Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz Dark Archon #273899 üzenetére
Szerintem azóta változtattak a keveréken, ami az árán is mutatkozik. Valamennyire érzékeny vagyok a gumira én is, szerintem a mostani nem rossz.
A teló hasonló nekem is, csak NCX D Air RL (az E az ebike ready), és 29"/28"-os, így bőven van hely a híd és a 27,5"-os gumi között. Nekem a 26"-os váz lehetett volna a szűk keresztmetszet, de bőven van 10 mm hely, így nincs gond.
Ez az 5 mm meg ajánlás, sok szaki mondja YT videókban, persze a 10 mm ideálisabb. A Suntour amúgy is óvatosabb, mert elvileg maximum 50 mm széles, azaz 2" széles gumikat ajánl, ami nekem épp most is van, mégis elférne benne simán a 2,2"-os is. Durva sarazásnál, ami nem trekking már, oda tényleg jobb a 10+ mm.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #273881 üzenetére
Ha jól kiszámolom még nekem sem (ezt a nagyképűséget! ) jön ki 50-50% aszfalt-terep, pedig itt van hol kerékpározni terepen. Ha pontosan utánaszámolsz, arányaiban meglepően sokat kell burkolt felületeken tekerni ahhoz, hogy elérd a terepet, erdőt.
#273885Kro...teljesen jó, bütykeim amúgy is gyűlölik a lapított küllőket, semmi előnyét nem látom.
#273888lsebestyen...ez jutott nekem is eszembe, biztos kipróbálnám berakva, kétlem a dété ilyen szórással dolgozna.
#273893Tin...ha sokat olvasgatsz itt, mindened xar lesz...lemaradt, ócska geo, drága lámpa kevés lumennel, reklám bakancs, nehéz bringa, gyenge fék, alsó polcos teló és mindegy is neked jó volt-e eddig vagy sem, azonnal kukázni kell és venni mást...ami szintén xar lesz hamarosan.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Fall-N
veterán
válasz jjeahh #273900 üzenetére
Szerintem a fék, mint biztonsági alkatrész miatt, nem nagyon fogja egy gyártó sem bevállalni, mert ha bármi miatt lemerül, elromlik az akku, akkor nincs megállás. A hidraulikus tárcsafék még mindig a legjobb megoldás. Azért fékcső szakadás nem nagyon szokott lenni, főleg ha a vázban fut. És
Hasaggymeg: így van. Ha eddig azt hitted (fórumozás előtt), hogy elégedett vagy a biciklivel, akkor csak voltál. Majd pár
százezertízezer Ft után.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #273902 üzenetére
"meglepően sokat kell burkolt felületeken tekerni ahhoz, hogy elérd a terepet, erdőt"
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
nem jött még meg a 15 mm-es átütős villám, nem tudom mibe rakni :/
esetleg leszedhetném erről és egy másik kerékről a 12 mm-es kupakot és kicserélhetném, csak akkor ki kell mennem a hidegbe a satupadhoz
az is új, hogy a 15 mm-es kupakhoz valamit kalapálnak a manualban - 8. oldalon. [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tin
veterán
Ja tudom azért írtam, de ez minden fórumra igaz. Beszabadulsz valami hifis vagy tévés topikba, aztán lesz egy 100"-os OLED tévéd meg egy ötmilliós hangcuccod, pedig csak egy RCA kábelt akartál venni.
Én csak ki akarom húzni ezzel a következő évet, vagy legalább szezonig. Csak tekerni és nem foglalkozni vele. Fizuemelést megint nem kaptam, "jót" tett az önbecsülésemnek, szerintem a gyáva új főnököm nem is továbbította a kérésem. Úgyhogy jövőre kereshetek új melót is, semmi kedvem hozzá.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz Fall-N #273894 üzenetére
Pedig nem bullshit, valóban van értelme bolti körülmények között (ahova özönlenek az ismeretlen előéletű bringák), vagy ha bármilyen olyan féket állsz neki szerelni, amivel nem csak te foglalkoztál. Ugyanis előfordul, hogy egy féket túltöltenek, vagy azért, mert nem figyelnek egy gyors gettó-légtelenítésnél, vagy azért, mert így akarják a nyomáspontot eltolni. És ha egy ilyen túltöltött féknél erővel visszanyomod a dugattyúkat, akkor valóban eldurranhat egy tömítőelem. Been there, done that , mégpedig egy haver fékjével, pár éve Crosskovácsi rajtja előtt 10 perccel. Nem volt őszinte a mosolya.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na jó, de gondolom nem mindig azon a legrövidebb úton indultok terepre...hacsak nem egy végtelen erdő szélén laktok, unalmas mindig ugyanoda menni.
#273909Mezga Aladár...most és ezt még nem, de már ennél komolyabb helyeken is átengedtük biztonságunkat az elektronikának.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
mauimagic
aktív tag
válasz Mezga Aladár #273909 üzenetére
szinte kizárt, hogy bármelyik gyártó be merne vállalni ilyet, és nem az előírások miatt. Egy baleset és akkora arcvesztést, per(eke)t kaphat a nyakába, hogy lehúzhatja a rolót.
-
mauimagic
aktív tag
válasz Hasaggymeg #273910 üzenetére
Mondjuk ha lefelével akarok kezdeni, akkor van 200m aszfalt.
Ha a Budaiban megyek felfelé kezdéssel, akkor 3m gyeprácsos kocsifeljáró.
Ha inkább Pilis, akkor át mennem a 10-es úton, az helytől függően 10-50m aszfalt.
99%-nál rosszabb terep-aszfalt arányú bringázást így én trekkingkerékpározásnak minősítem, amit a Stravaból kötelező törölni, máuntenbályk edzésként nem beszámolható[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #273910 üzenetére
Én legtöbbször, szezonban, ha egyedül tekerek, igen. Most már nem lehet, mert sár van.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz Ringman #273905 üzenetére
azt hiszem egyszerűbb ha visszaküldöm, nem akartam a satupofát nagyon rátépni a kupakra.
rose-nál visszaküldési űrlapon van claim -> defect, ilyenkor küldenek újat, vagy megy az egyezkedés, h pénzt v terméket küldenek?
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #273913 üzenetére
Én mindent ami 760 m tszf alatt van csak cviftes nyüzügéknek valónak tartom, akik leszállnak minden 3 cm-nél mélyebb nyomvályúnál.
jjeahh...Csíkszeredából a Kárpátok vonalát követve észak felé kis túlzással pont idáig jöhetsz terepen.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz mauimagic #273912 üzenetére
Kivéve, ha biztonsági módban csinálják meg. Azaz alapból, ha nem kap áramot, akkor fog. Magyarul, ha jól működik, akkor üzemszerűen fékezhetsz vele, meghibásodás esetén viszont ráfog a tárcsára. Más kérdés, hogy emiatt is lehet baleset.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #273917 üzenetére
Gépészetben vannak kényszerzárású motorok (pl. használati melegvízre, hogy áramszünet esetén se forrázzon le) melyek kraft nélkül lassan visszatérnek nullára, vagyis beállított nyomatékkal fékezhet le egy ilyen motor (ami amúgy öklömnyi méretű, 24 volttal műxik és tud 1000Nm-t!) annak a süketnek aki mondjuk lexarja, hogy 2 napja pirosan villog, csipog, rezeg, zizeg, játsza a Kék Dunát stb. a fékje.
-
Lacerta
aktív tag
válasz Dark Archon #273917 üzenetére
Nincs is annál jobb, mint amikor kinn a halál f*szán kifogy az akku a fékből, és befog mind a kettő, hogy még tolni se tudd hazáig. De legalább biztonságban leszel.
...well... kivéve, ha épp tél van, vagy jön a medve. -
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lacerta #273919 üzenetére
[link] ...vagy ahogy a mondás tartja, ha jön a medve dobáld meg xarral. Hogy honnan xar? Az lesz, ne félj!
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
bike rolling resistance:
Continental Grand Prix 5000 All Season TR 28jól gurul, jól tapad nedvesen is
When we compare the 25, 28, 32, and 35 mm versions of the Grand Prix 5000 All Season, we see that the 32 and 35 mm versions come with a higher tread thickness (3.2 - 3.4 mm) than the 25 and 28 mm versions (2.5 - 2.7 mm). It looks like the 25 and 28 mm versions are designed more for road bikes, while the 32 and 35 mm versions are made for slightly more demanding conditions.
Compared to the 25 mm version of the Grand Prix 5000 All Season, the 28 mm version simply performs stronger in all of our tests except for the obvious weight measurement. When you're looking for an all-season road bike tire, and a 28 mm tire fits on your bike, we can't find a reason why you'd want to go with the 25 mm version over the 28 mm version.
tényleg nincs lassan (?) értelme 28-asnál kisebb külsőt használni
[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz Hasaggymeg #273921 üzenetére
Na azt azért megnézném, amikor az én bringámat valaki így futtában felkapja.
Lenne nagy kupac sz*r, barna medve nélkül is. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #273924 üzenetére
Radikális konzervatív, eh?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #273925 üzenetére
Öregszünk!
Annak idején az EU-ban próbálkoztak olyan autókkal, hogy sem a kormány sem a fékrendszer nem volt mechanikus kapcsolatban a vezetővel.
Mondanom sem kell nem engedélyezték a szabályozó hatóságok.[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz Mezga Aladár #273926 üzenetére
Szerencsére biciklinél nem kell holmi hatósági szabályozásokkal foglalkozni, ha van macskaszemed és csengőd.
A villanyfék kapcsán nekem is eszembe jutott, hogy miért kellene megállni a féknél, ha lehet elektromos kormánya is egy bicajnak?!
Biztos lehetne mellette érveket találni, pl. hogy egyszerűen megvalósítható a sebességfüggő szervózás és a progresszív kerékelfordulás a kormány mozgatásának függvényében. Ja, meg korrigálja a bicajos kormánykezelési hibáit, és akár 23%-kal kevesebbet bux ( csillag, apróbetűs rész ).
[ Szerkesztve ]
-
user2
csendes tag
válasz Ringman #273887 üzenetére
A dt 350 első agy adaptere is pont ilyen. A vékony gyűrű tartja a kupakot a helyén, mikor nincs a villában a kerék. Nincs vele gond egyébként, ez ilyen, bár elég gagyi... Kivenni, cserélni vagy épp visszatenni, hogy is fogalmazzak, nem egy pozitív felhasználói élmény, de működik.
-
Ringman
nagyúr
válasz user2 #273928 üzenetére
köszi az infót!
tegnap este elindítottam a visszaküldést, majd feladom a kerekeket vmelyik nap.
van még egy 15 mm-es átalakítóm itthon, majd ha összeraktam a bringát, akkor a g1800-asban kicserélem az 12 mm-es átütőt.
érdekes amúgy, mert a többi dt agy 12 mm-es kupakkal nem ilyen, ott gyak. semmilyen oldalirányú mozgás nincs.
-
semmiho
tag
válasz Mezga Aladár #273909 üzenetére
A GMBN-es Blake hackje az egész, nettó életveszély ez a cucc. Különösen az első fék. De csinált már meredekebb dolgokat is, mint backflip tracnking vagy éppen fat bike-kal, vagy trail riding fixi MTB-vel (!). Az én értelmezésem szerint ezt csak poénból és/vagy a csatorna nézettégének emelése céljából készítette. Összességében azért impresszív, amit művelt - majd megnézem jobban a videóját, csak átpörgettem tegnap.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A Tesla önvezetőjével már az egész autó nincs mechanikus kapcsolatban az vezetővel, mégis műxik...vagyis még nem éppen, de működni fog egyszer csakúgy mint a repülők autópilótája.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Lacerta #273927 üzenetére
villanykormány: pont a Tesla csinált ilyet, úgy emlékszem, pár éve volt hír, de ott is az volt, hogy természetellenesnek találták a rájderek.
https://www.outsideonline.com/outdoor-gear/bikes-and-biking/tesla-ebike-concept-model-b/
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #273932 üzenetére
Ha jól tudom maga a fék/kormányrendszer mechanikus kapcsolatban van a kezelőszervekkel.
Tehát ha kell be tudsz avatkozni.
És ahogy olvasom a Tesla Autopilot igencsak primitív eszköz, több baleset okozója. -
nagyúr
a fék nem is szokott, egy ideje a hidraulikus fékkör a menő. de a brake-by-wire sem tilos, '98 óta használják a gyártók, főleg hibridekben és elektromos járművekben. a steer-by-wire sem az ördög műve, az unió két egymástól független elektromos vezérlőt és motort ír elő, hogy ha az egyik elromlik, a másikkal még lehessen kormányozni. de ilyenből jelenleg egyetlen sorozatgyártásos autó létezik, a tesla cybertruck. jövőre állítólag benne lesz egy lexusban, meg egy toyotában, és a geely is tervez ilyennel sorozatgyártást.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
parandroid
félisten
Pont az idei (tavalyi?) velo expon volt nagy sláger az abs, meg egyéb elektronikus kütyük biciklire. Meg az automata váltó. Nyilván hétköznapokban használhatatlan, de játszanak a technikával.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Ringman
nagyúr
menetes villanyaknál a záróanyát mennyire kell meghúzni (sajnos aluból van, már leszedésnél is elkezdett nyalódni a sarka, 30-as kulcsból meg csak valami ősrégi gagyi van itthon)
-
jjeahh
nagyúr
Mai közeli rövidke
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Vezetékes kerékpároskilóméterórát tudtok ajánlani, ami az alapfunkciók mellett mutatja a hőmérsékletet és van háttérvilágítása?
Még aliexpressen sem találtam illyet, ami ki is néz valahogy (lehet, nem kerestem eléggé). A GPS-es órák mennek, mondjuk abból sincs sokfajta.
Kb. fél-egy éve Aldiból vettem ilyen, bár az nem vezetékes volt, de nem is GPS-es, csak pár nyomás után tönkrement a gombja, elég gagyi érzetá volt az első mgnyomáskor is. Visszavittem, visszakértem a pénzt. 4000 Ft volt.
[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz Rodzser Mór #273940 üzenetére
Bogeer YT-813
Alin 10$ körül be lehet húzni a vezetékest belőle. -
PartyShan
aktív tag
válasz PartyShan #273127 üzenetére
Rá esett a választás. [Topeak JoeBlow Sport III] Eddig jó, tubelesst meg majd akkor szerelek vele amikor esedékes lesz.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Rodzser Mór #273944 üzenetére
Te kis finnyás.
-
Sipi-
őstag
Sziasztok!
Venni szeretnék egy új biciklit 200-220e forint körüli összegért (csak számlás, új jöhet szóba).
Kocabringásként használnám, csak aszfalton nyáron, nem gyors tempóval, nem nagy távokra (10-20-40 km maximum egyszerre, gyerekekkel). Jól gondolom, hogy a Trekking volna erre a felhasználási módra a jó választás? Mi a különbség a Trekking, Fitness és Cross között?Csomagtartó jó lenne rá (táskának, hogy ne izzadjon a hátamra a hátitáska, ha viszek magunkkal kulacsokat inni). Úgy látom tárcsafékről csak álmodozni lehet ilyen árkategóriában, pedig az nagyon tetszik Nem értek hozzá, ezért kellene olyan bolt Budapesten, ahova ha bemegyek, akkor ajánlanak egy nekem megfelelőt a számomra és nem is vágnak át amatőr mivoltom miatt.
Most egy nagyon régi MTB-m van, de annak a váltója is rossz és a kezem eléggé megfájdult már 5-8 km után is, mert nagyon rá kellett a kormányra támaszkodnom (váz is kicsi és valószínűleg rosszul is van beállítva, pedig kb. 173 cm magas vagyok pedig csak).
Köszi a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
https://www.ferfiakonyhaban.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest