Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Sci
őstag
válasz kk831228 #7927 üzenetére
150k-ból mindenképpen merevfarút. Kérdés, hogy mire használnád. sport XC, tekerészés a haverokkal, hosszabb túrák stb. Amit linkeltél az a Merida trail váza, a lazulósabb vonalat képviseli, lefele könnyebben irányítható, hosszabb a rúgóút, cserébe felfele nehezebb vele mászni és kőnehéz.
Átfutva a felszerltséget nem kell tőle elájulni, az első teló hát khm.. nem túl acélos (vagy inkább túl acélos ), Acera első váltó, gyengécske kerékszett. A fék megfog, de a tárcsákat majd cserélni kell mert hamar nyolcas lesz bennük.Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
zack
nagyúr
válasz kk831228 #7922 üzenetére
Én is azt mondom, hogy 150k-ból valami jó használt, aztán utána amit kopásból adódóan úgyis cserélni kellene, azt apránként elkezded fejlesztgetni. Így jársz a legjobban. Próbálj alkudozni, 10-ből 8 alkalommal egy 170-180k bicót el tudsz hozni 150-160k-ért. Ennyiért ha szerencséd van, full XT-t is kifogható, bár a Deore-XT esetleg SLX kombó is bőven jó. Én amikor bringát néztem Áprilisban, volt olyan 230k bicó, amit 190k-ra "lecigánykodtam", úgy, hogy 230k-ért is fél ár alatt lett volna. Szóval van bőven lehetőség, csak nem szabad kapkodni, és rá kell szánni sok időt. Ahogy néztem a bikemag-ot, a mostani árak jóval magasabbak mint az áprilisi árak, szerintem a bringámat simán 190k környékén el tudnám adni, holott 155k volt. A mostani illetve a nyári időszak inkább az eladásról szól, mert venni most jóval drágábban lehet mint tavasszal és ősszel, a télről nem is beszélve.
Más:
Locus Pro-val tudok olyan útvonalat tervezni, és ha igen akkor hogy, ami nem kerékpárúton visz hanem földúton, hegyen-völgyön?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
sanzi89
addikt
válasz kk831228 #8113 üzenetére
Szerintem nem lehet rossz bringa, de én egy tízest megpróbálnék lealkudni. Illetve elég kicsi a váz, 16-os méret.
u.i.: Az Intersport újságában most van egy monti meghirdetve, Dart2 teló, Shimano hidraulikus tárcsa, Deore váltás, Alivio hajtókar 99k-ért. Ennyiért nagyon jó ajánlatnak tűnik...
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Vasinger!
nagyúr
válasz kk831228 #9089 üzenetére
Csak, hogy biztos legyél a dolgodban: +1 SPD-re. Terepen, aszfalton mindenhol nagyon jól jön. Nem bírnék visszaszokni a taposóra.
Egyik nap azon vettem magam észre, hogy a pedál platform részére tettem a lábam és úgy tekertem, ebben csak az volt a furcsa, hogy minden tekerésnél elemelkedett a lábam a pedálról, mert egyben húzni is akartam volna. Itt jöttem rá, hogy már hozzászoktam az SPD-hez elég erősen
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
SOAD19
addikt
válasz kk831228 #10457 üzenetére
Én maradnék a 26-osnál a helyedben. Nyár elején vettem egy 28-as kerekekkel felszerelt cross bicajt, és első próbánál eléggé meglepődtem. Nehézkesen ment a tekerés, úgy érzem, hogy nagyobb kerekekkel ellátott bicajok tekeréséhez nagyobb erőnlét kell. Rémlik is, hogy kisebb emberkéknek nem biztos, hogy jó választás a 29er-es bicajok. Én se érzem, hogy lényegesen tempósabb lenne a tekerés a cross bringámmal a montihoz képest, bár az is benne van, hogy sokkal nagyobb különbséget vártam a két kategória között.
-
planbmokus
senior tag
válasz kk831228 #10457 üzenetére
Általában 170-175 cm-től szokott kényelmes lenni a 29", hacsak előtte nem hajót hajtottál.
Ha kedveled a hosszú és magas gépeket, akkor futhatsz vele egy kört, sosem lehet tudni.
Egyik csaj ismerősünknek is bejött, aki ~165cm.."Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
zack
nagyúr
válasz kk831228 #11299 üzenetére
Mert annyiért hirdetik (180k). Ennyit alkudtam belőle. Annyi változás van a gyári szetthez képest, hogy Mavic kerekeket kapott...
De itt a részletes felszereltsége:
váz: Hydroforming
villa: Suntour SF 12 XCT V4 MLO 100
váltó: 24-G Shimano Alivio
fogaskoszorú: Shimano HG41-8 11-34
hajtómű: Shimano M311 42-34-24
felnik:Mavic
első fék: Shimano M445/M446 Disc
hátsó fék: Shimano M445/M446 Disc
gumiabroncs: Continental Race King SL 2.0
kormánycsapágy: Ritchey OE Logic Zero Press-Fit
kormány: KTM Line JD-442A Lowrizer 31.8/620
nyereg: KTM VL-1205-Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz kk831228 #11305 üzenetére
Na hát ez az. Mennyire lehet merev. Lockolható az is, bár nem kormányról. Ez a része mindegy.
130k-ért majdnem új bicót ráadásul fully-t még ha az alkatrészei a belépő szint közelében is vannak, nem nagyon találni. 130-ért akkor azt mondod jó lehet, ha elég merev?Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
geotigris9
tag
válasz kk831228 #75553 üzenetére
(Azért az eredeti ára kicsit túl volt árazva szerintem.)
Ha motorkerékpárokat vesszük alapul a KTM nagyon jó. (úgy tudom)
Ez szerintem tükrözi talán a bringás részüket is.
Nem volt KTM bringám ismerőssel beszéltem akinek volt azt nem tudom menyire volt elfogult, de meg volt vele elégedve. Inkább az lehet gond vele könnyen kiszemelik a tolvajok.
De biztos válaszol neked olyan is aki relevánsabb a KTM témában.Méretben IMIIKE1998 kérdezd őt neki van tapasztalata.
Bocsi de ezt nem tudtam kihagyni ..Tréfát félre téve: [link]
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
geotigris9
tag
válasz kk831228 #75563 üzenetére
Más:
Aki használ víztasakot az, hogyan oldja meg a tisztítását / szárítását? (Ma mentem egy bő 100 -s kőrt szóval vittem a kulacs mellé ne keljen útközben tankolni már.)
Jobb hi-án volt hogy hajszáríztóval szárítottam ki a belsejét, ne hogy bebüdösödjön a kevéske víz ami a végén még maradt benne. Szóval mivel elég komplikált a tisztítása egy kulaccsal szemben ritkán használom.
Van valakinek valami spéci tippje, hogyan szárítja ki egyszerűbben?
Ezt találtam a neten lehet jó lehet hozzá nagyon. [link] Esetleg valaki konkrétan használja ezt a készletet tapasztalat menyire vált be?(Ha nem tud kiszáradni teljes egészében, gyorsan bebüdösödik és a papucsállatkák is megjelennek idővel benne. )
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
Whysperer
addikt
válasz kk831228 #75910 üzenetére
Köszönöm.
Most vettem lakást meg most veszek új autót. Duplázni nem tudok. akkor elmarad a biciklizés. Nem kétlem a minőséget ,de nekem 150-200-t nem ér egy kerékpár. (nem azért ,mert rossz,hanem mert kihasználatlanság miatt azért nem éri meg) Jó időbe elemgyek párszor hétvégén tekerni a párommal ez volan a cél csupán. Akkor keresek tovább.
Ez: [link]
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
VIPowER
őstag
-
pc360
addikt
válasz kk831228 #76271 üzenetére
A tagolatlan, helyesírásokkal teli bekezdésedet nem tudom elolvasni, ennyi türelmem nincs, hogy silabizálgassam a soraid.
A telóról annyit, hogy a lockolás nem azt jelenti a normálisabb teleszkópokon, hogy betonkeményre zárod. Azt jelenti, hogy nem fog billegtni meghajtás közben, de kicsit akkor is csillapít. A hervises KTM-en azért zár keményre, mert az egy hulladék fos.
A női vázas gépeknek semmi értelmük amúgy. De ha neked tetszik, akkor örvendés...
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz kk831228 #76388 üzenetére
Ha műxik én nem cserélnék semmi olajat,az első váltás kőnnyítéséré pedig kenném a bovdent az éles fordulóknál,mint pl.a középcsapágy háznál.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
maximilian4
addikt
válasz kk831228 #76456 üzenetére
Szerintem bogarássz a [hozzászólások között]. Maradéktalanul, minden igényt kielégítően megtalálsz mindent ebben a témában. Van 1-2 hsz. amiben bőven ki van fejtve speciálisan ez a téma; de van egy tucat amiben további hasznos infomorzsákat találhatsz. Kellemes olvasást!
Maxi
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz kk831228 #76448 üzenetére
Bár kis csajok is versenyeznek 29"-ossal,én helyedben mégis inkább a 27,5 táján nézelődnék.Az a Bullsz szinte mindenben jobb a Cube-nál.Szebb is,jobb is és olcsóbb is.A felhasználás szerint trekking volna az ideális (mint amúgy nekem is) de kevésbé ballonos touring szerű gumikkal tökéletes öszvért lehet "faragni" egy ilyen merev farúból,mely aztán az erdőben sem jön zavarba.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
StLui
veterán
válasz kk831228 #76472 üzenetére
Próbáltad a 29-et és a 27,5-et? Én igen, és a 29 nagyon nem volt komfortos, nem volt jó irányítani, és mászni sem volt az igazi. Nézz utána mik a nagyobb kerék előnyei hátrányai
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz kk831228 #76474 üzenetére
183 magas vagyok, nyilván nem tudtam pont ugyanannak a 27,5 és 29 változatát próbálgatni, de most mindkettőből volt már 3-3, egyik 29-es se tetszett, de inkább arra próbáltam utalni, hogy próbálni kell, anélkül semmit nem ér. Én ezért is ragadok meg most minden alkalmat rá, de sajnos most hétvége az utolsó alpinbike-nál, ezért nem ajánlottam, viszont meridának is van úgy olvastam tesztbringa programja, csak azt még nem tudom hogyan lehet igénybe venni, de országosan vannak a boltokban bringák
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Runner_fxr
Ármester
válasz kk831228 #76661 üzenetére
Ezt így nem mondanám, hogy Sram rajongó lennék, de kétségtelenül kedvelem jó pár terméküket.
2008-2012 körül volt a Shimano-nak pár nem túl jól sikerült sorozata, ezekben az időkben sokkal jobban szerettem a Sram váltást, mert pontosabb és határozottabb volt. Még mindig határozottabb, de már azért a Shimnao-t sem mondanám rosszabbnak. Persze most is tudom ajánlani a Sram-ot mert rosszul nem jársz vele az biztos. X9-től felfelé már biztos nem fog csalódás érni. Nekem volt X7-es is, tulajdonképpen azzal sem volt semmi bajom. Most Sram X1 van, brutális egy váltó. Utoljára a 9-es Sram X0 váltóm volt hasonlóan jó, brutál jó verseny cucc.IMIIKE1998: Belső nélkül használja a gumit, azért kell az a folyadék. Tömíti a kereket, hogy benn maradjon a levegő. Kell hozzá egy ilyen átalakító szett és persze a külső guminak is támogatnia kell a belső nélküli rendszert. Kb 20 ezer ft két kerékre az átalakítás, ha a külsőd már olyan ami támogatja. Mivel a külsőt tömíti, sokkal jobb a defektvédelme, mintha egy belsőbe lenne folyadék. A belsőt nehezebb eltömíteni. Illetve alacsonyabb nyomáson tudod használni a belső nélküli külsőt és ezáltal nagyobb a tapadásod terepen.
Én is át fogom alakítani a montimon, mert elég hasznos dolog.CaNNa3IS: Ez így nem feltétlenül igaz, hogy magasabb ligában játszik az enduro, ha azonos a felszereltség minősége, és az meg pláne nem igaz, hogy jobb ha ilyened van. Ha olyan terepen használod ahol nem tudod kihasználni az enduro 160/170mm-es rugóútját, akkor inkább csak kolonc a nyakadon és nem hasznos dolog. És ha nem vagy kifejezetten jó lejtőzésben, nem igazán veszed észre a különbséget egy 140 vagy 160/170-es rugóút között. Ha a 130-at sem tudod kibringázni lefelé, akkor minek a plusz rugóút? És ráadásul nehezebb is, pláne ha alu enduro-t veszel. Felfelé sokkal szenvedősebb.
[ Szerkesztve ]
-
Sterilzona
senior tag
válasz kk831228 #76853 üzenetére
Szerintem a zseblampak nem jok bringa lampanak. Most zseblampat hasznalok, nemis gagyit, mag xl 200-at.
De hiaba eros, hiaba vilagit jo elore, nem ugy teriti, szorja a fenyt ahogy szeretnem. Vagy mind ilyen lesz ?
En mondjuk valami retro kinezeture gondotam, tudjatok biztos, nagyobb lampa test ... Csak mar ugye ledesek ezek is. -
smkb
őstag
válasz kk831228 #76883 üzenetére
Nem, de van 2 ledes. Ilyen.. Viszont nem jobb, mint a fent linkelt 1ledes. Szerintem ez utóbbiban nem CREE ledek vannak, hanem valami copy, gyengébb gyártóé. Bár ahogy nézem elvileg amit te linkeltél, az az én két ledesm upgradelt verziója. Viszont a kínaiknál ez nem jelent semmit, mivel többen gyártanak ugyanolyan név alatt terméket, simán másolják egymást 1:1 ben.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz kk831228 #77201 üzenetére
Ha profi megoldást akarsz, Zámbó fólia Budaörs.
Mivel van egy magyar DH bajnok a családban, szerintem tudni fogják mit szeretnél, ha betolod a bringát hozzájukHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
6030D
őstag
válasz kk831228 #77201 üzenetére
Ez "csak" 0,5 mm körüli, nekem a hajtókaron van fent, még csak a széle sem kezdett el feljönni, és a hajtókar festése sem kopik tőle. Használják a fejcsőre is a bowden/fékcső házakhoz, illetve alsócsőre is szoktak rakni. Nem tudom te hova tervezed.
Amit Strezi ír, az már szerintem vastagabb, ergo jobban véd, drágább, nehezebb beszerezni.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Eredeti játékok OFF topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest