz? Te is látens hipszter vagy, valld be Szép amúgy a bringa, de azért a 4700-as 10 sebis Tiagra és az a mecha tárcsafék engem visszatartana. Pedig az ára nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zsocy #274502 üzenetére
A váltó és sor bírja, azok mindent ledarálnak itt az erdőkben is, a kormányon utálom.🤮...a bringa biztos színesfém, aztán ki tudja miJen.
#274504A Zéé...csak eltaktikáztad, 20 kilométeren is rottyra lehet hajtani magad ha nemtodhogykő.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz tacto #274508 üzenetére
a nyeregcső igen, csak 0 offsettel jó lenne egy hosszabb pálcás nyereg hozzá, mert a felfogatás kialakítása miatt nem sokat lehet tologatni előre-hátra a nyerget benne.
most épp nem használom, ez a konkrét modell: [link]nem egy csúcsminőség amúgy, emlékeim szerint a nyeregcső vastagsága nem igazán volt egyenletes, kívülről kör a km, belülről meg ellipszis
ezt még valamikor ősz elején rendeltem
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz tacto #274512 üzenetére
egy ilyennek tűnő nyeregcső vagy egy éve a bringán, ha olyan nyerged van, ami nincs kivágva, akkor elég nagy szívás beállítani + nekem több nyereg is csúszkált benne, rá meg kellett húzni nagyon a csavart (nyomatékkulcsot nem használtam) + karbonpasztát is kentem a pálcára.
[ Szerkesztve ]
-
semmiho
tag
Teljesen jó ez és a táv sem rossz - pláne, hogy látom, nem tudtál sokat menni az elmúlt hetekben!
Az elfogyás egy ilyen dolog, pár hét edzés nélkül és máris leépül az ember alapállóképessége szinte a nullára. Esetedben a szervezeted nem zsírbontásból, hanem a glikogénraktárakból próbálta fedezni a kívánt izomműködéshez szükséges energiát - az pedig véges. Ha még 1-2 belegyorsításod is volt, akkor ATP-n működött az izomzatod, na az meg pláne véges! Hamar jön az émelygő, szédülő érzés. (Az a bizonyos ember, a kalapáccsal.)
Megkockáztatom, hogy 1 hónap alapozó, laza edzéssel (pulzusadatod alapján ~130-140 fölé nem menve a pulzussal), heti 3-4x 30-45-60 perc edzésekkel (ami nem is annyira sok, igaz?) , ugyanez a táv hasonló intenzitás mellett még energiabevitel nélkül is menne - a végén a kerékpár tolása nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
Kipróbáltam az 1x11-et(34/11-51). Hát nekem nagyon bejön. Én nem tudom mit csinálok máshogy, mint más bicajosok, de nekem a 34-11 27.5-es kerekekkel simán elég 38km/h-ig Igazából egy 400 méteres részen, ahol a lámpaváltás miatt tekerni kell ,mint állat 40 fölött is mentem, de erőnlét miatt nyilván hosszútávon nem tudnám tartani.
Most ez a hajtás váltás:
Hátsóváltó: Deore m5100-sgs
Váltókar: Deore m5100
Hajtókar: alivio fc-4050 Hajtókar, deckas nw tányérra 34T
Hatsósor: Deore m5100(11-51)
Lanc: Shimano CN-HG601QHa már minden új a hajtásban a wax-ot is kipróbáltam. Ebike-on soudal volt így azt vettem. Most mentem vele 45km-t, de a végén sem éreztem, hogy darált volna. Kétszer kentem meg a láncot 1x az egyik oldalról, aztán a másikról. Ilyenkor amikor még folyós érdemes végig váltani a hátsósort is? Most nem csináltam ilyet, de amikor száradàs után először felváltottam a legnagyobb fogaskerekekre, ott azért volt kis hangja, de szerintem ahogy kapott az is a láncról waxot csendesebb lett. Ja a láncot így tisztítottam meg. Brigéciol d3-ban áztatás 1 estét, majd izopropil alkohol.
-
A Zéé
addikt
válasz Ringman #274505 üzenetére
jaja, arra is gondoltam, hogy lehet kellene valami gyorsan felszívódó szénhidrátot is magamnál tartani. Majd legközelebb...
#274507 zsocy
igen, lehet "hegyeket" is mászni, meg ha nem csokiznék a mellettem elhaladó autóktól elég klassz irányokba is el lehet menni. De majd megszokom azt is. A hegyre mászást meg még fejleszteni kell, de vannak arra is útvonalaim#274509 jjeahh
ahhoz még nagyon kevés vagyok, hogy 2000m szintet másszak. 200 még úgy, ahogy...#274510 Hasaggymeg
na igen... Más sportnál tudtam, meg a napi munkám során már tudom, hogy mikor mi kell ahhoz, meg mikor kell kicsit megállni, hogy ne fingjak ki gyorsan, bicajnál még nem. Ezért is kell így feszegessem a határaimat, hogy legyen tapasztalatom benne.#274514 semmiho
Igen, amikor időm lett volna, az időjárás nem engedte... Leépülés az tudom milyen alattomos. Az edzőtermet pl. akkor hagytam véglegesen abba, amikor majdnem egy év eredménye odalett 4 hét alatt egy részleges izomszakadás miatt...[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Tin
veterán
Gratulálok! Én pl. még soha nem mentem 50 km-es távot
Igaz 30-akat megyek esténként, amikor időm van, hétvégén akár 40-eket is, akár megállás nélkül is, de mindig direkt megálltam 50 alatt, asszem 45 volt a legtöbb. Nem azért, mert nem bírnám, hanem ez ilyen direkt eltolt motiváció. Azt mondták itt, mindig kell egy cél, szóval ezért.
Neked meg gratula hogy átlépted!
-
mauimagic
aktív tag
válasz Hasaggymeg #274501 üzenetére
Múlt szeptemberben vettem, nyáron kidöglött a zasszony alól a Hunyadi, GTK lett.
Akkoriban alig volt új autó, emiatt a használt árak nagyon durván elszálltak, teljes őrület volt, minden túl volt árazva.
Eszembe nem jutott volna egyébként új autót venni, főleg egy divatsuvot, de a fiatalabb használtakat szinte új árban adták.
Úgy szólt egy ügyfelem, aki szalonban autókupec, hogy felszabadult 1 verda, ami hónapok óta alkatrészre várt a gyárban, volt fél órám dönteni
Nem volt könnyű, de sikerült meggyőzni a tel avivi ószeres énemet, mert verda az sürgősen kellett. Utólag kiderült, hogy elég jó döntés volt, mert jött a világbajnok inflációnk -
nagyúr
válasz parandroid #274503 üzenetére
mivel kb. csak azt gyártanak ma már... pl. ha én egy kétliteres benzines kombit szeretnék újonnan, turbó nélkülit, milyen opcióim vannak? igen, az mind.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Kro
tag
Nem tudok rájönni mi lett a bringán a hajtással.
Ahogy tekerem terheléstől függetlenül, olyan ropogó érzés jön át a hajtókaron keresztül, mintha a váltó lenne rosszul beállítva pl.
Amit ellenőriztem:
-hajtókat és a hozzá tartozó csapágyok
-hátsó kerék, fogassor
-váltó
-lánc jó helyen fut végig
Ami történt a bringával az annyi, hogy kivettem a hajtókart (hézagolók jó helyen vannak, 1jobbról 1balról, nem nagyon lehet elrontani) adtam neki egy kis zsírt, illetve olajoztam a láncot.
Az elhasználódás kb kizárt mert minden szinte zsír új.
Nektek valami ötlet? Mit nézzek még át? -
Kro
tag
válasz 6030D #274528 üzenetére
Megfordult a fejembe, de kb annyi lehet ami a normál használat közben a láncra kerülhet.
Délután levettem a láncot megmostam hígítóba (nem mondom hogy patyolat tiszta lett), majd újra olajoztam, de kb ugyan az a probléma.
Néha 1 fokozatba mintha jobb lenne, de elváltok és ott megint rosszabb. -
ReFleXx
addikt
-
őstag
-
6030D
Ármester
-
-
Maximum1
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na ezt jól megkaptad, jött egy újonc és egyből lekörözött az 50 kilométerével
mauimagic...hjundájból dácsiába az nem cseberből vederbe? 🤭...mondom ezt én a suzuki esixétes.
parandroid...fúj, boJgógyilkosok!
kro...én akkor jártam így minkor agyonpucoltam a láncot (fűzőt húztam át minden egyes láncszem között ). Mivel olajozol? Esetleg olajozd meg alaposabban. ...nekem is úgy tűnik mintha kenőanyag nélkül maradt volna a csapok belseje.🤔
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #274542 üzenetére
gondolom shimanonál a műanyag kupakot jobban ráhúzod a kelleténél.
de úgy meg lánc nélkül is alig forog a hajtókar, azért azt észre lehet venni. + ropognia úgy sem kellene.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ixion77
addikt
Jól látom, hogy ez egy karbonvázas bringa €859-ért? Vajon mi ebben a buktató?
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Maximum1
őstag
Tuti homokszem van ott mint írták, nekem is volt, pumpás spriccelővel fújkáld körbe a pressfittet, majd ronggyal töröld körbe amilyen mélyen csak tudod,
tépsz egy darabot és húzogatod a tengelyen.
"B" verzió, kiviszed esőbe, az majd megoldja.[ Szerkesztve ]
-
mrobes
tag
válasz Hasaggymeg #274542 üzenetére
Ahogy Ringman írta, a műanyag kupakra gondoltam. Meg lehet azt szorítani rendesen.
-
Ixion77
addikt
válasz jjeahh #274548 üzenetére
Ez nem mullet, hanem az S és M méretek 27.5-ösök, a többi 29-es. A németek meg hülyeséget írtak a speclistába. Gyári oldal
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Na, egy (két) termék a ne rendelj Aliról listára: Newboler és X-Tiger márkájú olcsó gélbetétes alsógatyák. Kíváncsi voltam, méretre illeszkednek-e, és általában a betétekre. Choice akcióban 1200 forintba kerültek, úgy voltam vele, 2400 forintot megér. Na, ennyit megért, de egy fillérrel sem többet . A Newboler L-es, az X-Tiger M-es, de érdekes módon a Newboler egy kicsit szorosabb. De igazából annyira gagyi az anyag, hogy akár XXS-es is lehetne, mert simán kinyúlnak. Az egész nadrágnak alig van tartása, ami azért zavaró, mert így a betét is hol ide csúszik, hol oda. Ennek megfelelően az sem derül ki, hogy a betét maga kényelmes lenne-e amúgy. A combrész rövid, szinte nincs is, nem tudom, hosszabb távon nem dörzsöli-e ki a combodat belülről a külső nadrág. Az oldalsó perforált rész is alig észlelhető. Az biztos, hogy nyáron tényleg nem lehet beleizzadni . A betétek egyébként nem egyformák, de az alapnadrág igen, csak mintha az X-Tiger méretezése nem stimmelne ahhoz képest, amit a neten írnak róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI AVATA drón +akkumulátor +doboz +garancia és Care Refresh
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 2 Fly More Combo FMC drón szett 3 akkuval - újszerű állapotban
- Biliárdasztal / étkezőasztal - Garlando Miami 7' Wenge
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest