Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Rendo84 #135356 üzenetére
(#135358) jjeahh...jó zsíros legelők vannak arra,tejelnek rendesen a tehenek,mi?
(#135357) trialboj...sőt,végül teljesen leereszt így jelezve,hogy elég volt mára. ...amúgy van az a lassú defekt (ergo pici lyuk) mely csak bizonyos nyomásig szelel,utána már nem tudja a nyomás áttolni rajta a levegőt.Ha azt úgy ki tudod lyukasztani,akkor indulsz kemény gumikkal és pont addig ereszt le amíg kell a terepen való tapadásnak. Már csak azt kell kiszámolni milyen súlyhoz mekkora tűvel kell kiszúrni a belsőt.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ivana
Ármester
válasz Rendo84 #136154 üzenetére
Kicsit drága, viszont, ilyen méretben nem biztos, hogy kapsz. Milyen magas vagy? 61-es váz az 2m felett játszhat. Maga a váz jó, a kerekek belépő szint, a kormány idióta hajlítású azt érdemes cserélni. Ez a dura ace szett elég régi, amúgy nincs vele gond, de a fékváltók elég gagyik. Lehet azokat érdemes cserélni 10 sebi 105-re.
-
ivana
Ármester
-
JackFeryll
őstag
válasz Rendo84 #136161 üzenetére
Simán lehet hogy jó. Sokan ajánlják a kicsi vázakat, mert kisebbet venni még mindig jobb mint nagyobbat ahol túl ki van nyújtva az ember vagy túl magasan van a felsőcső és hozzáérsz ha leteszed a lábad, vagy esetleg a nagy döntögetős sprintben beleérsz. Az előbbit simán kompenzálod (országútinál ahol annyira nem érdekes hogy hosszú a stucnid)megfelelő stucnival és kormánnyal. Az utóbbi első próbánál kiderül.
Ezekből a túl kicsi vázakból lesz az hogy 3 centi spacert meg felfelé álló stucnit kell rakni rá hogy használni tudja a tulaj.
Sajnos első bringánál nem fogod tudni centire pontosan mi a jó, de nem zárnám ki a 60-ast. (ugyanolyan magas vagyok mint te, nekem 575-ös felsőcsövű váz (reachre stackre már nem emlékszem, olaszok nem híresek arról hogy értelmes dokumentációt készítsenek, a méréseimre meg nem emlékszem) rövid volt 140-es stucnival kompakt kormánnyal pl és persze nem tudtam nullára rakni a stucnit.[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Rendo84 #136855 üzenetére
szia,
pont a hajtómű típusát nem írtad. de ha 2x8-as Claris váltás van a brigán, talán a hajtómű is az, akkor jó eséllyel csak hajtómű cserével lesz nagyobb elől a lánctányér, mert a Clarishoz (ha jól tudom) csak 50-es lánctányér kapható. az első váltó tudja az 52 fogat, azzal nem lesz gond.
a kazetta-cseréhez tudni kéne a hátsóváltó pontos típusát, mekkora fogszámot tud 'kezelni'.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz Rendo84 #136857 üzenetére
ha minden Claris, akkor hajtóműcsere.
"Hát a kerékpár típusát leírtam, az alapján beazonosítható?"
ha rockrider, akkor decathlon? ott aztán főleg részletes az alkatrészlista, meg biztos pontos is. az alapján érdemes keresgélni.....
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz Rendo84 #136864 üzenetére
ja, roskmachine...ezt benéztem
azért nem elég a lánctányért cserélni, mert claris hajtás (ha jól tudom) csak 50/34-esben van. ha a régebbi típusú 5 karos hajtás, lehet rá vadászni 110-es lyukkörű 52-es lánctányért (fsa, újabb shimano-k, meg millió egyéb márka) ha az újabb asszimetrikus 4 karos, akkor 105, ultegra, ezekből tuti van 52-es, kérdés jó-e claris karhoz.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Rendo84 #136870 üzenetére
Nem tudom, hogy miért cél az 52-es lánctányér 50 helyett. Én 3 éve cseréltem a triban 500as bringámon de igazából csak lejtőn lefelé lettem gyorsabb....ahol már az 50-11 kevésnek bizonyult. Eladtam tavaly azt a bringát és újat vettem (focus-t) 50-34 és 11-30al groupset-tel. Ha hosszabb távon szeretnél végsebességben fejlődni akkor inkább pörgess 90-95ös cadance-en....ha már ezt elérted és szűkült az áttétek lehetősége amit ténylegesen használsz akkor érdemesebb 52-re váltani....szerintem. A térded is megköszöni majd ha nem 70-80-as cadence-el préseled a hajtókart túlzott erő kifejtéssel alapból.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Ákkk
addikt
válasz Rendo84 #142743 üzenetére
[Kb itt indul ha új kerékpárt akarsz]
Bár a felszereltség is számít de szerintem ez a cég jó áron adja a bringákat.[ Szerkesztve ]
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
Jester01
veterán
-
ZolkoW
őstag
válasz Rendo84 #148623 üzenetére
Pontosat nem tudok, de szerintem egy 15-ös belső szélességű felnibe a 15-ös vagy 16-os felniszalag jó kéne, hogy legyen. A felni belső profilja, ahová kerül a szalag, szerintem mutatja, hogy kell-e rászámolni valamit a szélességre. El nem nagyon használódik szerintem, csak ha kosz/nedvesség jut alá, attól ótvaros lesz, én emiatt, meg akkor cseréltem, mikor tubelessre álltam át.
(#148620) trialboj : Volt rövidke beszámoló Hasaggymegtől is, még vasárnap, vagy hétfőn.
A hookless rim azt jelenti, hogy nincs visszahajló perem, alis karbon felnik gyakran ilyenek, én legalábbis azoknál láttam böngészés közben, de nem volt még olyanom.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
HEAHEA
aktív tag
válasz Rendo84 #153078 üzenetére
Szia! Nézz szét ezeken az oldalakon: https://www.merlincycles.com/, https://www.startfitness.co.uk/., https://www.wiggle.co.uk/cycle/bikes/.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Rendo84 #153164 üzenetére
Mert vizet,és vele egyéb szennyeződést préselhetsz át a szigeteléseken egyenesen a csapágyakba,így amire figyelni kell a csapágyak (kerékagyak,pedálok,közép és kormánycsapágy) és a teleszkóp szára,ezekhez nem szabad közel tartani véletlenül sem.Azért nem ajánlott mert előbb-utóbb valahol túl közel tartod a fejet és 100 barral nyomsz vizet valamelyik csapágy szigetelésére.
ZolkoW...ott fent lehetett nulla is,itt a Duna mellett volt 2,3°C is 17 óra körül.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
itouchfan
senior tag
válasz Rendo84 #155140 üzenetére
Ez érdekes.
1. Szerintem ne csak háton ússz, mellúszást (ha tudsz, ne a nagymamásat kidugott fejjel, hanem rendes mellúszást) mindenképp érdemes lenne kipróbálni, ha megy akkor a gyorsat is.
2. Figyelj a légzésre, legyen ritmusa, ne kapkodd a levegőt, próbáld adott mozdulathoz kötni hátúszásnál is (karmunka vízfeletti szakaszához szokták javasolni).
3. Előtte másfél-2 órával már ne nagyon egyél, nyilván előtte rendesen be kell kajálni hogy legyen energia, de ilyen gond esetén én próbálnam minél jobban minimalizálni a kiváltó okokat.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Óvodások homokozója
- Milyen légkondit a lakásba?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Ukrajnai háború
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest