Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#275151) velizare válasza Maximum1 (#275126) üzenetére


velizare
nagyúr

persze, én is fejre tudok állni simán a tektro hibriddel, félfémes betéttel, ha akarok. szoktam itt panaszkodni, hogy egy-egy fékezésnél rendszeresen beindul a garmin balesetérzékelője.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#275152) RexpecT


RexpecT
addikt

Aliexpress hosszúujjú aláöltözet: link
1650 forintot maximálisan megért, normális varrások, az anyaga sem büdös, és teljesen testresimuló.
Nekem az L-es méretben jó lett(168cm@70kg).

(#275153) mauimagic


mauimagic
aktív tag

Nemtom mi bajom van, hetek óta szarul vagyok, nincs erő.
A Garmin is rinyál, HRV a pincében, FTP-t is lehúzta ma.
Mindegy, azé' elmentem sarazni :C

A bejgli-bűntudat+szép idő annyi embert kényszerített az erdőbe (szigorúan a parkolók/buszmegállók max 1km-es körzetébe), amit utoljára a nagy COVID lemmingvárdorláskor láttam.
Megkaptam az idei második beszólást is, Kovács bácsi bizonyítani akart az Aranyalkony Nyugdíjasotthon Nordicwalking Expedíciós Különítményének, és kiugrott elém csápolni, meg kiabálni. Szerencsére hely is volt, meg évente kb 100-szor gurulgatok arra, így nem kellett hangsebesség alá fékezni, de azért meglepett ;]

(#275154) Fall-N válasza Dark Archon (#275127) üzenetére


Fall-N
veterán

Vegyük hozzá azt is, hogy sokszor nem mérek a komputerrel csak a pillanatnyi adatokat nézem, sőt inkább fordítva, nem nagyon rögzítek vele. Így be kell vallanom ciki, de fogalmam sincs hány kilométert mentem. ;]

Másik része, hogy a munka, család és a szabadidő hiánya is közbeszól, hogy mennyi az annyi. Én például végig dolgozom a két ünnep közt is az időt, így már eleve kevesebb lehetőségem van. Mellé ott a gyerek is, ha otthon van, akkor inkább vele vagyok. Menedék én sokkal többet is, csak az a fránya idő.

(#275155) szimpláncsak válasza velizare (#275151) üzenetére


szimpláncsak
tag

Én sosem értem, hogy miért az egy "jó" fék jellemzője, hogy fejre lehet-e vele állni. Nekem évekig volt az mt500 előtt tektro auriga fékem, azzal is fejre lehetett állni, de attól még nem volt jó fék. Szerintem a jó fék jellemzője, hogy az alig fog és a fejreállás között van olyan állapota is, amikor rendesen fog, de nem blokkolja a kerekeket. Na a tektro-nál ilyen nem igen volt :DDD

(#275156) avl válasza RexpecT (#275152) üzenetére


avl
aktív tag

nálam többért mutatja ...mert 1650-ért lehet rámentem volna :-) :

(#275157) RexpecT válasza avl (#275156) üzenetére


RexpecT
addikt

Most nekem is ennyiért hozza, de a fentebb említett áron sikerült berendelni. Szerintem a 2300Ft-ot is simán megéri.

(#275158) MC Pite válasza szimpláncsak (#275155) üzenetére


MC Pite
veterán

Mert baszhatod a féket ha nem elég erős (gumihoz, súlyodhoz képest). Huszonév alatt sok példát tudnék, babakocsis és gyalogos emberek körülnézés nélkül, lejtőn intenzívebben lassító autós, kereszteződésben feléd nézős majd hirtelen elindulós autósok; maratonokon körülnézés nélkül kivágó kollégák, stb.
Vigasz ha 'outihoz képest / relatív nem rossz' a fék, ha ütközöl velük?
Ütköztél már gyalogossal/autóssal?

A jó fék sok paraméter alapján jó, adagolhatóság, szerelhetőség, hűtés, betét/tárcsakínálat, levegősödési hajlam, nyomáspont elvándorlás, betét/fêktest elállítódás, stb. De a minimum, hogy eléggé fogjon, szerintem.
Haverom Promax madzagosa a Sirmiumon kb minden szempontból bukott, a fitnesemen a Tektro gyakorlatilag minden téren legalább korrekt - jobbra értékelem mint a Sparkon a Deore-t!
Igaz, montira nem biztos hogy jó lenne a Tektro, de nem is arra rakták.

Csopi: A PH nemhivatalos csopi az aktív, vagy stat jelleggel érdekes főként? Mármint a környéken az összes csoport tetszhalott, évi 2 poszt szokott lenni tekerésekre, pár cimbire szoktam ráirogatni ha mehetnénk egyet :) .

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#275159) szimpláncsak válasza MC Pite (#275158) üzenetére


szimpláncsak
tag

Hát de ezt írom én is, hogy nem attól jó egy fék, ha fejre lehet vele állni, hanem ha rendesen fog. Hát én rövid úton szeretnék megállni , de nem a fejemre :D

(#275160) Fall-N válasza szimpláncsak (#275159) üzenetére


Fall-N
veterán

Az a jó fék, ha van benne tartalék. Természetesen nem kell mindig satuzni, de ha hirtelen kell nullára lassítani, akkor ne több méter után lehessen. A másik ami fontos lehet, hogy több fékezés után se csökkenjen jelentősen a fékerő (melegedés miatt). Ez városban más meg terepen is más. Városban elég nekem például az MT200, terepen lehet ehhez már minimum egy Deore kellene. Mindenesetre a 100 kimómmal mentem már párszor 35-40-nel lefelé a hídon és meg tudott állítani. Satuznom is kellett már párszor más hülyesége miatt.

Bár alap tárcsafék mellett, de az sem árt ha nedves, nyirkos időben is ugyanúgy fog a fék, ezért is kizárt nálam a felnifék.

(#275161) parandroid válasza MC Pite (#275158) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Egy féknek az a dolga, hogy megállítsa a kerekeket. Onnét kezdve, hogy a kerekek állnak, már csak a te technikádon, meg a fizikán múlik, hogy megállsz-e. Volt olyan fékem, ami erre nem volt képes, (meg más baja is volt), le is cserélte(tte)m. De az alap hidrós fékek egy átlagos tömegű zsokéval, aszfalton ezt mind kell, hogy tudják.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#275162) Dark Archon válasza Csokicsibesz (#275146) üzenetére


Dark Archon
addikt

Azt te csak hiszed, hogy 4 hónapot nem bírt ki, lehet, már 1 éve fent van amúgy.

Fall-N: lehet, te csinálod jól, hogy nem mérsz, mert csak idegesíti az embert. Viszont az alkatrészek kopásának követéséhez jól jön. Ahhoz képest, hogy nyáron 100-130 km-eket tekertem, most 40 km is lefáraszt, ez is bosszantó. Persze rá lehet fogni a ruházatra, időre, vastagabb külsőkre, de akkor is nyomasztó.

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#275163) MC Pite válasza parandroid (#275161) üzenetére


MC Pite
veterán

Én is így gondolom, ezért reszelgettem annyit a giant fékjét, ami fellelési állapotában a hátsó kereket se tudta blokkolni. Meg a 615öst a Sparkon, ami bő 60k rálocsolása után már bő közepes. Ha tudom előre, egyből cserélem Avidra. Már alig melegszik és alig vándorol a fogáspont, 3. légtelenítés után már nem is levegősödik autóban szállításkor.

Bringásoknak, de főként a montisoknak a kezükben az ABS :K

szimpláncsak: Adaholhatóság is fontos! De mi már kerültünk össze olyan fékkel, ahol liluló ujakkal sem érkezett meg a várt lassulás (max a fele). Az nagyon rossz érzés, mikor már csukod a szemed mert város a csattot...

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#275164) MPowerPH válasza parandroid (#275161) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nem ilyen egyszeru ez. :D A fek dolga, hogy a bicajt pont ugy lassitsa, ahogy azt te vezerled a kezeddel a fekkaron keresztul. Ha a kerek hirtelen megall, az nem jo, sot mi tobb, sokszor egyenlo egy brutal nagy zakoval. Nalam ezert estek ki a Shimano fekek, mindegyik szegmensben.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#275165) itouchfan válasza Csokicsibesz (#275146) üzenetére


itouchfan
senior tag

:( Pedig nagyon jó idő volt ma is lesz a hétvégén is (évszakhoz képest). A Meridával nem tudsz menni egy kört? Az is jobb mint a semmi :B

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#275166) parandroid válasza MPowerPH (#275164) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ja, csak aztán ebből lesznek az olyan városi legendák, hogy az a jó fék, amivel fejreállsz. Well, lehet, hogy az egy jó fék, de láthatóan nem tudod használni. ;]

Vagy csak balfaszul van beállítva, és azonnal blokkolja a kereket. Persze ezt meg a usernek tudnia kellene (kezelni).

Na mindegy, a léyneg az, hogy nekem is volt jó pár meleg szitum, a hidrós 105 eddig mindig megállított, amikor kellett, és elégedett voltam a fékerővel is. Igen, álltam már meg driftelve, kitörő hátsó kerékkel... :B Becsatolva nem olyan vicces, mint amilyennek hangzik. :D

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#275167) MPowerPH válasza parandroid (#275166) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ha mar 105, ha jol emlekszem, a bringadon full 105 szett van. A 105 es az Ultegra kozott mi a kulonbseg? Mechanizmusban van difi, vagy inkabb csak suly es tartossag teren jobb az Ultegra?

Es a tobbi gyartoval mi a tapasztalat? Itt is van Sram,azon belul ott a Rival, Force, vagy a Red, bar azt mar a dragabb gepeken latom csak.

Es a Campagnolo Chorus, Record, Super Record -al mi a helyzet?

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#275168) velizare válasza szimpláncsak (#275155) üzenetére


velizare
nagyúr

nem állítottam olyat, amire válaszoltál, nem az a kizárólagos jellemzője a jó féknek, hogy állóra lehet fékezni vele a kereket, de ha ez hiányzik, és nem lehet vele vészfékezni, az már annyira nem biztonságos.
van még ezer meg egy dolog, ami kell hozzá, van ami szintén must have, van, amivel viszont együtt lehet élni.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#275169) lsebestyen válasza Hasaggymeg (#275149) üzenetére


lsebestyen
addikt

De ki lehet tenni bárkit, csak azért nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy valóban nem a fórumról van. :DDD Akiben biztos voltam azokat kiraktam a csöcsös néni robotokkal együtt.

(#275170) Kro válasza Fall-N (#275154) üzenetére


Kro
tag

Én is ebbe a cipőbe vagyok, sajna nem jut annyi idő a tekerésre mint szeretném.
Család/gyerek, munka illetve a kertes ház körüli munkák mellé nehéz volt beszorítanom ezt az új bolondozásomat. Még tovább nehezíti a helyzetet, hogyha igazi montis terepre akarok elmenni az 1 egész napos program. Nah mindegy, abból főzünk ami van. :)

Más:
Ha már a fékeknél tartunk. Jelenleg mt-500 fék (B05S-RX) van a bringán, ebbe a shimano nem támogatja a fémes betétet, valami alternatíva van esetleg más gyártótól, vagy ha fémes betétet szeretnék akkor fel kell lépni deore-ra?

Kipróbáltam a 70-es kormányszárat, jobbnak éreztem sokkal, kevesebb a terhelés a kezeimen. Még próbálgatom, aztán meglátom kell-e a 60-as.

(#275171) MPowerPH


MPowerPH
félisten

De szepek vannak itt is. :B

Don't Tread On Me

(#275172) A Zéé


A Zéé
addikt

Végül felhoztam a bicajt az átnézős szervizre a Bike Café-hoz, ha már több napos rokonlátogatásra jöttünk. Ha már itt volt, kihasználtam az alkalmat egy tekerésre. Rakpart még le volt zárva, ilyen kényelmesen nem mostanában lehet majd eljutni a belvárosba. Hajógyári sziget sétányon volt egy olyan 50-60 méteres szakasz, hogy azt hittem benn maradok a slick gumikkal, de csak sikerült kivergődni belőle.


Just a simple Lineman...

(#275173) lsebestyen


lsebestyen
addikt

Rapha 500 idén is bezsákolva, most nem hagytam az utolsó pillanatra, kihasználtam a szinte végig jó időt.
Regenerálódás is jól ment, még ma is lazán tudtam tartani a 150-es átlagpulzust (nekem az Z2 felső harmada), na meg karácsonykor alapból be van töltve az ember így nasit is csak 2x vittem magammal. De a lényeg, hogy hízni nem híztam, ugyanannyi vagyok mint 24-én. :K Ezért is szeretem ezt a kihívást, van ami motiváljon.

Talán még 31-én megyek egyet.

(#275174) mauimagic válasza Csokicsibesz (#275146) üzenetére


mauimagic
aktív tag

25mm-es gorilla tape kell a gyári TL helyére, lehet még valami barkácsáruházban is kapsz.
Örök, mint a nyomorúság ;)

(#275175) parandroid válasza MPowerPH (#275167) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ultegra valamiben biztosan jobb. GCN-nek volt egy videója, ahol vakon próbálták megmondani, hogy 105-öt, vagy ultegrát használnak, de nem ment nekik. Szóval érzésre, mechanikára nemigen van különbség, ha jól van beállítva. Súlyban biztosan, meg nyilván azért működésben is, de egyszeri júzer az utóbbit nemigen fogja megmondani. Árban meg azért nem kevés van a kettő között. Én csak azért gondolkodtam anno ultegrán, mert ahhoz volt csak di2, de a magasabb felszereltség, + az elektromos váltás együtt már túl sok lett volna (1000 eur felár). Most, hogy már a 105-ből is van di2, az elektromos váltást valszeg venném, ultegra nekem felesleges. Pláne, hogy minden egyes revízióval a váltók is egyre kifinomultabbak lesznek. Azaz egy mostani 105 tutira jobb,mint 5-10 éve egy ultegra volt.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#275176) Csokicsibesz válasza itouchfan (#275165) üzenetére


Csokicsibesz
tag

A Merida már jó ideje lent pihen a tárolóban. Nem biztos, hogy megéri megint elkezdeni játszani vele (vagy simán fel tudom fújni a gumit vagy nem).

Lehet a görgős bringát kéne leszedni és menni egy kört, vagy a montiba tudok rakni előre belsőt.
De az év eleji leltározások miatt szinte biztos, hogy január második felében lesz csak szalagom. Nem tudom megéri-e otthon nekiállni szívni vele. A legnagyobb baj, hogy a Berguson a hozzám lévő legközelebbi szerviz. De ott meg tavaly közölték, hogy ők nem tudnak tubeless-t szerelni (LOL). Máshova meg kicsit nehéz lapos kerékkel elmenni.

mauimagic: 30mm a felniszélesség. Nem szeretnék 25mm-es szalagot bele, mert úgy járok, mint most. Nem volt teljes szélességében fent a gyári szalag aztán a külső szépen leszedte. Ha kimegy a szalag a peremig, akkor szerintem ez nem játszik. Ha van 32mm széles gorilla tape, akkor az úgy jó.

[ Szerkesztve ]

(#275177) zsamiatt válasza mauimagic (#275153) üzenetére


zsamiatt
őstag

Mióta és menyire rossz a HRV-d? Nekem kb 1,5 hónapja elégé leesett :(

[ Szerkesztve ]

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#275178) Maximum1 válasza MPowerPH (#275167) üzenetére


Maximum1
őstag

A lényegi különbség a fékváltókar ergonómiája.
Minél feljebb van a hierarchiában annál kényelmesebb a kéznek, és jobban kezelhetőbb a váltó pöcök és a fékkar.

(#275179) itouchfan válasza Csokicsibesz (#275176) üzenetére


itouchfan
senior tag

Én is utálom ezeket a szerelgetős köröket, de ezért az időért talán megéri, meg egy jó tekerés motivációt adhat a további sok unalmasabb görgőzésre is. Ha le tudod szedni a Tribant, az is jó lehet. Na mindegy, kívánom, hogy minél hamarabb megoldódjon, szívás egy új bringánál, hogy ilyen hamar szétmegy.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#275180) mauimagic válasza Csokicsibesz (#275176) üzenetére


mauimagic
aktív tag

Nekem most két kerékszettbe van gorilla, az egyik 27, a másik 30mm belső szélességű. Működik mindkettővel, évek óta ezt használom.
Kicsit túl van misztifikálva a topikban a TL szalag szerintem, de lelked rajta, csak gondoltam hátha gyorsan szeretnéd megoldani.

(#275181) mauimagic válasza zsamiatt (#275177) üzenetére


mauimagic
aktív tag

45 korulről beesett 37-39 körülre Karácsony előtt. De tényleg szarul is vagyok, remélem csak amiatt, hogy látom hogy beesett a HRV :)

(#275182) lsebestyen válasza mauimagic (#275181) üzenetére


lsebestyen
addikt

Múlt héten kicsit dögrováson voltam, most visszanéztem a HRV adataim és tényleg beesett már 1 nappal előtte. Ezek után gyakrabban figyelem, ha már tud ilyet az órám. Ki is hagytam 1 hetet, de megérte, vasárnap óta letekertem 500 kilit, de kb meg sem éreztem. Kivéve a seggem. :DDD

(#275183) chubby2o6


chubby2o6
senior tag

Felraktam ma a Cross Kinget, és csak a komplett délelőttöm ment rá :DDD . Megint olyat sz.ptam a TL-el, hogy ihaj. Nem a csilivili Topeak pumpa meg a ( gyári ) booster, de a benzikutas kompresszor sem hatotta meg a kötsög gumit, csak ült a felni közepén, a lottóötösért sem ment a helyére, épp csak nem röhögött a pofámba :W . Szégyenszemre el kellett vinnem egy gumishoz, szerencsére van a közelben, és éppen nem volt kuncsaftja. A szelepmagot bele sem tettem, és így is csak a sokadik próbálkozásra tudta felpattintani ő is. Aztán vissza kúthoz, tej, szelepmag be, fújás, és már kész is volt :DDD . Annyi a szépséghibája, hogy 2.3-as, és így már nem nagyon akar beférni a home made bringatartóba, szal azon majd alakítani kell egy picit.
Aszfalton a Race King érezhetően jobban gurult, de azért ezzel is lehet haladni, a vizes/sáros/csúszós talajon viszont sokkal jobban tapad, hóban meg majd kiderül, ha lesz még hó egyáltalán.

(#275184) Mezga Aladár válasza lsebestyen (#275182) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

A HRV adatokat hol mutatja a Garmin? Mit jelent az, hogy beesett?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#275185) parandroid válasza Mezga Aladár (#275184) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Csak az a garmin eszköz mutatja, ami képes erre, és amit legalább 2 hétig egyhuzamban hordtál 24 órában (éjszaka is). Bővebben: [link].

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#275186) lsebestyen válasza Mezga Aladár (#275184) üzenetére


lsebestyen
addikt

Nekem apple watchom van, az az egészség appban mutatja. Nekem kirajzol egy grafikont, a heti grafikonon szépen látszik, hogy leesik az érték az átlaghoz képest. Aztán ahogy jobban lettem visszamászott.

(#275187) MC Pite válasza Kro (#275170) üzenetére


MC Pite
veterán

MT500 nem zárja ki, max a tárcsa nem szereti.
Félfémes nincs utángyártottban? (Terepre kell?)

Nekem a BR-M615 nem bejövős. Sokszor elsírtam, lényeg hogy az OEM Juicy meg a BB7 is határozottan jobb volt. Most félfémes bordás Jagwire betéttel végre harap is, a simanó bordás gyantás lightos volt, és kopott mint a kréta. Előbb bordás gyantás elől, tárcsák, hátra is bordás, hamar elkoptak (<1000km), jött a Jagwire.
Deore XT RT-MT800 Ice-Tech Freeza tárcsával már alig melegszik, ezekkel a betétekkel már csak egy, max két percig cincog hátul rendesebb lejtőzés után. A nem bordással tovább tette. A gyári tárcsámat párszor a Gerecsében(!) megszíneztem, miközben az Avidokat a hegyekben sem (Alpok, Börzsöny, Cserhát, stb). Szakaszosan és felváltva fékezek, nem hagyom rajta a betétet ha megálltam, stb
Pár perc után a nyomáspont előrébb jön, ezt rühellem.
Sokáig levegősödött autóban szállításkor, a harmadik olajcserénél lett jó.

Nem tudom milyenek a mostani Avidok (meg Shimanok), de következőleg nem sok lépcsőben költök rá sokat ha a kövi Sparkon nem lenne jó, hanem egybe cserélem, remélem a simanó váltókarok azokra is rámennek.
Rámennek? :D

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#275188) MC Pite válasza zsamiatt (#275177) üzenetére


MC Pite
veterán

Ez alacsony HRV?
Sztem covid lehetett. Most 35.

Garminosok: A BodyBattery és az esti stressz jelzi még (előre) a betegséget jól. Ha este van sárga (stressz) az nem jó. Ha 2x-3x mellé a BB, csökken a HRV, akkor öveket bekötni, lereccsenés következik.
Mikor igazoltan covidom volt 1-2 éve, fél napot ágyban voltam, BB egész nap mégis 5%on volt (az a minimum). (Amazfit Stratos3 ilyenkor tapsolt milyen sokat aludtam, ügyi vagyok!)

HRV: Én úgy tekintek rá, mint a regenerálódó képességem indexe.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#275189) Mezga Aladár válasza lsebestyen (#275186) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

+#275185parandroid

Köszönöm. Az óra (Venu sq2) tudja mert eü. pillanatképben benne van csak nincs személyre szabott számítás. A 830 Ege órában van olyan opció hogy a hrv mérése de ezt sehol nem láttam, hogy megjelenítené. :F

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#275190) Fall-N válasza chubby2o6 (#275183) üzenetére


Fall-N
veterán

Ezért nem áltam át TL-re. Elsőre gondoltam, hogyha már új kerekek lesznek, akkor legyen tubeless ready, de végül úgy voltam vele, hogy nem kell. Ha tudnék járni terepre, akkor több előnye lenne. Aszfalton nincs akkora jelentősége.

Dark Archon: Ma például úgy terveztem, hogy munka után megnézem ahogy árad a Duna és a Sugó és tekerek egy kört arrafelé. Persze nem jött össze, mert a gyerek kapott karácsonyra egy rollert, így gyalogolni kellett mellette. Így is láttam, de nem olyan élmény, mintha tekertrm volna. :W
Na nem baj , majd január 8 után beindul az óvoda, asszony már előbb elmegy dolgozni, utána végre több időm lesz. ;]

Kro: Biztos kapni Shimano vagy nem Shimano fékbetétben olyat, ami félfémes vagy fémes. Csak arra vigyázz, hogy a tárcsa is kompatibilis-e, ne "resin only" fajta legyen.

[ Szerkesztve ]

(#275191) Maximum1


Maximum1
őstag

Térdes-kosos-naplementés-katasztrófaturistásos:

Április óta nem volt kint, le kellett slaggal veretni olyan poros volt, pedálszenzor elem is lemerült :O

[ Szerkesztve ]

(#275192) jjeahh válasza Fall-N (#275190) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Furának tűnhet, de a defektjeim és a sérüléseim nagy részét aszfalton szedtem össze úgy, hogy nagyrészt montizok, terepen :D . A "legendás TL sz*pás" felnin, gumin és useren is múlik, én is szívtam már a booster hiánya miatt, egyszer a haverom túl keskeny felnijével is, mostanában viszont nagyon lazán felmennek a gumik, simán csak egy átlagos műhelypumpával, még a szelepmagot is bennehagyom. Szerintem már csak ezért érdemes lehet Kenda Pro gumit venni :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#275193) szimpláncsak válasza mauimagic (#275174) üzenetére


szimpláncsak
tag

A gorilla tape sem 100%, legalábbis nekem azzal nem jött össze, aztán a stans tl szalagjával meg igen, szóval nem bennem volt a hiba :)

(#275194) Hasaggymeg


Hasaggymeg
Topikgazda

Mai zasszonyos, bejglis. Ilyen ködben még nem tekertem.😱

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#275195) MC Pite válasza Hasaggymeg (#275194) üzenetére


MC Pite
veterán

Ami késik, az a vonat.
Ecce' kesselni mentem a Gerecsébe, tracket követve szerencsére.
A talajt nem mindig láttam. 5m léptékre állítottam a Garmint, és az alapján vakrepültem (kb 10-el).
Hazafelé aszfalton a felezőn mentem, hogy sejtsem merre az út (szélen nincs festék).
Nem volt gáz az autók miatt, mert ugyanezt csinálták, kettesben ketyegve.
Szerencsére több ilyennek nem találkoztam.
Ja, és természetesen akkor csak fejlámpám volt. Fogalmazzunk úgy, nem sokat segített.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#275196) fulton válasza MPowerPH (#275138) üzenetére


fulton
addikt

Persze hogy a szint az jobban kivesz, bár én nem tudom hogy jött ide a szint kérdése.
"flat" srác vagyok országúton. Néha kiruccanás keretén belül, bringát kocsiba dobom és kihasználom egy bükki út keretében. meg a zemplén ennyi. Nem figyelem a szinteket, csak ahova a szívem vágyik megyek és tolom kikapcsolódok.
Én annyit mondok, egészség legyen jövőben is mindenkinek, és lehetőség hogy tudjon hódolni eme szenvedélyének legyen az 1-5-10k km. (ki mennyit tud).
És legyen végre fultonnak is meg a bringa, mert tényleg megérdemli már :D
---
#275194Hasaggymeg:
az a ködös kép szép, (na jó a bringa is ;] )milyen volt tekerni benne?
vagy csak én vagyok így összerakva hogy élvezem az ilyen ködös időt is tekerésre? (lényegében mindent, kivéve az esőt és a havat/jeget/latyakost)

[ Szerkesztve ]

(#275197) Kro válasza MC Pite (#275187) üzenetére


Kro
tag

#275190Fall-N: Majd jobban utánanézek, eddig nem találtam. Úgyis odébb még a betétcsere.

#275194Hasaggymeg: Huu az a kormány/stucni állás elég durva, nekem legalábbis. :Y

Strava-n hozzáadtam az acchoz az új bringát, mégsem számolja hozzá a tekeréseket(a régit off-oltam, oda se). Mit kell még beállítani? Nem vagyok nagy strava mágus. :F

[ Szerkesztve ]

(#275198) zsamiatt válasza MC Pite (#275188) üzenetére


zsamiatt
őstag

Igen, mert a normalistol elter. Nekem is ezt jatsza. Sarga, piros egy ideje.de nagyon remelem hogy lassan elkezd vissza menni.

[ Szerkesztve ]

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#275199) semmiho válasza Hasaggymeg (#275110) üzenetére


semmiho
tag

Bár magam is lelkes amatőr vagyok csak, szívesen kimaradok a játékból. Komolyan, nem akarok belerondítani semmiféle challenge-be, szóval engem nyugodtan ignorálhattok! ;)

(#275200) HEAHEA válasza Mezga Aladár (#275189) üzenetére


HEAHEA
tag

Ma délután tekertem a Hanyi-Tiszasülyi gáton, megnéztem a Tisza vízállását is útközben:

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.