Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mauimagic
aktív tag
válasz Hasaggymeg #273544 üzenetére
zasszonnyal reggeltől estig tart egy menet ), hogy kipurcant aztán a telefonnal rögzítettem a többit.
Egyrészt gratulálok, szép teljesítmény!
Viszont folytatni, miután "kipurcant" szerencsétlen már önmagában is kérdéses, de hogy fel is veszed telefonra...Ne haragudj, de mélységesen csalódtam benned...
Természetesen ha volt előzetes megállapodásotok erre az esetre, és aszerint jártál el, akkor én kérek elnézést! -
.mf
veterán
válasz Ixion77 #273516 üzenetére
Milyen bringa? Ott se jártam
Köszi skacok a gratulációkat - és bátorításnak írom nektek, hogy ti is simán meg tudjátok csinálni. Nem vagyok erős, se túl jó kondiban, évente csak párezer km-t tekerek, egy nap eddig 130 km volt a max, emelkedőkön néha leszállok és inkább tolom, és ez volt az első hosszúhétvégésnél nagyobb bringatúrám, mégis megcsináltam - csak kitartás és akaraterő kell hozzá
(Az más kérdés, hogy nem mindenki akar ekkora szopást végigcsinálni de vannak kellemesebb célpontok is a közelben, pl. Szlovénia és a milleniumi vasútvonal (tervben volt de jövőre csúszott), vagy az Alpok-Adria bringaút)És innen a topikból köszönet Csokicsibésznek, aki a dobozt adta, amivel ki tudtam vinni a bringát - mivel egyik megkérdezett bringaboltban sem volt doboz elutazás előtt másfél héttel...
#273531 jjeahh: ez a koncepció kifejezetten tetszik: bár lehet nem ez volt a cél, de így végre javítható egy karbon bringa is, nem a kukában végzi törés, sérülés után, fenntarthatóbb; darabokból összelegózva sokkal jobban személyre lehet szabni a méreteket; és bár ez a darab elég drága, de karboncsövekből + papucsokból elméletileg olcsóbban is kijöhetne egy bringa, mint kézzel formára építve.
#273542 Seep: hát, igazából azt tudok inkább, mint bringázni
#273553 vallas: kb 1200 km, 8~9000 m szint, és 5 hét, amiből 4 volt a bringatúra-rész. Igen, 4 hét és csak ennyi de abban az időjárásban több nap is csak vesztegeléssel telt, mert akkora volt a szél és/vagy az eső. Volt, hogy 90 km-t tekertem egy nap, de volt, hogy csak 18 km-t tudtam megtenni, mert akkora szél volt, hogy nemhogy tekerni, hanem tolni se mindig tudtam, örültem, hogy tartani tudom és talpon maradok egyhelyben állva, akkora volt a szél.
(Na meg volt pár betervezett fotós és pihenős nap is)[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Lacerta
aktív tag
válasz velizare #273545 üzenetére
A szintetikus kenőanyagok elég jól működnek hidegben is, vannak -30, -40 fokig jól használható kenőzsírok.
Az ásványolajos zsírokat viszont többnyire megfogja a -20 fok, vagy ha nem, olyan híg alapolaj van bennük, ami szobahőmérsékleten már túl híg, és nem fog megfelelően kenni. -
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #273547 üzenetére
Szerintem nem elhanyagolható az igény, hiszen a Bryton megcsinálta az újabb, nagyobb kütyüinél. Az, hogy valós az igény, vagy pszichés, mindegy, ha vásárlást generál.
Mondom, hogy én is emiatt IS hajlottam a 320-as felé.
Nemigen használom ki, de sokkal jobb a tudat, hogy bármilyen szenzort aggatok rá, akkor is kibír egy egész napos kavargást, legyen az Balcsi-kör, vagy bármi.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
parandroid
félisten
válasz ZolkoW #273556 üzenetére
Garmin sem véletlenül találta ki a solar töltést. A 40-es szériában állítólag már elég jól működik. Nekem a Fenix 6x pro-ban volt solar töltés, de az anélkül is brutális akkuidőt tudott, rendszeres edzések mellett is kéthetente töltötttem. Az új órában (fenix 7) elvileg jóval erősebb a solar rész, de egyrészt nem sok napsütés van manapság, másrészt nem volt még alkalmam próbálgatni, hogy mivel mennyit bír. Papíron ez is tud annyit, mint a korábbi óra tudott.
Elvileg amúgy az új garmin cuccokra 20-30 órás üzemidőket adnak már meg, ehhez jön a solar töltés, ami hivatalosan, és optimális körülmények között 25 perc üzemidő hosszabbítást tud óránkénti töltéssel, ami már hihetetlenül jól hangzik. Csak hát az ára...
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #273552 üzenetére
Szexvideo 2.
#273554.mf...az egyértelmű, hogy sokkal inkább fejben kell ott lenni mint fizikálisan, ez minden ultra-val kezdődő sportszámban érvényes. Ugyanakkor ez semmit nem von le teljesítményedből, sőt, pl. egy többszörös Ironman győztestől szinte "elvárnál" egy ilyent, te meg csak úgy lenyomtad. ...ennél már csak az lett volna durvább ha mondjuk a sztelviós kempingeddel futsz neki.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Friczy
senior tag
válasz parandroid #273557 üzenetére
A 1040 solar nélkül is épp elég, azt az extra árat már nem éri meg a solar. Utoljára az Edge 1000-nél kellett figyelni az akkumulátorra, amikor azt használtam, akkor hosszabb megállásoknál érdemes volt altatni, különben nem feltétlenül bírta végig a napot, a 1030 talán egyszer merült le útközben, de az miattam volt - nem szerencsés úgy zsebretenni, hogy nem zárod le - , a 1040 (nem solar) pedig egy egész napos út végén még kb 50%-on állt. Ekkora üzemidő mellett teljesen felesleges még egy szép összeget rádobni, hogy solar legyen.
-
itouchfan
senior tag
válasz Friczy #273559 üzenetére
Egyetértek, bár talán az ultrások, bikepacking-esek jelentik a kivételt, akiknek sokszor még hosszabb üzemidő kell és az nagy előny, ha nem kell tölteni közben.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
nagyúr
-
HEAHEA
aktív tag
Bikepacking túrákhoz volt egy YouTube--er aki egy Garmin eTrex 32X-et használt és erről beszélt a [videójában] . Ekkor vettem ezt a típust meg, viszont most nemrég lett akcióban Garmin 1030 Plus-t. Ehhez néznék pulzusmérő pántot. Mennyire kompatibilis más márkák termékeivel? Milyen eltérés van a melkaspántok között, ha van egyáltalán? Mondjuk házon belül a gyártó pántját néztem ki a bikeinn-ről, kb.17e Ft, ha ez lenne a legjobb megoldás.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz HEAHEA #273562 üzenetére
Az a legjobb. Viszont ha csomagba veszed akkor jóval olcsóbban megkapod a hr, cad, speed szenzorral, mintha egyesével vennéd meg.
[ Szerkesztve ]
-
HEAHEA
aktív tag
válasz Mezga Aladár #273563 üzenetére
Az Alltricks-ről vettem a 1030 Plus-t 320 euróért. Akartam hozzá mellkaspántot venni, de nem engedte kosárba tenni, 44 euró volt akkor. Most nézem megint : a 1030+ 320€ [link] , hozzá a pánt 50€ [link] , ha külön veszem ott, csomagban 430€ [link] . Érdekes...
Akkor maradok majd a bikeinn-es rendelésnél. Köszönöm a gyors válaszod! -
Ringman
nagyúr
érdekes, van már 40 mm-es endurance külső: P ZERO™ Race TLR 40-622
#273566 Khelben
vsz. gravel v cx modellekben el fog férni, nem tudom ki a célcsoport amúgy.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tin
veterán
Hátha valakit érdekel, megjött az XT pedál is.
Egymás mellett az EH-500 balra, a T8000 jobbra. Nagyobb lábra szerintem az EH500 elsődlegesen SPD-re, és alkalmi taposóra jó, a T8000 meg inkább fordítva. Az baromi jó nagy. A Hyde-ra az megy fel, az EH500 meg szerintem a jövőbeli országútira.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Valami más kapcsán ezt találtam... [link] Victor Campenaert puskája a Párizs-Roubaix versenyen arról, hogy melyik útszakaszon hova kell helyezkedni. ...Garmin ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #273570 üzenetére
Nekem volt így felragasztva szintrajz
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
Ringman
nagyúr
These cheap carbon cranksets are failing...
---
#273572 Maximum1
Attól már "Race" valami ha nincs rajta minta?
gondolom ugyanaz a keverék, mint a kisebbeknél.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #273573 üzenetére
Olyat nem tudnak... Megvolt, hogy X km mászás/szint, utána Y km lejtő, utána mászás, lejtő... km-re lebontva, mint a rallys itiner. Szegény ember kézzel nőz.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #273575 üzenetére
"mint a rallys itiner."...valahogy így?
Gradient: 18% uphill
Speed: granny ring
Rev: spinning like crazy?...[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Meglesném, de nem tudom (van messengeres regem, elvileg az már full, marketplace, csoportok, minden mén; de így nem nyitja meg.
Aláírásod alapján látom.
Maxiriszpekt
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #273576 üzenetére
10. km 300 m fel
13. km 150 m le
20. km 250 m fel
...Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
.mf
veterán
válasz Napfénysüti #273561 üzenetére
Nájsz
Idén volt tervben, még Izland előtt felkészülésnek, hogy a felszerelést kipróbáljam és letisztázzam - amikor egy ismerősnek meséltem, hívott, hogy menjek velük, de a társaságából a többiek addig húzták-halasztották, hogy végül már az izlandi úttal ütközött volna (ha lett volna, el se mentek végül), így kénytelen voltam elengedni :/
Jövőre majd egyedül megyek, úgy nem fogják mások szabotálni, na meg akkor kedvemre fotózhatok. Jártam már párszor azon a környéken, vannak még bőven kincsek, mint a Mostnice szurdok, Pericnik vízesés, maga a Triglav, a Vrsic-hágó, a Mangart, a Soca/Isonzó, a Predil-tó...MC Pite: érdekes, általában így szokott működni... de örülök, hogy végül meglett
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Vajon az Alin mennyi lehet? [link]
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #273581 üzenetére
ultimate snake oil, a 600 eurós műanyag kanál
• Composite cage
• Fiber-reinforced composite pulley teethEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mauimagic
aktív tag
válasz Hasaggymeg #273581 üzenetére
A Hambini csávó már kivesézte, fenyegetik is folyamatosan a cégtől, ezzel alátámasztva, hogy mekkora bullshit. Vagy lehet az az ablsolut black volt, de egykutya.
@Ringman: ok, de 60 wattot ad a csodapuli
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz lsebestyen #273520 üzenetére
javíttatod? remélem nem ráfanyalodásból, mert a biztosító nem fizet rendesen...
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
lsebestyen
addikt
válasz ZavaBalazs #273584 üzenetére
Korrekten kifizettek, úgy voltam vele, hogy egy próbát megér. Előtte azért utánanéztem, kérdeztem szakikat mi a véleményük, így belevágtam. Persze ha látok a javítás környékén bármi elváltozást a jövőben, akkor kukázom. Most olyan mint a gyári, de napfényre azért még ki kéne vinnem, csak abból mostanában nem jutott sok.
[ Szerkesztve ]
-
semmiho
tag
Valter Attila bringája aukción: https://www.matchwornshirt.com/product/attila-valter-cervelo-r5-mw-vEJ9Cm02Gz0q67jTv7A
(csapattársaié is: [link] ) -
nagyúr
le kéne adnom jézuskának a karácsonyi kérvényt. szerintetek melyiknek van inkább értelme? sajnos a bicajt (triban rc520) 95%ban commutingra használom, illetve a kevésbé fagyos hónapokban némi kirándulásra gyerekekkel, ez éves szinten ~4-5e km.
ami eszembe jutott:
kerékszett (pl. dt swiss p1800. szvsz talán ennek lenne leginkább értelme);
computer (garmin/bryton/stb., ez már erősen a "minek?" kategória);
wattmérő (ez is, de egy garmin órám van, erre tudnám rákötni, de ez is inkább hosszú távú beruházásként fogható fel az én esetemben);
egyéb (ami nektek eszetekbe jut. lámpám, ruhám van elég téli cipőnek nem érzem szükségét)[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #273585 üzenetére
Egyébként meglepően sokan javíttatják a vázat, mert rogyásig van melóval a mester. Nagyon szakavatottnak kell lenned, hogy észrevedd a javítást, pláne egy egyszerűbben kikeverhető színű bicón. Meg tudom érteni azokat, akik nem szívesen vennének használtan drága bringát, mert simán lehet javított nem fogod látni. Persze attól még lehet jó, de mégsem azt kapod amiért fizettél.
-
Ringman
nagyúr
válasz velizare #273588 üzenetére
dt swiss p1800, ne is nézz tovább.
esetleg egy gyárinál jobb tubeless külső, ha az is belefér, mostanában voltak elég jó áron.
szerk:
ja, rc520, akkor még átalakító kupak is kell rá, azt számold hozzá
qr-es hátsó kerék: [link][ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
A Zéé
addikt
válasz Ringman #273591 üzenetére
bocsi az ostoba kérdésért, de egy ilyen kerékszett miben tud többet, mint amit mondjuk az én bringámhoz (Merida Speeder 300) adtak gyárilag?
Merevebb, könnyebb, jobb a csapágyazása?[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
-
Oktaan
csendes tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz A Zéé #273592 üzenetére
Igen, igen, igen. Nálam a gyári kerékszett 1500km-t bírt, de ezalatt többször kellett centírozni, lecseréltem Mavic-ra, abban már kb. 25.000km lehet és még semmi baja, centírozva sem volt soha.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz velizare #273593 üzenetére
de, első kerékhez is kell TA->5mm qr-es átalakító. azt nem tudom mennyibe kerül mostanság, régebben járt a kerékszettekhez is, már nem.
Merevebb, könnyebb, jobb a csapágyazása?
könnyebb és vsz. jobbak az agyak is, mint a gyári, az a joytec agy ipari csapágyas amúgy vagy kónuszos?
vsz. nem merevebb a dt swiss.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz szuszinho #273596 üzenetére
passz, ezeket a régebbi agyas kerékszetteket kiszórja most szinte mindenki. (ezek még részben a sima 3pawl rendszerűek - ami nem baj amúgy)
-
A Zéé
addikt
válasz Ringman #273598 üzenetére
elvileg csapágyas (legalábbis review olvasgatás időszakából még úgy rémlik), gyakorlatilag meg nem tudom
#273597 jjeahh
én olyan 250 km környékén járok, eddig még szerencsére nem láttam a felnin, hogy centírozni kellene, pedig a múltkor csúnyán benéztem egy gödröt, az első kereket fel tudtam még kapni, de a hátsó nagyot koppant. Nézegettem is otthon utána, de szemre nem látszódott az ütés.Just a simple Lineman...
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő
- DJI AVATA drón +akkumulátor +doboz +garancia és Care Refresh
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest