Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11985) Runner_fxr válasza Zola007 (#11878) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Bocs, hogy beleszólok, de szerintem ez a kijelentés, hogy aki könnyen hízik könnyebben is épít izmot nem igaz! Legalább is ennél árnyaltabb a helyzet. Az emberi testalkatoknak 3 fő csoportja van. Van az ektomorf ez a testalkat keskeny vállú, vékony, szálkás izomzatú emberek csoportja és valóban nehezen tudnak súlyt, izmot magukra szedni még sok kajálás és edzés mellett is. Viszont amit felszednek az többnyire izom és nem zsír. A másik kategória a mezomorf, ez a legszerencsésebb testalkat , izmos, széles vállak, közepes csípő szélesség, könnyen tud izmot felszedni és alapból sem vékony, nem is nagyon zsírosodó. A harmadik kategória az endomorf, itt is lehetnek széles vállak is, de ez egy pufók, könnyen hízó, viszont könnyen is zsírosodó testalkat. Az étkezésnek talán ennél a kategóriánál van a legnagyobb jelentősége ha valaki jó fazonban akar lenni. Egyébként ritka amikor valaki besorolható egy ilyen kategóriába, legtöbbször ezek keveredése látható. Pl ekto-mezomorf, vagy endo-mezomorf stb.
Tehát lehet olyan, hogy valaki könnyen hízik, az azonban nem izom, de valóban olyan is van, hogy könnyen hízik és az többnyire izom, de ez ritka testalkat és az ilyen emberek már sportolás előtt sem voltak zsírosak. És akkor is erős, izmos testalkattal rendelkeztek.
Egyébként véleményem szerint, ha valaki izmosodni szeretne, viszonylag rövidtávon, akkor azt súlyzós edzés nélkül nem nagyon fogja tudni megcsinálni. Illetve, protein turmix nélkül is nehezen fog menni, mert a legtöbb ember munka mellett nem fogja tudni megenni az ehhez szükséges tápanyag mennyiséget. Egy turmixot, könnyen és gyorsan elfogyaszthatunk ami kiegészíti az étrendünket. A fehérje szénhidrát tartalmát pedig testalkatunknak megfelelően kell megválasztani, tehát a nekünk megfelelőt kell venni.
Saját súlyos edzéssel egyébként nagyon nehéz izmosodni, lehet, de sok idő, akárcsak a kerékpározással. A kerékpározást kell kombinálni guggolással és lesznek izmos lábak. :) De akkor már érdemes felsőtestet is edzeni, bár még mindig jobb mint az a sok bohóc aki manapság edzőterembe jár, és felsőtestre gyúr, lábra meg nem. Viccesen is néznek ki. Hát igen, a guggolás az egyik legnehezebb gyakorlat, nem csoda, hogy sokan ki is hagyják. Pedig ha tudnák, hogy mennyire jótékonyan hat a felsőtest izmaira, lehet csinálnák.

szakbarbár: A zsírt izommá, pedig orbitális baromság. :) Olyan nincs sajnos. :) Zsírt csak elégetni lehet, izmot meg építeni, két különálló szövetréteg.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.