Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Csepel Royal-ra keresnék 23-25-28/622 külső gumikat, városi használatra. Jó lenne valami minimál defektvédelem és ha megállna olyan 7k/db alatt. Valaki esetleg tippek?
Köszi!
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Egy 70k-s bringához melyik U-lakatot vennétek? Gondolom valami hurokkábeles megoldás lenne jó. Onguard, Abus vagy Kryptonite? Köszi
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani esetleg valamiféle olcsóbb alu outi vázat/szettet? Single speed projekthez keresnék megoldást.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Sikerült vennem egy szép Csepel Royal 4*-t,. Egyetlen baja, hogy a nyeregcső beragadt. Bármi tip, ötlet? Szerintem kap egy wd40 áztatást, aztán fingers crossed. Max marad a satupad.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Országúti kerékpárra keresek 25 vagy 28 széles gumit, aminek van valami defektvédelme és lehetőleg 400 gramm alatt van. Esetleg tudnátok ajánlani pár külső köpenyt?
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Két kérdéssel fordulnék a rutinosabb topiklakókhoz:
1. Milyen 28mm széles outi köpenyt tudtok ajánlani 10k alatt(tehát jó lenne egy pár köpenyt 20k körül megúszni)? Jó lenne valamiféle defektvédelem mellett a lehető legminimálisabb gördülési ellenállás.
2. Milyen belépő bringás computer-t tudnátok ajánlani? Szintén sub 20k.
Köszi!
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Esetleg valakinek van ötlete valakinek, hogy a Merida Silex mellett esetleg milyen gravel/cx vázszettek elérhetőek MO-n? Főleg 56-s méret kéne, de nem nagyon találok, amire lehetne építkezni.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Esetleg valaki tudna ajánlani honlapot/appot ahol főleg outis túra útvonalakat lehetne nézni? Mostanában kezdek kifogyni az útvonalakból Budapest és Pest megyében, jó lenne az újdonság.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Költségek lent tartása mellett (100k alatt, úgy 80k felé) szeretnék majd egy bringát Balaton körre, egyéb hosszabb túrákra, ami tökön-paszulyon átmegy, nem kell félteni. Előny lenne a koskormány és ha táskaszemek lennének rajta, valamint 35-40mm-s gumi belemenne (Balaton körül szar az út még 28-s outival is). Valakinek valami ötlet, merre keressek? Használtan ilyen Csepel Rapidra gondoltam. Régebbi decas Tribanok? Oda mondjuk befér 32mm-nél szélesebb gumi?
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
10-20k között van vállalható outi sisak? Ha igen, melyiket ajánlanátok megvételre?
Köszi
-
Mclovin
senior tag
válasz Hasaggymeg #178771 üzenetére
Igen, itt néztem a VR ROADR 900-t, nem tudom ez mennyire lehet jó választás.
-
Mclovin
senior tag
Más topik..adott lenne az alábbi bringa:
A gyári verzióhoz képest kapott már egy Roval kerékszettet, de még szeretném fejleszteni. Véleményetekre lennék kíváncsi, merre lenne érdemes fejleszteni? Amire gondoltam először, az egy integrált hajtómű lenne. Illetve a hátsó 11-28 sort kicsit kevésnek éreztem adott helyeken, mászásnál.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
26er slick, semi-slick külsőt tudnátok esetleg ajánlani? Következő szempontok alapján:
- alacsonyabb gördülési ellenállás, gyors haladás
- 'közepes' defektvédelem
- lehetőleg hajtogatós, de nem baj a drótperem sem
- 10k/db a keretEddig kb ezeket találtam:
- Schwalbe Kojak
- CST C1870 B-Fast EPSKöszi!
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Ajánlóból melyik külföldi webshopok a legajánlottabbak (tehát relatíve gyors szállítás; jobb árak, mint itthon; jó visszáru tapasztalatok? Május végére kéne ideérnie a csomagnak. Eddig bike-discount tűnik a legjobbnak.
Köszi.
-
Mclovin
senior tag
Valaki találkozott már a következő szituációval?
Adott egy rejtett bowdenes alu Focus váz, hidró fékekkel. Hátsó fékcső mérete elég passzentos és éles balra fordulásnál enyhe, de mégis észlelhető nyikorgás hallható. Ahol befut a vázba a cső, ott fékcső fekete festéke már le is kopott. Lehet ezt orvosolni análkül, hogy a csőhöz komolyabban hozzányúlnék?
[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Ki milyen láncolaja/folyékony waxot használ, mi az ajánlott úgy 5-6k körül? Valami olyasmit keresnék, amit száraz időben használható és nem szedi össze túlzottan a port.
[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Hosszabb távokon is kényelmes nyerget keresnék, kivágással, 145-155mm között. Ki mit ajánlana? 15-30k között lenne a keret.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Megbízható, nem horror áron kapható műhelypumpát valaki tud ajánlani? Lidl Crivit-ről szeretnék váltani, vannak fenntartásaim vele.
-
Mclovin
senior tag
Smoove olajat használóktól kérdezném. Tekerés után száraz rongy/ruhával ti át szoktátok törölni a láncot?
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Adott egy A-head kormány. Sajnos 50-100km után megjelenik csapágy kotyogás, meg kell húzni újra. Kormányszár 'túllóg' a villanyaknál, szóval spacer van elég a krományszár alatt. Pár hete volt szervízben a bringa és azt mondták, hogy a 'dió' (nut) nem volt pozicionálva megfelelően és ez okozta a kotyogást. Még mindig ez lehet a probléma vagy más is okozhat hasonló tüneteket?
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
700c-32mm széles GP5000-t vadászok...kb 80-85 eur/2db + szállítás a legjobb ajánlat amit találtam. Érdemes valami külföldi oldal akcióját megvárni vagy ez már korrekt ár?
[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
Belépő szintű outis cipőt keresnék. Első körben olyat, ami tud spd és spd-slt is fogadni. Jelenleg SPD pedálom van, ezzel megnézném, később mennék esetleg sl-re. 20-30k között van valami merevebb talpú cipő ami ankánlott? BOA nem lenne rossz, de nem tudom ennyiért belefér-e. Köszi az ajánlásokat előre
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok.
Van a GP5000-nek bármilyen outi külső alternatívája, ami hasonlóan gyors és akár picit olcsóbb, elérhető legalább 32mm széles verzióban? Vettem egy Tufo Speederot, ami elvileg egy gyors gravel/cx gumi, de még így is mocsárnak érzem. Mivel 95%-ban aszfalton megyek, így jobb lenne egy szélesebb outi külső.
-
Mclovin
senior tag
válasz f4lcon #260669 üzenetére
szép kis vita kerekedett itt Ez a Schwalbe pro one ígéretes. Rosbikes-n találtam 32-s Tubeless-t, 33 euro vs 40 eruos gp5000 tube verzió. Viszont azt írja a Schwalbera, hogy 12 hét a várható szállítás. Ez valós infó lehet? Azt írja, hogy a Bocholtban található üzletben van raktáron.
[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Hölgynek keresnék M méretben 300k-350k között első körben új fitness/city vagy outi bringát, merev villával. Amiket eddig néztünk:
- Canyon Roadlite 5-6 WMN (Ez canyon outleten most pont nincsen a megfelelő méretben)
- Merida Speeder 200 esetleg 300
- GIANT LIV AVAIL 1 MILKY WAY 2023 (felniféles Sora szett)Esetleg valakinek más ajánlása lenne? Hiába magyarázom, hogy használtan lennének jobb ajánlatok ebben az ársávban...ja és 'legyen szép színes'
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, kíváncsi lennék mások véleményére is.
Sajnos volt egy bringa-bringa balesetem augusztus végén, ahol nem én voltam a hibás. Szemben érkező hölgy utolsó pillanatban berántotta a kormányt elém és frontálisan ütköztünk. Nekem és neki sem lett baja komolyabb baja, én előre repültem egy szántóföld mellé érkeztem füves részen, fejemet sem csaptam oda (persze sisak volt rajtam), pár zúzodással megúsztam. Viszont a bringám (Focus Mares AX 2016) kapott rendensen. Generálra el kellett küldenem, két tárcsa kuka. A legnagyobb baj, hogy az alu váz alcsó cső részén kapott, keletkezett a váz síkjából kifelé 'álló' hupli. Ha szeretnétek, küldhetek róla képet is, de kb ilyesmi áll fent nálam is mint ebben a videóban. Repedést nem találtam.
Bevallom azóta kicsit elment a kedvem a tekeréstől, csak a retro montimmal mentem pár kört. Viszont jövő évben szeretnék újra többet tekerni. Ti mit csinálnátok ha a helyemben lennétek?
- Tekerjek tovább a bringával, csak csekkoljam folyamatosan vázat? (90% aszfalt megyek, kevés terep)
- Váz felejtős, max görgőzni jó lehet. Keressek egy vázat second hand vagy újonnan (ha valaki tud olcsó és vállalható vázat gravel/outi vonalon, ne tartsa magában. Outi esetén jó lenne, ha 30-32mm gumi is elférne) és rakjam rá a mostani cuccokat? Shimano 105 5800, hidrós fék.
- Váz felejtős és bontsam a bringát, áruljam ki az alkatrészeket és vegyek egy használt bringát, hasonló felszereltséggel?Nem utolsó szempont az utóbbi kettő eshetőségnél, hogy melyik lehet inkább pénztárca barát megoldás. Köszönöm!
-
Mclovin
senior tag
válasz ZavaBalazs #270130 üzenetére
Kicsi a világ Igen én voltam. Komoly személyi sérülés nem történt szerencsére, pedig érzésre nagy perecelés volt. Még a ruhám sem szakadt ki, bezzeg a bringa..
-
Mclovin
senior tag
válasz ZavaBalazs #270143 üzenetére
Igen, ez volt a szakasz. Sajnos a hölgy kb középen haladt, párja mellett (mert közben persze dumálni kell) és jött szemben... Nem is előre nézett és rám húzta az utolsó pillanatban. Itt kb olyan széles az út hogy akár négyen is elférnek, hárman meg röhögve. Pont itt perecelni, egyszerűen vicc. Egy sík egyenes, széles szakasz. Párja meg elkezdett baszogatni, hogy azért ha lassabban megyek elkerülhető lett volna. Na itt majdnem eldurrant az agyam...mentem kb 20-23 km/h-val, ami itt semmi tempó. Persze ő megúszta egy centrírozással.
Amúgy egyetértek, ezen a szakaszon nagyon sok a suta bringás, gyalogos. Ha lenne sisak kamerám szerintem 3-4 necces esetet/ ride simán lehetne rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
válasz ZavaBalazs #270149 üzenetére
Szerencsére nem volt fasz utána. A füvet kaszáló közmunkások telibe látták szerencsére és kár lett volna bármit is magyarázkodni.
Ha új budget vázat néznék, akkor eddig sok opciót nem találtam. Ridewill vázai pofásak és árban nem is vészesek. Használt esetén hatalmas mázli kellene, hogy a méret és minden technikai paraméter megfeleljen egy átépítéshez.
-
Mclovin
senior tag
válasz ZavaBalazs #270483 üzenetére
huhh, Te is belenyúltál a 'jóba'. Gyors felépülést!
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok.
Lenne esetleg 30k alatt valami bestbuy SPD cipő? 90% aszfalt és 10% gravel felhasználás. Vagy esetleg tud valaki egy ajánlott cipészt BP-n aki tisztességesen megragasztaná a mostani cipőmet? sajnos a ragasztás az orránál megadta magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs