Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
frango13
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy országúti kerékpárt. Sose volt még ilyenem és nem tudom, hogy milyet érdemes venni. Ebben szeretnék segítséget kérni. Használtat szeretnék 120K HUF alatt. Valami jó ár-érték arányút. A magasságom 170cm.
Ezeket néztem eddig:[Merida]
[Genesis Corsa Comp]
[Még esetleg ez.Trek One 1.2]Vélemény?
:)
-
frango13
aktív tag
válasz Hasaggymeg #141967 üzenetére
Sajnos az élsporttal ez jár. Nem csak a kerékpársportban, hanem az összesben. Ettől függetlenül tudom élvezni. És ne gondoljuk, hogy csak 1-1 ember tolja. A nagy többség mind használ valamit. Az EPO-s időkben kb. mindenki azt tolta, mégis voltak versenyzők között hatalmas különbségek. Vagy a legjobb példa szerintem erre a "testépítés". Ami inkább testkihasználás, testdegradálás. A normál testépítés a koxos és külön a naturál testépítés a természetes. Milyen beteg már ez? Persze erről nem szabad beszélni, mert tabu, de azért remélem egy nem hozzáértőnek is leesik, hogy cucc nélkül nem lehet úgy kinézni, mint amit a profi testépítő versenyeken lát az ember.
Sajnos ez ilyen...:)
-
frango13
aktív tag
Üdv!
Beszereztem egy ilyet(Ivananak köszi az okosítást!):
Campagnolo Centaur cuccok vannak rajta. Ezek a 10+ éves váltók miben különböznek a maiakhoz képest? Súlyban gondolom, de tartósságban, megbízhatóságban? Vagy ez az alu-carbon váz...Van valami gyenge pontja?
-
frango13
aktív tag
válasz ivana #143800 üzenetére
Tehát akkor, ha ma vennék ez helyett egy újat -350K HUF körül már láttam shimano 105 szettekkel jókat-, akkor csak súlyban vagyok előrébb lényegében? 1-1.5 kilóval ahogy néztem.
zsocy#143802: Köszi! A használt piacot nézegetve nekem ez maradt az utolsó lehetőségem. De nem bánom, mert egyébként is ez tetszett a legjobban. Nagyon kevés az 54-es alatti vázméret ebben az árkategóriában. Sok hosszú és szenvedős kört tervezek vele. Remélem sokáig kitart még a jó idő.
[ Szerkesztve ]
-
frango13
aktív tag
válasz ígyvanferi #143840 üzenetére
Persze. Igazából a hirdetés is még fent van. Azért az eredeti képet is linkelem.
Remélem jó vásárt csináltam vele.:)
-
frango13
aktív tag
Amikor az outihoz vettem cuccokat, valamiért csak egy 6 decis kulacsot rendeltem. Nem értem miért. Egyébként is sokat iszom. Most akarok venni 2db 1litereset, viszont akkor kellene még egy kulacstartó. Ezekhez alapból jár csavar ugye? Valamelyikhez odaírják, hogy jár, valamelyikhez meg nem.
Láncnyúlás mérőt is akarok venni, hogy ne kelljen méricskélni. Van olaj, pumpa, szemcsi,sisak,felső,nadrág,cipő,telefon tartó,első és hátsó lámpa. Mi az, ami kellhet még? Amire nem gondoltam és alap cucc...?:)
-
frango13
aktív tag
válasz xy.zsolt #144011 üzenetére
Na akkor azt is rendelek. Kösz!
És igen, benne van a csavar a vázban...Akkor én most........-.-ivana:A literes túl nagy? Akkor lehet, hogy 2db 750-800miliset veszek. Én abból indultam ki, hogy 30+ fokban nálam simán lemegy a 1,5 literes mentes víz 1,5-2 óra alatt.
lomposfarkas: Azért az kemény.
-
frango13
aktív tag
Naggyon fa.za ez az spd pedál. Csak annyi a baj vele, hogy első próbára úgy meghúztam valami szalagot a lábfejemen, hogy véletlen se tudom megcsinálni a kipattintós mozdulatot. A szimpla séta is kezd fájdalmas lenni.
-
frango13
aktív tag
Integrált hajtóműben mi a legalja, amit még érdemes berakni? Szerintem jövőre ez lesz a fejlesztés a gépen. A mostani ISIS nem valami merev. Már alapból is sokat mozog oldal irányba a lánckerék, ha oda lépek neki akkor meg főleg. Olyasmi kéne rá ami most is rajta van: 50/34, 170mm, 2x10
Nem tudom, hogy nekiállhatok-e magam cserélni vagy hozzáértés nélkül inkább ne? Alap szerszámaim vannak. Villáskulcsok, imbuszkulcsok... Az összes hozzávaló speciális szerszám mennyibe kerülne?:)
-
frango13
aktív tag
válasz ivana #144442 üzenetére
Szerelőnél volt eddig azért nem tekertem vele. Mondtam neki, hogy nézze át, állítsa be menetkészre, de szerintem semmit nem csinált vele. Max. olajozta.Nagyon keveset is kért. Gumikban is csak 4bar volt mikor elhoztam. Ő mondta, hogy ezt az oldalirányú mozgást az első lánckeréken integrált hajtással lehet eltüntetni.
Ha kicsit jobban odalépek neki(ülve) vagy egy kisebb emelkedő jön, már picit beleér a váltóba a lánc. Gondolom ennél már csak rosszabb lesz. 70kg vagyok, nem hiszem, hogy nagyon taposnám. Főleg, hogy csak most kezdtem tekerni.:)
-
frango13
aktív tag
SPD cipőbe van valami ajánlott talpbetét normális áron? 20km után már a lábam, kezem is zsibbad. Eléggé szenvedés az egész. Van kesztyűm, igaz csak egy alap modell. Nincs agyonpárnázva csak a kritikus részek. Vagy ez is olyan, mint a seggfájás, hogy egy idő után beleedződik az ember? Országútiról van szó.
-
frango13
aktív tag
-
frango13
aktív tag
Én, aki most kezdett el tekerni országútival, tök örömmel fogadtam, ahogy hozzám állnak az emberek. Autósok városban és országúton is nagy többségben nyugodtak, előzékenyek. Persze van 1-1 aki 30 centire suhan el tőlem 160-nal...Eddig az összes oútissal, akivel találkoztam köszönt vagy bólintott minimum. Városban a fiatal csajok vidáman köszöngetnek, odaszólnak valamit, utánam fordulnak. Kerékpárúton, ha előznék és szólok, akkor sűrű elnézések közepette elengednek. Az alföldön 5-15ezres városokban. Mondjuk a fülessel közlekedő tizenévesek kicsit zavaróak. Múltkor ott tapsoltam mögötte, mint valami fogyatékos, hogy ugyan engedjen már el.
Szóval nekem eddig nagyon pozitív élmény.:)
-
frango13
aktív tag
Tudnátok ajánlani normál trekking kerékpárt 172cm magassághoz és 95 kilóhoz? Valami kényelmeset. 100k HUF alatt van valami best buy? Akár használt is.
Köszi!:)
-
frango13
aktív tag
válasz samujózsi #145647 üzenetére
Kérdés a mennyiség és a rendszeresség. Én 8 órával a lefekvés előtt már nem viszek be koffeint. De mondom a mennyiség nagyon lényeges. Pl. ha lenyomok 4g guaranat az 4-5 óráig pörget, mint az állat, de egész nap érzem és a mély alvásban sem segít. Ha megiszok egy közepesen erős csésze kávét reggel, akkor annak nem sok hatása van az alvásra. Persze a rendszeresség kihat erre is. Az ember tolerancia szintje is ott van még ugye...
Szerintem a cukormentes kólát(meg úgy a kólát általában) hagyd el! Károsabb, mint a cukros. Remek mentes vizeink vannak. Olcsóbb, egészségesebb, oltja a szomjat. Tea fajtája megint kérdéses. Egy erős fekete tud élénkíteni rendesen, de a zöld meg nyugtat. Koffein felezési idejére kb. 4-5 órát írnak.:)
-
frango13
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a dekás cuccaimat. Ezek a Bonavelos cuccok ennyiért jó vételek vagy vannak jobbak ennél hasonló áron? Valami kényelmes betétes nadrág kéne, mert a sima vékony szivacsossal 1 óra után már szó szerint szenvedek. Országútihoz kell.
-
frango13
aktív tag
Valami sima Ritchey van a bringán. Ezzel vettem. Igazából csak azt érzem, ha párnásabb lenne, akkor nem lenne ennyire gáz. Első 3 használatnál a dekás is jó volt, de ahogy megy szét a szivacs úgy egyre ülhetetlenebb(Ha van ilyen szó egyáltalán .). Ruha így is úgy is kell. Hasonló árkategóriában szeretnék valami jó vételt, ami nem csak pár hónapot bír ki. Nem szeretnék sokat költeni, mert sisakot is akarok másikat és a hajtást is le akarom cserélni integráltra. Szóval ilyen 40k-s nyergek nem férnek bele most.
Kösz a linkeket![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest