Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
Mondhatjuk hogy jó cikk, de tegyük hozzá hogy ez egy rövid teszt, és 2013-as. Az viszont ma is megállja a helyét hogy a merev Big Nine széria váza 2016-ig olyan volt mint a cikkben (tudom, mert itthon is van egy), fullynál egy 27.5/650B persze hogy játékosabb, de lényegi eltérés a súlyában ott sem lesz. Megint más a dolog állása, Maratonon, túrán, ahol jobban kijönnek a különbségek, mert nagyobb kerék jobban gördül. Bár lényegében merev gépnél a testmagasság a döntő, attól függetlenül hogy én úgy gondolom hogy 160cm körüli csajok/pasik már nyomulhatnak 29er-el.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
zoli03
őstag
válasz maximilian4 #77097 üzenetére
Miért? Nagyobb a felülete, vagyis jobban tapad, könnyebben átgördül az akadályokon. Ez szerintem két igen nagy előny mászáskor.
-
StLui
veterán
válasz Strezi #77096 üzenetére
Elvittem barátomékat az egyik túrára, kérdeztem, na hogy tetszett? Jó volt, jó volt, csak sok mászás, kevés élvezet. Hát persze, kb 1óra 40 percet másztunk, és jó ha 20 percet lejtőztünk
Ezért emeltem ki, hogy tesztköridőben azt, hogy max 5mp-et jelent, ez entgem nem is érint, nem fogok időre menni. Felfelé képes vagyok megszakítani magam, lefelelé meg úgyis csak annyit megyek amennyit merek, ezért emeltem ki a másik mondatot: "lejtőn megnövekedő biztonságérzetnek köszönhetően könnyebben fogja tudni tágítani a határait"
Tothgera30: Nekem egyelőre nem lesz annyira fontos a gyorsaság, fordulékonyság, annál még biztos óvatosabb leszek, egy jó ideig, vagy már mindvégig, szóval egyre nő az esélye a 29-es Lapierre-nek
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ShiTmano #77107 üzenetére
...Azt hittem Te inkább DH-zni szeretsz...méghozzá lábakkal a felső csövön.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
bunddog
tag
válasz Hasaggymeg #77109 üzenetére
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #77105 üzenetére
Elég sz@r annak aki nem szeret mászni,hisz a mászás az időben 3-4x-ese az ereszkedésnek,így egy dimbes-dombos napon nem sok élvezet marad. A rövid ereszkedő csak regenerálódás és hűtés,a méltó jutalomfalat egy gyötrelmes mászás után. A déházás az más,olyan mint a sízés,vagy siklóernyőzés,felviteted magad.Nem a szó szoros értelmében vett bringázás.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
veterán
válasz Hasaggymeg #77109 üzenetére
Pénteken hazafelé az eső miatt volt ilyen, de csak simán 30-al mentem, mikor leszorítottak egy elég nagy tócsába, gondoltam megadom az esélyt, hogy maradjon egy kis száraz felület a cipőmön..
Everybody lies.
-
Strezi
őstag
válasz Hasaggymeg #77111 üzenetére
Szokatm azt csinálni, hogy a måszás utån inkåbb lekocogok a hegyről a bicóval a vállon. Olyan snassz legurulni, semmi sport értéke
Régen úgy eddzettem, hogy felfele is a lépcsőn futottam bringåval, különösen télen jó. Hamar megvan a szint, és a bringa sem lesz koszos a téli dzsuvåban. Lassan ideje megint ..
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #77112 üzenetére
Olyan újító vagy mint Froome és mutatványod biztonságos kivitelezését lassan tanítanod kellene.
(#77113) Strezi...kemín vagy mint a vídia! Egy pár perces mászás után nekem már jól fog az ereszkedés alatti regenerálódás,főképp 30+C-ben mikor már a túlmelegedés is fenyeget.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
ezért ne hagyjátok a müzli(placebo)szeletet a nyeregtáskában vagy legalább ne hagyjátok nyitva a táskát.....
persze aki bent tartja a bringát a laksban, azt talán nem fenyegeti egérveszély (mert gondolom egér volt az elkövető)
(#77114) Hasaggymeg: ha nem olyan kényelmetlen, 100 grammos karbonnyergekkel mennének, kibírnák a nyergen ülve is azt 150-200 km-t
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rétisün #77115 üzenetére
Lehet pont az a szerencséd,hogy nyitva hagytad,mert most már egy táska is ott lenne az egerek számláján.A második,mondjuk csúszó nyereg a felső csövön meg nem is rossz ötlet.
-
maximilian4
addikt
válasz zoli03 #77103 üzenetére
Jobban tapad, ez igaz, könnyebben átgördül az akadályon, ez is igaz, de nehezebb mint egy ugyanolyan kategóriájú 650b kerék és rugalmasabb, nem mellesleg a nagyobb átmérő miatt jóval több utat kell megtennie egy teljes kerékfordulat megtételére, nehezebb kigyorsítani (ami sík terepen lehet nem annyira számottevő különbség, de én személy szerint sokkal jobb erőátvitelt tudtam produkálni mászásoknál ezáltal, és lényegesen jobban mászok vele mint 29er-rel) és ahol kikaparok, ott bizony a nagyobb kerékkel is kikapartam. De ez az én tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz maximilian4 #77118 üzenetére
Tapadást talán nem is számottevőnek,de az akadályok könyebb vételét mindenképp érezhetőnek mondanám.Lassan haladva a meredek és egyenlőtlen hegyoldalon bizony fontos hogyan veszed a nagyobb gyökereket,gödröket,ahol egy kisebb első kerék könnyen "beakad" és akkor le kell szállni.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na megvolt a második lánccsere is a kjúbon.Első,szerintem KMC EPT mely ment ~8500km,az utána következő HG95 már csak ~7200km-t,most meg gondolván visszatérek a tartósabbhoz,KMC lett,de nem sikerült olyant venni mint volt,mert egyszerűen nem tudok eligazodni rajtuk! A webshopok össze-vissza írják,Silvernek,meg mindennek,de az enyém,a régi pont olyan mint a linkelt EPT csak nem 3XSP,hanem XXSP van a szemekre gravírozva ...most meg ilyent,de innen vásároltam,melyen XSP-t ír. Nemsokára kiderül elbírják-e a sor kopottabb kerekei a harmadik láncot is.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz maximilian4 #77118 üzenetére
Én most olyan emelkedőre gondoltam terepen, ahol éppen fel tudsz menni (lehet elsőre nem sikerül). Ami olyan meredek, hogy arra kell figyelned, hogy ne kaparjon el a hátsó kerék és közben az eleje se emelkedjen ki. Na ott a kigyorsíthatóság nemigazán számít, a rugalmasság se.
"a nagyobb átmérő miatt jóval több utat kell megtennie egy teljes kerékfordulat megtételére"
Ezt nem értem, hogy miért hátrány.
-
StLui
veterán
Egyre jobban idegesít, hogy a hirdetésben, pl, nem írnak oda szinte semmi lényeges adatot egy csomóan, pl még cégek sem. Ilyenkor nekem csak az jut eszembe, hogy hozzá nem értőkre vadásznak, hogy "jé, de jól néz ki, megveszem"
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Strezi
őstag
válasz zoli03 #77122 üzenetére
Én is ilyen mászásokra gondoltam, ahol nem elég az erő, hanem jó tecnikai tudás is kell hogy feljuss.
Szerintem fogok konkrét összehasonlítást csinálni, amint meglesz a 29-es(megint), konkrétan ezen a részen: Occams Fusor kolléga a vértesben[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
parkr
őstag
magyar bringán azért vicces lenne egy ilyet látni [link]
-
StLui
veterán
-
IMIIKE1998
őstag
Hali!
Nemsokára megyek a Hármashegyaljára. Az lenne a kérdésem, hogy mit vigyek magammal? Illetve hány bart nyomjak a gumiba? Gumit nem cserélhetek, köt a gari. A defektjavító folyadék/sprével használhatom utána is, ha defektes, vagy az csak arra jó, hogy hazavigyen a gép? 2 bár sok a gumiba? Ugyanis zsinórban másodjára defektes a hátsó kerék. -
StLui
veterán
válasz IMIIKE1998 #77129 üzenetére
Miért ne cserélhetnél, elromlik a váltó, vissza akarod vinni, max visszarakod az eredeti gumit és kész.
Úgy tudom függ a gumi fajtájától is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Miért ne cserélhetnél gumit? Ne viccelj.
Szerszámnak meg én használtam már éppen nálam levő kulcstól kezdve elég sok mindent, csak meg ne sértsd vele a felnit. Egy 100 forintos gumileszedőről van szó kb, kétlem ,hogy belehalna az ember a beruházásba.Pótbelsőt, pumpát és gumileszedőt vigyél magaddal mindenképp!
Topic leírásában ott van a videó hozzá.
Attól függ, milyen gumiról van szó, ha a nyomás és defekttűrésre vagy kíváncsi.
Nekem volt 20-30 defektem az első fél évben kb, de nem lepődtem meg, a legtöbb üvegszilánktól volt, ilyen ez, ha az ember az egyetemre jár naponta, szeretnek bulizni az emberek, üvegeket eldobálni méginkább.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
StLui
veterán
válasz IMIIKE1998 #77131 üzenetére
Én legtöbbször leszedtem "szerszám" nélkül, de ahogy írták neked használhatsz hozzá egy kanál lekerekített nyelét mondjuk, amúgy 500Ft-os műanyagról beszélünk max
Na ja, defektet, hogy fogsz szerelni?[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
Mivel nem időre mész, ezért menj el úgy, ahogy most van a bringa. Aztán meglátod, hogy nagyon pattogott, vagy mi volt a baj, és annak megfelelően állítasz rajta.
A spraynél meg mérlegelj, hogy jobb hazatolni onnan, ahol defekted van, vagy feláldozod az ezer ft-os sprayt, meg estleg egy új belsőt. Én cserélnék utána belsőt, mert a hab benne van. Ha benne is maradhatna, akkor előre tölthetőként árulnák, defekt megelőzésre, nem elhárításra.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
joysefke
veterán
válasz IMIIKE1998 #77131 üzenetére
Jaj, ne bohóckodj
-Szerezd be az alap szerszámokat: belső-pumpa-folt-külső-leszedő etc nézd meg YT-n mit kell majd csinálni, ha kilyukad, aztán jónapot...
-Ha jól emlékszem 60Kg vagy.
Első körben fújd fel 2.0bar-ra. Utána minden alkalommal amikor kimész felváltva csökkentsd, először elöl, aztán hátul mindig 0.1bar-ral. előbb utóbb ráérzel mennyi kell neked...Én 71Kg-mal olyan 1.7/1.7 esetleg 1.7/1.8-bar-on (elöl/hátul) használom (26"/2.2"). Nekem ez elegendő...
(van olyan terep, ahol 2.0-bar-ral nem tudok konzisztensen felmenni, de 1.7bar-ral már igen. Kanyarban és lefele is kezesebb a gép alacsony nyomáson)J.
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
Köszi a válaszokat!
Más: Csak velem van ez, hogy mostanában jóval gyakrabban zakózok biciklivel, mint eddig. Ma is estem egy óriásit a városi bringámmal, gyakorlatilag kirepültem a betonra. Szerencsésen megúsztam egy kisebb horzsolással, de eddig nem volt ennyi esésem, elég fura...[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz Pttypang #77136 üzenetére
annyira nem lehet szar, hogy 60Kg-hoz ne legyen elég 1.7bar...
A minimum nyomás a felütésveszélyre illetve a külső leesésének veszélyére van hatással. Nyilván egy gagyi drótperemes külsője van, ami nem fog egykönnyen leesni. A felütés meg elsősorban a belsőt érinti nem a külsőt. Ami terepet "Debrecenben" talál városon kívül, ott nehéz lesz felütni...[ Szerkesztve ]
-
válasz IMIIKE1998 #77137 üzenetére
Ezt hogy kell elképzelni ? Mész az úton és egyszer csak lerepülsz a bicajról ?
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
veterán
válasz joysefke #77138 üzenetére
Akkor se tanácsolnám, hogy a minimum érték alá menjen, épp az általad felsoroltak miatt, felesleges ellenben némi veszélyt rejt magában, amire nem biztos, hogy szüksége van.
Ki tudja, talán leugrik egy vonatról!(#77137) IMIIKE1998
Elcsúszott a kerék vagy hogy hozod ezt össze?
Csak úgy nem lehet lerepülni róla, nekem egészen biztosan elhiheted..[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
kk831228
addikt
Üdv!!
Olyan kérdédem lenne hogy milyen stucnit lenne érdemes vennem 29er - hez... Elég alacsony vagyok 167 cm és úgy tudom ezzel szoktak jáccogatni... Honnan fogom tudni hogy mi a megfelelő hosszúság és szög??
Bicó : Cube aim disc 29...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
válasz IMIIKE1998 #77141 üzenetére
Szerintem sz..rd le a garit és vegyél rá valami olcsóbb tárcsafék szettet (akár használtan) és dobd ki a szaros V-féket.
Jaa értem bocsi.
[ Szerkesztve ]
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
veterán
válasz zoli03 #77145 üzenetére
Inkább az lesz ott a szűk keresztmetszet, a taknyos idő ellenére, ami mostanában megy.
Tudom ajánlani még a >>követési távolság<< megismerését, mint fogalom. Akkor nem lesz sok gond.Nekem is volt vele bajom az elején, de hamar megtanulja az ember, pár túl közeli esés után..
Everybody lies.
-
joysefke
veterán
válasz Pttypang #77140 üzenetére
Mégis miféle minimumról beszélsz ?
1.7bar eléggé rendben van szvsz, főleg 60Kg-hoz (én több vagyok és még nekem is elegendő).
Ráadásul azt mondtam neki, hogy 2.0-ról induljon el lefelé, és addig csökkentsen alkalomról-alkalomra amíg nem érzi, hogy elérte az ideális nyomást.Semmiféle kockázat nincs itt.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz zoli03 #77145 üzenetére
Ja, nem biztos, hogy ez a legjobb, de azért egy ekkora dög csak megfogja a bringát. Nyálas időben legfeljebb kell 1-2 fordulatot várni.
A bringámra is csak azért rakattam tárcsát, mert könnyebb kibányászni a kereket, ha beüt valami nyolcas, akkor is haza tudok tekerni, meg jól néz ki
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
rétisün
veterán
válasz CaNNa3IS #77143 üzenetére
olcsó tárcsafékkel nem lesz előbbre. én használtam Avidd BB7 outira való tárcsaféket régebben a cyclocrosson, nem igazán voltam vele megelégedve, egy jó v-fék simán fog úgy, mint az az Avid.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
joysefke
veterán
válasz -=RelakS=- #77148 üzenetére
ez milyen pofa egyébként? Lassan nekem is cserélni kell...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Háztartási gépek
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Vodafone mobilszolgáltatások